Απάντηση: Στείρωση και ηθικά διλήμματα
Ορισμενοι εχεται ξεφυγει εντελως εδω μεσα με αυτα που γραφεται....μονοδρομος λεει ενας η στειρωση,μονοδρομος για εσενα,οχι για μενα κι ουτε για ολους...
Τι σημαινει φιλοζωος ?
Φιλοζωωος ειναι αυτος που κηνυγαει τα αδεσποτα ζωα να τα στειρωσει ολα με το ζορι,και μετα αφου δεν τους βρει σπιτη για ιοθεσια,τους γινεται ευθανασια,δηλαδη τα σκοτωνουν,αν αυτο εσεις το λετε αγαπη,εμενα μου δειχνει για εγκλημα,αφανισμος του ειδους,εξαφανηση απο προσωπου γης,γενοκτονια της εναπομεινοντας πανιδας που εχουμε... επειδη ταχα δεν μπορουνε λεει καποιοι να τα ακουνε να κλαινε αβοηθητα στους δρομους,οπου τα φωλιαζουν και τα πατουνε τα αυτοκινητα,και τρωνε στα σκουπιδια...και τους ανθρωπους τους φωλιαζουν,και οι τους ανθρωπυς τους πατανε αυτοκινητα,και οι ανθρωποι τρωνε απο τα σκουπιδια,δεν τους στειρωνουμε ομως απο αγαπη για να τους γλυτωσουμε...αφηστε τα ζωα ελευθερα να ζησουνε παρακαλω...
Εχω αστειρωτα γατια και εχουν μαθει μεσα εξω,μαλιστα μεσα δεν μπορουν να κατσουν ουτε 5 λεπτα,γιατι αραγε? ειναι φως φαναρι πως το γατι θελει την ελευθερια του,στο φυσικο του περιβαλον εξω στη φυση,κι οχι να ειναι εγκλειστο σε 4 τοιχους 24 ωρες το 24 ωρο..
Ειπε καποιος...οτι ενα τραγοπαπας δεν ηθελε να βλεπει γατια γυρω του,και οι φιλοζωοι του κανετε τη χαρη να τα εξαφανισετε,γινεστε συνεργοι του,κανετε τη χαρη σε ολους αυτους που τα φωλιαζουν γιατι δε θελουν να τα βλεπουνε στους δρομους...
Δεν ειναι λυση η στειρωση,αν αγαπας τα ζωα και δεν θελεις να τα βλεπεις να ταλαιπωρουνται,μαζεψε τα ολα σε φαρμες,σε μεγαλα δημοσια παρκα,οπου οι φιλοζωοι εκει θα τα φροντιζουν,και θα τα προστατευουν κι απο αυτοκινητα,κι απου φωλατζιδες.Θελεις να ελεγξεις το πλυθυσμο τους?
Απομονωσε τα τη περιοδο του οιστρου οπου αναπαραγονται και μην τα στιρωνεις,μην τα σκοτωνεις δε δειχνεις ετσι την αγαπη σου,υπαρχουν πολλες λυσεις,αλλα κανενας απο εδω μεσα δεν ειναι προθυνμος να τις συζητησει,παρα μονο λεει φανατικα "δε νοειτε φιλοζωος που να μην στιρωνει το ζωο του" ελεος κυριοι,ας κανουμε κατι να προστατευσουμε πραγματικα τα ζωα,κι ας τους δωσουμε το σεβασμο που τους αξιζει,και ας ακολουθησουμε αυτο που η φυση τους οριζει,αυτην τη κατακαημενη Μητερα Φυση που συνεχεια με καθε τροπο βεβηλωνεται αλογιστα οι περισοτεροι εδω μεσα...
Δεν προκειτε ποτε να αλαξω γνωμη,ακομα κι αν μου φωλιασουν τα ζωα,αλωστε εχω δει μπροστα μου πως σπαραζει ενα φωλιαμσενο ζωο,και το συμπονεσα οσο δε φανατζεσται,οπως εχω δει μπροστα μου πως σπαραζει κι ενας φωλιασμενος ανθρωπος(αρωστος πρεζακιας που του λειπει η δοση,γιατι και η πρεζα φωλα ειναι..)δεν ειναι λυση ομως να τον στειρωσω,δε γλυτωνειςε ενα ζωο με το να το στειρωνεις και μετα να το σκοτωνεις(ευθανασια),ετσι απλα το ξεπαστρεβεις μια και καλη...
Αν μπορουσατε να καταλαβεται ποσο μεγαλη ζημια κανεται στην ισοροποια τους οικοσυστηματος,θα ειχατε αλλη γνωμη...ολοι μας ειμαστε μερος του οικοσυστηματος,και με το να το προστατευουμε ,στην ουσια προστατευουμε εμας του ιδιους,ποσο πολυ μεγαλη ζημια κανουμε στον ιδιο μας τον εαυτο χωρις να το καταλαβαιβνουμε,κι αυτο γιατι κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου...
Καποιος ελεγε οτι ενας ταχα "ασχετος" κτηνιατρος δεν στειρωνε αρσενικα,και πολυ καλα εκανε ο κυριος,καθως τα αρσενικα εγκυμονουν περισοτερους κυνδινους να αρωστησουν και μετα να πεθανουν,υστερα απο τη στειρωση, δεν ειναι μονο μια η περιπτωση αποτυχημενης στειρωσης,ειναι πολλες...
Και μην μου λετε οτι ειμαστε βαρβαροι,απανθρωποι που δε θελουμε να στειρωσουμε τα ζωα που φροντιζουμε,και ποιος σας ειπε οτι μια γατα δεν θελει να γενησει και να γινει μανα επειδη και καλα ταλαιπωρητε απο τη γενα,σας πληροφορω οτι οι μανες γατες απολαμβανουν με μεγαλη ευτιχια και χαρα να βυζενουν τα γατακια τους,κι οπως επισης καταλαβαινουν πολυ καλα οτι εχουνε στειρωθει και δεν τους αρεσει καθολου αυτο.
Ταιζω μια αδεσποτη στειρωμενη θυλικια,η οποια ειναι και η ποια αγρια,και τρωει και πουλια που πιανει ζωντανα...τα αστειρωτα μεταξυ τους παιζουνε,ενω η στειρωμενη ειναι αυτη που επιτιθεται στη αστειρωτη,προφανος απο ζηλεια,θα ηθελε πολυ η αστειρωτη να μπορουσε να κανει παιδια,κριμα που καποιοι την κατεντησαν αναπηρη,τοσο ωραια και ομορφη γατα...