Η Κύπρος δολοφονεί αθώα ζώα!

• Thread starter Thread starter mespairos
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
παιδιά νομίζω τα "καταφύγια" λειτουργούν περισσότερο ως "καθαριστές" του εκάστοτε δήμου...:/:

ας μην κοροϊδευόμαστε και ας μην ρίχνουμε τις ευθήνες μας αλλού, τουλάχιστον όσοι και καλά αγαπάνε τα ζώα πρέπει να είναι υπεύθυνα άτομα, να στειρώνουν τα κατοικίδια τους και να μην παρατάνε ποτέ στους δρόμους ούτε αυτά ούτε τα μικρά τους:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν γνωριζω παραπανω καλο ειναι να παρει καποιος τηλ να ρωτήσει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά αυτό συμβαίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες. Είναι η νέα μόδα βλέπετε. Τους χαλάνε την αισθητική τους τα ζώα. Και στην Ισπανία δεν μας έλεγε Κλειάννα η κα Βάνα ότι γίνεται το ίδιο? ΑΙΣΧΟΣ:mad:

Να ρωτήσω κάτι δλδ τι κα΄νουν στην Κύπρο ανοίγουν τάχα καταφύγια για να πέρνουν επιδωτήσεις κ όταν τα τσεπώσουν γράφουν μηνύματα κυνδινολογίας δια χειρός κ. Τούλας κ αν τσιμπίσει κα΄ποιος έχει καλός αν όχι θανατώνουμε τα ζώα κ πάμε για άλλα; γιατί εγώ με το φτώχο μου μυαλό αυτό κατάλαβα. Δεν υπάρχουν νόμοι γι αυτούς τους "ανθρώπους";

Παιδιά ε΄γω που είμαι από Κύπρο ξέρω ότι τόσα χρόνια υπαρχει μόνο αυτό το καταφύγιο σκύλων (μιλώντας για Λευκωσία). Δεν νομίζω ότι πέρνουν επιδοτήσεις αλλιώς θα τα τσεπώνανε και θα σκάγανε... Απλά δεν έχουν χώρους ούτε εθελοντές... Άρα και ούτε λεφτά... Κατά καιρούς κάποιοι εθελοντές μαζεύουν χρήματα από γνωστούς τους κλπ αλλά μέρχι εκεί... Πρέπει να κλέισει ραντεβού για να πας να δεις τα ζώα μια και δεν υπάρχει συνέχεια κάποιος εκεί (απ'οτι μου είχαν πει κάποιοι που έψαχναν για σκυλάκι) και από το τηλέφωνο σε ρωτάνε τι γυρεύεις και ανα δεν το έχουν το θεωρούν περιττό να πας...:down: το οποίο το θεωρώ πολύ μείων... Γενικά όμως στην Κύπρο δεν υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά όπως εδώ ίσως γιατί είμαστε πιο λίγοι κάτω, ίσως γιατί δεν ξέρω... Πάντως η όλη κατάσταση είναι πολύ λυπηρή και είμαι σίγουρη ότι η κυρία Τούλα έχει φτασει στα όρια της...:(

Τελικά τι έγινε με όλα αυτά τα ζωάκια ξέρει κανείς?
Γιατί μόνο με την διαμαρτυρία δεν γίνετε τίποτα, δεν μπορεί ολόκληρη Κύπρος να μην μπορεί να βοηθήσει αυτά τα ζωάκια

Στη θεσσαλονίκη παντως το καταφυγιο του δημου πολύ σπανια κανει ευθανασια αντιθετα προωθει τις στειρωσεις και μερικες φορες βρισκει σπιτια σε κουταβια η εδω η εξω, απλα ειναι μια κυρια που το εχει και λιγοι οι εθελοντες και ειναι δυσκολο. Γι αυτο δεν μπορουν να τρεχουν οπου τους ζητανε, και εξισου ο δημος θελει να τους φορτωσει και τις στειρωσεις γατων ενω δεν υπαρχει υποδομη η επιδοτηση.

Η Κύπρος δολοφονεί αθώα ζώα!-ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ!

https://www.protothema.gr/content.php?id=9367

Η Κύπρος δολοφονεί αθώα ζώα!
imagephpmj3.jpg

26 Μαΐου 2008, 17:50
της Δήμητρας Αιγινίτη
Κάθε 15 ημέρες πάνε για «ευθανασία» περίπου 20 με 30 υγιέστατα σκυλιά, ηλικίας από 2,5 μηνών έως και 10 χρονών. Η χρήση του όρου «ευθανασία» στην προκειμένη περίπτωση είναι σαφώς λανθασμένη, αφού «ευθανασία» γίνεται σε ζώα τα οποία πάσχουν από ανίατες νόσους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνουμε λόγο για δολοφονία!
Ο… δήμιος, που είναι το ίδιο το κράτος της Κύπρου, μπορεί να έγινε πρόσφατα μέλος της Ε.Ε., όμως η αποτρόπαιη συμπεριφορά του απέναντι σε αθώα πλάσματα, είναι σκέτη ντροπή. Δεν είναι δυνατόν με τη βούλα του νόμου κάθε εβδομάδα να στοιβάζονται 20 – 30 σκυλιά, κάθε ηλικίας και ράτσας, σε κλουβιά του Δημοτικού Κυνοκομείου της Κύπρου στο καταφύγιο του Αραδίππου και να χάνουν έτσι απλά τη ζωή τους επειδή το κράτος δεν μεριμνά για τα στοιχειώδη. Σύμφωνα με την απαράδεκτη νομοθεσία της Κύπρου, τα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται από τους δρόμους, αν δεν δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες εντός 15 ημερών, εκτελούνται. Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα και εκείνα τα οποία θεωρούνται κατοικίδια και φέρουν μικροτσίπ, χάνουν τη ζωή τους διότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν σκάνερ για να δουν σε ποιον ανήκει ο σκύλος. Οι εκτελέσεις άτυχων ζώων συντροφιάς σίγουρα δε συνιστούν πολιτισμένη κοινωνία, και γι’ αυτό θα πρέπει πλέον να ασκηθούν έντονες πιέσεις για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.
Το protothema.gr μίλησε με την επιθεωρήτρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κύπρου κυρία Τούλα Ναθαναήλ η οποία τονίζει ότι: «Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, αφού η κυβέρνηση δεν αλλάζει τη νομοθεσία περί θανάτωσης. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι απαράδεκτο και πρέπει επιτέλους να σταματήσει να συμβαίνει. Εγώ έχω ήδη υιοθετήσει 40 σκυλιά τα οποία φροντίζω στη φάρμα που έχω και απλώς ελπίζω να βρεθούν ανάδοχοι γονείς ώστε να μπορέσουν να ζήσουν αυτά τα πλάσματα».
Σε λίγες ημέρες 20 ακόμη ανυπεράσπιστοι καθαρόαιμοι σκύλοι ράτσας (μπόξερ, λαμπραντόρ, κόλεϊ, κυνηγετικά κ.α) αλλά και γλυκύτατα ημίαιμα σκυλιά, θα έρθουν αντιμέτωπα με τον… δήμιο της Κύπρου. Την ίδια στιγμή σε ιδιωτικό καταφύγιο μέσα στη Λευκωσία, υπάρχουν 400 ακόμη μελλοθάνατα σκυλιά, αφού το κυπριακό κράτος δεν διατίθεται να μεριμνήσει με κρατικά προγράμματα για τη στείρωση και την επανένταξη των άτυχων ζωντανών.
Αν επιθυμείτε να σώσετε κάποιο σκυλάκι από την «ευθανασία» παρακαλώ επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα :
00397-99023462 (κυρία Τούλα Ναθαναήλ, Κτηνιατρική Υπηρεσία Κύπρου)
00397-99326045 ( κυρία Στέλλα Στυλιανού, εκπρόσωπος του φιλοζωικού σωματείου Αργος στην Κύπρο)

Αγαπητοί Φίλοι,

Βοηθήστε τα αδέσποτα της Κύπρου με την συμμετοχή σας στο πιό κάτω ηλεκτρονικό ψήφισμα.

https://www.PetitionOnline.com/af0001md/

Τα αδέσποτα στην Κύπρο έχουν πολυ χειρότερη τύχη από τα ζώα της Ελλάδος. Υπάρχει φιλοζωϊα και εθελοντισμός αλλά δεν είναι τόσο οργανωμένοι όσο είμαστε εδώ με αποτέλεσμα η ιδιωτική πρωτοβουλία να είναι αδύναμη. Ετσι αλωνίζουν οι μπόγιες των Δήμων που μαζεύουν ακόμα και από τις αυλές των σπιτιών ζώα, ανεπιθύμιτα από γείτονες ή ακόμα και ιδιοκτήτες. Τα κρατάνε μόλις 15 μέρες και αν δεν βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει μέσα στο διάστημα αυτό, τα θανατώνουν. Προγράμματα υιοθεσίας δεν υπάρχουν και δεν ασχολείτε κανένας με το θέμα σοβαρά με αποτέλεσμα τα περισσότερα να έχουν άσχημο τέλος.

Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε και σας παρακαλώ όπως προωθήσετε το link όπου νομίζετε ότι θα ανταποκριθούν θετικά.

Με εκτίμηση

Γρηγόρης

Μολις ψηφισα!ελπιζω να γινει κατι:(

Και μία από μένα. Τρελαίνομαι με τέτοιες πράξεις. Και να ήταν το μόνο κράτος η Κύπρος:mad:

Και εγώ :)
και νομίζω είναι και στο facebook....:hmm:

Κι εγώ ψήφισα,μα τι πραγματα είναι αυτά;:mad:

Δεν μπορώ ούτε να το διανοηθώ ότι έχει ψηφιστεί και νόμος για θανάτωση των ανυπεράσπιστων ζώων!Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να θάβονται ζωντανοι!!!Παιδιά υπογράψτε........είναι SOS το θέμα..........

Πραγματικά να ήταν μόνο η Κύπρος πόσα γίνονται κ δεν τα μαθάινουμε ΄κ πόσα είναι μακριά μας κ δεν μπορούμε να τα φτάσουμε. Ας ελπίσουμε ότι με τις υπογραφές μας κάποιοι στο μέλλον θα σκεφτούν δύο φορές να κάνουν τέτοια αίσχη

ετσι γινεται με τα αδεσποτα δυστυχως!πολυ κανουν προγραμμα "εκκαθαρισης"....τι να πω!:(

Λες και ο κόσμος έχει πλαστεί μόνο για το ανθρώπινο είδος. Τι μονοτονία θα υπήρχε στον πλανήτη αν υπήρχαν μόνο άνθρωποι και τσιμεντένιες πολυκατοικίες. Έλεος πια τι τους ενοχλούν οι ψυχούλες:mad:

Ντροπή!!!
Ψήφισα εννοείται και το στέλνω παντού.

Τι είναι αυτό πάλι?

Απο mail που έλαβα
ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ 20 ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΜΠΟΞΕΡ, ΛΑΜΠΡΑΤΟΡ, ΚΟΛΕΥ, ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ, > ΠΟΥΝΤΛΣ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΘΩΑ ΖΩΑΚΙΑ

[Φωτεινή Παλληκαρίδου
FOTINI PALLIKARIDOU
Δημοσιογράφος - Journalist

Email : fp@phileleftheros.com

003.57.99.361.007
003.57.22.744.337
www.phileleftheros.com]

Κυπρος είναι η περιοχή?
Δεν ξέρω αν αληθεύει, δεν έχω ιδέα, αν κάποιος ξέρει απο Κυπρο να μας πει κατι περισσότερο.

....τι να πω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back