Ημίαιμη Mέην Κουν

Konstantina690

Νεοφερμένο μέλος

Η Κωνσταντινα.! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Την Δευτευτερα πεθανε η ημιαιμη γατουλα μου .Την πηγα για στειρωση και εφιγα μετα απο 2 ωραιες περιπου με πηρε τηλεφωνο η κτινιατρος και μου ειπε πως πεθανε.Στην αρχη νομιζα πως μου εκανε πλακα μετα ομως καταλαβα πως ηταν αληθεια τελος παντων την ειχα βρει στο δρομο και την ειχα υοθετισει :bye::bye: . Η κτηνιατρος ηθελε να μου βρει ενα αλλο γατακι σημερα πηγα και το πηρα ειναι ημιαιμη Μεην Κουν θηλικια πολυ ομορφη γατουλα 3 μηνων μαθημενη να ζει σε σπιτι επισεις ηταν απο παρασιτομενη και μου ειπε πως θα της κανεις την δευτερη αποπαρασιτοση δωρεαν και 3 στειρωσοις (με ενεση και αυτες δωρεαν)ειπε να της κανουμε 5 και υστερα τη στειρωση την κανωνικη και τελος μου εδωσε και βιβλιαριο υγειας γιατι γατα .Ομως εχω ενα προβλημα οταν ειναι ξαπλωμενη και παω να την χαειδεψω με << γρατζουνάει>> πως να της μαθω πως αυτο που κανει πωναει ? .Παιδια προτη φορα βαζω γατα μεσα στο σπιτι γιατι οι γονεις μου δεν ειναι και οι πιο φιλοζωοι ανθρωποι (οταν λεω την εχω μεσα στο σπιτι ενοω τωρα οχι για παντα)τη να τους πω γιανα τους πισω να μηνει η γατα μεσα ? :worry:
1000 συγνωμη για τα ορθογραφικα :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κωνσταντίνα μου είναι δύσκολο να πείσεις τους γονείς σου για κάτι τέτοιο αν δεν το θέλουν και αυτοί πραγματικά από μέσα τους. Και δεν είναι σωστό να κρατήσεις ένα γατάκι, που εχει μεγαλώσει και είναι μαθημένο σε σπίτι έξω. Σαν μοναδική λύση βρίσκω να συζητήσεις τώρα που είναι νωρίς ακόμη με τους γονείς σου το θέμα, να δεις τις αντιδράσεις τους, να τους εξηγήσεις τις προθέσεις σου (για παράδειγμα να συνδράμεις στα έξοδα της γατούλας σου από το χαρτζηλίκι σου, να βοηθάς στις δουλειές όπως πχ στο καθάρισμα της άμμου της γάτας κλπ.). Αν είναι κάθετα αρνητικοί νομίζω ότι θα πρέπει να επιστρέψεις το γατάκι από εκεί που το πήρες, τώρα που είναι νωρίς και προτού σε συνηθίσει. Οι γατούλες μας είναι ζώα πολύ αγαπησιάρικα και πολύ δεμένα με την οικογένεια, τα οποία για να νιώθουν ασφάλεια, θέλουν να γίνονται αποδεκτά απο όλα τα μέλη ενός σπιτιού. Αν δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό καλύτερα να μείνεις χωρίς γατούλα μέχρινα μεγαλώσεις λίγο ακόμη και να πάρεις κάποια στιγμή στο μέλλον, που θα μπορείς εσύ να είσαι αποκλειστικά υπεύθυνη για την φροντίδα της.
Η γάτα γιατί πέθανε στην στείρση? Η κτηνίατρος δεν έδωσε καμία εξήγηση? Είσαι σίγουρη ότι αυτή η κτηνίατρος είναι καλή?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το συζιτισα με τους γονεις μου και μου ειπαν αν θελω να ειναι μεσα στο σπιτι το βραδυ να την εχω μεσα στο κλουβη μεταφορας.Μπορω να πω πως τους αρεσε αρκετα η γατουλα πεζουν μαζι της και γενικος ασχολουνται.Η κτηνιατρος μου φενετε αρκετα καλη γιατι οταν πηγενα την γατουλα μου για αποπαρασητοση μου εδινε σιμβουλες και της μηλουσε κιολας .Μου επε πως πεθανε μετα τη ναρκοση το μικρο μου και οτι δεν αντεξε ο οργανισμοστης:cry_x::cry_x::cry_

