Ημερολόγιο χορτοφαγίας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
οχι μονο αντρες αλλα και γυναικες. Ετσι νιωθω και εγω αν δεν φαω μια μερα κρεας/ψαρι/θαλασσινα. Ασχετο, γιατι οι περισσοτεροι χορτοφαγοι ειναι χοντροι; Υποτιθεται πως το μαρουλι αδυνατιζει...

ρώτησα μια διατροφολόγο τησ εκπομπήσ και μου είπε πωσ δεν έχει σημασία αν τρώμε κρέασ όχι για να παχύνουμε. σημασία έχει πωσ συνδιάζουμε τισ τροφέσ. κάποιοσ που τρώει περισσότερο από το π[ρέπον, σύγουρα θα παχύνει. είτε κρέασ λέγεται αυτό που τρώει, ή χόρτα, ή λαχανικά ή οτιδήποτε.
π.χ. δεν γίνεται κάποισ να τρώει μακαρόνια με ψωμί! είναι λογικό πωσ θα παχύνει σταδιακά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι μονο αντρες αλλα και γυναικες. Ετσι νιωθω και εγω αν δεν φαω μια μερα κρεας/ψαρι/θαλασσινα. Ασχετο, γιατι οι περισσοτεροι χορτοφαγοι ειναι χοντροι; Υποτιθεται πως το μαρουλι αδυνατιζει...

γιατι το κρεας...μπορει να ειναι μεν βλαβερο...αλλα δεν παχαινει...τουλαχιστον οχι τοσο,οσο οι υδατανθρακες...και μαλιστα οι υδατανθρακες του τυπου,πατατες ,ρυζι κλπ..........δεν ξερεις οτι οταν τρως κρεας και σαλατα..αδυνατιζεις???????? φαε,ομως συνεχεια πατατες και μακαρονια,ακομα και διαιτητικα φτιαγμενα...και θα δεις για ποτε θα στρουμπουλεψεις........:lol::lol::lol:.αυτο βεβαια,δεν σημαινει οτι πρεπει να τρωμε κρεας συνεχεια.....περισσοτερο λαχανικα,τρωω εγω...:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω λατρευω τα ψαρια και τα θαλασσινα, το κοτοπουλο και το bacon και το αρνι (μυριζει τελεια). Προσπαθω να συνδιαζω το κρεας με λαχανικα παρα με πατατες, μακαρονια, ρυζι και υδατανθρακες γενικοτερα. Δεν μπορω να κοψω το κρεας γιατι χρειαζομαι πρωτεινες για το γυμναστηριο και δεν θελω να παιρνω supplements. Ασε που το canadian bacon και τον καπνιστο σολωμο δεν τα κοβεις με καμια δυναμη!!!

Το σιχαινομαι το μπεικον,ειναι φουλ στον συνδετικο ιστο και λιπος,οτι χοιροτερο μπορεις να φας!:mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks:

οχι το canadian bacon!!! Ειναι καπνιστο και ωμο και πρεπει να το τηγανισεις/ψησεις πριν το φας. Το βαζω στο τηγανι χωρις καθολου λαδι μεχρι να φυγει ολο το λιπος και γινει τραγανιστο και μετα το βαζω σε χαρτι κουζινας να απορροφηθει οτι λαδι εμεινε. Το τελικο προιον ειναι τραγανιστο κρεας χωρις λιπαρα! Να φανταστεις 2 φετες εχουν μονο 60 θερμιδες οταν το φτιαξεις ετσι!

οχι το canadian bacon!!! Ειναι καπνιστο και ωμο και πρεπει να το τηγανισεις/ψησεις πριν το φας. Το βαζω στο τηγανι χωρις καθολου λαδι μεχρι να φυγει ολο το λιπος και γινει τραγανιστο και μετα το βαζω σε χαρτι κουζινας να απορροφηθει οτι λαδι εμεινε. Το τελικο προιον ειναι τραγανιστο κρεας χωρις λιπαρα! Να φανταστεις 2 φετες εχουν μονο 60 θερμιδες οταν το φτιαξεις ετσι!

σταμααααααααααααατα καλε!με εκανες και πεινασα πρωι πρωι:D

π.χ. δεν γίνεται κάποισ να τρώει μακαρόνια με ψωμί! είναι λογικό πωσ θα παχύνει σταδιακά!
Εγώ τρώω μακαρόνια με ψωμί :redface:

Εσυ βουλωμενο γραμμα διαβαζεις...:lol:

Καλημέρα κι απο μένα. Μόλις τώρα ειδα το θέμα κι έχω μια απορία.
Από πότε veggeterian σημαινει πως δεν τρώμε ούτε γαλακτοκομικά βρε παιδιά;; Προσφατα είδα σε μια εκπομπή μια τυπισα που δήλωνε χορτοφάγος και δεν έτρωγε τιποτα μα τιποτα ζωικό. Κι άσχετο αλλά ήταν τροφαντούλα γιατι θεωρώ πως έτρωγε κατα βάση ψωμί!
Οκ η λέξη αυτό σημαινει το αντιλαμβάνομαι, αλλά ούτε τυρί, ούτε γάλα;; Πέρα απο το ότι δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή χωρις τυρί.... το ασβέστιο απο που αναπληρώνεται; Κι αν αναπληρώνεται είναι στον ιδιο βαθμό;;
Μαμά και αδερφή εκοψαν το κρέας πριν 30 χρονια (η αδερφή μου απο 15 χρονων) αλλα ολα τα αλλα τα ετρωγαν κανονικά.
Οσο για τους συνδιασμούς...τα περι ψητών κλπ κλπ επειδή έχω κάνει εξετάσεις μεταβολισμού τα παραπάνω δεν ισχυουν απόλυτα. Ο κάθε άνθρωπος - αν υπαρχει λόγος φυσικά- οφείλει να κάνει εξετάσεις μεταβολισμού. Πχ στη δική μου περιπτωση τα αποτελέσματα έδειξαν πως:
Μεταβολίζω (κοινώς καιω) 80% τους υδατάνθρακες, 60% τα λευκώματα και σχεδον μηδενικά την πρωτείνη !!! Κι έτσι ο γιατρος μου εδωσε μια διετα φουλ στον υδατάνθρακα (ειναι που ειμαι σκεπτομενο ον και τον εχω ανάγκη...:lol: :lol:) κι εκανα να δω κρέας κοντά 2 μήνες...

Νομιζω οτι οι vegetarian δεν τρωνε κρεας και οι vegan δεν τρωνε ουτε παραγωγα.

γιατι το κρεας...μπορει να ειναι μεν βλαβερο...αλλα δεν παχαινει...τουλαχιστον οχι τοσο,οσο οι υδατανθρακες...και μαλιστα οι υδατανθρακες του τυπου,πατατες ,ρυζι κλπ..........δεν ξερεις οτι οταν τρως κρεας και σαλατα..αδυνατιζεις???????? φαε,ομως συνεχεια πατατες και μακαρονια,ακομα και διαιτητικα φτιαγμενα...και θα δεις για ποτε θα στρουμπουλεψεις........:lol::lol::lol:.αυτο βεβαια,δεν σημαινει οτι πρεπει να τρωμε κρεας συνεχεια.....περισσοτερο λαχανικα,τρωω εγω...:D
Το ότι τα μακαρόνια,οι πατάτες κ τα σχετικά παχαίνουν είναι μύθος.Οι υδατάνθρακες είναι το καύσιμο που χρειάζεται ο οργανισμος καθημερινά για να κινηθεί.Ενώ οι πρωτεινες για τη δόμηση του μυικού ιστού.Κοινώς οι πατάτες καίγονται άμμεσα ενω το ζωικό λίπος αποθηκεύεται και θα το ξαναπώ.Αν τρως ενα γεμάτο πιάτο μακαρόνια με ψωμί το πολύ πολύ να βαρυστομαχιάσεις.Αν η μερίδα σου έχει κ μια σάλτσα με μπέικον και μπόλικο λάδι κ τυρί τότε παχαίνεις.Οσο για τη σαλάτα με το κρέας στη δίαιτα την δίνουνε για 2 λόγους.1ον για την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών κ βιταμινων που λείπουν από μια δίαιτα και 2ον γιατί τρώγοντας σαλάτα νιώθεις κορεσμό-φουσκώνεις κ τρως μικρότερη ποσότητα φαγητού χωρίς την αίσθηση πείνας.

Συμφωνώ με την προλαλήσασα. Οι συνδυασμοί δεν έχουν σημασία, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς για να αδυνατίσει είναι να τρώει λιγότερες θερμίδες απ' ό,τι καίει. Φυσικά, άλλο η θεωρία κι άλλο η πράξη.:redface:

2ον γιατί τρώγοντας σαλάτα νιώθεις κορεσμό-φουσκώνεις κ τρως μικρότερη ποσότητα φαγητού χωρίς την αίσθηση πείνας.

Κι επειδή το σκέτο ψητό κρέας με σαλάτα είναι κατά βάση ένα άχαρο, άνοστο φαΐ, οπότε καταλήγει κανείς να τρώει λιγότερο.:P

Οσο για τους συνδιασμούς...τα περι ψητών κλπ κλπ επειδή έχω κάνει εξετάσεις μεταβολισμού τα παραπάνω δεν ισχυουν απόλυτα. Ο κάθε άνθρωπος - αν υπαρχει λόγος φυσικά- οφείλει να κάνει εξετάσεις μεταβολισμού. Πχ στη δική μου περιπτωση τα αποτελέσματα έδειξαν πως:
Μεταβολίζω (κοινώς καιω) 80% τους υδατάνθρακες, 60% τα λευκώματα και σχεδον μηδενικά την πρωτείνη !!! Κι έτσι ο γιατρος μου εδωσε μια διετα φουλ στον υδατάνθρακα (ειναι που ειμαι σκεπτομενο ον και τον εχω ανάγκη...:lol: :lol:) κι εκανα να δω κρέας κοντά 2 μήνες...[/quote]

συμφων.ω, αλλά ο μεταβολισμόσ διαφέρει από άτομο σε άτομο!!! κυρίωσ με όλεσ αυτεσ τισ τροφεσ και τα συντιριτικα κλπ εχει χαλασει ο μεταβολισμοσ πολλων ανθρωπων... οποτε ειναι αναμενομενο να παχυνουν σιγα σιγα! παντωσ με τετοιο μεταβολισμο εχεισ μεγαλη τυχη!!!:D

Μεταβολίζω (κοινώς καιω) 80% τους υδατάνθρακες, 60% τα λευκώματα και σχεδον μηδενικά την πρωτείνη !!! Κι έτσι ο γιατρος μου εδωσε μια διετα φουλ στον υδατάνθρακα (ειναι που ειμαι σκεπτομενο ον και τον εχω ανάγκη...:lol: :lol:) κι εκανα να δω κρέας κοντά 2 μήνες...

συμφων.ω, αλλά ο μεταβολισμόσ διαφέρει από άτομο σε άτομο!!! κυρίωσ με όλεσ αυτεσ τισ τροφεσ και τα συντιριτικα κλπ εχει χαλασει ο μεταβολισμοσ πολλων ανθρωπων... οποτε ειναι αναμενομενο να παχυνουν σιγα σιγα! παντωσ με τετοιο μεταβολισμο εχεισ μεγαλη τυχη!!!:D[/quote]

Ε οκ...ειπαμε οτι καιει τους υδατάνθρακες δεν ειναι δα και επιστημονικό θαύμα... Σκέψου οτι δεν καει την πρωτείνη, μετά σκέψου τι έχουν οι περισσοτερες τροφές μας ..... και τέλος σκέψου πως αυτός ο μεταβολισμός λόγω άσθματος πήρε τόση κορτιζόνη που τι να τον κάνεις τον υδατάνθρακα που μεταβολίζεται....

Νομιζω οτι οι vegetarian δεν τρωνε κρεας και οι vegan δεν τρωνε ουτε παραγωγα.

Σωστα νομιζεις.:)
Υπαρχουν οι εξης τυποι vegetarian:
ovo-lactus:τρωνε αυγα-γαλακτοκομικα
ovo:τρωνε αυγα αλλα οχο γαλακτοκομικα
lactus:τρωνε γαλακτοκομικα αλλα οχι αυγα

Αυτοι που δεν τρωνε τιποτα απο τα παραπανω ειναι οι vegan.:)

Σωστα νομιζεις.:)
Υπαρχουν οι εξης τυποι vegetarian:
ovo-lactus:τρωνε αυγα-γαλακτοκομικα
ovo:τρωνε αυγα αλλα οχο γαλακτοκομικα
lactus:τρωνε γαλακτοκομικα αλλα οχι αυγα

Αυτοι που δεν τρωνε τιποτα απο τα παραπανω ειναι οι vegan.:)

και υπάρχουν και αυτοί που τρώνε ψάρι χορταρικα και αυγα, αλλά όχι κρέας. κάτι τέτοιο είχα διαβάσει κάπου!

και υπάρχουν και αυτοί που τρώνε ψάρι χορταρικα και αυγα, αλλά όχι κρέας. κάτι τέτοιο είχα διαβάσει κάπου!

Να στο πω και εγω. Τρωω ότι φυτρωνει και μερικά απο αυτά που κολυμπανε. Ίσως να φάω και λίγο στήθος κοτόπουλο. Με τίποτα χοιρινό ή βοδινό ουτε αλαντικά από αυτά και με τίποτα κρόκο αυγου βραστο ή τηγανιτό. Εννοειται ότι δεν πλησιάζω κουνελια, λαγους και τα συναφη.
Αυγό αν ειναι σε γλυκα και δεν βρωμαει, οκ.
Α! και ειμαι γεννημενη την παγκόσμια ημερα υγιεινης διατροφης.:D

Να στο πω και εγω. Τρωω ότι φυτρωνει και μερικά απο αυτά που κολυμπανε. Ίσως να φάω και λίγο στήθος κοτόπουλο. Με τίποτα χοιρινό ή βοδινό ουτε αλαντικά από αυτά και με τίποτα κρόκο αυγου βραστο ή τηγανιτό. Εννοειται ότι δεν πλησιάζω κουνελια, λαγους και τα συναφη.

Και γω τα ιδια τρωω-συν τους κροκους των αυγων ομως:P-υπαρχει καποια ονομασια γι'αυτο;:hmm:

χαχα!!!:lol: ο καθένασ ότι θέλει!
εντάξη εγώ από τότε που έκανα μια έρευνα και είδα κάτι φρικιαστηκά βίντεο έκοψα το κρέασ μαχαίρι. τι χοιρινά, τι μοσχάρια, τι κοτοπουλα ετρωγα πριν(κατσικια, προβατα, λαγουσ και τετεια δεν εφαγα ποτε έτσι κι αλλιώσ) τωρα πια ούτε να τα δω δεν θέλω!!! νιώθω πωσ μου μυρίζουν!

Και γω τα ιδια τρωω-συν τους κροκους των αυγων ομως:P-υπαρχει καποια ονομασια γι'αυτο;:hmm:

εγώ είμαι στη φάση που κόβω και τα αυγά! τώρα τα γαλακτοκομικά μου είναι λίγο δύσκολο ακόμη αλλά θα τα καταφέρω!!!! ελπίζω τουλάχιστον...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back