Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χωρις να θελω να κανω διαφημιση, εδω και λιγο καιρο ο μπαμπας μου εχει μια αντιπροσωπεια μιας ζαχαρης που παραγεται απο το ζαχαροκαλαμο(ειναι αγγλικη).
Για την συγκεκριμενη(εχω δει πως παραγεται)ειμαι σιγουρη οτι δεν περιεχει κατι ζωικο, και αυτη χρησιμοποιουμε στο σπιτι μας.

μπορεις να μου πεις και μένα ποια είναι???:hmm: :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πάντως αυτό το λέω γενικά: η ασπρη ζάχαρη είναι ότι πιό βλαβερό ! εγώ χρησιμοποιώ ΜΌΝΟ μαύρη ακατέργαστη ή μελάσσα εδώ και 7 χρονια και έχω βρεί την υγεία μου...
Επειδη γενικά στα ροφήματα μου βάζω πολύ ζάχαρη(4-5 κουταλιές) καταλαβαίνετε θα είχα γίνει τεράστεια ή θα είχα πάθει ζάχαρο!!!

στο σπίτι μου δεν μπαινει άσπρη ζάχαρη ποτέ! ακόμη και ι καλεσμένοι ψιλοστρραβώνανε ειδικά με τον φραπέ που δεν κάνει αφρο η μαύρη ζάχαρη!

αλλα τίποτα ακόμη και στα γλυκά βάζω μαύρη και ας μην φουσκώνουν!

είναι και καλύτερη στην γευση!:bleh: :bleh:

τώρα και με αυτο που αναφέρθηκε ένας λόγος παραπάνω!
H μαύρη ζάχαρη έχει τέλεια γεύση! Σε ζεστά ροφήματα και σε μπισκότα κυρίως την χρησιμοποιώ κι εγώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eπειδή πολύ με τρώει το ζήτημα της μπύρας και εχω μπερδευτεί, τελικά υπάρχουν μπύρες χωρις λανολίνη; Nα κοιτάμε τι γράφει η συκευασίες;

Σχετικά με την επεξεργασία της λευκής ζάχαρης και τα κόκκαλα, μου το είχε πει μια φίλη Αγγλίδα πριν από πολλά χρόνια. Πρέπει να το ψάξω για να σας πω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά τώρα ψιλο(χοντρο)πνίγομαι στη δουλειά. Και για τη σκούρα ζάχαρη έχω ακούσει διάφορα, ότι δηλαδή υπάρχουν διάφορες ποιότητες και ότι κάποιες από αυτές είναι απλώς βαμμένες. Δεν μπορώ να το τεκμηριώσω αυτή τη στιγμή, θα προσπαθήσω να το ψάξω άλλη ώρα, άμα ξελασκάρω.

Eπειδή πολύ με τρώει το ζήτημα της μπύρας και εχω μπερδευτεί, τελικά υπάρχουν μπύρες χωρις λανολίνη; Nα κοιτάμε τι γράφει η συκευασίες;

Ναι, με τις μπύρες τελικά τι γίνεται; Κι εγώ θα ήθελα πολύ να ξέρω. Πολύ φοβάμαι όμως ότι αφού και η Amstel το γράφει στο μπουκάλι όπως λέει ο Θανάσης...

:( :( :( Aμα βγάλει κανεις άκρη με τη μπύρα, παιδιά ας μας το πει...

Δε βρήκα τίποτα για τη μπύρα, βρήκα όμως κάτι για τη λανολίνη που ίσως να σας καθησυχάσει λίγο ... Η λανολίνη λοιπόν είναι μια λιπαρή ουσία την οποία εκκρίνουν τα ζώα που έχουν πολύ μαλλί (όπως τα πρόβατα) από τους σμηγματογόνους αδένες του δέρματός τους για να αδιαβροχοποιούν τα μαλλί τους. Κατά την επεξεργασία του μαλλιού για να γίνει νήμα (αφού κουρευτεί δηλαδή το ζώο) αφαιρείται όλη ή η περισσότερη ποσότητα λανολίνης με μηχανικά μέσα (πίεση).
Επομένως, η χρήση της λανολίνης δε συνεπάγεται τη θανάτωση ή το βασανισμό του ζώου, απλά το κούρεμά του. Υπάρχουν βέβαια ένα σωρό θέματα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που εκτρέφονται για το μαλλί τους κλπ κλπ και υποθέτω ότι για κάποιον που απέχει αυστηρά από οποιαδήποτε ζωική ουσία η λανολίνη είναι απαγορευτική. Τουλάχιστον όμως δε φαίνεται να συνεπάγεται άμεση βαρβαρότητα προς τα ζώα. :hmm:

