Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Οι ορμες προερχονται απο ορμονες κυριως και η συμπεριφορα απο τον εγκεφαλο ο οποιος αναπτυσσεται οταν η γατα μπαινει στην εφηβεια.
Το σεξ στις γατες μπορει να φαινεται επιπονο αλλα δεν ειναι ετσι. Ολο και καποιες ενδορφινες θα παραγονται για να νιωθουν ευχαριστηση. Δεν συμφερει στην φυση να δημιουργησει οργανισμο που να ποναει κατα την διαρκεια της αναπαραγωγης γιατι θα μειωθει η αναπαραγωγη, δεν θα ειναι επιτυχημενος ο οργανισμος κτλ. Ειναι οπως οταν γενναει μια γυναικα, ποναει πολυ αλλα μετα την γεννα ξεχναει ποσο εντονος ηταν ο πονος.
Γνωμη μου ειναι οτι οταν μια γατα βγαινει εξω επιβαλλεται να ειναι στειρωμενη. Οταν ειναι μονιμα μεσα πιστευω πως ειναι καλυτερα να ειναι στο φυσικο του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ria23
Διάσημο μέλος
εγω ειμαι υπερ και κατα της στειρωσης. Απο την μια πλευρα σωζεις γατακια, απο την αλλη επεμβαινεις, χωρις να εχεις το δικαιωμα, στο σωμα ενος ζωου και ουσιαστικα το τροποποιεις αναλογα με τα γουστα σου. Πολλες φορες οι στειρωσεις γινονται οχι γιατι η γατα θα γεννησει, αλλα επειδη μας ενοχλει με την συμπεριφορα της. Αυτο το βρισκω πολυ αδικο για την γατα.
Απο την αλλη ομως βλεπεις γατακια κακοποιημενα, πεινασμενα και σε αθλια κατασταση στους δρομους απο την ανευθυνοτητα ορισμενων. Αυτος ειναι ο μοναδικος λογος που ειμαι υπερ της στειρωσης.
Τον δικο μου δεν ξερω αν τελικα τον στειρωσω. Απο την στιγμη που δεν βγαινει εξω και δεν εχω σκοπο ουτε στο μελλον να τον αφηνω εξω, δεν βρισκω καποιο λογο να τον υποβαλλω σε τετοια επεμβαση. Τις τελευταιες μερες ζυγιζα τα υπερ και τα κατα μιας στειρωσης στην περιπτωση μου και κατεληξα οτι τα κατα υπερισχυουν. Η πιθανοτητα για καρκινο στους ορχεις στα αρσενικα ειναι μολις 1%, οι πιθανοτητες να βαλει βαρος μετα απο στειρωση ειναι αυξημενες, οι πιθανοτητες να παρουσιασει κρυσταλλους στο ουροποιητικο μετα την στειρωση ειναι επισης αυξημενες. Τα μονα υπερ ειναι οτι δεν θα μαρκαρει (που προς το παρον δεν το κανει), δεν θα φωναζει, δεν θα μπλεκεται σε καυγαδες και δεν θα κολλησει ασθενειες ή θα τραυματιστει, δεν θα χαθει, δεν θα ζευγαρωσει. Ουτως ή αλλως απο το διαμερισμα δεν μπορει να φυγει οποτε σχεδον ολα τα υπερ της στειρωσης ακυρωνονται. Αλλωστε και να εβγαινε δεν υπαρχουν αδεσποτα για να ζευγαρωσει. Εκτος αν του γυαλισει κανενα raccoon και του την πεσει.
Αν στο μελλον μετακομισω και μπορει να βγαινει εξω ή υπαρχει περιπτωση να το σκασει, τοτε δεν θα διστασω να τον στειρωσω.
προσεχε γιατι και της ξαδερφης μου αρσενικουλης...δεν ψεκαζ3ε..δεν νιαουριζε...αλλα επεσε απο τον φωταγωγο του μπανιου 3ος οροφος....μια τρυπα μια σταλια...με τις ορμονες ποτε δεν ξερεις σου ευχομαι να μην σου τυχει κατι τετοιο..και δεν ειναι οτι δεν τον προσεχε..συνεχεια απο πισω τον ειχε μην το σκασει..

Ο οίστρος για τα γατόνια δεν είναι απόλαυση. Υποφέρουν αν δεν βρούν σύντροφο - συντρόφισσα. Πρέπει και να πονάνε. Εχω ζήσει στιγμές απείρου κάλους με θηλυκό και αρσενικό. Η στείρωση του αρσενικού είναι εύκολη και εμένα μου κόστισε μόνο 25?. Της Κλάρας ήταν πιο επώδυνη, δέκα ράμματα, ξύρισμα και 75?. 'Ομως μόλις περάσει η νάρκωση, πάρουν προσεκτικά την αντιβίωσή τους, όλα είναι υπέροχα. Η συμπεριφορά τους δεν αλλάζει καθόλου. Εκεί που την πάτησα εγώ, είναι τα παραπάνω κιλά του Πάρη.
εσενα 75ευρω!!!!!! εγω τι να πω που εδωσα 120 ευρω???????και λογω της κρισης οχι οτι μου περισσευαν!!!!!!! αλλα δεν ηθελα να βλεπω το ζωο μου να υποφερει και να ουρλιαζει!!!!!!! το ζευγαρωμα δεν ειναι οτι πιο ευχαριστο για το ζωο τελος..ας ερθετε σπιτι μου να κοιμηθειτε ενα βραδυ που ουρλιαζουν απ'εξω..λογω οτι ειμαστε ισογειο και σε κηπο διπλα..αν το απολαμβαναν δεν νομιζω να ουρλιαζαν ετσι!!!!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
το ζευγαρωμα δεν ειναι οτι πιο ευχαριστο για το ζωο τελος..ας ερθετε σπιτι μου να κοιμηθειτε ενα βραδυ που ουρλιαζουν απ'εξω..λογω οτι ειμαστε ισογειο και σε κηπο διπλα..αν το απολαμβαναν δεν νομιζω να ουρλιαζαν ετσι!!!!!!!!!!!!!![]()
Κι εδώ μια απ' τα ίδια. Το μπαλκόνι μου βλέπει σε αυλή σχολείου, οπότε το πρωί παίζουν τα παιδιά και το βράδι γίνονται τα όργια.

Αφενός συμφωνώ με τη sakura, η πράξη αυτή καθεαυτή δεν πρέπει να είναι πολύ επίπονη, αλλά να μην ξεχνάμε και τους καβγάδες. Τότε είναι που ακούγονται τα περισσότερα ουρλιαχτά. Ε, μάλλον αυτό δεν είναι και πολύ ευχάριστο!
Τέλος, καλό είναι να μην ανθρωποποιούμε τα ζώα. Η σεξουαλικότητα για τους ανθρώπους έχει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τα ζώα. Γι' αυτά είναι απλώς μια βιολογική λειτουργία/ανάγκη, όχι και τόσο διαφορετική απ' την ανάγκη της τουαλέτας, κατά τη γνώμη μου.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
προσεχε γιατι και της ξαδερφης μου αρσενικουλης...δεν ψεκαζ3ε..δεν νιαουριζε...αλλα επεσε απο τον φωταγωγο του μπανιου 3ος οροφος....μια τρυπα μια σταλια...με τις ορμονες ποτε δεν ξερεις σου ευχομαι να μην σου τυχει κατι τετοιο..και δεν ειναι οτι δεν τον προσεχε..συνεχεια απο πισω τον ειχε μην το σκασει..
δεν τιθεται θεμα να πεσειΔεν εχουμε φωταγωγο και τα παραθυρα ποτε δεν τα ανοιγω τερμα. Τα αφηνω παντα στο λιγο ολα ανοιχτα για να αεριζεται το σπιτι και τα καλοκαιρια ανοιγω τα πανω παραθυρακια (τα περισσοτερα παραθυρα ειναι χωρισμενα σε 2 παραθυρα) τα οποια ανοιγουν απο πανω προς τα κατω (δεν ανοιγουν τερμα) και για να σκαρφαλωσει εκει πανω δεν χρειαζεται νυχια αλλα βεντουζες
Βασικα δεν ανοιγω τερμα τα παραθυρα οχι επειδη φοβαμαι μη το σκασει, αλλα επειδη τρεχει σαν τρελλος και φοβαμαι μη πεταχτει σε κανενα παραθυρο και βρεθει κατω και γινει αλοιφη (27ος οροφος).
Αν ειναι να παθει κατι δεν ειναι απαραιτητο να το παθει λογω ορμονων. Οι γατες ειναι απο την φυση τους περιεργες και ακομα και στειρωμενος να ειναι μπορει να πεσει απο καπου και να χτυπησει. Η στειρωση δεν μπορει να γλιτωσει μια γατα απο πτωσεις. Δεν ειναι λιγες οι στειρωμενες γατες που περπατανε σε καγκελα μπαλκονιου και ξαφνικα βρισκονται 10 μετρα πιο κατω.
Στην περιπτωση μου η στειρωση θα ωφελουσε μονο σε θεματα συμπεριφορας που ως τωρα το μονο που εχει εμφανισει ειναι επιθετικοτητα (εχει την ταση να δαγκωνει αρκετα, αλλα δεν με ενοχλει). Αν καποια στιγμη παρω γατουλα θα αναγκαστω να στειρωσω τουλαχιστον ενα απο τα 2.
Πιστευω πως για να γινει μια στειρωση καλο ειναι πρωτα να σκεφτομαστε τους λογους που θελουμε να γινει και τις επιπτωσεις που θα εχει στο μελλον. Αν κανεις στειρωση ξερεις πως η διαδικασια δεν αντιστρεφεται και στο μελλον δεν θα μπορεσει να ζευγαρωσει. Αν αφηνεις την γατα σου ελευθερη σε περιοχη που υπαρχουν αδεσποτα ξερεις οτι σιγουρα καποια στιγμη θα ζευγαρωσει. Εχουμε γεμισει με γατακια και δεν χρειαζομαστε αλλα. Καλο ειναι να ειμαστε υπευθυνοι και να μην τα αφηνουμε να ζευγαρωνουν ανεξελεγκτα, ειτε το κανουμε με στειρωση, ειτε με περιορισμο σε κλειστο χωρο το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.
moukelis
Επιφανές μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Μην γίνω γραφική πάλι.. με τα Ν γατιά και σκυλιά που πετιούνται στους κάδους κλπ. Αν ζούσαμε σε μια φυσική φύση ναι. ΑΛΛΑ, και το αλλά είναι τεράστιο.

Ακούμε πολλά παραμύθια για να νοιώσουμε εμείς καλά (δήθεν με τις τύψεις μας)....ώρα να ξυπνήσουμε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
[Επειδη αναφερα την τεστοστερονη εχω μια απορια. Οι ορχεις ειναι το κυριο οργανο που παραγει τεστοστερονη, και σε μικροτερο βαθμο παραγεται τεστοστερονη στους adrenal glands. Επειδη τα χαμηλα επιπεδα τεστοστερονης σχετιζονται με οστεοπορωση, μειωμενη μυικη μαζα, καρδιαγγειακα προβληματα, αυξηση λιπωδη ιστου στον ανθρωπο, και επειδη ο ανθρωπος ειναι θηλαστικο οπως και η γατα, παιζει να κινδινευει η γατα απο οστεοπορωση, καρδιαγγειακα προβληματα κτλ οταν αφαιρεθουν τα κυρια οργανα παραγωγης τεστοστερονης; Επισης ξερω οτι με την στειρωση το physeal closure αργει να γινει, τι γινεται στην περιπτωση που το γατι σπασει καποιο οστο; Βαριεμαι να ψαξω σε επιστημονικα αρθρα και αμφιβαλλω αν βρω κατι σχετικο γιατι αν η στειρωση εχει αρνητικες επιπτωσεις, κανεις δεν θα στειρωνει τα ζωα του.]
moukelis
Επιφανές μέλος
ria23
Διάσημο μέλος
Σωστός φιλόζωος, είναι ο ενημερωμένος φιλόζωος.
Οι σκύλοι, οι γάτες και όλα τα ζώα, έχουν την διαδικασία του σεξ αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση ορμονικών αναγκών και όχι για ευχαρίστηση. Μόνο ο άνθρωπος αντλεί ικανοποίηση από το σεξ, ανεξαρτήτως αναπαραγωγής.
Τα ζώα δεν έχουν συναισθηματική ή ψυχολογική ανάγκη για αναπαραγωγή, οπότε η στείρωση είναι μία πολύ καλή λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των σκύλων ή των γάτων.
Η χειρουργική επέμβαση είναι απλή και μπορεί να γίνει σε μικρή ηλικία. Εκτός του ότι έτσι επιτυγχάνεται η μείωση της ανεξέλεγκτης αύξησης του αριθμού των σκύλων, η στείρωση επίσης βοηθάει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου καθώς επίσης και σε μερικές περιπτώσεις προβλημάτων συμπεριφοράς.
1. Ο σκύλος μου ή η γάτα μου θα είναι καλύτερα κατοικίδια μετά την στείρωση ?
Ναι, Εκτός από το πλεονέκτημα του να μην υπάρχουν «θερμές» περίοδοι και ανεπιθύμητες γέννες, η τάση του ζώου για περιπλάνηση μειώνονται κατά 90%. Τα περισσότερα ζώα γίνονται λιγότερο επιθετικά προς άλλα ζώα και ανθρώπους σε ποσοστό 60%
2. Ποια είναι τα γνωστά πλεονεκτήματα της στείρωσης ?
Τα αρσενικά στειρωμένα σκυλιά έχουν λιγότερα προβλήματα προστάτη, περιπρωκτικών όγκων και μειωμένη οσμή ούρων.
Η στειρωμένη θηλυκιά γάτα και σκύλα δεν έχουν ασθένειες σχετικές με το αναπαραγωγικό σύστημα (πυομήτρα, όγκους, κύστες).
Παράλληλα και οι δύο παρουσιάζουν πολύ λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.
Ακόμη, τα ούρα του στειρωμένου αρσενικού γάτου έχουν μειωμένη οσμή, ο γάτος έχει μειωμένη διάθεση περιπλάνησης και καυγάδων καθώς και μαρκαρίσματος (ούρηση σε σημεία) του χώρου του.
Ο αρσενικός σκύλος έχει μειωμένη διάθεση για περιπλάνηση, για μαρκάρισμα (ούρηση σε σημεία) του χώρου του καθώς και για επίδειξη επιθετικότητας προς άλλα σκυλιά.
3. Τι ακριβώς γίνεται κατά την διαδικασία της στείρωσης ?
Πριν από την έναρξη της διαδικασίας της στείρωσης γίνεται ολική αναισθησία οπότε και το ζωάκι δεν νοιώθει το παραμικρό .
Στην περίπτωση του θηλυκού ζώου αφαιρούνται ολικά όλα τα αναπαραγωγικά όργανα. Στην περίπτωση του αρσενικού ζώου αφαιρούνται οι δύο όρχεις. Η διαδικασία της στείρωσης στο αρσενικό ζώο είναι πολύ πιο γρήγορη και πιο απλή σε σχέση με το θηλυκό.
4. Τι ηλικία θα πρέπει να έχει το κατοικίδιό μου για να στειρωθεί ?
Η καλύτερη διαδικασία για να αποφασίσετε το πότε για το ζωάκι σας είναι να μιλήσετε γιʼ αυτό με το κτηνίατρό σας. Οι τρέχουσες έρευνες δείχνουν, γενικά, ότι είναι ασφαλές να γίνει η στείρωση από την ηλικία των 6 μηνών.
5. Θα πρέπει το θηλυκό κατοικίδιο να έχει τον πρώτο του οίστρο ή γέννα πριν την στείρωση ?
Αν το κατοικίδιό σας πρόκειται να γίνει ένα ζώο συντροφιάς αντί ένα ζώο αναπαραγωγής τότε δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα αν έχει τον πρώτο της οίστρο ή γεννήσει.
Είναι προς όφελος της υγείας της σκύλας ή της γάτας σας να μην μπει στην διαδικασία του οίστρου, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες του ζώου να γνωρίσει καρκίνο του μαστού ενώ παράλληλα μειώνονται το άγχος και οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης και της γέννας.
Οι έρευνες δείχνουν ότι σκυλιά που έχουν στειρωθεί πριν από τον πρώτο τους οίστρο έχουν πιθανότητες λιγότερες από 0,5% να γνωρίσουν καρκίνο του μαστού συγκριτικά με το 8% μετά από τον δεύτερο οίστρο.
Οι γάτες που θα στειρωθούν μετά τον πρώτο τους οίστρο έχουν 7 φορές υψηλότερες πιθανότητες να γνωρίσουν καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γάτες που θα στειρωθούν πριν τον πρώτο τους οίστρο.
6. Είναι ασφαλές για μια σκύλα ή γάτα να στειρωθεί όταν είναι σε οίστρο ή έγκυος ?
Τα θηλυκά ζώα που η φυσική τους κατάσταση το επιτρέπει, μπορούν να στειρωθούν όταν βρίσκονται σε οίστρο ή είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για τις ιδιαιτερότητες του κατοικίδιού σας.
7. Δεν είναι παρέμβαση στην φύση του ζώου το να μην έχει σεξουαλική ζωή?
Όχι. Τα σκυλιά και τα γατιά έχουν την διαδικασία του σεξ αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση ορμονικών αναγκών και όχι για ευχαρίστηση.
8. Για τι να μην κρατάω απλά απομονωμένη την σκύλα μου όταν είναι σε οίστρο ?
Και βέβαια μπορείτε να το κάνετε αυτό. Θυμηθείτε όμως ότι η σκύλα σας θα έχει οίστρο 2 φορές τον χρόνο για όλη της την ζωή. Φυσικά μην ξεχάσετε όλα τα πλεονεκτήματα υγείας που θα απολαύσει το κατοικίδιό σας όταν στειρωθεί.
9. Η στείρωση θα είναι η αιτία να γίνει το κατοικίδιό μου παχύ ή τεμπέλικο ?
Όχι. Η αύξηση βάρους οφείλετε στο γεγονός της διατροφής του ζώου με περισσότερες θερμίδες από αυτές που έχει ανάγκη και καίει. Προσέξτε την ποσότητα του φαγητού που δίνεται στο κατοικίδιό σας. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία ζώα έχουν ανάγκη από λιγότερες θερμίδες σε σχέση μα τα νεότερα επειδή είναι λιγότερο κινητικά και επειδή οι θερμικές ανάγκες είναι λιγότερες. Συστηματική ήπια άσκηση μαζί με μια φυσιολογική και λογική δίαιτα είναι το κλειδί για κατοικίδια σε φόρμα.
Βασίλης Ν. Κουκουζέλης Κτηνίατρος, M.Sc.
για να μην παρεξηγηθω αυτο βρηκα στο ιντερνετ με λιγο ψαξιμο...σε φορουμ για σκυλους..αλλα αναφερεται και σε γατουλες...
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Ενα εχω να πω...
παρασυρομαστε και μεταφερουμε τις δικες μας ανησυχιες και ανασφαλειες στα ζωα μας...
Φερτε μου εσεις τον ανδρα που δεν εχει προβλημα να αδειασει τους ορχεις του γατου του...θα πονεσει σα να προκειται για τους δικους του (λεμε τωρα...)...δεν τον αδικω και δεν τον κατηγορω....ισως αν ημουν ανδρας το ιδιο να ενοιωθα...

Παιδια, ειναι ζωα με ορμες αναπαραγωγικες...τιποτα περισσοτερο
Αν δεν το γνωρισουν (κοριτσια κι αγορια) δεν θα παρουν χαμπαρι οτι δεν το εκαναν ποτε...τα ζωα δεν συγκρινουν και δεν εχουν κομπλεξ...δεν αισθανονται ουτε διαφορετικα ουτε μειονεκτικα...
