Ημερολόγιο ερευνητή της PETA

Άρα, κατά την γνώμη μου καλά κάνει η Peta και προωθεί κάτι τέτοιο.
Ενταξει το θεμα να εισαι χορτοφαγος ειναι στην αντιληψη του καθενος.Εγω προσωπικα δεν θα μπορουσα να γινω χορτοφαγος..αλλα δεν κρινω και δεν κατακρινω αυτους που ειναι.Αλλα οχι ομως να προωθει η ΡΕΤΑ την χορτοφαγια και συγχρονως να κανουν ολα αυτα που ακουγονται..και να λεμε μπραβο στην οργανωση.Η' να επεμβαινει σε επιδειξεις μοδας, οπου τα μοντελα φορανε αληθινες γουνες, με πλακατ και να κραζει αυτους που τα φορανε.Δεν λεω οτι ειμαι υπερ της αληθινης γουνας σε καμια περιπτωση.Πρεπει να σταματησει..Αλλα δεν δεχομαι να το λεει αυτη η οργανωση που κανει τις συγκεκριμενες ενεργειες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενταξει το θεμα να εισαι χορτοφαγος ειναι στην αντιληψη του καθενος.Εγω προσωπικα δεν θα μπορουσα να γινω χορτοφαγος..αλλα δεν κρινω και δεν κατακρινω αυτους που ειναι.Αλλα οχι ομως να προωθει η ΡΕΤΑ την χορτοφαγια και συγχρονως να κανουν ολα αυτα που ακουγονται..και να λεμε μπραβο στην οργανωση.Η' να επεμβαινει σε επιδειξεις μοδας, οπου τα μοντελα φορανε αληθινες γουνες, με πλακατ και να κραζει αυτους που τα φορανε.Δεν λεω οτι ειμαι υπερ της αληθινης γουνας σε καμια περιπτωση.Πρεπει να σταματησει..Αλλα δεν δεχομαι να το λεει αυτη η οργανωση που κανει τις συγκεκριμενες ενεργειες.

Συμφωνω απολυτα μαζι σου! Και εγω ας πουμε δεν ειμαι χορτοφαγος αλλα τρωω παρα πολυ λιγο κρεας δυο τρεις φορες το μηνα και αυτο μονο κοτοπουλο! Αλλα δεν εχω πει ποτε σε κανεναν Σταματα να τρως κρεας! ο καθενας ας τρωει οτι θελει δεν μπορω να το επιβαλλω!:)
Αλλα οποτε παμε για φαγητο με θειους και θειες και το σοϊ γενικα αρχιζουν κηρυγμα και θα τρεχεις στους γιατρους χωρις το κρεας και το ενα και το αλλο! Ε ειναι σπασιμο νευρων!:mad::)
Τωρα οσο αφορα την ΡΕΤΑ δεν ειχα ιδεα!:worry: να στε καλα που ενημερωσατε!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ δεν κατέκρινα τους κρεοφάγους (αν αναφέρεσαι σεʼ μένα), είπα απλώς ότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται π.χ να λατρεύω την π.χ γάτα μου και να μην αγαπώ τα υπόλοιπα ζώα. Δεν θέλω να γίνομαι η αιτία, έστω και έμμεσα, να υποφέρουν τα ζώα για την δική μου ευχαρίστηση, διατροφή κλπ. Κατανοώ το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι κρεοφάγοι διότι δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση για το πόσο υποφέρουν τα ζώα.:( Δεν προσπαθώ να επιβάλω την επιλογή μου ούτε εδώ αλλά ούτε σε δικούς μου ανθρώπους (που είναι κρεοφάγοι), κάνουμε μια συζήτηση και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις :)
Επίσης δεν συμφωνώ με τα όσα κάνει η Petaκαι η κάθε Peta, απλώς θεωρώ σωστό κάτι πολύ συγκεκριμένο που κάνει, δηλ. την προώθηση του veganισμού άσχετα αν ο τρόπος που το κάνει δεν με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Εννοώ ότι δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στην vegan διατροφή. Είναι αυτό που έχει ειπωθεί και παραπάνω ότι φάσκει και αντιφάσκει, οι ενέργειες που κάνει όντως αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους.
Θα ήθελα να παραθέσω διάφορα links τόσο για την Peta όσο και για την Greenpeace αλλά δυστυχώς είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να ψάξω με ησυχία.

Εγώ δεν κατέκρινα τους κρεοφάγους (αν αναφέρεσαι σεʼ μένα), είπα απλώς ότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται π.χ να λατρεύω την π.χ γάτα μου και να μην αγαπώ τα υπόλοιπα ζώα. Δεν θέλω να γίνομαι η αιτία, έστω και έμμεσα, να υποφέρουν τα ζώα για την δική μου ευχαρίστηση, διατροφή κλπ. Κατανοώ το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι κρεοφάγοι διότι δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση για το πόσο υποφέρουν τα ζώα.:( Δεν προσπαθώ να επιβάλω την επιλογή μου ούτε εδώ αλλά ούτε σε δικούς μου ανθρώπους (που είναι κρεοφάγοι), κάνουμε μια συζήτηση και πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να γίνονται τέτοιες συζητήσεις :)
Επίσης δεν συμφωνώ με τα όσα κάνει η Petaκαι η κάθε Peta, απλώς θεωρώ σωστό κάτι πολύ συγκεκριμένο που κάνει, δηλ. την προώθηση του veganισμού και μάλιστα ο τρόπος που το κάνει δεν με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Εννοώ ότι δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στην vegan διατροφή. Είναι αυτό που έχει ειπωθεί και παραπάνω ότι φάσκει και αντιφάσκει, οι ενέργειες που κάνει όντως αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους.
Θα ήθελα να παραθέσω διάφορα links τόσο για την Peta όσο και για την Greenpeace αλλά δυστυχώς είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να ψάξω με ησυχία.
Οχι δεν εννοουσα οτι κατακρινεις..Συγνωμη αν υπονοειθηκε αυτο.Μιλουσα καθαρα για τον εαυτο μου!:)
Και οσο για την ενημερωση που λες συμφωνω.Απλα εγω προσωπικα απο αποψη υγειας δεν μπορω να το κανω. Ο γιατρος μου εχει "επειβαλλει" να τρωω κυριως κοκκινο κρεας.Εχω αναιμια και εχω πολυ μεγαλη ελλειψη σιδηρου σε σημειο να λιποθημαω..Και οσες φακες και αν φαω δεν μου καλυπτουν τις αναγκες μου.Ασε που δεν γινεται να τρωω και καθε μερα φακες και σπανακι!!!:wacko:

Οχι δεν εννοουσα οτι κατακρινεις..Συγνωμη αν υπονοειθηκε αυτο.Μιλουσα καθαρα για τον εαυτο μου!:)
Και οσο για την ενημερωση που λες συμφωνω.Απλα εγω προσωπικα απο αποψη υγειας δεν μπορω να το κανω. Ο γιατρος μου εχει "επειβαλλει" να τρωω κυριως κοκκινο κρεας.Εχω αναιμια και εχω πολυ μεγαλη ελλειψη σιδηρου σε σημειο να λιποθημαω..Και οσες φακες και αν φαω δεν μου καλυπτουν τις αναγκες μου.Ασε που δεν γινεται να τρωω και καθε μερα φακες και σπανακι!!!:wacko:

αααα οκ. δεν ήμουν σίγουρη ότι έλεγες για 'μένα γι' αυτό ρώτησα :D

Εκτός από φακές και σπανάκι, πλούσιες πηγές φυτικού σιδήρου περιλαμβάνουν τα όσπρια (μπιζέλια, φασόλια, φασολάκια, ρεβύθια), τη στάρπη φασολιών σόγιας (tofu), τα καρύδια, τους σπόρους, τα πλήρη σιτηρά και τους ξηρούς καρπούς. Πολλά δημητριακά πρωϊνού ενισχύονται με σίδηρο. Επίσης πλούσια τροφή σε σίδηρο είναι και το μπρόκολο. :)
Να ξέρεις ότι η βιταμίνη C γενικά βοηθάει στην απορρόφηση σιδήρου οπότε να τρως πορτοκάλια, ακτινίδια και λεμόνι (σε χυμό γιατί μόνο του λίγο δύσκολο) :P

αααα οκ. δεν ήμουν σίγουρη ότι έλεγες για 'μένα γι' αυτό ρώτησα :D

Εκτός από φακές και σπανάκι, πλούσιες πηγές φυτικού σιδήρου περιλαμβάνουν τα όσπρια (μπιζέλια, φασόλια, φασολάκια, ρεβύθια), τη στάρπη φασολιών σόγιας (tofu), τα καρύδια, τους σπόρους, τα πλήρη σιτηρά και τους ξηρούς καρπούς. Πολλά δημητριακά πρωϊνού ενισχύονται με σίδηρο. Επίσης πλούσια τροφή σε σίδηρο είναι και το μπρόκολο. :)
Να ξέρεις ότι η βιταμίνη C γενικά βοηθάει στην απορρόφηση σιδήρου οπότε να τρως πορτοκάλια, ακτινίδια και λεμόνι (σε χυμό γιατί μόνο του λίγο δύσκολο) :P
Η αληθεια ειναι οτι πολλες απο αυτες τις τροφες δεν το ηξερα οτι παρεχουν σιδηρο.Σ ευχαριστω πολυ για την ενημερωση!!Πινω και χυμουσ πορτοκαλι οταν παιρνω τα χαπια μου.Το λεμονι το αποφευγω αν και μου αρεσει πολυ (το πινω και σε χυμο και μορω να το φαω κιολας δεν εχω προβλημα) γιατι εχω ΚΑΙ υποταση και το λεμονι ριχνει την πιεση (αρρωστιαρικο!!!:sick:)

το κρεας δεν συγκρινεται με τιποτα με τα δημητριακα και τα οσπρια ως προς την περιεκτικοτητα σιδηρου. Αν εχεις αναιμια, να τρως κρεας (κυριως κοκκινο), μη βασιζεσαι μονο στα δημητριακα :)

Σορυ..αλλα το θεμα..δεν ειναι η χορτοφαγια..υπαρχουν αλλα θεματα για αυτην...:P

Το κρεας πρεπει να υπαρχει στην διατροφη μας, αλλα σε ελαχιστη ποσοτητα.:)

Μηπως να μεταφερθουν τα μηνυματα στο καταλληλο θεμα?:worry:

Ειναι δυνατον να σταματησει το animal testing? Οσο και να το θελουμε, κατι τετοιο ειναι αδυνατο να συμβει.

Τα ζώα που παίρνουν μέρος στα πειράματα είναι υγειή πριν. Αυτό επειδή η κριτική γίνεται στο ότι σκοτώνουν υγειή ζώα. Ποια η διαφορά να κάνεις ευθανασία σε υγειή ζώα ή πειράματα (τα οποία είναι και επώδυνα)? Και στις δυο περιπτώσεις υποτίθεται ότι γίνεται για καλό σκοπό και με συμφέρον του ανθρώπου. Στην πρώτη περίπτωση εξοικονομούμε χρήματα, και στην δεύτερη κερδίζουμε χρήματα από επιχορηγήσεις για έρευνα κλπ.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα? Γιατί αν ισχύει αυτό τότε πάμε σε επικύνδυνα μονοπάτια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχως για εμενα γιατι μολις το διαβασα αυτο εννοειται οτι αρχισα να κλαιω!!!Και επειδη οταν κλαιω με ρωτουν οι γονεις μου τι εχω.Τωρα τι θα τους πω?????
Πραγματικα ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!Δεν εχουν ιερο ουτε οσιο αυτες οι (τσ@λες)μπιπ.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ δεν το διάβασα όλο, γιατί και από το κομμάτι που διάβασα ήταν όλα ανατριχιαστικά και γι' αυτό δε συνέχισα παρακάτω. Μα δεν ντρέπονται να κάνουν τέτοια πράγματα σε ζώα; Πόσα ζώα θα σκοτώσουν κανοντάς τους δήθεν πειράματα;

Δεν άντεξα να το διαβάσω όλο, ωστόσο πήρα μια τζούρα κανιβαλισμού....
Καλώς ή κακώς είμαι υποψιασμένη και επιφυλακτικότατη όπου ακούω σωματεία, οργανώσεις, οικονομικά αντίτιμα, εράνους, τραπεζικούς λογαριασμούς κτλ, κτλ...
Το ξέρω ότι έτσι, ενδεχομένως αδικώ μαζί με τα ξερά και κάποια χλωρά...
Για την ώρα catαφεύγω σε προσωπικές και καθαρά ατομικές προσπάθειες, γνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό, γιατί, κακά τα ψέματα, σε συλλογικό επίπεδο γίνονται οι ανατροπές και οι ουσιαστικες παρεμβάσεις...
Αλλά..........

μήπως ξέερει κανείς αυτά που κάνουν σε τι βοηθούν την επιστήμη; βρίσκουν νέους τρόπους για να κάνουν ευθανασία στα ζώα; ή μάλλον προσπαθούν να τα σκοτόσουν επειδή πάσχουν από επικίνδυνες ασθένειες επειδή δεν έχουν λεφτά για να τα κάνουν καλά; και να φανταστείτε πως πολλοί φιλόζωοι δίνουν λεφτα για αυτές τις έρευνες... ποιος ξέρει που πάνε όλα αυτά τα λεφτά;

τελικα εγινε κατι σχετικα με αυτη την οργανωση του αισχους;

Δεν γνωριζω κατι... Πρεπει να μαθουν και αλλοι τι γινεται πισω απο αυτη την <<φιλοζωικη>> εταιρια...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back