Μια και έχω αρχίσει να το αναφέρω σε θέματα που δεν ταιριάζει για να αναπτυχθεί, λέω να αφιερώσω μερικές γραμμές σ' αυτή την ιδιαιτερότητα που έχω. Να το πώ συνήθεια; Στάση για τη ζωή καλύτερα. Αν και για μένα η χορτοφαγία είναι μάλλον θρησκεία.
Σαν σήμερα, 23 Ιουνίου ήταν οταν το έκοψα το κρέας, πάνω στα γεννέθλιά μου. Τα τελευταία 19 χρόνια είμαι απόλυτα πιστή στην απόφαση που είχα πάρει πριν τόσα χρόνια. Το κοτόπουλο το έκοψα 2 χρόνια μετά (ήδη το κρέας ήταν μεγάλη επανάσταση, με τη μαμά μου να κλαίει με το μπιφτέκι καρφωμένο σε ένα πιρούνι!!!!). Το ψάρι πάλι, ενώ θα ήθελα να το κόψω κι αυτό, πρέπει έστω και σπάνια να το τρώω. Δεν είναι οτι δεν μου άρεσαν σαν γεύση. Χρόνια ψάχνω και βρήσκω υποκατάστατα να μου θυμίζουν τη γεύση του κρέατος. Ομως ούτε λόγος για την μυρωδιά του την ώρα που ψήνεται ή απλά μυρίζει. Γιατί το μόνο που μυρίζω εγώ, είναι ένα νεκρό ζώο. Δεν έχει σημασία αν είναι κατσίκι, μοσχαράκι γάλακτος ή ένα αξιολάτρευτο γουρουνάκι και καμμία διαφορά αν είναι γάτα ή σκύλος. Ολοι ξέρετε οτι σε άλλες χώρες τα προτιμούν άλλωστε. Και όλοι λέμε, τι φρίκη!!! Ακόμα κι εγώ. Στην πραγματικότητα, όμως, για μένα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Όλα τα άλλα ζώα έχουν ψυχή, χαρακτήρα και συναισθήματα όπως ακριβώς και τα αγαπημένα μας γατάκια. Υπάρχουν άνθρωποι που το επιβαιβαιώνουν μια και είχαν την τύχη να δούν με άλλο μάτι ένα κόκορα ή ένα γουρουνάκι. Έχετε φερθεί ποτέ σε ένα κατσικάκι όπως σε ένα σκύλο; Δεν έχει διαφορά, πιστέψτε με. Πονάνε, φοβούνται και υποφέρουν όσο και ένας άνθρωπος. Θυμάστε τα γουρουνάκια που το έσκασαν απο το σφαγείο πριν μερικά χρόνια και που έγιναν «σήριαλ» στην Αγγλία; Τους χάρησαν τη ζωή, τελικά. Πόσα άλλα θα το είχαν κάνει αν είχαν την ευκαιρία... Γιατί να είναι η τροφή μας τη στιγμή που υπάρχουν τόσες πολλές εναλακτηκές. Αυτή η σκέψη είναι κάτι που δεν επιβάλλεται. Μπορεί όμως να γίνει πράξη και το αυτό που έχει προσφέρει σε μένα είναι «η σωτηρία της ψυχής». Από τη στιγμή που το έκοψα αισθάνθηκα ελαφριά σαν πούπουλο, στην ψυχή και στο σώμα. Σαν να μου πήραν ένα βαρύδι απο μέσα μου και δεν υπερβάλλω. Δεν μετάνιωσα στιγμή γι αυτή την απόφαση ακόμα κι όταν δέχτηκα σχόλια και επικρίσεις απο πάρα πολύ κόσμο. Ποτέ δεν πτοήθηκα. Αντίθετα, είναι κάτι για το οποίο είμαι περίφανη
Αυτό που με στενοχωρεί όμως είναι οτι αυτή η πορεία της ζωής μου είναι μοναχική. Οι μόνοι χορτοφάγοι που έχω γνωρίσει τόσα χρόνια, είναι μόνο 2 και αυτοί μόλις φέτος. Τόσοι ζωόφιλοι, αλλά... Θα χαρώ πάρα πολύ αν δώ οτι υπάρχουν κι άλλοι σαν και μένα μέσα στο mycat κι αν κάποιοι αποφασίσουν να ασπαστούν τη χορτοφαγία. Και δεν εννοώ άνοστα γεύματα. Δείτε πέρα απο ένα πιάτο μπριζόλα ή ένα παριζάκι. Υπάρχουν λύσεις. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Για ενημέρωση πάνω στο θέμα, αξίζει να επισκεφτείτε τα:
www.tryveg.com
www.goveg.com
Και συγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά ενα εύστοχο κειμενάκι που βρήκα στο zoofilia, άξιζε να το δειτε και ήταν δυστυχώς έτσι γραμμένο. Όποιος «αντέχει» τα κεφαλαία και την πραγματικότητα, ας το διαβάσει. Ίσως ανοίξει μερικά μάτια και ξυπνήσει κρυμμένα συναισθήματα. Και βέβαια όχι μόνο για το Πάσχα που αναφέρεται εδώ. Ελπίζω να μην ενοχλεί τη γράφουσα που δανείστηκα το κειμενό της.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ
ΜΙΑ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΚΑΤΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ-ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΖΩΟΥ.ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΣΥΓΚΟΡΜΗ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΡΝΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ.ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΒΛΑΣΤΗΜΗΣΑ 100 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΖΩΝΤΑΝΟ.ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΟΙ ΦΩΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΟΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΜΩΡΑ.ΑΙΣΧΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΙΣΧΟΣ .ΒΟΥΡΚΩΣΑ.ΠΩΣ ΕΤΡΩΓΑ ΑΡΝΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΑΡΝΙΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ!ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΞΕΝΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΙΜΟ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ.ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΖΩΟ ΟΤΑΝ ΔΙΕΣΘΑΝΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΚΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΚΑΛΟ ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ ΠΑΣΧΑ!!!
mariapril