Όσον αφορά την κτηνίατρο δεν θέλω να πω πολλά και να την κρίνω γιατί δεν έχω πλήρη εικόνα. Να ξέρεις όμως ότι οι ενέσεις για τον οίστρο δεν είναι καλό για τις γάτες. Οι θηλυκές πρέπει μετά τους 6 μήνες να στειρώνονται ολικά. Αυτό τις προφυλάσσει από πολλές ασθένειες και μελλοντικά προβλήματα υγείας.
Όσον αφορά το γατάκι σου τώρα, νομίζω ότι και εσύ μπορείς να καταλάβεις ότι δεν θα είναι και δεν θα περνάει καλά να κάθεται φυλακισμένο μέσα στο κλουβάκι.Οι γατούλες θέλουν να εξερευνούν τον χώρο, να παίζουν, να σκαρφαλώνουν να κάνουν χάδια και αγκαλιές, αν την έχεις στο κλουβί ολο το βράδυ,θα νιαουρίζει και θα παραπονιέται και κυρίως δεν θα είναι ευτυχισμένη.

Κωσταντινα επειδη μαλλον και την προηγουμενη γατουλα την ειχατε εξω και μαλλον εισαι πολυ μικρη για να αποφασισεις για τη τυχη της γατουλας μονη σου και επειδη η γατα δεν μπορει για κανενα λογο να περασει ολα τα βραδια της ζωης της κλεισμενη μεσα σε ενα κλουβι μεταφορας, θα σου προτινα να την επιστρεψεις τωρα που ειναι μικρη και θα μπορεσει να βρει ενα σπιτι πιο ευκολα. Εκτος εαν αλλαξει κατι με τους γονεις σου και αποφασισετε να την κρατησετε μεσα στο σπιτι σα μελος της οικογενειας σας:)

Συμφωνω με τα προηγουμενα ποστ.Η γατουλα..δεν θα εχει μια καλη ζωη ετσι,κλεισμενη τα βραδια σε κλουβι..Εδω ,μετα τη στειρωση και δεν καθονται στο κλουβι λεπτο,ποσο μαλλον να ειναι καλα..και να γινεται καθε βραδυ αυτο.Ουτε κατα διαννοια.Αν δεν αλλάξουν γνωμη οι γονεις σου,επεστρεψε το καρδουλα μου..για να εχει μια καλυτερη τυχη.Οταν μεγαλωσεις..και ανεξαρτητοποιηθεις,θα μπορεσεις να εχεις γατα.:)

Τελικα κοιμιθικαμε αγκαλιτσα .Αλλα το πρωη η μαμα μου φρικαρε παιδια εκανε κακα τησ

Τα πατισε και λερωσε το χαλι μου και την κουβερτα μου.Θα την επιστρεψουμε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αμμολεκάνη είχε το ζωντανό κοντά του για να κάνει την ανάγκη του;
Κωνσταντίνα μου, κατανοώ την ανάγκη σου να αποκτήσεις ζωάκι και να του δώσεις την αγάπη σου. Αλλά αν αυτό σημαίνει το ζωάκι να περάσει τη ζωούλα του είτε κλεισμένο μέσα σε ένα κλουβί είτε έξω, μια ζωή στη θέση του κατηγορούμενου επειδή έκανε κακά ή επειδή μαδάει τότε πρέπει να το αφήσεις να βρει άλλο σπίτι. Και όταν με το καλό μεγαλώσεις και αποκτήσεις την ανεξαρτησία σου θα έχεις άπλετο χρόνο να υιοθετήσεις ένα ζωάκι και να του προσφέρεις αυτά που του αξίζουν. Αγάπη κάποιες φορές σημαίνει να αφήνεις κάποιον να φύγει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι ειχε αμολεκανη διπλα και την ειχα γεμησει με αμο(μια απο τα Jumbo της ειχα παρει). Πηρα τηλεφωνο και την κτηνιατρο για να της πως να το επιστρεψω το γατακι την λιπαμαι λιγο προσπαθουσε να μου βρει ενα γατακι και μου εβγαλε και βιβλιαριο με τα στοιχεια του εκανε τοσο κοπο η κοπελα προσπαθουσε να μου αλαξει γνωμη μου ελεγε να την βγαλω εξω αφου μενω και σε χωριο θα συνηθίσει πιο γριγορα επισης μου ειπε πως και οι ιδιοκτιτες της οταν θα μεγαλωση λιγο εξω θα την βγαλουν.Τελος σπαντων εγω ετσι κι αλλιως δεν θελω να την βγαλω εξω κριμα ειναι θα περιμενω μερικα χρονια ευτιχω δεν ειναι πολλα αφου του χρονου θα παω Λικειο εξαλου θελω και σκυλο και γατα.Η γατουλα σημερα το βραδυ θα κοιμηθει στο δοματιο μου(στο κρεβατη μου ενοω οχι στο κλουβι) και αυριο το μεσημερη θα την παμε πισο ελπιζω μονο να μην το ξανακανει γιατι αλαξα χαλι και στρομα σημερα αν και δεν με πειραξε (η μαμα μου ειχε φρικαρει) ετσι κι αλλιως ξερω οτι η συγκατοικησει με ενα ζωακι εχει και καλες στοιγμες και κακες

Συγγνώμη, για να καταλάβω, ένα γατάκι λέρωσε τόσο πολύ που χρειάστηκε να αλλάξεις και στρώμα?! wtf, ούτε οι ελέφαντες δεν έχουν τόσο μεγάλη παραγωγή! Την μαμά σου την θεωρώ υπερβολική πάντως. Κρίμα. Η καλύτερη λύση είναι να το επιστρέψεις και να πάρεις άλλο γατάκι όταν ανεξαρτητοποιηθείς. Έτσι θα είσαι και εσύ ευτυχισμένη και το γατάκι.

Ναι ειναι αρκετα υπερβολικη.Σας ευχαριστω πολυ παιδια για της συμβουλες σας αλλα θελω να ρωτισω κατι ακομα στην αυλη μας βρηκα ενα αρσενικο γατακι αδεσποτο (εχω δει και αλλα πολλα αλλα φοβουνται και ειναι αγρια) το ταιζω και σκεφτομαι το καλοκαιρι αφου θα εχουν κλεισει τα σχολεια να κανω μερικα αδεσποτα γατακια στειρωση ομως ενα κοριτσι μου ειπε να μην κανω στειρωση κανενα γατακι και πως θα πεθανουν οπως και το δικο μου ειπε γενικος πως τα αδεσποτα δεν πρεπει να στειρωνοντα για την υγεια τους. Εγω παντα ημουν ηπερ της στειρωσης αλλα απο τοτε που το δικο μου το γατακι πεθανε αρχισα να προβληματιζομαι λιγο θελω να μου πειτε την γνωμη σας γιατι δεν θελω να πεθανει κανενα γατακι .Βασικα θελω να μου πειτε και μια καλη γατο τροφη εαν γινετε και λιγο οικονομικη και να μην προκαλει διαρροιες γιατι εφοσον τα στειρωση θα τα φιλοξενω στην αυλη μου(ευτυχως η μαμα μου δεν εχει προβλη αφου θα ειναι στην αυλη) και θα προσπαθήσω να τους βρω και ενα καλο σπιτι.Ομως επειδη δεν εχω γατοπαγιδα δεν ξερω πως να τα πιασω θα πρεπει να τους δοσω καποιο χαπι στο φαγιηο ρωταω απο τωρα γιανα ξερω να αρχισω να μαζευω χρηματα.Θελω να ειμαι συγουρη πως δεν παθουν κατι κακο για αυτο το λογο θελω να με συμβουλεψετε και παλι ευχαριστω πολυ .

Είναι λογικό να έχεις αναπτύξει φοβία για την διαδικασία της στείρωσης μετά την δυσάρεστη εμπειρία που είχες με την γατούλα σου
αλλά έπεσες στην εξαίρεση του κανόνα...
Αυτό πρέπει να το έχεις κατα νου, για να μην δαιμονοποιείς τη στείρωση που κατα τ'άλλα είναι ευεργετική για την υγεία μιας γατούλας...
Ακόμα και σε μια γατούλα να καταφέρεις τελικά να κάνεις στείρωση
θα έχεις κάνει κάτι πολύ ευεργετικό για την υγεία της...:)

Σκέψου και κάτι άλλο: Τα αστείρωτα αδέσποτα παράγουν άλλα αστείρωτα αδέσποτα. Που περιβάλλονται από ανθρώπους που:
1) είτε μιλούν κατά της στείρωσης αναπτύσσοντας θεωρίες περί φύσεως της γάτας αλλά δεν κάνουν τίποτα για να τα σώσουν από τη πείνα και τους κινδύνους
2) είτε προσπαθούν να τα βοηθήσουν με ότι μέσα έχουν
3) είτε τα σκοτώνουν φρικτά με φόλες "επιλύοντας το πρόβλημα" των αμέτρητων γατιών

Εσύ ποιο είδους ανθρώπου θέλεις να είσαι; ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back