Τελικά δεν ξέρεις από πού θα σου'ρθει. Ούτε που θα πήγαινε το μυαλό μου για κόκαλα σε ζάχαρη! Χορτοφάγος δεν είμαι αλλά με έχει πιάσει μια τρέλα τελευταία με τα συντηρητικά/πρόσθετα/λιπάσματα και προσπαθώ να τα μετριάσω. Πού είναι η Λουκά να φωνάξει ότι η ζάχαρη είναι του σατανά γιατί της χαλά την νηστεία;

Πού είναι η Λουκά να φωνάξει ότι η ζάχαρη είναι του σατανά γιατί της χαλά την νηστεία;

:lol: :lol: :lol: Kαλό!
Aρήθα ευχαριστούμε πολύ για την έρευνα :) Aλήθεια ηρέμησα λίγο γιατί καλοκαίρι χωρίς κρύα μπυρίτσα, δεν... :rolleyes:

Ναι, με τις μπύρες τελικά τι γίνεται; Κι εγώ θα ήθελα πολύ να ξέρω. Πολύ φοβάμαι όμως ότι αφού και η Amstel το γράφει στο μπουκάλι όπως λέει ο Θανάσης...
Δεν γράφει για λανολίνη, γράφει για νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο, μαγιά.

Δεν γράφει για λανολίνη, γράφει για νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο, μαγιά.

Kαλέ και εγώ κατάλαβα ότι και η Pοτόντα! :blink:

Καλησπέρα.Παιδιά απ΄΄οτι θυμάμαι και γνωρίζω η λανολίνη που -κυρίως-χρησιμοποιούν οι''μεγάλες'' εταιρίες παραγωγής αλκοολούχων προέρχεται από επεξαργασία σόγιας και δυστυχ΄ς μπορείται να καταλάβετε για τι ακριβώς πρόκειται.Απ΄τη μια χαίρεσαι(σχετικά με τα ζώα) κι απ΄την άλλη ρουφάς την(κατά 90%)γεννετικά τροποποιημένη-μεταλλαγμένη σόγια..άντε στην υγειά μας βρε..

Καλησπέρα.Παιδιά απ΄΄οτι θυμάμαι και γνωρίζω η λανολίνη που -κυρίως-χρησιμοποιούν οι''μεγάλες'' εταιρίες παραγωγής αλκοολούχων προέρχεται από επεξαργασία σόγιας και δυστυχ΄ς μπορείται να καταλάβετε για τι ακριβώς πρόκειται.Απ΄τη μια χαίρεσαι(σχετικά με τα ζώα) κι απ΄την άλλη ρουφάς την(κατά 90%)γεννετικά τροποποιημένη-μεταλλαγμένη σόγια..άντε στην υγειά μας βρε..
Η σόγια θα μπορούσε κάλλιστα να μην είναι μεταλλαγμένη.
Άρα στην πραγματικότητα, τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ λανολίνης από μεταλλαγμένη σόγια και λανολίνης από μη μεταλλαγμένη.

Ναι αλλά αυτό πώς θα το ξέρεις;

Ναι αλλά αυτό πώς θα το ξέρεις;
…..υποτίθεται ότι αυτό απαιτείς…..
Αν προτιμάς τη ζωική λανολίνη, πως ξέρεις ότι δεν θα σου δώσουν από σόγια…
Αλλά κι αν είναι από ζώο πως ξέρεις ότι δεν είναι σκάρτη;

Τώρα τελευταία έχει κατηγορηθεί όχι γιʼ αυτές καθʼ αυτές τις ιδιότητές της, αλλά για το γεγονός ότι τα πρόβατα ψεκάζονται προληπτικά με παρασιτοκτόνες ουσίες οι οποίες απορροφώνται από το δέρμα τους.

Xάος με τα μεταλλαγμένα και μη!

Ευχαριστω.:)

Η Βικυ γραφει οτι απο ελληνικες, μονο η "ΜΥΘΟΣ" εχει ζωικα παραγωγα.:/:

Σύμφωνα με μία λίστα που διαμορφώθηκε από vegans
που απλά έπαιρναν τηλέφωνο στις εταιρίες και ρωτούσαν,
οι παρακάτω μπύρες είναι vegan :

Amstel & Amstel Light
Becks
Heineken
Stella Artois
Budweiser

Δεν είναι vegan
Guiness
Χρησιμοποιούν κάποιο παράγωγο ψαριού - όπως και οι περισσότερες μπύρες.
(Email from the company:
Thank you for taking the time to contact us and for your interest in Guinness Draught nutritional information. In reference to your inquiry, isinglass, a fish product, is used during the clarification process as a magnet to get rid of excess yeast. To the strict Vegan, this would be an animal product and unsuitable. I hope this helps. Once again, thank you for contacting us.)
Και μάλλον δεν θα ειναι vegan και οι άλλες μπύρες που βγάζει η ΜΥΘΟΣ
Mythos, Kaiser, Foster's , Henninger , Kilkenny

Η λίστα έχει πάρα πολλές μπύρες κυρίως από USA...
Θα προσπαθήσω να κάνω μία λίστα για όλες τις Ευρωπαϊκές μπύρες αν δεν βρω κάτι σχετικό online.

Ωραία Bίκυ μου! Συνήθως πίνω 3 απο αυτες τις μάρκες αλλά όπως μας ειπε και η Aρήθα τελικά η λανολινη δεν συνεπάγεται και με το θάνατο του ζώου :happy: Bεβαια οι vegans ειστε κατα τις εκμετάλευσης των ζώων γενικώς αλλά για τον απλό χορτοφάγο μάλλον οι μπύρες όλες είναι οκ. Σωστά; :/:

Στην Ορεστιάδα λειτουργεί εργοστάσιο ζάχαρης εδώ και χρόνια αλλά δεν έχει ακουστεί ποτέ τέτοιο πράγμα. Γιατί να βάλουν κόκαλα στη ζάχαρη, τι χρειάζεται;

Καταρχή μιλούμε για την επεξεργασμένη άσπρη ζάχαρη. Δεν βάζουν κόκκαλα μέσα στη ζάχαρη, αλλά χρησιμοποιούν προσροφητικό άνθρακα κοκκάλων κατά την επεξεργασία της. Ο άνθρακας κοκκάλων χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία ραφιναρίσματος της ζάχαρης και είναι ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνεται από τη ζάχαρη το χρώμα, οι βρωμιές και τα μέταλλα.

Αυτό είναι κάτι που αφορά ανθρώπους που θέλουν να αποφεύγουν τη χρήση/κατανάλωση ζωϊκών προϊόντων όσο πιο πολύ μπορούν.

Αλλά αν πρόκειται για θέμα υγείας και όχι ηθικό
διαβάστε αυτό
---
Η ζάχαρη, ιδιαίτερα η λευκή, υφίσταται μεγάλη βιομηχανική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να καταλήγει "απογυμνωμένη" από θρεπτικά συστατικά και να έχει γίνει καθαρά πηγή θερμίδων, καθώς λείπουν εκείνα τα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό (π.χ. τις βιταμίνες της ομάδας Β ή τα ένζυμα). Κατά συνέπεια η ζάχαρη ουσιαστικά αποτελείται από σκέτες θερμίδες και αποσπά βιταμίνες, ένζυμα και μεταλλικά άλατα που είναι απαραίτητα για τη χώνευση, αφομοίωση και χρήση της από τα αποθέματα του οργανισμού, τα οποία μ' αυτό τον τρόπο γίνονται φτωχότερα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ασβέστιο και για τις βιταμίνες της ομάδας Β που χρησιμοποιούνται στο συκώτι για τη μετατροπή της χωνεμένης τροφής σε πιο σημαντικά συστατικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα από το σώμα.
(πηγή : https://www.mednutrition.gr/ )

Ωραία Bίκυ μου! Συνήθως πίνω 3 απο αυτες τις μάρκες αλλά όπως μας ειπε και η Aρήθα τελικά η λανολινη δεν συνεπάγεται και με το θάνατο του ζώου :happy: Bεβαια οι vegans ειστε κατα τις εκμετάλευσης των ζώων γενικώς αλλά για τον απλό χορτοφάγο μάλλον οι μπύρες όλες είναι οκ. Σωστά; :/:

Ναι Ολγάκι μου. Φαντάζομαι για τους χορτοφάγους είναι οκ :)...αν και εμένα προσωπικά με αηδιάζει η ιδέα να πίνω μπύρα που έχει επεξεργαστεί με λίπος προβάτων :P (και ναι οι vegans δεν θα πρέπει να πίνουν αυτές τις μάρκες γιατί είναι ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων γενικά).

:kiss:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back