Ειχα γατο που ενω ζευγαρωνε, ο αλλος ο στειρωμενος κοιμοταν διπλα αταραχος

Αυτα εγω πιστευω

bunny
Περιβόητο μέλος
Και πολύ σωστά πιστεύετε.διαβασα ολα τα σχολια πολυ προσεχτικα....
Ενα εχω να πω...
παρασυρομαστε και μεταφερουμε τις δικες μας ανησυχιες και ανασφαλειες στα ζωα μας...
Φερτε μου εσεις τον ανδρα που δεν εχει προβλημα να αδειασει τους ορχεις του γατου του...θα πονεσει σα να προκειται για τους δικους του (λεμε τωρα...)...δεν τον αδικω και δεν τον κατηγορω....ισως αν ημουν ανδρας το ιδιο να ενοιωθα...
Παιδια, ειναι ζωα με ορμες αναπαραγωγικες...τιποτα περισσοτερο
Αν δεν το γνωρισουν (κοριτσια κι αγορια) δεν θα παρουν χαμπαρι οτι δεν το εκαναν ποτε...τα ζωα δεν συγκρινουν και δεν εχουν κομπλεξ...δεν αισθανονται ουτε διαφορετικα ουτε μειονεκτικα...
Ειχα γατο που ενω ζευγαρωνε, ο αλλος ο στειρωμενος κοιμοταν διπλα αταραχος
Αυτα εγω πιστευω![]()
Δεν ξέρω αν θυμάστε αλλά μου είχατε στείλλει αυτό,για τη δασκάλα μου στο πιάνο που είναι επίσης κατά της στείρωσης γιατί πιστεύει πως δεν είναι σωστό να παρεμβαίνουμε στη φύση τους.
Μιλάει συκγεκριμένα για τα Βιρμανάκια αλλά πιστεύω πως υσχύει για όλες τις γάτες.

Αλητόγατα ή Σπιτόγατα???
Η γάτα Βιρμανίας δεν πρέπει να βγαίνει απ΄το σπίτι παρά μόνο με τη συνοδεία σας. Είναι αποδεδειγμένο απο έρευνες οτι οι γάτες που βγαίνουν έξω, ζούν πολύ λιγότερο απο αυτές που μένουν μέσα στα σπίτια. Οι ασθένειες που μεταφέρονται απο γάτα σε γάτα και που μπορεί να μολυνθείτε κι εσείς, ο κίνδυνος απ΄τα οχήματα, ο κίνδυνος να σας την κλέψουν, οι σκύλοι, οι γατομαχίες, οι φόλες δημιουργούν ένα επικίνδυνο περιβάλλον για την γάτα Βιρμανίας αλλά και για οποιαδήποτε γάτα. Αυτή η ελευθερία αργά ή γρήγορα θα αποβεί μοιραία. Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο πιο σημαντικός λόγος για εσάς απ΄τους παραπάνω για να την κρατήσετε μέσα, πάντως αν την αφήσετε να βγαίνει έξω είναι σχεδόν βέβαιο οτι κάποια στιγμή θα την χάσετε σίγουρα.
Στείρωση
Προβείτε στην υπεύθυνη κίνηση να στειρώσετε το Βιρμανάκι σας. Αφήστε την αναπαραγωγή της ράτσας στους εκτροφείς οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την διαδικασία του ζευγαρώματος. Μην προχωρήσετε σε καταστάσεις που δεν γνωρίζετε κάνοντας κακό στην γάτα σας. Συζητήστε με τον Κτηνίατρο σας για το πότε πρέπει να γίνει η στείρωση. Οι γάτες σε αντίθεση με τους ανθρώπους, δεν έρχονται σε συνουσία απο επιθυμία ή ευχαρίστηση μα γιατί βασανίζονται και είναι έρμαια των ορμονών τους που "τρελλαίνονται" για να εξασφαλιστεί η διαιώνιση του είδους. Μια θηλυκή αστείρωτη γάτα σε περίοδο οίστρου, νιαουρίζει έντονα τις βραδυνές ώρες, καθιστώντας αδύνατο να κοιμηθείτε. Μη σας φαίνεται παράξενο που η γάτα Βιρμανίας νιαουρίζει σπάνια και αχνά, σε περίοδο οίστρου, δεν απαλλάσσεται απο το έντονο ερωτικό κάλεσμα που επιβάλλει το ξύπνημα των ορμονών σε όλες τις γάτες! Ο οργανισμός της θηλυκής γάτας απ΄τις πολλές εγκυμοσύνες γίνεται αδύναμος και κινδυνεύει απ΄την εμφάνιση πυομήτρας, μιας παθολογικής κατάστασης που συσσωρεύεται έκκριμα στην κοιλότητα της μήτρας με αποτέλεσμα την διόγκωσή της και που οδηγεί σε θάνατο αν δεν διαγνωσθεί έγκαιρα. Πολλοί αστείρωτοι αρσενικοί έχουν την τάση να ψεκάζουν-μαρκάρουν με ούρο περιοχές για να ορίσουν την κυριαρχία τους στα υπόλοιπα αρσενικά. Αυτή η συνήθεια μετά απο λίγο καιρό απο την στείρωση εξαφανίζεται. Και τα αρσενικά και τα θηλυκά κατά την διάρκεια του οίστρου, προκειμένου να βρούν το ταίρι τους, μπορεί να πηδήξουν απο μπαλκόνια ή να "δραπετεύσουν" με οποιοδήποτε τρόπο απ΄το σπίτι, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να τα ξαναδείτε μόνο στον ύπνο σας. Ενημερωθείτε απ΄τον Κτηνίατρο σας και ρωτήστε τον οτι απορία έχετε σχετικά με την στείρωση. Στο τέλος θα συνειδητοποιήσετε μόνοι σας ποια είναι η σωστή επιλογή.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος

Καλε γιατι μου μιλας στο πληθυντικο?
α....για να δωσεις σοβαροτητα στη κουβεντα και να με κανεις να φαινομαι σημαντικη ε? 

bunny
Περιβόητο μέλος
Τέτοια άρθρα τα κρατάμε...Χριστινα εισαι απαιχτη!! Μπραβο που το κρατησες!!!
Καλε γιατι μου μιλας στο πληθυντικο?α....για να δωσεις σοβαροτητα στη κουβεντα και να με κανεις να φαινομαι σημαντικη ε?
![]()

Να,απλώς σκέφτηκα ότι είναι λίγο αγενές να σας μιλάω στον ενικό...
-παρόλο που δεν μπορώ να το κάνω πάντα στην καθομιλούμενη όταν γράφω το σκέφτομαι πρώτα...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Όχι. Η αύξηση βάρους οφείλετε στο γεγονός της διατροφής του ζώου με περισσότερες θερμίδες από αυτές που έχει ανάγκη και καίει. Προσέξτε την ποσότητα του φαγητού που δίνεται στο κατοικίδιό σας. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία ζώα έχουν ανάγκη από λιγότερες θερμίδες σε σχέση μα τα νεότερα επειδή είναι λιγότερο κινητικά και επειδή οι θερμικές ανάγκες είναι λιγότερες. Συστηματική ήπια άσκηση μαζί με μια φυσιολογική και λογική δίαιτα είναι το κλειδί για κατοικίδια σε φόρμα.
Δεν θα αντεξω να μην σχολιασω... κτηνιατρος με MSc? Δεν θα πρεπε να ειχε MVM? Ο τυπος ειναι απλα τελειως ακυρος.
The present study was conducted to assess the body composition, leptin, and energy expenditure changes following gonadectomy in cats. Twenty-one females (12 intact and nine spayed) and 21 males (11 intact and 10 castrated) were used. Body weight was recorded. Serum plasma leptin was measured by radioimmunoassay and body composition and energy expenditure were assessed after injection of doubly labelled water. These results confirmed the gain in body weight and body fat following neutering and demonstrated a strong linear relationship between body fat and serum level of leptin. Energy expenditure decreased in castrated cats in comparison with intact ones. This study underlined the effect of gonadectomy as a major factor of obesity in cats and showed that the increase in circulating leptin reflected the amount of body fat. The present results provide further evidence that the regimen of gonadectomized cats should be carefully controlled to avoid excessive weight gain.
AU: L. Martin, B. Siliart, H. Dumon, R. Backus, V. Biourge, P. Nguyen
TI: Leptin, body fat content and energy expenditure in intact and gonadectomized adult cats: a preliminary study
SO: Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition
VL: 85
NO: 7-8
PG: 195-199
YR: 2001
Οχι μονο πρεπει να προσεχουμε την διατροφη του ζωου μετα την στειρωση, αλλα επιβαλλεται κιολας. Αν δεν ελαττωσεις τις θερμιδες μετα την στειρωση σιγουρα θα παρει βαρος.
ria23
Διάσημο μέλος
Δεν θα αντεξω να μην σχολιασω... κτηνιατρος με MSc? Δεν θα πρεπε να ειχε MVM? Ο τυπος ειναι απλα τελειως ακυρος.
Οχι μονο πρεπει να προσεχουμε την διατροφη του ζωου μετα την στειρωση, αλλα επιβαλλεται κιολας. Αν δεν ελαττωσεις τις θερμιδες μετα την στειρωση σιγουρα θα παρει βαρος.
