Ηθικά διλήμματα

Απάντηση: Στειρώσεις αδέσποτων γατιών

αν και το θέμα πάει μακρία και μου θυμιζει λιγο μανιφεστο Vegan ανακατεμμενο εμ το βιβλιο "γατίσιο λεξικό)... δεν είμαι υπερ των αλόγιστων γεννήσεων στο ανθρώπινο είδος, και γενικά δεν είμαι υπερμαχος της ανακύκλωσης του πόνου και του κακού γεννετικού υλικού σε όλα τα είδη του ζωικου βασιλείου.
Τη μετουσίωση την αφήνω στους γνώστες και στους μυστες, σε όσους γνωρίζουν και σε όσους δύνανται.
Όσο για τους αγαπητούς vegan που προαναφέρατε ,με τα λασμπόσπιτα (όλα τα σπίτια εμπεριεχουν λάσπη) όλη η πολίτιμη θεωρία τους τελειώνει όταν ανοίγουν το φως της κουζίνας και έχουν router Και wifi.
Οσοι καταλαβαν καταλαβαν, είμαστε off topic το παρόν θέμα αφορά διευθυνσεις και προσφορές στειρώσεων, υπάρχουν άλλα νηματα για την αιώνια αυτή διαφορά στερώνω δε στειρώνω ... όπως το " στείρωση και ηθικα διλληματα" και διαφορα άλλα που κατα καιρους στα 7 χρόναι εδω μέσα έχω συνατήσει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και από εμένα σε όλα τα παιδιά και ειδικά στον αλανήρ γατογονιό που είναι και ο κηδεμόνας του ξακουστού Πολυζώη, η ιστορία του οποίου πρωτοπαρουσιάστηκε σε αυτό το φόρουμ.
Προφανώς έχετε ήδη καταλάβει ότι η ιδιότητα του αλανήρ γατογονιού δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από τις απόψεις του για τη ζωή και τα ζώα, οπότε υπάρχει διαφορά στην κοσμοαντίληψη των δυο πλευρών και δεν θα είχε κανένα όφελος η αντιπαράθεση, ίσως μόνο η συζήτηση. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα δίκιο, καθώς η στείρωση για τους ιδιοκτήτες των ζώων θα πρέπει να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική και προσωπική μου γνώμη και για τις φιλοζωικές θα έπρεπε να ισχύει αυτό, που δεν ισχύει όμως.
Επίσης, όπως κάποιο μέλος επεσήμανε νωρίτερα, δε γίνεται διαγωνισμός ποιος είναι ο καλύτερος ζωόφιλος. Αρκεί που είναι!!!
Και ένα μπωλ με νερό να βγάλεις στην πόρτα σου, ακόμα και αν δεν έχεις ζώο στο σπίτι είναι σημαντικό. Είναι επίσης, σημαντικό αν δεν τα μπορείς τα ζώα, να μπορείς όμως να τα ανέχεσαι, να μην τα χτυπάς και να μην τα φωλιάζεις. Επίσης, σημαντικό είναι άπαξ και αναλάβεις να φροντίζεις ένα ζώο, να το κάνεις με αυταπάρνηση και άμα αυτό το ζώο φέρει και άλλα ζώα στη ζωή να τα φροντίζεις και αυτά.
Από παιδί μεγάλωσα σε ήσυχη περιοχή γεμάτη από αστείρωτα ζώα. Οι πρώτες μου γάτες, σαν παιδί και έφηβη, ήταν αστείρωτες. Θυμάμαι σαν τώρα τη γάτα μου να σεληνιάζεται με τον άνεμο και να κυνηγάει, τρελή από τη χαρά της τα φύλλα των δένδρων ή να πηδάει από λεύκα σε λεύκα και μετά να την παίρνει ο ύπνος πάνω σε ένα κλαδί. Υπέροχες εικόνες για εμένα που λατρεύω αυτά τα πλάσματα και θέλω να τα βλέπω ευτυχισμένα.
Δυστυχώς γαι μένα η στείρωση κάποιες φορές είναι αυτό που λένε αναγκαίο κακό. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι κάποιοι από εμάς προτιμούν το ζώο να είναι ασφαλές γ'αυτό και το στειρώνουμε. Και είναι όντως πιο ασφαλές. Και μετά το κλείνουμε και σε ένα διαμέρισμα και είναι ακόμα πιο ασφαλές, σχεδόν άτρωτο από τις δυσάρεστες εκπλήξεις της ζωής. Και έτσι φτάνουν σε ηλικίες άπιαστες για τα ανθρώπινα δεδομένα, 80-100 ετών. Η πραγματικότητα είναι όμως, ότι επεμβαίνουμε στον οργανισμό τους και τα στερούμε από πολύ σημαντικές ορμόνες για την ανάπτυξή τους και κάποιες φορές το κάνουμε και πάρα πολύ νωρίς με τις ευλογίες των κτηνιάτρων. Και επιτέλους, ας πάψει ο μύθος ότι τα ζώα γονιμοποιούνται μόνο από ένστικτο. Τα ζώα το ευχαιστιούνται. όπως και οι άνθρωποι. Νιώθουν και αυτή ηδονή και ευχαρίστηση (με εξαίρεησ την θηλυκιά που την κυνηγούν 50 γάτοι ταυτόχρονα, αλλά αυτή ξέρει σε ποιον θα κάτσει).Επίσης τους στερούμε τον αέρα και τον ήλιο, τη φύση, πάλι για να είναι ασφαλή.
Τα αστείρωτα που φρόντιζα δεν ξεπέρασαν τα 5 χρόνια ζωής, αλλά δεν είχα ποτέ τύψεις γιατί έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Τώρα σε αυτά που έχω και είναι στειρωμένα έχω συνέχεια το άγχος μην μου πέσουν από το μπαλκόνι, ή μη φράξει η ουρήθρα τους και δεν το πάρω χαμπάρι και συνέχεια τα κοιτάω όταν κατουράνε!!!
Προσωπικά, τα πιο ευτυχισμένα ζώα που γνώρισα ήταν αυτά που ζούσαν μέσα έξω. Αλλά μιλάμε για πολύ ευτυχισμένα, όπως είναι τώρα ο Πολυζώης.
Για τον Πολυζώη που όσο καιρό τον είχα, τον λάτρεψα, γιατί είναι ένας πανέξυπνος γατούλης, έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στην ασφάλεια και στη γατίσια ευτυχία, με καποια επίβλεψη. Διάλεξα το δεύτερο, γιατί οι συνθήκες το επέτρεπαν. Ο Πολυζώης δεν ξέρω πόσο θα ζήσει. Ξέρω όμως ότι είναι από τους πιο ευτυχισμένους γατούληδες του κόσμου!!! Εχει και αυτό τη σημασία του...
Για τον Ιλια τον χτυπημένο γατούλη που βρήκα στα Ιλίσσια και προσπαθώ να του βρω σπίτι θα επιλέξω την ασφάλεια γιατί δεν είναι αρτιμελής.
Το θέμα δεν είναι στείρωση ή μη στείρωση αλλά στείρωση για ποιο λόγο ή μη στείρωση για ποιο λόγο. Για παράδειγμα, δεν στειρώνουμε έγκυα ζώα. Κάποιες φιλοζωικές από υπερβάλλοντα ζήλο κάνουν λάθη τραγικά. Στειρώνουν αδέσποτα ζώα ανεξέλεγκτα και τα αφήνουν ελεύθερα χωρίς να υπολογίζουν ότι τα αστείρωτα θα υπερτερούν πάντοτε σε σχέση με τα στειρωμένα. Θα τα δαγκώνουν και θα παίρνουν την τροφή. Επίσης, στειρώνουν έγκυα ζώα και δεν είναι λέει επικίνδυνο αν το κάνει καλός κτηνίατρος (δηλαδή, είναι πολύ επικίνδυνο!!!) ή για να προωθήσουν μικρά ζώα τα στειρώνουν πολύ νωρίς, ουσιαστικά βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους στο μέλλον.
Δεν υπήρξα ποτέ αυστηρή ούτε με τους υπέρμαχους της στείρωσης ούτε με τους ενάντιους, καθώς υπήρξα και τα δυο. Και στις δυο περιπτώσεις το ζώο κάτι κερδίζει και κάτι χάνει.
Αλανήρ γατογονιέ, φρόντιζε τον Πολυζώη και τα άλλα ζωάκια που θέλεις να έχεις όσο καλύτερα μπορείς και μην ξεχάσεις ποτέ ότι έχεις δεσμευτεί να αγαπάς και να νοιάζεσαι αυτές τις ψυχούλες για όσο ζήσουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Στείρωση και ηθικά διλήμματα

θυμαστε την ανοιξη που σας ειχα πει για ενα κοκερ σπανιελ που ταιζα στην αυλη μου?σας ειχα ξαναγραψει,ισως καποιοι το θυμουνται οτι το δινει για υιοθεσια,εχει τσιπακι κλπ.
περασε καιρος,η σκυλιτσα γεννησε,8 κουταβακια,αυτος τυχανει να ειναι και γειτονας,εγραφε συνεχεια στο φβ,οτι δινει σκυλακια για υιοθεσια,κανεις δεν ανταποκριθηκε ομως,ετσι σημερα βρεθηκαν σε μια ερημη παραλια,δεμενα ολα με σχοινι,διπλα σ εναν βραχο,ισα που τα καλυπτε το κυμα της θαλασσας,δεν ειχε λεει να τα θρεψει,δεν ηθελε να στειρωσει τη σκυλα του γιατι ηθελε λεει να κανει σεξ το ζωακι και να χαιρεται,απο φιλοζωικη του νησιου,που αποτελειται δυστυχως απο ξενους μονο,ουτε καν ελληνες δεν ειναι,εγινε ενας αγωνας διασωσης των ζωων,που βρεθηκαν αφυδατωμενα σχεδον νεκρα.τα σκυλακια σταλθηκαν στη λερο,εδω δεν εχουμε γιατρο,με ιδιωτικο σκαφος,απο προθυμο οικονομικα ευκαταστατο τουριστα,και υιοθετηθηκαν ολα και η μανα τους,ευτυχως...
κι εδω στην πατμο φυση ειναι,θα μπορουσαν να ζουν ελευθερα στη φυση τους,στα δαση και στις ακρογιαλιες,αλλα δεν ειναι ετσι δυστυχως.
ο τυπος δεν τιμωρηθηκε,μια χαρα τον βλεπω να κυκλοφορει χωρις τυψεις,χαρουμενος μες στην ανευθυνοτητα του και την κακια του.
και θα πω και κατι αλλο,ξερω εναν ανθρωπο,πολυ δικο μου,που δεν εχει τηλεοραση,κινητο,αυτοκινητο,δε διαβαζει εφημεριδες και περιοδικα,ενοηται δεν εχει ιντερνετ ταιζει οσα αδεσποτα βρει,οποτε τα βρει,αγαπα τους ανθρωπους,μενει μονος του αναμεσα στους τονους βιβλια που εχει σπιτι του.και οποτε μπορει ταξιδευει στη φυση,επεισης δεν εργαζεται,δεν εχει καρτες και εισοδημα,ζει ομως μια χαρα με τον δικο του τροπο,δεν το παιζει ξερολας δεν παριστανει τον σωστο,λεει οπου βρεθει το λογο του θεου και αυτο ειν ολο.
οτι ερχεται κατι κακο,μου το εχει πει,στις ατελειωτες κουβεντες που εχουμε κανει,αυτο που παντα μου λεει ειναι οτι πρεπει αυτες τις στιγμες να ειμαστε δεμενοι εμεις οι ανθρωποι,να δινουμε αγαπη οση μπορουμε κι οπου μπορουμε ο καθενας οπως ξερει και μπορει.
γιαυτο κλεισε τον υπολογιστη σου,ταισε τα αδεσποτακια σου,βοηθησε και κανενα ορφανο,κανεναν αστεγο,χαμογελα στους αλλους κι οτι ειναι να γινει θα γινει.το πως θα κριθουμε,το ποτε και το που κανεις ακριβως δεν το ξερει.
φιλικα ρενα.

Το οτι ενας φιλος μαλιστα, που ειχε ενα γατο αστειρωτο,δεχοτανε συνεχως τα πυρα απο μια "φιλοζωη" φιλη του,να στειρωση το ζωο,τελικα υστερα απο αρεκτη πιεση ο φιλος μου,πειστικε και αποφασισε να στειρωση το γατο,με αποτελεσμα ο γατος να αρωστησει βαρια,μιας και η εγχειρηση(το εκοψαν τους ορχεις,και μετα λετε οτι αυτο δεν ειναι ασκηση βιας,εχουν και τα ζωα διακιωματα)δεν πετυχε 100%,ο καημενος ο γατος τωρα ειναι σε αθλια κατασταση,τον εχουνε με ορο,δεν μπορει να φαει τιποτα,τα ξερναει ολα,και ο κτηνιατρος ειπε οτι ο γατος θα ειναι για παντα ετσι...τραγικο το ειδα το ζωακι απο κοντα πως το καταντησανε,κριμα...
Αν ισχυει αυτο,μα ειναι δυνατον να φερνεις ΕΝΑ παραδειγμα,ενω χιλιαδες στειρωσεις γινονται με απολυτη επιτυχια;:eek:Και στο ανθρωπινο χειρουργειο,παντα συμβαινουν τετοια περιστατικα,εχουν πεθανει ανθρωποι απο εγχειρηση σκωληκοειδιτιδας,αληθεια..δεν θα την κανεις αν παθεις κριση..επειδη καποιοι πεθαναν απο αυτο;
δολοφονοι,αφανιστες τους ειδους,που μας λετε κιολας οτι εμεις που δεν θελουμε να τα στειρωνουμε ,δεν τα αγαπαμε,ντροπη,αισχος,λιγο συνηδειση παρακαλω κυριοι!!!!
Ειναι χρεος μας να προστατευσουμε τα ζωα απο τις εγκληματικες ¨φιλοζωικες" οργανωσεις,
Θα σε παρακαλουσα θερμα να λειπουν τετοιοι χαρακτηρισμοι.Ειναι απολυτο δικαιωμα σου να εισαι κατα της στειρωσης,δεν εχεις ομως κανενα δικαιωμα να χαρακτηριζεις δολοφονους και εγκληματιες καποιους ανθρωπους που εχουν διαφορετικη αποψη απο εσενα και φροντιζουν να μην υποφερουν και αλλα ζωα.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ζωα.
με ποιο δικαιωμα γενικοτερα στειρωνετε τα ζωα?νομιζετε πως μπορειτε να επεμβενετε στη φυση με αυτο το τροπο? αφηστε την διατροφικη αλυσιδα ελευθερη,μην σπατε αλλους κρικους,η ισοροποια του οικοσυστηματος κλονιζετε,με αυτη την κινηση διαταρασετε την αρμονια και την ισοροποια του οικοσυστηματος,αφησετε ελευθερα τα ζωα να ζησουν παρακαλω,οπως η αλανθαστη φυση οριζει,το οτι εχουμε μεσα μας την θεικη σπιθα,αυτο δεν σημαινει οτι ειμαστε θεοι,το μεγαλο λαθος των αθρωπινων οντων,που εσφαλμενα ονομαζονται ανθρωποι,καθως κι εμεις ζωα ειμαστε,με τη μονη διαφορα οτι ειμαστε διανοητικα ζωα.
Η επεμβαση στη φυση εχει γινει εδω και παρα πολλους αιωνες.Δεν ζουμε στην εποχη των σπηλαιων.Και αυτο ειναι απολυτη ευθυνη του ανθρωπου.Η ισορροπια του συστηματος εχει κλονιστει απο την τσιμεντοποιηση της φυσης,την βιομηχανια και απο παρα πολλα αλλα,ομως σιγουρα ΟΧΙ απο την στειρωση.Τα αδεσποτα δεν ζουν ,τα αδεσποτα ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
Αυτο το λετε αγαπη? δηλαδη για να μην τα πατησουνε τα αυτοκινητα,και για να μην τα φωλιασουνε καποιοι απανθρωποι,ας τα προστατευσουμε με το να τα εξαφανισουμε εμεις μια καλη,επειδη τα αγαπαμε,για το καλο τους τα στειρωνουμε...για ποια αγαπη μιλατε κυριοι?σιγουρα το κατωτερο συναισθηματικο κεντρο λειτουργει ετσι,δηλαδη του εγωισμου η αγαπη...αυτου του ειδους η αγαπη ομως εχει καταστρεψει τον κοσμο...
Κανονικα τα αδεσποτα δεν θα επρεπε καν να τα ταιζουμε,ας αφησουμε την διατροφικη αλυσιδα της φυσης να κανει ελευθερα τη δουλεια της,ας μην φορτωνουμε με ακομα βαρυτερο καρμα τις ψυχες μας.
Πραγματι,εδω μιλαμε για καθαροτατο εγωισμο,και οχι για αγαπη.Αλλα ΟΧΙ για αυτους που στειρωνουν,αλλα αυτους που τα αφηνουν ανεξελεγκτα να γεναννε,τα αφηνουν στους δρομους να υποφερουν,να λιμοκτονουν,να φωλιαζονται..να κολλανε aids και περιτονιτιδα και να ζουν μαρτυρικη ζωη,μονο και μονο επειδη δεν θελουν να αναλαβουν τις ευθυνες τους,να τα στειρωσουν ,να τα ταισουν,να τα περιθαλψουν.Σιγουρα ειναι απιστευτα πιο ευκολο και βολικο,να τα αφηνουμε ετσι στη "φυση",χωρις στειρωση,χωρις ιατρικη περιθαλψη,χωρις ταισμα(Δεν ξοδευεις και λεφτα ετσι),με το περιτυλιγμα της......ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.Λυπαμαι,αλλα προτιμω να μην φιλοσοφω,και να φροντιζω να μην υποφερουν τα ζωα.Επισης προτιμω να επιβαρυνθει το δικο μου καρμα,απο το να υποφερουν τα ζωα.
Και κινδυνος εξαφανισης της γατας,δεν υπαρχει..μην μου αγχωνεσαι.Η πολικη αρκουδα δυστυχως σε 50 χρονια θα εχει εξαφανιστει.Αγρια ζωα ΝΑΙ.Παλι απο ευθυνη ανθρωπου.Αλλα ΟΧΙ η γατα,και γενικα οιχι κατοικιδιο ζωο.Στην πολιτισμενη ευρωπη,αδεσποτο δεν βλεπεις στους δρομους,ομως τα σπιτια ειναι γεματα απο αυτα.

.ε οχι κυριοι,εμενα μου αρεσει να βλεπω οσο περισοτερα γατια αδεσποτα στους δρομους γινεται,καθε φορα που βλεπω ενα ζωο στο δρομο,σκυλο,γατα,χαιρομαι ιδιαιτερα,μου φτιαχνουν τη διαθεση,ειναι ψυχουλες που καλως η κακος ζουνε μαζι μας,και ειναι αναποσπαστα μελοι της κοινωνιας μας,ας μην τα υποβαθμιζουμε αλλο στη ζωη τους με στειρωση,ας μην καταδικαζουμε το γενος σε υπεξελιξη,ας τους δωσουμε λιγο παραπανω κυρος,και ας τους συμπεριφερθουμε με σεβασμο,οπως τους αξιζει,κι οχι να τα εξαφανιζουμε,δεν μας κανουν κακο,δεν ειναι επικυνδινα,χαρα ομορφια και αγαπη δινουν στη ζωη μας.
Τα αδεσποτα γατια μαλιστα τρωνε ποντικια,κατσαριδες κλπ,μας προστατευουν απο βρωμερα ζωιφια,τι θα απογινουμε αμα εξαφανιστουν τα αδεσποτα απο την κοινωνια?????

Δεν συμφωνω με τον ελεγχο του πληθυσμου τους μεσο της στειρωσης,ειναι εντελως απανθρωπο,και επικυνδινο για τη δημοσια υγεια!!!
Ειναι χρεος να προστατευσουμε τα ζωα,το οικοσυστημα,και εμας τους ιδιους,μην σπαμε αλλους κρικους απο την αλυσιδα!!!!
Πραγματι,χαιρομαι και εγω αφανταστα οταν βλεπω σκελετωμενα ζωα να ψαχνουν στους καδους σκουπιδιων ,μπας και βρουν τιποτα να φανε.Χαιρομαι ιδιαιτερα οταν βλεπω εκατονταδες πατημενα γατια απο αμαξι(γιατι βεβαια...το αυτοκινητο ειναι μερος της φυσης,δεν ειναι καμια επεμβαση βρε αδελφε).χαιρομουν ιδιαιτερα οταν βρηκα 5 νεκρα γατακια που ταιζα στην εξοχη..νεκρα απο δηλητηριο,επισης μου ανοιγει την διαθεση να βλεπω αρρωστα απο aids,λευχαιμια ή περιτοννιτιδα γατια να υποφερουν,να αργοπεθαινουν βασανιστικα καθως δεν ειναι σε θεση να κυνηγησουν σε αυτην την κατασταση,και ακομα περισσοτερο με ηδονιζει να με παρακαλαει ενα γατακι για τροφη,και να μην του δινω...με την φιλοσοφια οτι θα σκοτωσει κατσαριδες και ποντικια για να μου καθαρισει τον χωρο.
Το οικοσυστημα δεν το προστατευουμε οταν στειρωνουμε ζωα,το οικοσυστημα το προστατευουμε οταν κανουμε ανακυκλωση,οταν δεν χρησιμοποιουμε φυτοφαρμακα για τις σοδειες μας,οταν δεν πεταμε το θερμομετρο του υδραργυρου στα σκουπιδια,οπως και τις μπαταριες,οταν το πλαστικο μας μπουκαλακι το πεταμε στους ειδικους καδους,και παει λεγοντας.

Εν κατακλειδι.Ναι..ειναι απιστευτα πιο ευκολο να θεωρησω οτι δεν στειρωνω,δεν ταιζω,δεν παρεχω ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.Μου ερχεται πολυ πιο φτηνα(μηδεν κοστος δηλαδη) και εχω και το κεφαλι μου ησυχο βρε αδελφε.Ασε που δεν θα με τρωει και το αγχος,ουτε θα στεναχωριεμαι.Η φυση..κανει τη δουλεια της.Εξαλλου και εγω δεν παιρνω προφυλαξεις και γενναω ανεξελεγκτα,δεν παιρνω φαρμακα αν αρρωστησω,και σαφεστατα δεν θα εγχειριστω γιατι καποιος καπου πεθανε απο εγχειρηση σκωλεικοειδιτιδας.Eξαλλου η φυση,θα κανει και σε ΕΜΕΝΑ τη δουλεια της.Σωστα;
Πολυ σωστα...Και σκεφτομαι.ΠΟΙΑ ΦΥΣΗ;;:eek:

Τελευταία επεξεργασία:

εμένα πάντως το mail μου ειναι γεματο απο καλους εκκλήσεις καλών ανθρώπων που δεν στειρώνουν τα ζωάκια τους, και μπλα μπλα μπλα, και διαβάζω τις εξης αττάκες " είχε οιστρο η σκυλα την αφησα να ζευγαρωσει για να μην βασανιζεται, να γινει μανουλα γιατι αυτη ειναι η φυση και τωρα εχω 11 (ναι σωστα διαβασατε 11) ημιαιμα μαυρα σκυλακια, που να σας τα φερω να τα φροντισεται? γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι και 11 ζωακια δεν περισσευουν αν τα φροτνιζουμε οπως θα επρεπε" , ευγενεστατος κυριος δε λεω, αλλα να στειρωσει το ερημο το ζωντανο ουτε κουβεντα... γενικα αποφευγω να γραφω σε εμπρηστικα θεματα οπως ειναι η στειρωση , και αποφευγω να προσπαθω να αλαλξω τις ιδεες καποιου, ειναι χασιμο χρόνου και άσκοπη ανάλωση και φαιας ουσιας.
οι ανθρωποι ειμαστε ενα μωσαικο, καποιοι δερονται ακι αγονται εμ τον α τροπο καποιοι με τον β καποιοι με τον γ, θεωρητικα οι γραμμες που μας χωριζουν απο τα ζωα υπαρχουν απλως δεν εχουμε καταλαβει οτι ειναι τρομακτικα λεπτες...

επιπροσθετα να σας πω οτι η 7 ετων στειρωμενη Αβανα , οταν εχει κεφια απολαμβανει τις ερωτικες τις περιπτηξεις με τον εξισου στειρωμενο μαυρόγατο της...
τελος δεν εχω καταλαβει το υποχρεωτική, περασε νεο νομοσχεδιο και δεν το καταλαβα που υποχρεωνει σε στειρωση? αν ειναι να αιτηθουμε και για απαογορευση της βλακειας , μπας και ησυχασουμε!

Μακάρι Αλανήρ Γατογονιέ να είσαι αληθινός. Γιατί εγώ ξέρω ανθρώπους που είναι κατά της στείρωσης και μου λένε με ειρωνικό ύφος τι φιλόζωη είσαι εσύ που σκλαβώνεις και στειρώνεις ένα ζώο?? και είναι άνθρωποι που σκοτώνουν ζωάκια...
Να σου πω κάτι λοιπόν.. Μακάρι να ζούσαμε σε έναν κόσμο που να μπορούσες να απευθυνθείς σε κάποιον κάνοντας καταγγελία και να σε ακούσει, που οι άνθρωποι με τα αυτοκίνητα τους δεν τρέχουν γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα προλάβουν να αντιδράσουν σε περίπτωση που πεταχτεί ζώο παιδί η αυτοκίνητο μπροστά τους, και που υπάρχει πραγματική παιδεία που μεταδίδεται από τους γονείς στα παιδιά και από όλους μας τελικά!!! Σε αυτόν τον κόσμο το σκοτωμένο ζωάκι θα ήταν εξαίρεση ή ατύχημα και αυτός που φόλιασε το ζώο στην φυλακή!! Και συμφωνώ ότι πρέπει πρώτα απ΄ όλα να παλεύουμε για αυτόν τον κόσμο διότι τα παραπάνω δεν είναι η ρίζα μόνο αυτού του προβλήματος αλλά των περισσοτέρων προβλημάτων. Αλλά επειδή νομίζω όλοι ξέρουμε ότι πλέον όλα αυτά είναι μία ουτοπία είμαι υπέρ της στείρωσης. Δεν θέλω να ζω άλλα τραγικά επεισόδια εις βάρος των ζώων. Και αν δω ότι το είδος τείνει να αφανιστεί παντελώς και ζω θα αντιδράσω αν και πιστεύω ότι όσο και να παλεύουμε εμείς η φύση τελικά βρίσκει τις ισορροπίες της. Και δεν νομίζω ότι σκέφτεται τι μας βολεύει

Συγγνώμη που παρεμβαίνω, νιώθω λίγο άκυρη... αλλά νομίζω πως ποτέ κανένας δε θα μάθει πραγματικά αν όντως οι γάτες επωφελούνται ή υποφέρουν με τη στείρωση... ¨/

Συγγνώμη που παρεμβαίνω, νιώθω λίγο άκυρη... αλλά νομίζω πως ποτέ κανένας δε θα μάθει πραγματικά αν όντως οι γάτες επωφελούνται ή υποφέρουν με τη στείρωση... ¨/
Εγω δεν βλεπω τον γατο μου να υποφερει επειδη ειναι στειρωμενος.Ισα ισα ειναι υγιης,δεν εχει βγαλμενα ματια,δεν εχει φαει φολα ουτε τον εχει τραμαυματισει κανενα αμαξι οπως ειναι το συνηθισμενο σε ΜΗ στειρωμενα ζωα που φευγουν για να αναζητησουν συντροφο

Η ενημερωση είναι το άλφα και το ωμέγα.

Καλή μου φίλη.Οι γάτες ΔΕΝ έχουν επίγνωση ότι στειρώθηκαν,.Δεν είναι άντρες,να ψάχνουν τα μπαλάκια τους,ή γυναίκες να λένε ότι δεν θα γίνουν ποτέ μάνες.:/:Αυτά τα γνωρίζει ο άνθρωπος,όχι όμως τα ζώα.
Αυτό που βλέπουμε απο στειρωμένες γάτες είναι ότι ζουν πολύ περισσότερο,χωρίς καρκίνους γεννητικών οργάνων,χωρίς πυόμητρες,χωρίς να βασανίζονται απο όιστρους και ορμές,(Έχεις σκεφτεί πόσο βασανιστικό και απάνθρωπο είναι,να έχουμε αστείρωτα ζωα μέσα σε ένα σπίτι;; )όταν πρόκειται για γατες που ζουν μέσα στο σπίτι,και με πολύ λιγότερες πιθανότητες για τα ασσενικά που ζουν εκτός σπιτιου,να κολλήσουν θανατηφορα ασθένεια,όπως και τα θηλυκά βέβαια.
Το ζευγάρωμα είναι λίγο σε διάρκεια και αρκετά επίπονο, για τις γάτες. Δεν είναι διασκέδαση. Επίσης δεν είναι διασκέδαση η παραγωγή 20 γατιών ανα έτος. Το σταθερό ζευγάρωμα έχει σαν αποτέλεσμα την εξασθένιση του οργανισμού της γάτας και μπορεί να μικρύνει και την περίοδο ζωής της. Κατά το ζευγάρωμα, οι γάτες μπορεί να κολλήσουν διάφορες θανατηφόρες αρρώστιες, όπως λευχαιμία ή AIDS των αιλουροειδών, μέσω των δαγκωμάτων. Οι περιπλανόμενοι γάτοι μπορούν να τραυματιστούν ή να σκοτώσουν από ένστικτο και όχι από διασκέδαση κατά την αναζήτηση μίας γάτας. Εγώ απολαμβάνω το sex άρα και η γάτα μου/ο γάτος μου, το απολαμβάνει επίσης.
Sex = Γατάκια. Οι γάτες δεν κάνουν ψυχαγωγικό σεξ, ούτε παίρνουν αντισύλληψη. Η στάση αυτή είναι ανθρωπόμορφη. Κάθε χρόνο σκοτώνονται εκατοντάδες υγιή γατάκια γιατί δεν μπορούν να βρουν σπίτι. Ο έλεγχος του πληθυσμού από την πρόληψη της γέννας, είναι καλύτερος από τον έλεγχο του πληθυσμού από νοσήματα και θανάτους υγιών ζώων.
πηγη
Τα ζώα δεν ερωτεύονται.
Τα ζώα ζευγαρώνουν από ένστικτο και λόγω ορμονών. Κατοικίδια και αδέσποτα κινδυνεύουν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όταν ζευγαρώνουν ενώ τα θηλυκά μπορούν να τραυματιστούν κατά το ζευγάρωμα εφόσον παλεύουν να φύγουν.

Τα αρσενικά τραυματίζονται μεταξύ τους, καθώς ''μάχονται'' για τα ''μάτια'' της θηλυκιάς.
Αρσενικά σκυλιά και γατιά το σκάνε από το σπίτι τους, επειδή μυρίζουν τις ορμόνες των θηλυκών σε οίστρο. Τραυματίζονται στο δρόμο σε τροχαία, από φόλες ή από ανθρώπους που τα διώχνουν βίαια. Δεν καταφέρνουν να ξαναβρουν το δρόμο για το σπίτι.
Το ζευγάρωμα των αδέσποτων οδηγεί σε νέα αδέσποτα, από τα οποία τα περισσότερα πεθαίνουν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, της έλλειψης τροφής και νερού και εμβολίων.
Όσα δε επιβιώσουν, γίνονται με τη σειρά τους μηχανές παραγωγής ζώων και έτσι αυξάνονται συνεχώς τα αδέσποτα ζώα, σε έναν φαύλο κύκλο βασανισμού, κακοποιήσεων και ταλαιπωρίας
στο δρόμο με μέσο όρο ζωής τα 4 χρόνια.
[....]
Το μη στειρωμένο ζώο κινδυνεύει όσο περνούν τα χρόνια να εμφανίσει πυομήτρα (δυνητικά θανατηφόρα, με απαραίτητο το χειρουργείο για την αντιμετώπισή της), καρκίνο όρχεων,
προστάτη κι άλλες μορφές καρκίνου.
Πηγη
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της στείρωσης των θηλυκών και αρσενικών ζώων;
• Η στείρωση και ο ευνουχισμός μπορούν να αυξήσουν το διάστημα ζωής του κατοικίδιου σας, ενώ παράλληλα, αυξάνουν την ποιότητα της ζωής του!
• Τα στειρωμένα ζώα δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να περιπλανώνται προς αναζήτηση συντρόφου για να ζευγαρώσουν. Αυτό κάνει πολύ μικρότερη την πιθανότητα να χάσετε το κατοικίδιο σας, που με τη σειρά του, κάνει μικρότερες τις πιθανότητες το κατοικίδιο σας να εμπλακεί σε κάποιον καβγά, να τραυματιστεί ή να πέσει θύμα βιαιότητας, δηλητηρίασης ή τροχαίου ατυχήματος.
• Στις θηλυκές μειώνει τα περιστατικά του καρκίνου του μαστού και εξαλείφει τις πιθανότητες για πυομήτρα. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
• Στους αρσενικούς μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης προβλημάτων του προστάτη, καρκίνου των όρχεων και περιπρωκτικών όγκων. Με τη στείρωση επίσης, προλαμβάνονται τα αφροδίσια νοσήματα.
• Οι μη στειρωμένοι αρσενικοί γάτοι συνήθως οριοθετούν (μαρκάρουν) την περιοχή τους ψεκάζοντας την με τα ούρα τους. Η οσμή είναι φοβερή. Αν στειρωθούν σε μικρή ηλικία, οι αρσενικοί γάτοι σπάνια αναπτύσσουν αυτή τη συνήθεια, ενώ σε μεγαλύτερη ηλικία, συνήθως σταματάνε αυτή τη συνήθεια μέσα σε λίγους μήνες αφότου στειρωθούν.
• Οι αρσενικοί γάτοι είναι λιγότερο πιθανό να τσακώνονται μεταξύ τους, ενώ αποκτούν ένα πιο υγιές τρίχωμα καθώς περνάνε περισσότερο χρόνο περιποιούμενοι τον εαυτό τους.
Πηγη
Σαφέστατα υπάρχουν και κάποια αρνητικά απο την στείρωση,κυρίως το ότι αυξάνεται στα αρσενικά ο κίνδυνος ουρολιθίασης,όμως είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι παίζουν ρόλο και κληρονομικοί παράγοντες,'οπως και η διατροφή.Και είναι πέρα πάσης αμφιβολίας ότι τα στειρωμένα ζώα ζουν πολύ περισσότερο και σίγουρα με πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής.
ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΣΤΕΙΡΩΘΗΚΑΝ.

Διαβαζω και τρελαινομαι. Συγνωμη αλλα στην Ινδια να εχουν στειρωσει ολες τις γατες οι πολιτισμενοι Ινδοι. Μου φαινεται οχι ακυρο αλλα ΑΔΥΝΑΤΟ. Με τι λεφτα το καναν οταν δεν εχουν να φανε και να ζησουν αξιοπρεπως οι ιδιοι. Υστερα στον κυριο που ειναι υπερ των αστειρωτων ζωων εχω να του πω οτι λεει ανακριβειες. Τα ζωα αστειρωτα απλα δεν ζουν παρα μονο για ενα μικρο ως ελαχιστο διαστημα της ζωης τους. Πολλες φορες δεν φτανουν ουτε καν στο σημειο του οιστρου και των σχεσεων γιατι απλα δεν προλαβαινουν. Οι γατες αγαπητε φιλε δεν ζουν πια στην ζουγκλα και σε σημεια που δεν υπαρχουν αμαξια. Η φυση που ζουν και αυτα και εμεις εχει αλλαξει. Οποτε τα ζωα πρεπει να στειρωνονται για να προστατευονται. Αλλωστε οι ανθρωποι δεν ειναι καθολου φιλικοι σε αποικιες γατιων και ετσι κι αλλιως τα σκοτωνουν. Οποτε ποτε δεν θα δεις την ιδανικη περιπτωση πολλες γατουλες να ζουν ευτυχισμενες και να κηνυγουν ποντικακια και κατσαριδες γιατι απλα και μονο δεν θα τους το επιτρεψουν. Σορυ και για τους τονους αλλα εχει προβλημα το πληκτρολογιο μου.

να ρωτήσω κάτι; :redface:
όταν κυνηγάνε ποντίκια και κατσαρίδες, δεν μπορεί να κολλήσουν ασθένειες;

να ρωτήσω κάτι; :redface:
όταν κυνηγάνε ποντίκια και κατσαρίδες, δεν μπορεί να κολλήσουν ασθένειες;

Μπορουν να πεθανουν απο δηλητηριασμενα ποντικια που εχουν φαει πριν ποντικοφαρμακο

Λυπαμε πολυ παρα πολυ για την αγνοια που εχουνε οι περισοτεροι ανθρωποι και καταστρεφοντας τη φυση καταστρεφουν μαζι την ιδια τους τη ψυχη,λυπαμε παρα πολυ για τον αφανισμο των ζωων απο τους δρομους,και οργιζομαι για τη φασιστικη υποχρεωτικη στειρωση,οπου και να παρω τηλεφωνω σε ¨φιλοζωικη" ολοι με υποχρεωνουν να στειρωσω το ζωο που θελω να ιοθετησω,παρολο που ο νομος δε το υποχρεωνει αυτο,ομως οι "φιλοζωικες"εχοντας ανοιξει μαγαζακι με τα ζωα,ολοκληρη επιχειρηση,βιομηχανια ζωων,...θελουν να επιβαλουν με το ετσι θελω,το δικο τους νομο...ειναι προφανες οτι θελουν να εχουν το μονοπωλιο,τον απολυτο ελεγχο στα χερια τους με τα ζωα,κι ετσι να ελεγχουν και τους ανθρωπους που εχουν ζωα..
Επιμενω κατηγορηματικα οτι η υποχρεωτικη στειρωση ειναι εγκλημα,κατα της φυσης,(και εσας που σας πειραζει οταν το γραφω,ειναι γιατι εχεται τη μυγα και μυγιαζεσται)και κατα της ψυχικης μας υγειας,κι οσο ορματε ολοι πανω μου σαν τα κορακια για να δημιουργησετε εντυπωσεις, να δικαιολογησεται τα αδικαολογητα,και τη φασιστικη σας επιβολη πανω στα ζωα και τους ανθρωπους που θελουν να εχουν αστειρωτα ζωα,τοσο στερειται περιτρανα τα δικαιωματα μας.Δεν μας πειθεται οτι το κανεται απο αγαπη για τα ζωα,ειναι πασιφανες οτι απο αγαπη για τα λεφτα το κανεται...100- με 140 ευρο η στειρωση...
Ευτηχως ομως που υπαρχουν ακομα ανθρωποι με συνηδειση και κατανοηση σαν τη γιουλα,(σευχαριστω πολυ για το Ζωη)που σεβονται τα δικαιωματα τα ζωων και των ανθρωπων.
Δεν θα μπω στη διαδικασια να απαντησω τα ιδια και τα ιδια,σε ατομα που οτι και να τους πεις ειναι αγυριστα κεφαλια...ελπιζω ομως οσι διαβασουν αυτα που εχω γραψει,να το σκεφτουνε καλυτερα πριν στειρωσουνε ενα ζωο.
Ας επιβαλουμε αυστηρες τιμωριες δια νομου σε αυτους που φωλιαοζυν,πετανε σε σκουπιδια,πατανε τα ζωα κλπ,κια ς αφησουμε τα ζωα υσηχα να κανουν τη ζωη τους ελευθερα και ανεξαρτητα, οπως τους οριζει η φυση,την οποια τοσο μα τοσο πολυ αγνοειτε αψηφιστα...

και επαναλαμβανω για να μην ξεχνιομαστε,δεν ειμαι κατα της στειρωσης,ειμαι κατα της υποχρεωτικης στειρωσης!!!

Καλά καθένας στην κοσμάρα του είναι. Οι Φιλοζωϊκές έχουν ανοίξει μαγαζάκι με ζώα εδώ γελάνε. Και γελάνε γιατί οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο από την προσωπική τους ζωή και χρήματα για να περιθάλπτουν ζωάκια πατημένα κακοποιημένα και όλα αυτά που θέλει ο κύριος να έρχονται ανεξέλεκτα στην "ΦΥΣΗ" Μα για ποια φύση μιλάμε φίλε μου ούτε εσύ δεν ζεις φυσιολογικά γιατί αν ζούσες φυσιολογικά θα έπρεπε να ζεις σε σπηλιές και να περπατάς ξυπόλητος και φυσικά να χρησιμοποιείς τα ντελικάτα ποδαράκια σου να περπατάς. Τι πας να βάλεις μυαλό σε τέτοιους ανθρώπους που οι ίδιοι δημιουργούν το πρόβλημα σε όλους τους υπόλοιπους. Φυλακίζουν ζώα αστείρωτα σε σπίτι που βρωμάνε και ζένουν και φέρνουν οι γείτονες το υγιειονομικό και αναγκάζονται να τα πετάξουν στον δρόμο και να τα περιθάλψουν 5 κορόιδα που τρέχουν. Που δημιουργούν παράλυτα ζώα από αυτοκίνητα, άρρωστα από μεταδιδόμενες αρρώστιες με το σεξ και τους γατοκαβγάδες τα οποία πεθαίνουν αβοήθητα. Ευγε φίλε μου. Μην στεναχωριέσαι όμως υπάρχουν 5 κορόιδα που θα λυπηθούν το ζωντανό που υποφέρει και θα τρέξουν να το μαζέψουν είτε από τον δρόμο είτε από κάδους ανακύκλωσης όπως έγινε πρόσφατα με μια γκριφονίτσα στον Ασπρόπυργο. Ωραία ζωή που ζουν αυτά τα πλάσματα στην φύση!!!!!

Λυπαμε πολυ παρα πολυ για την αγνοια που εχουνε οι περισοτεροι ανθρωποι και καταστρεφοντας τη φυση καταστρεφουν μαζι την ιδια τους τη ψυχη,λυπαμε παρα πολυ για τον αφανισμο των ζωων απο τους δρομους,και οργιζομαι για τη φασιστικη υποχρεωτικη στειρωση,οπου και να παρω τηλεφωνω σε ¨φιλοζωικη" ολοι με υποχρεωνουν να στειρωσω το ζωο που θελω να ιοθετησω,παρολο που ο νομος δε το υποχρεωνει αυτο,ομως οι "φιλοζωικες"εχοντας ανοιξει μαγαζακι με τα ζωα,ολοκληρη επιχειρηση,βιομηχανια ζωων,...θελουν να επιβαλουν με το ετσι θελω,το δικο τους νομο...ειναι προφανες οτι θελουν να εχουν το μονοπωλιο,τον απολυτο ελεγχο στα χερια τους με τα ζωα,κι ετσι να ελεγχουν και τους ανθρωπους που εχουν ζωα..
Επιμενω κατηγορηματικα οτι η υποχρεωτικη στειρωση ειναι εγκλημα,κατα της φυσης,(και εσας που σας πειραζει οταν το γραφω,ειναι γιατι εχεται τη μυγα και μυγιαζεσται)και κατα της ψυχικης μας υγειας,κι οσο ορματε ολοι πανω μου σαν τα κορακια για να δημιουργησετε εντυπωσεις, να δικαιολογησεται τα αδικαολογητα,και τη φασιστικη σας επιβολη πανω στα ζωα και τους ανθρωπους που θελουν να εχουν αστειρωτα ζωα,τοσο στερειται περιτρανα τα δικαιωματα μας.Δεν μας πειθεται οτι το κανεται απο αγαπη για τα ζωα,ειναι πασιφανες οτι απο αγαπη για τα λεφτα το κανεται...100- με 140 ευρο η στειρωση...
Ευτηχως ομως που υπαρχουν ακομα ανθρωποι με συνηδειση και κατανοηση σαν τη γιουλα,(σευχαριστω πολυ για το Ζωη)που σεβονται τα δικαιωματα τα ζωων και των ανθρωπων.
Δεν θα μπω στη διαδικασια να απαντησω τα ιδια και τα ιδια,σε ατομα που οτι και να τους πεις ειναι αγυριστα κεφαλια...ελπιζω ομως οσι διαβασουν αυτα που εχω γραψει,να το σκεφτουνε καλυτερα πριν στειρωσουνε ενα ζωο.
Ας επιβαλουμε αυστηρες τιμωριες δια νομου σε αυτους που φωλιαοζυν,πετανε σε σκουπιδια,πατανε τα ζωα κλπ,κια ς αφησουμε τα ζωα υσηχα να κανουν τη ζωη τους ελευθερα και ανεξαρτητα, οπως τους οριζει η φυση,την οποια τοσο μα τοσο πολυ αγνοειτε αψηφιστα...

και επαναλαμβανω για να μην ξεχνιομαστε,δεν ειμαι κατα της στειρωσης,ειμαι κατα της υποχρεωτικης στειρωσης!!!
Αν ζουσαμε σε μια ιδανικη κοινωνια(ουτοπια) χωρις αμαξια,τσιμεντο,φολες,αδιστακτους ψυχοπαθεις που κακοποιουν ζωα,τοτε και ΕΓΩ θα ημουν κατα της στειρωσης. Ζουμε ομως σε μια σαπια κοινωνια που τα ζωα τα θεωρουν κατωτερα οντα,χωρις ψυχη κτλ. Αν εσυ που εισαι κατα της στειρωσης παρεις ενα ζωο το ζευγαρωσεις,χαρισεις τα ζωα σε υποτιθεται καταλληλες οικογενειες οι οποιες αργοτερα τα βαρεθουν και τα πεταξουν αστειρωτα στο δρομο,ποιος θα φταιει και ποιος θα τρεχει ως συνηθως να μαζεψει τα ασυμμαζευτα? Μηπως εσυ που θα το εχεις προκαλεσει ολο αυτο ή μηπως εγω που ειμαι ΥΠΕΡ της στειρωσης?

