Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ολγάκι και κάτι άλλο που ίσως δεν ξέρεις...
Η ζελατίνη που χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική ===> προέρχεται από ζωικά παραπροϊόντα όπως τα κόκαλα και το δέρμα. Μπορεί να παραχθεί από όλα τα είδη ζώων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ολγάκι και κάτι άλλο που ίσως δεν ξέρεις...
Η ζελατίνη που χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική ===> προέρχεται από ζωικά παραπροϊόντα όπως τα κόκαλα και το δέρμα. Μπορεί να παραχθεί από όλα τα είδη ζώων.

α, ναι και το φρουί ζελέ που τρώμε επείσης....εγώ σταμάτησα να το τρώω και ας μην είμαι χορτοφάγος, απο αηδία όταν το έμαθα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν γράφει για λανολίνη, γράφει για νερό, βύνη κριθαριού, λυκίσκο, μαγιά.

Ουφ! Ευτυχώς!:D

Καταρχή μιλούμε για την επεξεργασμένη άσπρη ζάχαρη. Δεν βάζουν κόκκαλα μέσα στη ζάχαρη, αλλά χρησιμοποιούν προσροφητικό άνθρακα κοκκάλων κατά την επεξεργασία της. Ο άνθρακας κοκκάλων χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία ραφιναρίσματος της ζάχαρης και είναι ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνεται από τη ζάχαρη το χρώμα, οι βρωμιές και τα μέταλλα.

Ναι, αυτό ακριβώς είχα ακούσει για τη λευκή ζάχαρη. Thanks, Vicki!

Υπάρχει και φυτικής προέλευσης.

Α, και κατι αλλο.
Μπορει η μαυρη ζαχαρη να μην ειναι επεξεργασμενη, αλλα θερμιδικα εχει την ιδια αξια με την ασπρη!;)

yep απλά είνα πιο υγιεινή :)

Αποφάσισα να γίνω χορτοφάγος

ηταν η φυσικη συνεπεια τοσων βιντεο πανω στη σκληροτητα καθε ειδους προς τα ζωα...καλυτερη υγεια καλυτερη συνειδηση:up:

Mπράβο!!!!:up: Σου μιλάω ειλικρινά, μετά απο 20 χρόνια είμαι και νιώθω τέλεια στην υγεία μου. Mην φοβηθείς τίποτα και κανέναν και μην ακους τα τυχόν σχόλια. Πήρες την καλύτερη απόφαση!:) :) :)

Μπράβο σου για την επιλογή σου, αν κι εγω δεν τα εχω καταφερει....
Νομίζω μως ειναι προς μια ηθική και υγειή κατεύθυνση. Σιδεροκέφαλη!!!
:) :) :up: :up:

Μπράβο σου!:up:
Να δείς που μετά απο 2-3 μήνες δεν θα μπορείς ούτε να μυρίσεις κρέας!

Βασικα επαιξε πολυ ρολο κατι που εγινε το σαββατοκυρικο...ημασταν χαλκιδικη και φαγαμε ψαρι.. μετα πηγα για μπανιο την αλλη μερα κι ενας ηλιθιος πατερας με δυο παιδια ψαρευε με πετονια μεσ'τη μεση των λουωμενων... και τα ελαχιστα μικρα ψαρακια τα επαιρναν και τα εβαζαν να κολυμπανε μεσασε ελαχιστο νερο στην αμμο..! Του ειπα να παρει πιο κει, αλλα δεν πηγαινε ελεγε οτι το ελενχει... και μετα σκεφτηκα δε γινεται απο τη μια να συμπονω τα ψαρακια που σφαδαζαν κι απο την αλλη να τα τρωω..!Δε κολλαει! Ε, ηρθε κι αυτο με τα των αστακων και ηρθε κι εδεσε.. αφηστε που στο myspace ειδα οσα βιντεο δεν ειχα δει και καραφλιασα... οποτε αν και μ αρεσει πολυ το κρεας και δεν ξερω πως θα τα καταφερω το χειμωνα.. δεν μπορω να εμποδισω τον εαυτιο μου να φανταζεται σο σουπερμαρκετ, κοτοπουλα σε αθλια κατασταση, βοδινα τρομαγμενα και αστακους και καραβιδες να σφαδαζουνε...δεν το χω λυσει φιλοσοφικσ και πρακτικα ακομα αλλα οταν πηγα και ψωνισα ανακαλυψα οτι μενουν πολλα να φας κι εκτος απο κρεας και ψαρι.. ισως χασω και κανα κιλο με τα σαλατικα :hmm: ;) :P αν τα παιξω θα σας πω παλι

Καλώς όρισες στο club των χορτοφάγων!
Θα δεις οτι σε λίγο καιρό, όταν ανακαλύψεις τις εναλλακτικές λύσεις θα τρώς πολύ πιο υγειινά από πριν. Εως τότε φρόντισε να βάλεις στο διαιτολόγιό σου όσπρια, ξηρούς καρπούς και φρούτα με βιταμίνη C (βοηθάνε στην απορρόφηση του σιδήρου). Καλή επιτυχία στην νέα σου απόφαση.

VEGETERIAN

05.05.07 Τ ο κίνημα της χορτοφαγίας έχει ρίζες από πολύ παλιά.
Ο Ιπποκράτης είχε πει τον 5ο αι. π.χ. :Για δύο λόγους γίνεται κάποιος χορτοφάγος α)για λόγους υγείας και β)για λόγους ηθικής.
στις μέρες μας με τα παγκόσμια οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης προστίθεται και ο 3ος λόγος :λόγοι περιβαλλοντικοί.

ΟΤολστοι χαραχτήρισε την χορτοφαγία ως κίνημα ηθικής επανάστασης.
Τα επιχειρήματα των χορτοφάγων παρατίθενται παρακάτω και δίπλα οι πηγές από όπου έχουν πάρει τα στοιχεία:
Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι φυτοφάγοι υποφέρουν πολύ λιγότερο από μια μεγάλη αλυσίδα από ασθένειες (οι οποίες χτυπούν περισσότερο τους κρεατοφάγους) και ζούν πολύ περισσότερο. Η φυτοφαγία είναι μια ιδανική δίαιτα για όλους. Οι ιατρικές πηγές σε αυτά που αναφέρονται παρακάτω είναι από τις πιο έγκυρες στον κόσμο (BMA - british medical association, ADA - american dietetic association, WHO - world health organisation, PCRM - physiciaris committee for responsible medicine).

* Τέλεια προστασία. Η φυτοφαγία προσφέρει προστασία από διάφoρες ασθένειες λόγω του χαμηλού επιπέδου κεκορεσμένου λίπους, χολιστερόλης και ζωικής πρωτείνης. ADΑ
* Λιγότερα εγκεφαλικά. Οι φυτοφάγοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από εγκεφαλικά επεισόδια που οφείλονται σε στεφανιαίες αρτηριακές ασθένειες. ΒΜΑ
* Καρδιακές ασθένειες- Νο 1 σε θανάτους. Στατιστικά, υπάρχουν πάρα πολύ λίγες πιθανότητες για έναν φυτοφάγο να πεθάνει από καρδιακές ασθένειες. ΡCRM
* Καλύτερες γεννήσεις. Οι φυτοφάγοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να γεννήσουν εκτάκτως με καισαρικές τομές. ΡCRM
* Ζείς περισσότερο. Οι φυτοφάγοι συχνά ζούν περισσότερο και υποφέρουν πολύ λιγότερο από διάφορες χρόνιες ασθένειες. ADΑ
* Πρωτεϊνες. Οι φυτοφάγοι έχουν εξαιρετική υγεία. Η πρωτεϊνη δεν είναι επιβαρυντικός παράγοντας. US Government
* Ψευδάργυρος. Τα επίπεδα ψευδάργυρου είναι φυσιολογικά στους φυτοφάγους. ADΑ
* Καταπολέμηση ασθενειών. Οι φυτοφάγοι έχουν πολύ λιγότερα ποσοστά παχυσαρκείας, στεφανιαίας καρδιακής νόσου, υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρκίνων, χολόλιθου και εντερικών ασθενειών. ΒΜΑ
* Καρκίνος-Νο 2 σε θανάτους. Τα ποσοστά καρκίνου στους φυτοφάγους είναι 25-50% λιγότερα. ΡCRM
* Φολικό οξύ, βιταμίνη Β12. 0ι φυτοφάγοι έχουν περισσότερη ποσότητα φολικού οξέως στο σώμα τους. ΒΜΑ
* Δηλητηριάσεις. 95% των τροφικών δηλητηριάσεων προέρχεται από το κρέας και τα ζωικά προϊόντα.
* Αρτηρίες. Οι φυτοφάγοι έχουν επιτυχώς αναχαιτίσει και αποτρέψει σοβαρές στεφανιαίες αρτηριακές ασθένειες. ADΑ
* Πίεση. Η υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) είναι πολύ σπάνια σε φυτοφάγους. ΡCRM
* Το κρέας είναι φόνος. Τα ποσοστά πρωτεϊνών που ταϊζονται σε κοπάδια που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή θα μπορούσαν να θρέψουν σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό της Ινδίας και της Κίνας - 2 δις ανθρώπους.
* Αλτσχάιμερ. Νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι η άνοια συνδέεται με κάποιες ουσίες που εντοπίζονται στο κρέας.
* Σίδηρος - η αλήθεια. Οι φυτοφάγοι έχουν τόσες πιθανότητες να πάσχουν από αναιμία όσες και οι υπόλοιποι. ADA-BΜΑ
* Διαβήτης. Ο διαβήτης είναι πολύ σπάνιο να αποτελέσει αίτιο θανάτου σε φυτοφάγο. ADΑ
* Αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προφυλάσσουν από περισσότερες από 60 ασθένειες και τις βρίσκουμε σε μεγαλύτερο βαθμό στα φρούτα και τα λαχανικά.
* Χολιστερόλη. Η δίαιτα του φυτοφάγου μειώνει κατά πολύ τα επίπεδα χολιστερόλης ( η χολιστερόλη είναι στενά συνδεδεμένη με καρδιακές νόσους - τα φρούτα και τα λαχανικά δεν περιέχουν καθόλου χολιστερόλη). ΒΜΑ
* Οξείδωση. Οι οξειδώσεις που προκαλούν σοβαρές ασθένειες προέρχονται από το μαγειρεμένο κρέας και σχεδόν καθόλου από τα φυτά.
* Τροφή για το μέλλον. Μόνο το 35% του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να τραφεί με μια δίαιτα βασισμένη στο κρέας. Μια δίαιτα φυτοψαγίας μπορεί να τους θρέψει όλους και πολλούς παραπάνω. Sίr Crispin Tickell
* Κατανάλωση. Η κατανάλωση λαχανικών είναι πολύ περισσότερο αποδοτική από το να ταϊζεις ζώα για παραγωγή κρέατος. WHO
* Καθόλου σπατάλη. Χρειάζονται περίπου 10kg καλής ποιότητας φυτικής πρωτεϊνης -όπως σόγια- για να παραχθεί lkg ζωικής πρωτεϊνης.
* Σπατάλες. Η ποσότητα σπόρων που χρειάζεται για να ικανοποιήσει την πείνα σε κάποιες περιοχές της γής είναι 40 εκατομμύρια τόνοι. Η ποσότητα που χρειάζεται για να ταϊστούν τα ζώα που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή στη Δύση είναι 540 εκατομμύρια τόνοι. United Nations
* Από το στόμα των μωρών... Το 90% της πρωτεϊνης που ταίζεται στα ζώα που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή στη Βρετανία, προέρχεται από φτωχές χώρες. Πρόκειται για χώρες που τα παιδιά πεθαίνουν από υποσιτισμό.
* Όξινη βροχή. Τα περιττώματα των ζώων που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή αποτελούν μια σημαντική αιτία της ύπαρξης του φαινoμένoυ της όξινης βροχής στην Ολλανδία και στο Βέλγιο. Wageningen University
* Παιδιά. Mια φυτική δίαιτα καλύπτει όλες τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών, των βρεφών και των εφήβων. ADΑ-ΒΜΑ
* Ο κίνδυνος της διεύρυνσης των ερήμων. Οι έρημοι του πλανήτη επεκτείνονται κάθε χρόνο στο μέγεθος της Αγγλίας και Σκωτίας. Τα ζώα που εκτρέφονται για ανθρώπινη τροφή είναι η κύρια αιτία.
* 90%. Περισσότερο από 90% από όλη την αγροτική γή στη Βρετανία χρησιμοποιείται για να τραφούν ζώα που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή.
* Τροπικά δάση. Τα δάση της βροχής καταστρέφονται για να βόσκουν τα βοοειδή που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή. Με τη φυτοφαγία σώζουμε 4 περίπου εκατομμύρια στρέμματα δάσους κάθε χρόνο. CοrnelΙ University
* Θαλάσσια τρέλλα. Οι 17 σημαντικότερες για ψάρεμα θάλασσες στον κόσμο είναι στα πρόθυρα μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής λόγω του υπερβολικού ψαρέματος. United Nations
* Σπατάλη νερού. Για την καλλιέργεια όπoιας ποσότητας λαχανικών χρειάζονται 25 γαλόνια νερό ενώ για τα βοοειδή χρειάζονται 5.214 γαλόνια. University of California
* Βρετανική γή. Χρειάζεται πολύ λίγη γή για την κάλυψη των αναγκών των φυτοφγων (μόνο για τη Βρετανία). Reading University
* Χημικά. Κάθε χρόνο στη Βρετανία χρησιμοποιούνται πολύ μεγάλες ποσότητες παρασιτοκτόνων για τα ζώα που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή. 50 από αυτά τα χημικά είναι ύποπτα για πρόκληση καρκίνου. Sοίl Association
* Τα φυλακισμένα ζώα που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή αποτελούν δεύτερο μεγάλο κίνδυνο για τη μεταβολή της θερμοκρασίας παγκοσμίως (αύξηση θερμότητας). SAFΕ
* Όχι και τόσο ανθρώπινο... Εκατομμύρια μοσχάρια, αρνιά και γουρούνια έχουν τις αισθήσεις τους όταν τα σφάζουν.
* Θάνατοι. Τα μοσχάρια τα αποσπούν βίαια από τις μητέρες τους μια ή δύο μέρες μετά τη γέννηση τους. Τα αρσενικά συνήθως σκοτώνονται.
* Καλή... διατροφή. Περίπου 850 εκατομμύρια κοτόπουλα στο Ηνωμένο Βασίλειο ταϊζονται καθημερινά με αντιβιοτικά. 72 εκατομμύρια πεθαίνουν από διάφορες ασθένειες.
* Τρόμος για τις γαλοπούλες. 25% αυτών των πουλιών βρίσκονται σε κατάσταση χρόνιου πόνου. Συνολικά το 70% των μεγάλων πουλιών που προορίζονται για ανθρώπινη τροφή...
* Η σιωπή των αμνών. Το 20% των αρνιών πεθαίνουν από το κρύο, τον υπoσtτισμό και διάφορες αρρώστιες.
* Βιαιότητα. Το 80% των αβγών προέρχονται από κακοποιημένες κότες που είναι αιχμαλωτισμένες σε ένα κλουβί ανά πέντε (όχι μεγαλύτερο από έναν φούρνο μικροκυμάτων).
* Βαρβαρότητα. Τα 4/5 από τα κοτόπουλα που τρέφονται για το κρέας τους έχουν σπασμένα κόκαλα, παραμορφωμένα πόδια κ.α. από τις άσχημες συνθήκες που κρατούνται.
* Οικονομία χώρου. Πολλά πτηνοτροφεία έχουν πάνω από 50.000 πουλιά που το καθένα πιάνει χώρο όχι μεγαλύτερο από μία τηλεφωνική συσκευή.
* Απελπισία. Οι περισσότερες πάπιες φυλακίζονται σε συνωστισμένα κλουβιά. Ποτέ δε βλέπουν το φως της ημέρας και ποτέ δε θα κολυμπήσουν στο νερό.
* Βράζονται ζωντανά. Το 1/5 από τα κοτόπουλα έχουν τις αισθήσεις τους όταν βράζονται ζωντανά για να αποβάλουν τα φτερά τους.
* Μιζέρια. Η πεντάμηνη ζωή ενός γουρουνιού είναι τα χημικά, τα αντιβιοτικά, ο συνωστισμός, οι ασθένειες και η βρωμιά. Φυλακίζονται σε ένα μεταλλικό κλουβί, δεν μπορούν ούτε καν να γυρίσουν και τρελαίνονται από το στρες.
* Κανένα έλεος. Το 24% των αγελάδων κυοφορούν όταν σφάζονται. Πολλές βρίσκονται κοντά στον τοκετό.
* Νόμιμος ακρωτηριασμός. ΤΟ 75% των μικρών γουρουνιών έχουν τα δόντια τους σπασμένα και τις ουρές κομμένες χωρίς αναισθητικό. Με τη φυτική διατροφή σώζονται και οι άνθρωποι και τα ζώα. Προστατεύεται το περιβάλλον και είναι ότι πιο υγιεινό θα μπορούσε να κάνει κάποιος. Ρaul McCartney

1. Βελτίωσε την υγεία σου
2. Προστάτευσε το περιβάλλον
3. Τάισε τον κόσμο
4. Σταμάτα τον βασανισμό των ζώων

63r4gbb.jpg

Διατροφικη πυραμιδα για χορτοφαγους-ωμοφαγους- οβο-λακτο

Συγχαρητήρια

Μπράβο γιασμίν:up:!
Τώρα το είδα:D!
Να πω και εγώ την δικιά μου εμπειρία με την χορτοφαγία. Δεν τρώω κρέας εδώ και 6 μήνες και εδώ και 4 μήνες δεν τρώω ούτε γαλακτοκομικά και αυγά, έγινα δηλαδή vegan. Αποτέλεσμα;
Αυτούς τους 6 μήνες βλέπω στην δουλειά μου όλους να κρυολογούν, με πυρετό, συνάχι κτλ και εγώ δεν έχω αρρωστήσει ούτε μία φορά από τότε που έγινα χορτοφάγος;)!
Έχασα 6 κιλά τρώγοντας;)!
Μου σταμάτησε το προεμηνυριακό σύνδρομο, δηλαδή να έχω νεύρα και γενικώς κακή διάθεση 2-3 μέρες πριν μου έρθουν;)!
Αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου γιατί ξέρω ότι κάνω κάτι καλό για τα ζωάκια και για ολόκληρο τον πλανήτη;)!
Δεν με ξαναέπιασε πόνος στο στομάχι;)!
Έχω περισσότερη ενέργεια κάθε μέρα;)!
Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, έχω κόψει επίσης το τσιγάρο, τον καφέ, το τσάι και η κατανάλωση αλατιού που κάνω είναι σχεδόν στο μηδέν όπως και επίσης της ζάχαρης και των γλυκών.

Παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας.
Ξέρει κανείς αν θα γίνει καμμία εκδήλωση-διαδήλωση στην Ελλάδα και συγκεκριμμένα στην Αθήνα, όπου θα πάνε χορτοφάγοι:hmm:;
Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω σε κάτι:).

Ευγε ευγε αντε τωρα θα υπαρχει και βιγκαν ενωση.. εγω με το μελι κ τι σοκολατα δεν τα εχω καταφερει ακομα

Συγχαρητήρια κι από μένα, είναι μεγάλο βήμα και ίσως να ταρακουνηθούμε κι εμείς τα παμφάγα έτσι.:confused:

Συγχαρητήρια κι από μένα!
Θα προσπαθήσω να σε μιμηθώ γιατί το κρέας δεν μου αρέσει ιδιαίτερα -τρώω μια φορά το μήνα- κοτόπουλο αγοράζω μόνο για τα γατούνια και ψάρια το καλοκαίρι. Έκοψα και το τσιγάρο και τον καφέ και τη σοκολάτα και το σιρόπι (σιροπιαστά) και ... τι άλλο?
Τι καλά να τα καταφέρουμε!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back