τον αναφερουν και εδω ως πολυ καλο κτηνιατρο..δεν καταλαβαινω το συλλογισμο σου https://www.mypetz.gr/threads/Γράψτε-έναν-κτηνίατρο-εδώ.220641/

το mvm ειναι : Merck Veterinary Manualκαι το Msc..: Master in science
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
MSc=master of science
με το MVM εισαι κτηνιατρος, με το MSc μπορει να εισαι και πυρηνικος φυσικος. Αν κανεις master στην κτηνιατρικη αποκτας MVM ή MVSc (master of veterinary science) και οχι MSc. Το θεμα δεν ειναι στο τι εχει, αλλα στο αν ειναι διαβασμενος ή οχι. Ο συγκεκριμενος ειπε οτι ΟΧΙ δεν παιρνουν βαρος τα ζωα μετα απο στειρωση, κατι το οποιο δεν ισχυει. Προσωπικα δεν θα εμπιστευομουν το ζωο μου στα χερια του. Θα πας να κανεις στειρωση την γατα σου και θα σου πει ολα ειναι καλα; Ψεκαστε, σκουπιστε, τελειωσατε; Πιστευω πως επιβαλλεται μετα απο καθε στειρωση να ενημερωνει ο κτηνιατρος οτι το ζωο θα παρει βαρος και να δινει οδηγιες για σωστη διατροφη. Γενικα καλα ειναι να ενημερωνουν οι κτηνιατροι ακομα και για πιο 'ασημαντα' πραγματα οπως τα εμβολια, γιατι ακομα και αυτα κρυβουν κινδυνους. Καλος κτηνιατρος δεν ειναι αυτος που κανει επιτυχημενες διαγνωσεις και επεμβασεις αλλα αυτος που θα κατσει και θα συζητησει μαζι σου τι ειναι το καλυτερο για το ζωακι σου.
ria23
Διάσημο μέλος
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ
Σωστός φιλόζωος, είναι ο ενημερωμένος φιλόζωος.
Οι σκύλοι, οι γάτες και όλα τα ζώα, έχουν την διαδικασία του σεξ αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση ορμονικών αναγκών και όχι για ευχαρίστηση. Μόνο ο άνθρωπος αντλεί ικανοποίηση από το σεξ, ανεξαρτήτως αναπαραγωγής.
Τα ζώα δεν έχουν συναισθηματική ή ψυχολογική ανάγκη για αναπαραγωγή, οπότε η στείρωση είναι μία πολύ καλή λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των σκύλων ή των γάτων.
Η χειρουργική επέμβαση είναι απλή και μπορεί να γίνει σε μικρή ηλικία. Εκτός του ότι έτσι επιτυγχάνεται η μείωση της ανεξέλεγκτης αύξησης του αριθμού των σκύλων, η στείρωση επίσης βοηθάει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου καθώς επίσης και σε μερικές περιπτώσεις προβλημάτων συμπεριφοράς.
1. Ο σκύλος μου ή η γάτα μου θα είναι καλύτερα κατοικίδια μετά την στείρωση ?
Ναι, Εκτός από το πλεονέκτημα του να μην υπάρχουν «θερμές» περίοδοι και ανεπιθύμητες γέννες, η τάση του ζώου για περιπλάνηση μειώνονται κατά 90%. Τα περισσότερα ζώα γίνονται λιγότερο επιθετικά προς άλλα ζώα και ανθρώπους σε ποσοστό 60%
2. Ποια είναι τα γνωστά πλεονεκτήματα της στείρωσης ?
Τα αρσενικά στειρωμένα σκυλιά έχουν λιγότερα προβλήματα προστάτη, περιπρωκτικών όγκων και μειωμένη οσμή ούρων.
Η στειρωμένη θηλυκιά γάτα και σκύλα δεν έχουν ασθένειες σχετικές με το αναπαραγωγικό σύστημα (πυομήτρα, όγκους, κύστες).
Παράλληλα και οι δύο παρουσιάζουν πολύ λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.
Ακόμη, τα ούρα του στειρωμένου αρσενικού γάτου έχουν μειωμένη οσμή, ο γάτος έχει μειωμένη διάθεση περιπλάνησης και καυγάδων καθώς και μαρκαρίσματος (ούρηση σε σημεία) του χώρου του.
Ο αρσενικός σκύλος έχει μειωμένη διάθεση για περιπλάνηση, για μαρκάρισμα (ούρηση σε σημεία) του χώρου του καθώς και για επίδειξη επιθετικότητας προς άλλα σκυλιά.
3. Τι ακριβώς γίνεται κατά την διαδικασία της στείρωσης ?
Πριν από την έναρξη της διαδικασίας της στείρωσης γίνεται ολική αναισθησία οπότε και το ζωάκι δεν νοιώθει το παραμικρό .
Στην περίπτωση του θηλυκού ζώου αφαιρούνται ολικά όλα τα αναπαραγωγικά όργανα. Στην περίπτωση του αρσενικού ζώου αφαιρούνται οι δύο όρχεις. Η διαδικασία της στείρωσης στο αρσενικό ζώο είναι πολύ πιο γρήγορη και πιο απλή σε σχέση με το θηλυκό.
4. Τι ηλικία θα πρέπει να έχει το κατοικίδιό μου για να στειρωθεί ?
Η καλύτερη διαδικασία για να αποφασίσετε το πότε για το ζωάκι σας είναι να μιλήσετε γιʼ αυτό με το κτηνίατρό σας. Οι τρέχουσες έρευνες δείχνουν, γενικά, ότι είναι ασφαλές να γίνει η στείρωση από την ηλικία των 6 μηνών.
5. Θα πρέπει το θηλυκό κατοικίδιο να έχει τον πρώτο του οίστρο ή γέννα πριν την στείρωση ?
Αν το κατοικίδιό σας πρόκειται να γίνει ένα ζώο συντροφιάς αντί ένα ζώο αναπαραγωγής τότε δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα αν έχει τον πρώτο της οίστρο ή γεννήσει.
Είναι προς όφελος της υγείας της σκύλας ή της γάτας σας να μην μπει στην διαδικασία του οίστρου, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες του ζώου να γνωρίσει καρκίνο του μαστού ενώ παράλληλα μειώνονται το άγχος και οι κίνδυνοι της εγκυμοσύνης και της γέννας.
Οι έρευνες δείχνουν ότι σκυλιά που έχουν στειρωθεί πριν από τον πρώτο τους οίστρο έχουν πιθανότητες λιγότερες από 0,5% να γνωρίσουν καρκίνο του μαστού συγκριτικά με το 8% μετά από τον δεύτερο οίστρο.
Οι γάτες που θα στειρωθούν μετά τον πρώτο τους οίστρο έχουν 7 φορές υψηλότερες πιθανότητες να γνωρίσουν καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις γάτες που θα στειρωθούν πριν τον πρώτο τους οίστρο.
6. Είναι ασφαλές για μια σκύλα ή γάτα να στειρωθεί όταν είναι σε οίστρο ή έγκυος ?
Τα θηλυκά ζώα που η φυσική τους κατάσταση το επιτρέπει, μπορούν να στειρωθούν όταν βρίσκονται σε οίστρο ή είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για τις ιδιαιτερότητες του κατοικίδιού σας.
7. Δεν είναι παρέμβαση στην φύση του ζώου το να μην έχει σεξουαλική ζωή?
Όχι. Τα σκυλιά και τα γατιά έχουν την διαδικασία του σεξ αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση ορμονικών αναγκών και όχι για ευχαρίστηση.
8. Για τι να μην κρατάω απλά απομονωμένη την σκύλα μου όταν είναι σε οίστρο ?
Και βέβαια μπορείτε να το κάνετε αυτό. Θυμηθείτε όμως ότι η σκύλα σας θα έχει οίστρο 2 φορές τον χρόνο για όλη της την ζωή. Φυσικά μην ξεχάσετε όλα τα πλεονεκτήματα υγείας που θα απολαύσει το κατοικίδιό σας όταν στειρωθεί.
Όχι. Η αύξηση βάρους οφείλετε στο γεγονός της διατροφής του ζώου με περισσότερες θερμίδες από αυτές που έχει ανάγκη και καίει. Προσέξτε την ποσότητα του φαγητού που δίνεται στο κατοικίδιό σας. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία ζώα έχουν ανάγκη από λιγότερες θερμίδες σε σχέση μα τα νεότερα επειδή είναι λιγότερο κινητικά και επειδή οι θερμικές ανάγκες είναι λιγότερες. Συστηματική ήπια άσκηση μαζί με μια φυσιολογική και λογική δίαιταείναι το κλειδί για κατοικίδια σε φόρμα.
για να μην παρεξηγηθω αυτο βρηκα στο ιντερνετ με λιγο ψαξιμο...σε φορουμ για σκυλους..αλλα αναφερεται και σε γατουλες...
δεν τον ξερω τον ανθρωπο και ουτε θελω να ερθω σε αντιπαραθεση με καποιον αλλα διαβασες καλα τι λεει?????

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
ria23
Διάσημο μέλος
προσεξα τι λεει και αυτο που λεει ειναι οτι η στειρωση ΔΕΝ ειναι αιτια ωστε να γινει το ζωακι χοντρο και τεμπελικο (δες το αρχικο οχι που ξεχασες να υπογραμμισεις). Αυτο που λεει ειναι οτι η στειρωση δεν προκαλει αυξηση βαρους, κατι που το οποιο ειναι λαθος γιατι η στειρωση οχι μονο προκαλει αυξηση βαρους, αλλα και το ζωακι γινεται λιγοτερο δραστηριο. Συνεπως λογω της στειρωσης καταναλωνει ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ θερμιδες σε σχεση με πριν. Αυτος δεν προσδιοριζει την προσληψη θερμιδων σε σχεση με το πριν και το μετα και συγκρινει μαλιστα και ηλικιωμενα ζωα και αποφευγει να πει οτι η στειρωση προκαλει μειωση του metabolic rate. Στο συγκεκριμενο κειμενο εχω την εντυπωση οτι μιλαει γενικα για ολα τα κατοικιδια.
1. δεν ξεχασα να το υπογραμμισω σου φευγει η ουσια..σου λεει οχι μεν αλλα..με τις..ταδε προυποθεσεις..σου αναφερει και την λεξη διαιτα..μαλλον κολλησες καπου..βλεποντας ενα δεντρο δεν βλεπεις το δασος..
2.εγω στειρωσα την γατα μου και ειναι σουπερ δραστηρια..4 φορες πιο δραστηρια απο πριν ..γι'αυτο ισως δεν βλεπω την διαφορα..συγνωμη..
3.στο συγκεκριμενο κειμενο γραφει για ολα τα κατοικιδια..οπως ξαναειπα δεν το διαβασες καλα..λογικο ειναι να μιλα για ολα... αφου το πηρα απο site με σκυλους..και το αναφερω κιολας..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool