Το οτι ενας φιλος μαλιστα, που ειχε ενα γατο αστειρωτο,δεχοτανε συνεχως τα πυρα απο μια "φιλοζωη" φιλη του,να στειρωση το ζωο,τελικα υστερα απο αρεκτη πιεση ο φιλος μου,πειστικε και αποφασισε να στειρωση το γατο,με αποτελεσμα ο γατος να αρωστησει βαρια,μιας και η εγχειρηση(το εκοψαν τους ορχεις,και μετα λετε οτι αυτο δεν ειναι ασκηση βιας,εχουν και τα ζωα διακιωματα)δεν πετυχε 100%,ο καημενος ο γατος τωρα ειναι σε αθλια κατασταση,τον εχουνε με ορο,δεν μπορει να φαει τιποτα,τα ξερναει ολα,και ο κτηνιατρος ειπε οτι ο γατος θα ειναι για παντα ετσι...τραγικο το ειδα το ζωακι απο κοντα πως το καταντησανε,κριμα...
Αν ισχυει αυτο,μα ειναι δυνατον να φερνεις ΕΝΑ παραδειγμα,ενω χιλιαδες στειρωσεις γινονται με απολυτη επιτυχια;

Και στο ανθρωπινο χειρουργειο,παντα συμβαινουν τετοια περιστατικα,εχουν πεθανει ανθρωποι απο εγχειρηση σκωληκοειδιτιδας,αληθεια..δεν θα την κανεις αν παθεις κριση..επειδη καποιοι πεθαναν απο αυτο;
δολοφονοι,αφανιστες τους ειδους,που μας λετε κιολας οτι εμεις που δεν θελουμε να τα στειρωνουμε ,δεν τα αγαπαμε,ντροπη,αισχος,λιγο συνηδειση παρακαλω κυριοι!!!!
Ειναι χρεος μας να προστατευσουμε τα ζωα απο τις εγκληματικες ¨φιλοζωικες" οργανωσεις,
Θα σε παρακαλουσα θερμα να λειπουν τετοιοι χαρακτηρισμοι.Ειναι απολυτο δικαιωμα σου να εισαι κατα της στειρωσης,δεν εχεις ομως κανενα δικαιωμα να χαρακτηριζεις δολοφονους και εγκληματιες καποιους ανθρωπους που εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα και φροντιζουν να μην υποφερουν και αλλα ζωα.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ζωα.
με ποιο δικαιωμα γενικοτερα στειρωνετε τα ζωα?νομιζετε πως μπορειτε να επεμβενετε στη φυση με αυτο το τροπο? αφηστε την διατροφικη αλυσιδα ελευθερη,μην σπατε αλλους κρικους,η ισοροποια του οικοσυστηματος κλονιζετε,με αυτη την κινηση διαταρασετε την αρμονια και την ισοροποια του οικοσυστηματος,αφησετε ελευθερα τα ζωα να ζησουν παρακαλω,οπως η αλανθαστη φυση οριζει,το οτι εχουμε μεσα μας την θεικη σπιθα,αυτο δεν σημαινει οτι ειμαστε θεοι,το μεγαλο λαθος των αθρωπινων οντων,που εσφαλμενα ονομαζονται ανθρωποι,καθως κι εμεις ζωα ειμαστε,με τη μονη διαφορα οτι ειμαστε διανοητικα ζωα.
Η επεμβαση στη φυση εχει γινει εδω και παρα πολλους αιωνες.Δεν ζουμε στην εποχη των σπηλαιων.Και αυτο ειναι απολυτη ευθυνη του ανθρωπου.Η ισορροπια του συστηματος εχει κλονιστει απο την τσιμεντοποιηση της φυσης,την βιομηχανια και απο παρα πολλα αλλα,ομως σιγουρα ΟΧΙ απο την στειρωση.Τα αδεσποτα δεν ζουν ,τα αδεσποτα ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
Αυτο το λετε αγαπη? δηλαδη για να μην τα πατησουνε τα αυτοκινητα,και για να μην τα φωλιασουνε καποιοι απανθρωποι,ας τα προστατευσουμε με το να τα εξαφανισουμε εμεις μια καλη,επειδη τα αγαπαμε,για το καλο τους τα στειρωνουμε...για ποια αγαπη μιλατε κυριοι?σιγουρα το κατωτερο συναισθηματικο κεντρο λειτουργει ετσι,δηλαδη του εγωισμου η αγαπη...αυτου του ειδους η αγαπη ομως εχει καταστρεψει τον κοσμο...
Κανονικα τα αδεσποτα δεν θα επρεπε καν να τα ταιζουμε,ας αφησουμε την διατροφικη αλυσιδα της φυσης να κανει ελευθερα τη δουλεια της,ας μην φορτωνουμε με ακομα βαρυτερο καρμα τις ψυχες μας.
Πραγματι,εδω μιλαμε για καθαροτατο εγωισμο,και οχι για αγαπη.Αλλα ΟΧΙ για αυτους που στειρωνουν,αλλα αυτους που τα αφηνουν ανεξελεγκτα να γεναννε,τα αφηνουν στους δρομους να υποφερουν,να λιμοκτονουν,να φωλιαζονται..να κολλανε aids και περιτονιτιδα και να ζουν μαρτυρικη ζωη,μονο και μονο επειδη δεν θελουν να αναλαβουν τις ευθυνες τους,να τα στειρωσουν ,να τα ταισουν,να τα περιθαλψουν.Σιγουρα ειναι απιστευτα πιο ευκολο και βολικο,να τα αφηνουμε ετσι στη "φυση",χωρις στειρωση,χωρις ιατρικη περιθαλψη,χωρις ταισμα(Δεν ξοδευεις και λεφτα ετσι),με το περιτυλιγμα της......ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.Λυπαμαι,αλλα προτιμω να μην φιλοσοφω,και να φροντιζω να μην υποφερουν τα ζωα.Επισης προτιμω να επιβαρυνθει το δικο μου καρμα,απο το να υποφερουν τα ζωα.
Και κινδυνος εξαφανισης της γατας,δεν υπαρχει..μην μου αγχωνεσαι.Η πολικη αρκουδα δυστυχως σε 50 χρονια θα εχει εξαφανιστει.Αγρια ζωα ΝΑΙ.Παλι απο ευθυνη ανθρωπου.Αλλα ΟΧΙ η γατα,και γενικα οιχι κατοικιδιο ζωο.Στην πολιτισμενη ευρωπη,αδεσποτο δεν βλεπεις στους δρομους,ομως τα σπιτια ειναι γεματα απο αυτα.
.ε οχι κυριοι,εμενα μου αρεσει να βλεπω οσο περισοτερα γατια αδεσποτα στους δρομους γινεται,καθε φορα που βλεπω ενα ζωο στο δρομο,σκυλο,γατα,χαιρομαι ιδιαιτερα,μου φτιαχνουν τη διαθεση,ειναι ψυχουλες που καλως η κακος ζουνε μαζι μας,και ειναι αναποσπαστα μελοι της κοινωνιας μας,ας μην τα υποβαθμιζουμε αλλο στη ζωη τους με στειρωση,ας μην καταδικαζουμε το γενος σε υπεξελιξη,ας τους δωσουμε λιγο παραπανω κυρος,και ας τους συμπεριφερθουμε με σεβασμο,οπως τους αξιζει,κι οχι να τα εξαφανιζουμε,δεν μας κανουν κακο,δεν ειναι επικυνδινα,χαρα ομορφια και αγαπη δινουν στη ζωη μας.
Τα αδεσποτα γατια μαλιστα τρωνε ποντικια,κατσαριδες κλπ,μας προστατευουν απο βρωμερα ζωιφια,τι θα απογινουμε αμα εξαφανιστουν τα αδεσποτα απο την κοινωνια?????
Δεν συμφωνω με τον ελεγχο του πληθυσμου τους μεσο της στειρωσης,ειναι εντελως απανθρωπο,και επικυνδινο για τη δημοσια υγεια!!!
Ειναι χρεος να προστατευσουμε τα ζωα,το οικοσυστημα,και εμας τους ιδιους,μην σπαμε αλλους κρικους απο την αλυσιδα!!!!
Πραγματι,χαιρομαι και εγω αφανταστα οταν βλεπω σκελετωμενα ζωα να ψαχνουν στους καδους σκουπιδιων ,μπας και βρουν τιποτα να φανε.Χαιρομαι ιδιαιτερα οταν βλεπω εκατονταδες πατημενα γατια απο αμαξι(γιατι βεβαια...το αυτοκινητο ειναι μερος της φυσης,δεν ειναι καμια επεμβαση βρε αδελφε).χαιρομουν ιδιαιτερα οταν βρηκα 5 νεκρα γατακια που ταιζα στην εξοχη..νεκρα απο δηλητηριο,επισης μου ανοιγει την διαθεση να βλεπω αρρωστα απο aids,λευχαιμια ή περιτοννιτιδα γατια να υποφερουν,να αργοπεθαινουν βασανιστικα καθως δεν ειναι σε θεση να κυνηγησουν σε αυτην την κατασταση,και ακομα περισσοτερο με ηδονιζει να με παρακαλαει ενα γατακι για τροφη,και να μην του δινω...με την φιλοσοφια οτι θα σκοτωσει κατσαριδες και ποντικια για να μου καθαρισει τον χωρο.
Το οικοσυστημα δεν το προστατευουμε οταν στειρωνουμε ζωα,το οικοσυστημα το προστατευουμε οταν κανουμε ανακυκλωση,οταν δεν χρησιμοποιουμε φυτοφαρμακα για τις σοδειες μας,οταν δεν πεταμε το θερμομετρο του υδραργυρου στα σκουπιδια,οπως και τις μπαταριες,οταν το πλαστικο μας μπουκαλακι το πεταμε στους ειδικους καδους,και παει λεγοντας.
Εν κατακλειδι.Ναι..ειναι απιστευτα πιο ευκολο να θεωρησω οτι δεν στειρωνω,δεν ταιζω,δεν παρεχω ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.Μου ερχεται πολυ πιο φτηνα(μηδεν κοστος δηλαδη) και εχω και το κεφαλι μου ησυχο βρε αδελφε.Ασε που δεν θα με τρωει και το αγχος,ουτε θα στεναχωριεμαι.Η φυση..κανει τη δουλεια της.Εξαλλου και εγω δεν παιρνω προφυλαξεις και γενναω ανεξελεγκτα,δεν παιρνω φαρμακα αν αρρωστησω,και σαφεστατα δεν θα εγχειριστω γιατι καποιος καπου πεθανε απο εγχειρηση σκωλεικοειδιτιδας.Eξαλλου η φυση,θα κανει και σε ΕΜΕΝΑ τη δουλεια της.Σωστα;
Πολυ σωστα...Και σκεφτομαι.ΠΟΙΑ ΦΥΣΗ;;