Ημι-Σιάμ στο σπίτι...

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο σάιτ:).
Το πιο πιθανό που μπορεί να έχει το γατάκι σου είναι σκουληκάκια το οποίο γιατρέυετε με μία κρεμούλα που θα σου δώσει ο κτηνίατρος.
Το άλλο που μπορεί να έχει είναι ότι θα την πείραξε η απότομη αλλαγή διατροφής και γι'αυτο αντιδράει με διάρροια. Αν είναι αυτό τότε σύντομα θα σταματήσει όταν ο οργανισμός της συνηθήσει στην νέα τροφη. Γάλα μην της δώσεις καθόλου γιατί προκαλεί διάροια στις γάτες. Αλλά απότι λές δεν έχει πιει καθόλου οπότε δεν είναι από το γάλα η διάροια.
Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως. Να σου ζήσει το γατάκι:)!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο σάιτ:).
Το πιο πιθανό που μπορεί να έχει το γατάκι σου είναι σκουληκάκια το οποίο γιατρέυετε με μία κρεμούλα που θα σου δώσει ο κτηνίατρος.
Το άλλο που μπορεί να έχει είναι ότι θα την πείραξε η απότομη αλλαγή διατροφής και γι'αυτο αντιδράει με διάρροια. Αν είναι αυτό τότε σύντομα θα σταματήσει όταν ο οργανισμός της συνηθήσει στην νέα τροφη. Γάλα μην της δώσεις καθόλου γιατί προκαλεί διάροια στις γάτες. Αλλά απότι λές δεν έχει πιει καθόλου οπότε δεν είναι από το γάλα η διάροια.
Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως. Να σου ζήσει το γατάκι:)!

Ευχαριστώ για τις συμβουλες...ελπίζω να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα μέχρι την τρίτη που θα την παώ στον κτηνιατρο.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άμα δεις και συνεχίζεται το πρόβλημα, για να μην πάθει αφυδάτωση από τις διάροιες μέχρι την Τρίτη, διάλυσε μισό φακελάκι almora σε μισό φλυτζάνι νερό και δίνε της 2cc με μία σύριγγα από το στόμα (χωρίς την βελόνα:P) κάθε 2 ώρες μέχρι να σταματήσουν οι διάροιες.
Υ.Γ. Καλύτερα ρώτα και έναν κτηνίατρο για την ακριβή δοσολογία almora που πρέπει να της δώσεις.

Ο γατουλης μου ηταν Σιαμεζος, και παρ'οτι κατα καιρους ειχαμε τους καυγαδες μας (ειχε μια περιεργη αδυναμια οπου εβρισκε μαυρο ρουχο εκει να ξαπλαρει και να κοιμαται... συνεχεια τριχες μαζευα:P) πρεπει να πω οτι ηταν εξαιρετικος χαρακτηρας. Φιλικος με ολους και ολα, λιγο "νευριασε" οταν του εφερα στο σπιτι το σκυλο μου (μωρο κολλευ - καποιοι "καλοι ανθρωποι" φροντισαν και τον φολιασαν- εμενα σε μονοκατοικια τοτε με κηπο) και παρ'οτι τον περιμενε και δευτερη εκπληξη οταν εφερε η κορη μου ενα πλασματακι κοκερ-σεττερ (κατι σε τετοιο φερνει) εκεινος παρεμεινε γαληνιος. Τα παιχνιδια που εκανε και με τα δυο σκυλια οταν τα συνηθισε ηταν απιστευτα!!! Παρ οτι, οποτε φεραμε γατακι σπιτι δεν το ηθελε με τιποτα. Εγωισταρος.

Τωρα, για τη διαρροια. Το μονο που θα εκανα εγω θα ταν εκτος απο το διαλυμα που σου ανεφερε η Κιττυ Κατ δινε του να τρωει μονο βραστο κοτοπουλακι κομμενο πολυ ψιλο.

Ευχομαι να πανε ολα καλα.....

φιλικα
φρου-φρου

Περαστικα του...:up:

πώς είναι σήμερα η μικρή;;;;;:hmm:

πώς είναι σήμερα η μικρή;;;;;:hmm:

Μια απο τα ιδια, της εδωσα κοτοπουλακι και το εφαγε με βουλιμια, για να δουμε εαν συνεχισθει και σημερα

οτι ΔΕΝ θελει να φαει μην επιμενεις. Πολλες φορες το γαλα φερνει διαρροια. Δινε κοτοπουλακι βραστο σε τεμαχια ψειρες ... αν ειναι καλα βρασμενο εχει ιχνη υγρου μεσα του..

και αυριο το πρωι πηγαινε στο γιατρο ... εκεινος θα σου πει ακριβως τι πρεπει να κανεις.

ευχομαι τα καλυτερα
φιλικα
φρου φρου

Τα Σιαμ γιατάκια είναι δύστροπα με όσους δεν τα αγαπάνε και τα κακομεταχειρίζονται, διαφορετικά δένονται πολύ με τον άνθρωπο που τα υιοθετεί. Λέγεται ότι τα Σιαμ είναι "φύλακες" του σπιτιού που κατοικούν και μάλιστα όταν βρεθούν σε καινούργιο σπίτι έχουν ένα χαρακτηριστικό νιαούρισμα που έγινε γνωστό ως "καλοσώρισμα".Τελικά τί έγινε με την γατούλα είναι καλά; συνήθως πάντως η διάρροια είναι είτε θέμα διατροφής ή σκουλικών αν ειναι το δεύτερο μπορείς να της πάρεις την stronghold που είναι σταγόνα και πιάνει και τα εσωτερικά και τα εξωτερικά παράσιτα

Τα Σιαμ γιατάκια είναι δύστροπα με όσους δεν τα αγαπάνε και τα κακομεταχειρίζονται, διαφορετικά δένονται πολύ με τον άνθρωπο που τα υιοθετεί. Λέγεται ότι τα Σιαμ είναι "φύλακες" του σπιτιού που κατοικούν και μάλιστα όταν βρεθούν σε καινούργιο σπίτι έχουν ένα χαρακτηριστικό νιαούρισμα που έγινε γνωστό ως "καλοσώρισμα".Τελικά τί έγινε με την γατούλα είναι καλά; συνήθως πάντως η διάρροια είναι είτε θέμα διατροφής ή σκουλικών αν ειναι το δεύτερο μπορείς να της πάρεις την stronghold που είναι σταγόνα και πιάνει και τα εσωτερικά και τα εξωτερικά παράσιτα

Την πήγα στο γιατρο και την αφησα εκει 2-3 μέρες για παρακολουθηση Σήμερα την πήρα και είναι πολυ καλυτερα.
Της έδωσε Vermox και μου είπε να την ταισω κονσερβα Gourmet
Να δουμε σημερα πως θα τα πάει

Της έδωσε Vermox και μου είπε να την ταισω κονσερβα Gourmet Να δουμε σημερα πως θα τα πάει
Ο δίκος μου γιατρός μου είχε πει ότι το καλύτερο για την διάρροιας είναι το βραστό κοτόπουλο με το ρύζι γιατί κονσέρβες έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα, εκτός από καποιες κτηνιατρικές που είναι ειδικές γι αυτό το λόγο.

Εγώ έχω τη Νίνα τη σιαμεζούλα μου και μπορώ να πω ότι τα σιάμ είναι τα πιο ξεχωριστά γατιά στον κόσμο!!!
Είναι πολύ χαδιάρα και πολύ γουργούρα (γουργουρίζει συνέχεια και πολύ δυνατά)!! Όταν φέραμε τον καινούριο γατούλη στο σπίτι στην αρχή του γρύλλιζε και δεν τον ήθελε, αλλά τώρα είναι αχώριστοι!!!
Απλά είναι πολύ ζωήρη (πολύ όμως) και υπερκινητική!!! Θέλει συνέχεια να ασχολείται κάποιος μαζί της όταν δεν κοιμάται, τρώει ή παίζει με τον Σήφη, τον άλλο γατούλη μου...
Τώρα με το ημι-σιάμ ίσως να είναι λίγο διαφορετικά γιατί δεν είναι καθαρόαιμο και θα έχει πάρει στοιχεία από δυο ράτσες:lol:

Για την ώρα αν και είναι μικρουλα 2 μηνων είναι πολυ-πολυ χαδιαρα και γουργουριζει συνεχεια. Μου κάνει εντυπωση πως δεν ειναι καθολου παιχνιδιαρα ή επιθετική όταν την πειραζω ( η προηγουμενη γατουλα της άρεσε να παιζει και να με δαγκωνει μαλακα)
Μονο τριβεται στα ποδια μου συνέχεια..

Oι σιαμ ειναι οι ποιο αναποδες και οι εξυπνοτερες γατες,(αυτο υποθετω τις κανει αναποδες)

Θα ήθελα την βοηθεια σας...
απο την μερα που την πήρα την μικρουλα γατα και την εφερα στο σπιτι δεν εχει σταματησει η διαρροια η σχεδον ποτε τουλαχιστον.
Την πήγα στον κτηνιατρο και μαλιστα την κρατησε για δυο μερες για την καταλληλη αγωγη και την ξαναπηρα πισω αφου ειχε λιγακι διορθωθει το προβλημα.

Τελικα απο την μέρα απου την εφερα δεν εχει σταματησει να έχει διαρροια.

Της έδωσα Vermox για τα σκουληκακια υποθετω, όπως με συμβουλεψε ο κτηνιατρος για μερικές μέρες. Οταν δε επικοινωνησα μαζι του μου συνεστησε να της δωσω Ercefuryl και Flagyl για την διαροια όπως και έκανα.
Επίσης της έδινα μονο μανεστρα για φαγητο μήπως και βοηθησει το εντερο της για να σταματησει η διαροια αλλα δεν βλεπω διαφορά.

Οπως καταλαβαινεται αφου και εδω και 10 ημερες ειναι ετσι η κατασταση έχει αδυνατησει σημαντικα αλλα τουλαχιστον δεν έχει χασει την διαθεση της για χαδια!! Εχθες της έδωσα λιγακι κρεας (οχι κονσερβας) μια και είναι σημαντικα αδυνατη.
Υπάρχει καποιος-καποια με παρομοια εμπειρια??

Ευχαριστώ

Επίσης της έδινα μονο μανεστρα για φαγητο μήπως και βοηθησει το εντερο της για να σταματησει η διαροια αλλα δεν βλεπω διαφορά.
Η μανέστρα είναι ζυμαρικό, δηλαδή υδατάνθρακες, δηλαδή τροφή εντελώς ακατάλληλη για ένα αποκλειστικά σαρκοβόρο ζώο όπως η γάτα. Δεν τη βοηθάς καθόλου έτσι...:/:
Καλύτερα να της βράσεις λίγο σκέτο κοτόπουλο (χωρίς αλάτι, λάδι ή ό,τιδήποτε άλλο) ή, ακόμα καλύτερα, να της δώσεις μια ξηρή τροφή (κροκέτα) ειδική για ευαίσθητο ή ερεθισμένο πεπτικό σύστημα. Οι περισσότερες μάρκες έχουν τέτοια τροφή, συνήθως με την ένδειξη sensitive ή κάτι παρόμοιο.
Επίσης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο μετά από τόσες μέρες με διάρροια η γάτα σου να έχει αφυδατωθεί και να χρειάζεται ενυδάτωση με ορό. Αυτό θα το φροντίσει ο κτηνίατρός σου.
Περαστικά!

Το ότι η διάρροια δεν έχει σταματήσει δεν είναι καλό σημάδι. Ίσως η γατούλα σου να έχει κάτι πιο σοβαρό από απλά σκουληκάκια.:/:
Ο κτηνίατρός σου τι λέει για όλα αυτά;
Επίσης, θα σου συνιστούσα να πάρεις επειγόντως μια δεύτερη γνώμη.

Τελικά τι έγινε με το γατάκι;Καλυτέρεψε;:hmm:

Τελικά τι έγινε με το γατάκι;Καλυτέρεψε;:hmm:

Τελικα αν και ειχαμε απογοητευθεί, δοκμασαμε ειδική τροφή ID για την διαρροια και καλυτερεψε και ξεπερασε τα προβληματα.
Βεβαια πέρασαν πάνω από δυο μηνες για να ομαλοποιηθει και μετα απο αρκετα πειραματα σε διαφορες τροφές

Τελικα αν και ειχαμε απογοητευθεί, δοκμασαμε ειδική τροφή ID για την διαρροια και καλυτερεψε και ξεπερασε τα προβληματα.
Βεβαια πέρασαν πάνω από δυο μηνες για να ομαλοποιηθει και μετα απο αρκετα πειραματα σε διαφορες τροφές
Το καημένο...Ταλαιπωρήθηκε κι αυτο κι εσείς.Στα πετ σοπς δεν τα προσέχουν,γι'αυτο δεν συνιστούμε σε κανεναν να αγοράζει,τα κρατούν σε άθλιες συνθήκες.:/:Μπράβο σας που προσπαθήσατε και καταφέρατε να ξεπεράσει τα προβλήματά του!
Απο χαρακτήρα τελικά πως είναι;Βάλε μας και καμιά φωτό του να το δούμε πως μεγάλωσε όποτε μπορεσεις.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back