roulsydney
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
μετα απο αυτη την ποσότητα αρχιζουμε και ανησυχουμε...επίσης γάτες που τρώνε ξηρά τροφή καταναλώνουν περισσότερο νερό απο γάτες που τρώνε κονσέρβα, η οποία περιέχει 90% νερό..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος
Αναρωτιέμαι ποιά πρέπει να είναι η ημερήσια ποσότητα νερού που θα πρέπει να πίνει μια γάτα.Διαφέρει ανάλογα με την ηλικία?Υπάρχει κάποιο όριο ποσότητας πέραν του οποίου θα έπρεπε να αναρωτηθούμε για ύπαρξη κάποιου προβλήματος?
Ανησυχείς μήπως το γατούλι σου έχει κάποιο πρόβλημα γιατί πίνει πολύ νερό;

roulsydney
Διάσημο μέλος
Φωτεινή ευχαριστώ κατ' αρχήν για το ενδιαφέρον σου.Απλά επειδή παρατηρώ ότι με ίδιες συνθήκες διατροφής (κυρίως κροκέττες και μιά κονσερβούλα για να "πάνε"κάτω οι κροκέττες) υπάρχει διαφοροποίηση έκανα την ερώτηση.¨αλλωστε καλό είναι να ξέρουμεΑνησυχείς μήπως το γατούλι σου έχει κάποιο πρόβλημα γιατί πίνει πολύ νερό;![]()

roulsydney
Διάσημο μέλος
Σ΄ευχαριστώ πολύ Βάσια μου.Ψιλοανυσήχησα γιατί ο Speedy τις τελευταίες μέρες πίνει αρκετό νερό.Βέβαια άλλαξα και τις κροκέττες του (one της purina) και υπέθεσα ότι μπορεί να φταίει κι αυτό.Είναι περίπου 7 κιλά ο κοιλαράς μου και πίνει περίπου 2 μισυ ποτήρια νερού περίπου.παιζει ρόλο μονο με τα κιλα και την τροφή....50 ml/kg ειναι η μεγιστη ποσοτητα....μετα απο αυτη την ποσότητα αρχιζουμε και ανησυχουμε...επίσης γάτες που τρώνε ξηρά τροφή καταναλώνουν περισσότερο νερό απο γάτες που τρώνε κονσέρβα, η οποία περιέχει 90% νερό..
![]()
julia
Διακεκριμένο μέλος

roulsydney
Διάσημο μέλος
Είναι βαρύς... πολύ βαρύς.. καλό θα ήταν να χάσει λίγο βάρος είναι θέμα υγείας του....[/qu
Πράγματι και μάλιστα έχουμε ήδη προσπαθήσει να μειώσουμε την ποσότητα του φαγητού.Το κακό είναι ότι λείπουμε πολλές ώρες απο το σπίτι (12ωρο συνήθως)και είναι δύσκολο να μοιραστεί σωστά η ποσότητα της τροφής![]()
julia
Διακεκριμένο μέλος
έχετε δοκιμάσει την μισή το πρωί και την μισή το βράδυ??? Εγώ έτσι κάνω.

25γρ πρωί και 25 βράδυ. απο την χιλς adult, που δίνω εγώ.. εσύ μπορεί να έχεις άλλη δοσολογία, και άλλη τροφή.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν θέλει από το δοχείο με τίποτα. Τι την ώρα που τρέχει η βρύση του το γεμίζω, τι το ανανεώνω συνεχώς τίποτα.
Τρώει κροκέτες ξηρές και 1-2 γεύματα το πολύ την εβδομάδα κάτι άλλο.Με άγχωσε η ποσότητα των 50ml/κιλό.

Δεν πίνει με τίποτα τόσο.Καμιά ιδέα έχετε από παρόμοια κατάσταση;

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
η γάτα πίνει όσο της χρειαζεται...ειναι μια χαραΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
μην αγχωνεσαι..αυτη η ποσότητα ειναι η μεγιστη..η γάτα πίνει όσο της χρειαζεται...ειναι μια χαρα
Αχ, ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατρέ.
Αγχώθηκα γιατί λείπω πολλές ώρες από το σπίτι. Αλλά όταν είμαι τον πάω συνέχεια, μήπως και πιει, γιατί τον έχω πιάσει τον καημένο να προσπαθεί να πιεί από την κλειστή βρύση, γλύφοντάς την.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Τώρα όμως αγχώθηκα εγώμην αγχωνεσαι..αυτη η ποσότητα ειναι η μεγιστη..η γάτα πίνει όσο της χρειαζεται...ειναι μια χαρα
!Ο δικός μου μάλλον πίνει παραπάνωΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Όπως και εμείς.. άλλη ποσότητα θα πιούμε την μια μέρα και άλλη την άλλη.
roulsydney
Διάσημο μέλος
Εξαρτάται, την γάτα, τον καιρό, τί τρώει, και τί ζωή κάνει.. αν τρέχει όλη μέρα ή κάθεται σε εναν καναπέ...
Όπως και εμείς.. άλλη ποσότητα θα πιούμε την μια μέρα και άλλη την άλλη.[/qu
Νάσαι καλά Τζούλια μου.Πάντως ο κοιλαρούκος μου είδε πριν λίγο το μπολάκι με το "μαμ" του να εξαφανίζεται -αρκετά έφαγε σήμερα-και έπαθε σοκΜου κάνει πατουσάκια για να με καλοπιάσει
![]()
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εξαρτάται, την γάτα, τον καιρό, τί τρώει, και τί ζωή κάνει.. αν τρέχει όλη μέρα ή κάθεται σε εναν καναπέ...
Όπως και εμείς.. άλλη ποσότητα θα πιούμε την μια μέρα και άλλη την άλλη.[/qu
Νάσαι καλά Τζούλια μου.Πάντως ο κοιλαρούκος μου είδε πριν λίγο το μπολάκι με το "μαμ" του να εξαφανίζεται -αρκετά έφαγε σήμερα-και έπαθε σοκΜου κάνει πατουσάκια για να με καλοπιάσει
![]()
Το έπιασε το νόημα αμέσως!!!
Να τον κρατάς απασχολημένο.. αμα βαριέται είναι και λογικό να τρώει!![]()
roulsydney
Διάσημο μέλος
Μάλλον εκείνος με κρατάει απασχολημένηΤο έπιασε το νόημα αμέσως!!!
Να τον κρατάς απασχολημένο.. αμα βαριέται είναι και λογικό να τρώει!![]()
Σήμερα το πρωί έκανε "βαρελάκι" σ' όλο το σπίτι,γραπώθηκε απο την φόρμα μου και τον κουβαλούσα πέρα δώθε,νιαούρησε απειλητικά, άδειασε το δοχείο με το νερό του κι όλα αυτά γιατί βρήκε μόνο ελάχιστες κροκέττες στο πιατάκι του.Το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι είμαι περίεργη τι θέαμα θα αντικρύσω
![]()
ιβανα
Επιφανές μέλος

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος

roulsydney
Διάσημο μέλος
Είστε ένας θησαυρός οι κτηνίατροι του φόρουμ!Πάντα μας βοηθάτεόχι δεν εχει πρόβλημα, γενικά οι γάτες δεν πίνουν νερό όπως τα σκυλιά...μετράμε πάντα το πολύ καί όχι το λίγο...![]()
και σας ευχαριστούμε γιαυτό!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool