Η Γατοϊστορία μας

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

vi2ka

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Βιβή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βύρωνας (Αττική). Έχει γράψει 1.621 μηνύματα.
Ολα ξεκίνησαν μια μέρα του Απρίλη με τον ερχομό μιας αδέσποτης εγκύου που μετέπειτα πήρε το όνομα Ασπρούλα.Ηταν η πρώτη γάτα που έγινε μόνιμος κάτοικος της αυλής μας.Υπερβολικά χαδιάρα,σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κ επιβλητική.Εφυγε για ένα μικρό διάστημα,γέννησε κ κάποια στιγμή μας έφερε τα 4 μικρά της όπου κ αυτά με τη σειρά τους μεγάλωναν στην αυλή μας.Η Ασπρούλα στειρώθηκε κ τα μικρά της προωθήθηκαν για υιοθεσία.Δυστυχώς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα 2 μικρά εξαφανίστηκαν,η Ασπρούλα έγινε επιθετική προς τα άλλα κ μη μπορώντας να επιβληθεί(?) στο χώρο εξαφανίστηκε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• P5310628.jpg
    P5310628.jpg
    255,3 KB · Εμφανίσεις: 66
Καλέ τι χιονομπαλίτσες υπέροχες είναι αυτές?:blink:όλα ένα κι'ένα!Τελικά τι έγινε με τα μωρά έμεινε κανένα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι ομορφη γατα...Πολυ κριμα.

Η Μίσα και η Λώρη μιας και ποτέ δε βρήκαν σπίτι έγιναν μέλος της οικογένειας.Μετακόμησαν στην πίσω αυλή όπου αλωνίζουν όλη μέρα κ παρά τις προσπάθειες μας να κοιμούνται μέσα προτιμούν το αυτοσχέδιο κρεββάτι τους έξω.Είναι περίπου 6 μηνών,τρώνε πολύ κ πάντα την καλύτερη τροφή,μπαίνουν στο σπίτι όποτε θέλουν κ έχουν όρεξη για παιχνίδια με τη Μάιζελ,έχουν κάνει τα εμβόλια τους κ όταν έρθει η ώρα θα στειρωθούν.Είναι πολύ αγαπημένες.Η Μίσα είναι η πιο λαίμαργη κ η πιο τσαχπίνα ενώ η Λώρη πιο κλαψάρια,φοβιτσιάρα κ ναζιάρα.Τη χαιδεύεις κ κοιμάται στην αγκαλιά σου.

Τουλάχιστον έμειναν τα δύο μικράκια:/:Και είμαι σίγουρη οτι έχουν την καλύτερη φροντίδα,τυχερά που βρέθηκαν στον δρόμο σου:)

Εχουμε κ συνέχεια καλέ...
Πριν δυο μήνες περίπου εμφανίστηκε από μπροστά μια μικροκαμωμένη κ αρκετά άρρωστη γάτα η οποία όπως ήταν φυσικό βρήκε φαγητό,χάδια και ένα μέρος να κοιμάται.Η Ρωξάνη λοιπόν είχε έντονο πρόβλημα ρινοτραχειίτιδας,δε μπορούσε να δει κ να ναπνεύσει καθόλου κ ξεκίνησε θεραπεία.Είναι η πιο χαδιάρα κ τρυφερή γάτα που έχω γνωρίσει.Μας βλέπει από μακρύα κ τρέχει σα το σίφουνα για να μας υποδεχτεί κ να δώσει κοιλίτσα.Κάνει συνέχεια πατουσάκια στον αέρα κ είναι ίσως η μοναδική γάτα που δε της αρέσει η κονσέρβα.

Συνημμένα

• P8210018.JPG
    P8210018.JPG
    97,6 KB · Εμφανίσεις: 55
  • P8210024.JPG
    P8210024.JPG
    94,5 KB · Εμφανίσεις: 58
Μάλλον έχεις κάποιου είδους μαγνήτη και τραβάς όλα τα υπέροχα γατούνια:D
Η Ρωξάνη είναι θεά!!!:up:

Πρίν 2 βδομάδες περίπου μας περίμενε η πρώτη έκπληξη.Η Ασπρούλα η πρώτη γάτα ,ξαναγύρισε.Αργησα πολύ να την αναγνωρίσω γιατί είχε παχύνει απίστευτα κ ήταν γεμάτη εκζέματα.Την χάιδευες κ αγρίευε.Εννοείται ότι το ίδιο έκανε στη μίσα κ τη λώρη που φυσικά δεν αναγνωρίζει σαν παιδιά της.Πήγε στο γιατρό αφού κατουρήθηκε στη γατοφόρο από το φόβο της όπου κ ξυρίζοντας την ήρθε το σοκ.Το σώμα της είναι γεμάτο πληγές που μοιάζουν σαν δαγκώματα από σκύλο.Κάνει θεραπεία για σταφυλόκοκκο αλλά δυστυχώς αγριεύει κ κυνηγάει τα μικρά προσπαθώντας να επιβληθεί,τα οποία φοβούνται πια να έρθουν κ κρύβονται όλη μέρα.Ολες οι προσπάθειες μέχρι τώρα για συμβίωση των τριών έχουν αποτύχει με αποκορύφωμα τη χτεσινή νυχιά που έριξε στο πρόσωπο της Μίσας.Λογικά τώρα κ η Μίσα έχει το μικρόβιο αν κ τις χωρίσαμε κ πιθανόν να κολλήσει κ τη Λώρη.

Kι εγώ έχω ένα αδεσποτάκι με σταφυλόκοκκο. Του κάναμε μια 15μερη ένεση-αντιβίωση και τα πάει πάρα πολύ καλά, μετά από σχεδόν ένα μήνα έχει ισιώσει σχεδόν τελείως και την Τρίτη μάλλον θα στειρωθεί:)

Η μεγαλύτερη έκπληξη κ το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως μας περίμενε το σάββατο όπου βγαίνοντας να ταίσω τη Ρωξάνη από μπροστά βλέπω 4 μικρά φουντωτά να προσπαθούν να θηλάσουν κ μου 'ρχεται το εγκεφαλικό.Δε πίστευα ότι η Ρωξάνη είχε παιδιά.Τόσο καιρό που ήτανε?Δεν έφευγε ποτέ από την αυλή:blink:Τα μικρά είναι τουλάχιστον 3 μηνών σύμφωνα με τη γιατρό κ προφανώς είχε γεννήσει πριν αρχίσει να έρχεται σε μας.Είναι όλα πανέμορφα,υγιέστατα,τα άσπρα έχουν την ίδια μουτζούρα στο κεφάλι κ χαδιάρικα.Κοιμούνται όλα μαζί στη σκηνή που τους βάλαμε κ φυσικά θα πάνε για υιοθεσία.Η Ρωξάνη θα στειρωθεί μόλις τελειώσει η θεραπεία της

Αχου το μωρέ ταλαιπωρήθηκε η καημενούλα:(Τώρα που είναι νωρίς-πρίν κολλήσουν και τα παιδιά της-μήπως να τ'απομονώνατε τα μικρά με κάποιο τρόπο?Δύσκολο βέβαια αφού είναι έξω τα μικρά...Πιστεύω οτι αφού της κάνεις αγωγή θα γίνει καλά,με τόση αγάπη γύρω της θα ηρεμήσει..

Kι εγώ έχω ένα αδεσποτάκι με σταφυλόκοκκο. Του κάναμε μια 15μερη ένεση-αντιβίωση και τα πάει πάρα πολύ καλά, μετά από σχεδόν ένα μήνα έχει ισιώσει σχεδόν τελείως και την Τρίτη μάλλον θα στειρωθεί:)
Εμας μας έδωσε κάτι χάπια για 15μέρες κ η μόνη βελτίωση είναι ότι δε ξύνεται τόσο.Αμα δεις φωτογραφίες της δικιάς μας θα πάθεις σοκ.Μιλάμε για μεγάλη ζημιά.

Αχου το μωρέ ταλαιπωρήθηκε η καημενούλα:(Τώρα που είναι νωρίς-πρίν κολλήσουν και τα παιδιά της-μήπως να τ'απομονώνατε τα μικρά με κάποιο τρόπο?Δύσκολο βέβαια αφού είναι έξω τα μικρά...Πιστεύω οτι αφού της κάνεις αγωγή θα γίνει καλά,με τόση αγάπη γύρω της θα ηρεμήσει..
Και γω το ελπίζω κ το εύχομαι..Είναι δύσκολο να τα απομονώσω.Μόλις μπαίνουν μέσα κ κλείνω την πόρτα αρχίζουν κ κλαίνε.Εχουν άσχημη εμπειρία με τη δικιά μου που είναι ολίγον ατσούμπαλη κ όποτε παει να παίξει με τα μικρά τα πλακώνει από την αγαρμποσύνη της.

Η συνέχεια.. γιατί έχουμε κ συνέχεια.. το απόγευμα.Θα προσπαθήσω να ανεβάσω κ φωτογραφίες.

Σε ότι μπορώ να βοηθήσω πες μου...

Το ξέρω Βούλα μου κ τα είπαμε κιόλας.Αυτό που επείγει όπως για όλα τα μικρά που είναι στο δρόμο είναι να βρούν ένα σπιτάκι γιατί κάποιοι ενοχλούνται κ το δείχνουν.Οταν βρω χρόνο θα βάλω αγγελίες.Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..

Βιβή αν είναι έξι μηνών τα μικρά στείρωσέ τα. Πολύ γρήγορα θα είναι και αυτά έγγυος...
Αντίστοιχο πρόβλημα με πληγές έχει τύχει εγώ να δω σε 2 περιπτώσεις: Η μία ηταν αλλεργία σε ψύλλους και η δεύτερη μηκυτίαση.
Από την στιγμή που όλα τα ζωάκια σου χαιδεύονται θα σου πρότεινα να τους βάζεις frontline που και που.
Οσον αφορά στην νοορτροπία του κόσμου δυστυχώς έτσι ειναι τα πράγματα και με αυτό πρέπει να πορευτούμε.
Και να προσπαθούμε να προκαλούμε όσο το δυνατόν λιγότερο, να φροντίζουμε να μην ενοχλούν τα ζώα μας και να εξηγούμε την κατάσταση με ευγένεια και ηρεμία. απο εκει και πέρα πρέπει να είμαστε λίγο τυχεροί να μην πέσουμε σε κανέναν άρρωστο που θα κάνει κακό στα ζωάκια... :(

Εμας μας έδωσε κάτι χάπια για 15μέρες κ η μόνη βελτίωση είναι ότι δε ξύνεται τόσο.Αμα δεις φωτογραφίες της δικιάς μας θα πάθεις σοκ.Μιλάμε για μεγάλη ζημιά.
Kι εμένα είχε από την μέση και επάνω(στον σβέρκο και σε όλο το κεφάλι και πηγούνι) πληγές σαν να είχε καεί, μεγάλες σε επιφάνεια.:(
Τα χάπια είναι λίγο δύσκολα, γιατί καταφέρνεις να τα παίρνει κάθε μέρα;
Πάντως ενώ στην αρχή κι εγώ νόμιζα ότι δεν έχει βελτίωση, μετά από 15 περίπου μέρες άρχισαν και κλείνανε. Αν μπορείς να της κάνεις και πλύσεις με σαπούνι τύπου hybitane θα βοηθούσε.

Οι δύο μικρές που είναι από πίσω τον άλλο μήνα κλείνουν τους 6 κ θα στειρωθούν.Τα υπόλοιπα είναι ακόμη 3 μηνών.Εχουν πάει όλες στο γιατρό,έχουν πάρει τα χάπια τους κ τις αμπούλες τους.Πιστεύω ότι είμαι πολύ ευγενική κ σε περιπτώσεις που δε θα έπρεπε κ οι γάτες που ζουν μόνιμα στην αυλή δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημαως τώρα.Απλά υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι που έχουν πρόβλημα γενικώς κ με τους ανθρώπους.

Kι εμένα είχε από την μέση και επάνω(στον σβέρκο και σε όλο το κεφάλι και πηγούνι) πληγές σαν να είχε καεί, μεγάλες σε επιφάνεια.:(
Τα χάπια είναι λίγο δύσκολα, γιατί καταφέρνεις να τα παίρνει κάθε μέρα;
Πάντως ενώ στην αρχή κι εγώ νόμιζα ότι δεν έχει βελτίωση, μετά από 15 περίπου μέρες άρχισαν και κλείνανε. Αν μπορείς να της κάνεις και πλύσεις με σαπούνι τύπου hybitane θα βοηθούσε.
Τις τα βάζω σε κονσέρβα,μένει αποκλειστικά στην αυλή,σπάνια θα φύγει για καμια βόλτα αλλά πάντα γυρνάει.Hybitane λίγο δύσκολα θα τα καταφέρω,πρέπει να φορέσω γάντια πυροσβέστη.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back