Ηλικιωμένος γάτος με πρόβλημα στα νεφρά, δεν τρώει την τροφή του

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Ο 16χρονος γάτος μου τα 2 τελευταία χρόνια τρέφεται αποκλειστικά με k/d - renal λόγω προβλημάτων στα νεφρά του. Τους τελευταιους μήνες - χρόνο έχει χάσει αρκετό βάρος.Παρόλα αυτα, Εχει μεγάλη ορεξη για φαγητό, τρώει το δικό του με σχετική ευχαρίστηση και ορμάει κ στο φαί των άλλων γατιών. Τον πήγαμε στον κτηνίατρο ο οποίος μας είπε ότι κάτι ψηλαφίζει στην κοιλιά του και θα τον ξαναπάμε σε λίγες μέρες να δεί αν το ψηλαφίσει πάλι. Είναι 3μιση κιλά, πέρσυ τον Δεκέμβρη ήταν 4700. Τις τελευταίες μέρες τρώει ελάχιστα απτο φαί του, και αφου τον αφήσω πεινασμένο, ενώ άμα του το ανακατέψω με ελάχιστο απο άλλη κονσέρβα το τρώει. Φυσικα, άμα δεν τον προλάβω και βρει φαι κάτω(όχι το δικο του) το εξαφανίζει. Κάνει λες και έχει να φάει.. μέρες. Εχει κανεις εμπειρία με τέτοιο πρόβλημα? Απτη μια του κάνω κακό αμα του δινω άλλο φαγητό, και απτην άλλη στην ηλικία του κ με τα προβλήματα που έχει δε νομίζω ότι πρέπει να μένει πεινασμένος..
Ναι, εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα με την γάτα μου που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη από το δικό σου και με την ίδια πάθηση και τρώει επίσης αυτές τις κονσέρβες αλλά υπάρχουν κάποιες περίοδοι που τις βαριέται οπότε τότε είτε τις της δίνω ανακατεμένες με άλλη τροφή, είτε σκέτη κάποια άλλη. Για μένα αυτή είναι η καλύτερη λύση. Να βρεις τη χρυσή τομή. Δηλαδή φυσικά και να του δίνεις την τροφή που πρέπει για την αρρώστια του αλλά παράλληλα να φροντίζεις να μην μένει και πεινασμένος όπως είπες. Αυτή σου η φράση "Απτη μια του κάνω κακό αμα του δινω άλλο φαγητό, και απτην άλλη στην ηλικία του κ με τα προβλήματα που έχει δε νομίζω ότι πρέπει να μένει πεινασμένος.." είναι απόλυτα σωστή για μένα! Η ζωή έχει αξία όταν είσαι κι ευτυχισμένος, αν είναι να ζήσει τα χρόνια που του απομένουν νιώθοντας στέρηση δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο...εύχομαι να πάνε όλα καλά και μακροζωϊα στο γατούλη σου! :flowers:

Τελικά έγινε ο υπέρηχος. Εχει όγκο στο παχυ έντερο. Γι αυτό χάνει βάρος. Αυριο θα μιλήσουμε με τον γιατρό μας. Ο καθηγητης που έκανε την εξεταση είπε πως αν καταφέρει ο γιατρός και αφαιρέσει τον όγκο, μπορεί και να ζήσει. Πάλι, μπορεί και να μη τα καταφέρει. Είναι και 16 χρονώ, και με προβλήματα στα νεφρά εδω και χρόνια.Διαφορετικά, θα συνεχίσει να αδυνατίζει(3μιση κιλά ειναι) μέχρι που θα σταματησει η καρδια του, κάτι που μπορεί να τραβήξει από ένα μέχρι και πολλούς μήνες.Το καλό είναι, ότι δεν πονάει:(
Επίσης, όσον αφορά τον όγκο ο γατούλης που βλέπεις στη φωτογραφία μου είχε όγκο στον πνεύμονα. Εννοείται ότι δεν τον χειρουργήσαμε γιατί 19 χρονών δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξει στο χειρουργείο αλλά του κάναμε παρακεντήσεις για να ανακουφίζεται γιατί μάζευε υγρό...και ήταν αρκετά καλά έτσι, έτρωγε έστω και αλεσμένη τροφή μέχρι κάποιο σημείο...όταν άρχισε να μην τρώει και να κάθεται συνέχεια στη γωνιά του χωρίς να σηκώνεται και γενικά να δείχνει σημάδια ότι υποφέρει σκεφτόμασταν την ευθανασία αλλά δεν προλάβαμε καν να αποφασίσουμε, έφυγε μόνος του πολύ γρήγορα...μέσα σε λίγες μέρες...η γνώμη μου είναι όσο στέκεται στα πόδια του, τρώει, κινείται, χαϊδεύεται κι όπως λες δεν πονάει να μην του κάνεις ευθανασία...ειδικά τώρα που ζωήρεψε απ' ότι είδα...επειδή όμως πέρασαν μέρες, πες μας, είναι ακόμα καλά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Προς το παρόν είναι αρκετα ζωηρός, δεν κάνει εμετούς πλέον, και πεινάει συνεχώς (εχασε βεβαια κ άλλο βάρος, πριν μια βδομάδα ηταν 2800κλ, απο τότε όμως τον αφηνουμε να τρώει ότι θέλει, κ μου φενεται ναχει κανει κοιλίτσα)..ο παλιός καλός χοντρούλης μας. Πέφτει σα τρελός στο φαί και το δικό του, και των άλλων γατιών, και το βραδυ κατα τις 4 έρχεται στο κρεββατι κ μου κάνει "μιαααρρρρ", που σημαίνει, "αντε σηκω μαμα, πείνασα...ενα μήνα εχω να φάω". Μου εκανε επεισόδια με διάρροιες επειδή πήγα να του αλλάξω τροφή(ο γιατρός είπε να του δίνω την a/d για να παίρνει τα θρεπτικα συστατικά που χρειάζεται), μου έκανε όοοολο το σπίτι χάλια, και τώρα άρχισε να στρώνει με τις ειδικες που του πήρα για τις διάρροιες. Δεν φένετε να πονάει. Ακόμα δεν αποφασίσαμε.. ο δόκτωρ είπε : μπορούμε να τον ανοίξουμε, να δούμε αν είναι κάτι που μπορω να το αφαιρέσω, αν ναί το αφαιρώ, αλλιως είπε, αν είναι γεμάτος μέσα, επιτόπου τον κοιμίζουμε. Τι να τον κάνω? Καλύτερα να πεθάνει στο σπίτι του, χορτάτος, και χωρίς πόνους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προς το παρόν είναι αρκετα ζωηρός, δεν κάνει εμετούς πλέον, και πεινάει συνεχώς (εχασε βεβαια κ άλλο βάρος, πριν μια βδομάδα ηταν 2800κλ, απο τότε όμως τον αφηνουμε να τρώει ότι θέλει, κ μου φενεται ναχει κανει κοιλίτσα)..ο παλιός καλός χοντρούλης μας. Πέφτει σα τρελός στο φαί και το δικό του, και των άλλων γατιών, και το βραδυ κατα τις 4 έρχεται στο κρεββατι κ μου κάνει "μιαααρρρρ", που σημαίνει, "αντε σηκω μαμα, πείνασα...ενα μήνα εχω να φάω". Μου εκανε επεισόδια με διάρροιες επειδή πήγα να του αλλάξω τροφή(ο γιατρός είπε να του δίνω την a/d για να παίρνει τα θρεπτικα συστατικά που χρειάζεται), μου έκανε όοοολο το σπίτι χάλια, και τώρα άρχισε να στρώνει με τις ειδικες που του πήρα για τις διάρροιες. Δεν φένετε να πονάει. Ακόμα δεν αποφασίσαμε.. ο δόκτωρ είπε : μπορούμε να τον ανοίξουμε, να δούμε αν είναι κάτι που μπορω να το αφαιρέσω, αν ναί το αφαιρώ, αλλιως είπε, αν είναι γεμάτος μέσα, επιτόπου τον κοιμίζουμε. Τι να τον κάνω? Καλύτερα να πεθάνει στο σπίτι του, χορτάτος, και χωρίς πόνους.
Προσωπικά είμαι κατά του χειρουργείου εφόσον είναι ηλικιωμένος...δεν νομίζω ότι θα αντέξει την ταλαιπωρία...ο γιατρός βέβαια ξέρει καλύτερα αλλά εγώ πιστεύω ότι εφόσον είναι ήδη ηλικιωμένος που έτσι κι αλλιώς λογικά σκεπτόμενη δεν θα ζήσει πολλά χρόνια ακόμα τουλάχιστον ας τα ζήσει χωρίς παραπάνω ταλαιπωρία όπως ένα χειρουργείο...ακόμα και να την αντέξει και να μην χρειαστεί να τον κοιμίσετε τί παράταση ζωής θα του δώσει η αφαίρεση του όγκου; Ρώτησε το αυτό πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση...εγώ αυτό θα έκανα...και είχα γάτο με όγκο αλλά ήταν στον πνεύμονα...κι έφυγε ήρεμα, χωρίς εγχείριση και ταλαιπωρία, στο κρεβατάκι του, με φροντίδα, τροφή κι αγάπη μέχρι και τις τελευταίες του ώρες...νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο, το λες κι εσύ άλλωστε...να πεθάνει στο σπίτι του με τα αφεντικά του και να νιώθει ασφάλεια κι όχι σε ένα κρύο τραπέζι χειρουργείου και στο στρεσογόνο περιβάλλον του κτηνιατρείου...

Αποφασίσαμε όχι χειρουργείο, εξάλλου με τέτοια αναιμία είναι έγκλημα να τον ανοιξουμε. Δεν ξέρω πόσο καιρό έχει ακόμα το ζώο. Τρώει πολύ, τροφές που του αρέσουν πια, και όχι ειδικές για τα νεφρα, του δίνω βιταμἰνες , έχει πάρει 400γρ και έχει κάνει κοιλια.:confused:(τωρα αυτα τα 400γρ, δε ξέρω τι είναι, ήταν πρισμένη λίγο η κοιλιά του, και ο δόκτωρ είπε ότι πιθανόν να έχει μαζέψει και λίγο υγρό, προχτες πάλι που του περιέγραψα κάτι που παρατήρησα στη κοιλιά του μου πε ότι του μοιάζει για υποδόριο οίδημα-άσχημη εξέλιξη..). Κάποιες φορές τον ανεβοκατεβάζουμε εμείς στο κρεβάτι του όταν τον βλέπουμε να "παλαντζάρει" , του καθαρίζουμε εμείς τα μουστακια και τη μουσούδα μετα το φαί γιατι δε το κάνει μόνος του πια, έχουμε ντύσει καναπέδες κ φωλιές με πάνες γιατι καμια φορά κάνει τα κακα του όπου αλλου εκτός της αμμου του, γενικά το ζώο δείχνει σημάδια ότι δεν είναι καλά. Δεν δείχνει να πονά όμως και αυτό ειναι καλό, γιατι μετα θα δυσκολέψουν τα πράγματα.. για όλους..

δε φανταζεσαι ποσο σε καταλαβαινω...
ακριβως οπως τα περιγραφεις περασα κι εγω,με το μωρακι μου,14 χρονια τον ειχα,κι εδω γιατρο δεν εχουμε παντα,δεν ξερω αν ειχε οτι κι ο δικος σου με το παχυ του εντερο οπως λες,αυτο που ξερω ειναι οτι ειχε ακριβως τα ιδια συμπτωματα,μεχρι που ειχε γινει κοκαλο στο τελος και εφυγε με φριχτους πονους,δεν σου προτεινω ευθανασια αν δεν ειστε ετοιμοι κι οι δυο,αλλα ειλικρινα οταν τον δεις οτι δεν μπορει να φαει κι οτι τρωει το βγαζει,ξεκουρασε τον μ εναν ανωδυνο θανατο.
μακαρι να γινει ενα θαυμα και ολα να πανε καλα γαμωτο.

Αποφασίσαμε όχι χειρουργείο, εξάλλου με τέτοια αναιμία είναι έγκλημα να τον ανοιξουμε. Δεν ξέρω πόσο καιρό έχει ακόμα το ζώο. Τρώει πολύ, τροφές που του αρέσουν πια, και όχι ειδικές για τα νεφρα, του δίνω βιταμἰνες , έχει πάρει 400γρ και έχει κάνει κοιλια.:confused:(τωρα αυτα τα 400γρ, δε ξέρω τι είναι, ήταν πρισμένη λίγο η κοιλιά του, και ο δόκτωρ είπε ότι πιθανόν να έχει μαζέψει και λίγο υγρό, προχτες πάλι που του περιέγραψα κάτι που παρατήρησα στη κοιλιά του μου πε ότι του μοιάζει για υποδόριο οίδημα-άσχημη εξέλιξη..). Κάποιες φορές τον ανεβοκατεβάζουμε εμείς στο κρεβάτι του όταν τον βλέπουμε να "παλαντζάρει" , του καθαρίζουμε εμείς τα μουστακια και τη μουσούδα μετα το φαί γιατι δε το κάνει μόνος του πια, έχουμε ντύσει καναπέδες κ φωλιές με πάνες γιατι καμια φορά κάνει τα κακα του όπου αλλου εκτός της αμμου του, γενικά το ζώο δείχνει σημάδια ότι δεν είναι καλά. Δεν δείχνει να πονά όμως και αυτό ειναι καλό, γιατι μετα θα δυσκολέψουν τα πράγματα.. για όλους..
Η ταπεινή μου γνώμη είναι να συμβουλευτείς κι έναν άλλον κτηνίατρο γιατί αυτός ο δόκτωρ δεν μου πολυγεμίζει το μάτι...συγγνώμη κιόλας...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150628259919410.414349.536079409&type=1
ο γκριζος είναι ο αρρωστούλης, πριν 2 χρόνια όπως ηταν
Είναι πραγματικά πολύ πολύ όμορφος!!! :inlove:

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αυτός δεν είναι ο δικός μας γιατρός, είναι ένας εδω κοντα που γνωρίζω και είναι πιο εύκολο να τον πηγαίνω όταν συμβαίνει κάτι. Και ο δικός μας γιατρός αυτα μας είπε. "βρεγμενη γατα" στείλε αίτημα άμα θελεις να σε βάλω στο φέισμπουκ, τα προσωπικα μηνυματα που σου στειλα βγάζει ότι δεν ερχονται..

Τελευταία επεξεργασία:
Τα πόδια του πίσω είναι πάρα πολυ πρισμένα. Καινουργιο φασούλι αυτό..

Κουράγιο σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.. Είμαι σίγουρη θα κάνετε το καλύτερο για αυτόν..

Κουραγιο

Εύχομαι να είσαι δυνατή και να κάνεις κουράγιο. Είμαι σίγουρη πως ο Θεός θα πράξει το καλύτερο για τον γάτο σου. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ, θέλει δύναμη να αντέξεις τέτοιες καταστάσεις:(

Τον πήγαμε στον γιατρό μας. Εχει μαζέψει λέει υγρό κ ίσως κ αιμα στη κοιλιά του..απτη πέμπτη πήρε μισό κιλό απτο οίδημα. Μόνο λασίξ, αν συνεχιστεί το οίδημα τις επόμενες 2 μέρες(θα περιμενουμε να δουμε αν φύγει μόνο του). Καμια άλλη βοηθεια δεν μπορούμε να προσφέρουμε..:/:

Το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι ολοι εδω σε νιωθουμε απολυτα.Κουραγιο καλη μου.Μακαρι να καλυτερεψει.:(

:(

Κουράγιο!! Πολύ αγάπη για τον γατούλη σας...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back