εντάξει, αν δεν υπήρχαν τόσα αμάξια και άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κακό στα ζώα, δε θα τα στειρώναμε. αλλά και μέσα σε μια πόλη, τρώγοντας σκουπίδια και με τον κίνδυνο να τα χτυπήσουν αμάξια ζούνε φυσικά; εμείς τον Μαυρούλη γι'αυτό τον στειρώσαμε, κυκλοφορεί και έξω, αλλά τώρα που είναι στειρωμένος μόνο στην αυλή. πριν τον στειρώσουμε χανόταν για μέρες και με τόσα αμάξια φοβόμασταν πολύ. και αν έχεις ένα αστείρωτο ζώο μέσα στο διαμέρισμα, θα πάθει κατάθλιψη. αν ζεις στην εξοχή, χωρίς κίνδυνο αμαξιών, εντάξει, να μην τα στειρώσεις, αλλά και πάλι αυξάνονται τα αδέσποτα

Διάβασα με πάρα πολλή προσοχή όλα όσα έχεις γράψει στο θέμα. :)
Και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως διαφωνώ σε πάρα πολλά σημεία, που αναφέρεις, αν και σέβομαι τις απόψεις σου, όπως και του καθενός άλλωστε!:)

Όλη την ώρα αναφέρεις ότι οι φιλοζωικές και πολλοί "φιλόζωοι" όπως τους χαρακτηρίζεις σε υποχρεώνουν να στειρώσεις το ζώο σου.
Πως σου το επιβάλλουν με το έτσι θέλω. Εσύ τώρα δηλαδή κάνεις κάτι το αντίθετο; Δεν προσπαθείς με το ζόρι να μας πείσεις ότι η στείρωση είναι κακό πράγμα και εναντιώνεται στους νόμους της φύσης; Γιατί τέτοια επιμονή; Δεν λένε μην κάνεις στους άλλους ότι δεν αρέσει να σου κάνουν; Ε, αυτό κάνεις όμως.

Επεμβαίνουμε στην φύση στειρώνοντας ένα ζωάκι; Δηλαδή εδώ και εκατομμύρια χρόνια ο άνθρωπος δεν έχει επέμβει. Όχι, ούτε έχει χτίσει σπίτια, ούτε εργοστάσια, πόλεις, χωριά. Δεν μολύνει παραλίες, θάλασσες, ουρανούς, υπόγεια ύδατα. Δεν καίει τα δάση προς δικό του όφελος. Δεν ρίχνει ποντικοφάρμακα, φυτοφάρμακα και ένα σωρό αηδίες. Με λίγα λόγια ο άνθρωπος είναι άγιος και ουδέποτε έχει επέμβει στην φύση. Δεν έχει καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον, το περιβάλλον όπου θα ζούσαν τα ζωάκια ήρεμα και όμορφα μακριά από το μίσος, την κακία και όλα τα συναφή. Άρα, για ποια μη επέμβαση του ανθρώπου στην φύση μιλάμε; Αυτό δηλαδή το αποδεχόμαστε ενώ την στείρωση όχι; (Και όποιος έχει την μύγα να την φέρει πίσω :P )

Και τι πάει να πει φασιστική επιβολή πάνω στα ζώα ;
Δεν έχουν δικαίωμα για ιατρική περίθαλψη; Αν δηλαδή δεις κανένα γατάκι, σκυλάκι να σπαρταράει να υποφέρει θα το αφήσεις στην τύχη του; Θα αφήσεις την φύση να κάνει την δουλειά της;
Προσωπικά δεν θα μπορούσα. Θα ένιωθα τύψεις μια ζωή μετά που άφησα μια ψυχούλα που δεν φταίει σε τίποτα να πεθάνει.
Και πραγματικά χαίρομαι που οι γονείς μου με μεγάλωσαν με τέτοια αγπαή για τα ζώα.:)
Εσύ δηλαδή αν αρρωστήσεις ή το παιδί σου δεν θα πας στον γιατρό; Δεν θα πάρεις φάρμακα; Θα αφήσεις λογικά την φύση να κάνει όμορφα και ωραία την δουλειά της. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Θα επιβιώσεις; Δεν θα επιβιώσεις; Ό,τι αποφασίσει η φύση.

Εαν δεν εισασταν υπερ της υποχρεωτικης στειρωσης,πιστεψε με θα ειχα γινει εδω και καιρο ενεργοτατο μελος καποιας "φιλοζωικης"... να μου λειπει ομως τετοιου ειδους αγαπη και υπηρεσια..."την σκοτωσα γιατι την αγαπουσα"...αυτη ειναι η λογικη σας...
Κι εμενα ο μαυρουλης μου χανεται και αλητευει με αλλες γατες,αλλα αυτη ειναι η χαρα τους...καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη,παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη...ξερεις κι εγω θα προτιμουσα να τον ειχα ολη μερα στη αυλη,να μην μου κυνδινευει που αλητευει,να τον βλεπω περισοτερο ,ομως απο την αλλη σκεφτομαι οτι ο γατος ετσι ειναι πραγματικα ευτιχισμενος,και ζωντανος,ετσι ζει,και οχι απλα να υπαρχει... ο στειρωμενος γατος καθεται ολη μερα στην αυλη,γιατι απλα δεν εχει τι να κανει,βαριετε που ζει του θανατα χωρις τη σεξουαλικη του ενεργεια,δηλαδη ελειψη στοιχειοδης ευτιχιας...

Δεν επιβαλω σε κανενα να μην στειρωση Πεννυ,διαβασε καλυτερα τι γραφω,και μιην γραφεις οτι θες,δεν ειμαι κατα της στειρωσης,επαναλαμβανω για ακομη μια πολοστη φορα,ειμαι κατα της υποχρεωτικςη στειρωσης,που ειναι φασιστικη επιβολη,και οτι γραφω ειναι η γνωμη μου που αντιφασκει τι δικη σας επιβολη,οι φιλοζωικες μας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου αμα ψαξεις λιγο στο διαδυκτιο υπερ της στειρωσης θα δεις ποιος πριοσπαθει να επιβαλει το νομο του,με το ετσι θελω,εγω απλα προσπαθω να σε προστατευσω απο το να μην στειρωσεις το ζωο,δεν υσχειουν αυτα που λες .ατοπο....

Εαν δεν εισασταν υπερ της υποχρεωτικης στειρωσης,πιστεψε με θα ειχα γινει εδω και καιρο ενεργοτατο μελος καποιας "φιλοζωικης"... να μου λειπει ομως τετοιου ειδους αγαπη και υπηρεσια..."την σκοτωσα γιατι την αγαπουσα"...αυτη ειναι η λογικη σας...
Κι εμενα ο μαυρουλης μου χανεται και αλητευει με αλλες γατες,αλλα αυτη ειναι η χαρα τους...καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ζωη,παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη...ξερεις κι εγω θα προτιμουσα να τον ειχα ολη μερα στη αυλη,να μην μου κυνδινευει που αλητευει,να τον βλεπω περισοτερο ,ομως απο την αλλη σκεφτομαι οτι ο γατος ετσι ειναι πραγματικα ευτιχισμενος,και ζωντανος,ετσι ζει,και οχι απλα να υπαρχει... ο στειρωμενος γατος καθεται ολη μερα στην αυλη,γιατι απλα δεν εχει τι να κανει,βαριετε που ζει του θανατα χωρις τη σεξουαλικη του ενεργεια,δηλαδη ελειψη στοιχειοδης ευτιχιας...
Δεν εχει τι να κανει ο στειρωμενος γατος και βαριεται που ζει? Χαχαχαχα! Ελα μια βολτα απο δω να δεις πως ζουνε οι στειρωμενοι γατοι. Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την πληρη αμαθεια φιλε μου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back