Η Μακεδονία είναι ελληνική

julia

Διακεκριμένο μέλος

Η julia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λεωνίδι (Αρκαδία). Έχει γράψει 7.021 μηνύματα.
Η Μακεδονία είναι Ελληνική

Καλημέρα,:)
Στο https://www.gopetition.com/petitions/makedonia-is-greek.html βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση υπογραφών, για να σταλεί μια επιστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σχετική με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Είναι ίσως ο μόνος τρόπος να δείξουμε, ότι το θέμα άπτεται των πραγματικών συμφερόντων του Ελληνικού Έθνους και όχι άλλης μιας πολιτικής επιλογής της εκάστοτε κυβέρνησης.
Εξάλλου από τη στιγμή που δε γίνεται δημοψήφισμα (ίσως γιατί οι Έλληνες δεν είμαστε ιστορικά και πολιτικά ώριμοι), μπορούμε να έχουμε διαφορετική γνώμη από τους πολιτικούς.

Καλή ψήφο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:blink: καλε πότε προλαβες και το ανεβασες κιολας?:blink:

πω πω.... αστερι εισαι:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:blink: καλε πότε προλαβες και το ανεβασες κιολας?:blink:

πω πω.... αστερι εισαι:up:

οχι μονο το ανέβασα.. αλλά ψήφισα κιόλας!!! :up::up::up::up:

Αντε οι επόμενοι!!!!!!!!!! :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

...φχαριστούμε julia!!:D:Dθα ακολουθήσουμε!

ευχαριστουμε! ετοιμος!

Η Μακεδονία είναι Ελληνική

Ψήφισα και εγώ ! Το θέμα είναι ότι οι συμετοχές μου φάνηκαν ελάχιστες μέχρι τώρα. Και όπως και να το κάνουμε είμαστε περίπου 10.000.000 λαός (ανάθεμα την υπογεννητικότητά μας)

προσωπικα το προωθησα και στο εξωτερικο, σε φιλους μου αλλα και ομογενεις..

you never know ;)

Το γνωριζω το site και εχω υπογραψει ηδη.Απ'οτι βλεπω η συλλογη υπογραφων ξεκινησε 27/2 εγω υπερραψα 30/3 στο ν.19593 και σημερα 15/2 εχουν φτασει στις 27709 υπογραφες:)

Έχω τόση όωρα που προσπαθώ να ψηφίσω κ έχει αραπωθει η σελίδα. Τόσος κόσμος μπαίνει μέσα ή....:hmm:

Ασχέτως από υπογραφές σε ψηφίσματα και μιλώντας ως βέρα Μακεδόνισσα, πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος να αντισταθούμε είναι να διαβάσουμε πολλή νεότερη ιστορία για να έχουμε να αντιτάξουμε ουσιαστικά επιχειρήματα. Δεν ξέρω κατά πόσον είναι αποτελεσματικά τα ψηφίσματα μέσω ίντερνετ γιατί (η λογική το λέει) είναι απολύτως διαβλητά και παραποιούνται εύκολα.

Ασχέτως από υπογραφές σε ψηφίσματα και μιλώντας ως βέρα Μακεδόνισσα, πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος να αντισταθούμε είναι να διαβάσουμε πολλή νεότερη ιστορία για να έχουμε να αντιτάξουμε ουσιαστικά επιχειρήματα.

Respect!!!!!!!!:up::up::up::up:

Σωστός/η beezb.
Θα ήθελα να προσθέσω,ότι πέρα από τον ''εθνικισμό'' μας και την αγάπη μας για την πατρίδα,τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά,όσο να μαζέψουμε υπογραφές απλα.
Προσωπικά,αντιθετως,θεωρώ ότι δεν θα πρεπε να κανουμε τέτοιου τύπου κινήσεις,όπως και αντίστοιχα οι Σκοπιανοί να μην καίνε την Ελληνική σημαία κ.α.

Επειδή σπουδάζω στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών σπουδών,έχω ήδη διαμορφώσει μια κριτική προσέγγιση,διεθνολογικά για κάθε θέμα που παρουσιάζεται.Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ξεχνάμε την καταγωγή μας,αλλα εγώ εχω καταφερει να βλέπω ψυχρα πχ το Σκοπιανό ή το Κυπριακό για να δω τι παίζει ή να διατυπώσω τη γνώμη μου.

Τα Σκόπιο το κύριο που φοβούνται είναι να μη ''σπασει'' και παλι η κοινότητα που καταφεραν να δημιουργήσουν.Επί πολλά χρόνια δεν είχαν εθνική ταυτότητα και πανω που την βρηκαν εμείς θελουμε να τους την χαλασουμε.Εμείς δικαίως,γιατί το όνομα Μακεδονία σχετίζεται με Ελληνικά εδάφη,όμως αυτοί το βλεπουν αλλιώς για το λόγο που είπα.

Επίσης,παλιότερα που δεν είχαν συνοχη,τους πιέσαμε να βρουν ''ιστορία'' και όπως λενε και οι ίδιοι επινοήσανε(!) την ιστορία με το Μ.Αλέξανδρο.Οχι ότι δεν υπηρχε,αλλα ότι είχε ρίζες απο κει.Τωρα λοιπόν είναι σαν να πηγαινουμε να τους παρουμε την ιστορία,αλλα και μεις εχουμε τα δίκια μας,ασυζητητί.

Μην ξεχνάμε τα μεγάλα ΑΜερικανικα συμφέροντα που είναι στη μέση καθώς θελουν τα σκόπια στο ΝΑΤΟ για να χουν να ελεγχουν ακομα 1 κρατος,στην ''αντιπυρηνική'' ομπρέλα που προσπαθουν να φτιάξουν κατα Ρωσίας.

Το θέμα είναι τεράστιο,και δεν χωράει απλα σ ενα ποστ.Εμείς στη σχολη φανταστείτε το συζητάμε καθε μερα,λεγοντας πλεονεκτηματα,μειονεκτηματα,προκλησεις,συμφεροντα κλπ.

Απλα σκεφτείτε το και σεις λίγο πιο ψυχρα..Ψαξτε και ιστορία στο internet!:)

Ασχέτως από υπογραφές σε ψηφίσματα και μιλώντας ως βέρα Μακεδόνισσα, πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος να αντισταθούμε είναι να διαβάσουμε πολλή νεότερη ιστορία για να έχουμε να αντιτάξουμε ουσιαστικά επιχειρήματα. Δεν ξέρω κατά πόσον είναι αποτελεσματικά τα ψηφίσματα μέσω ίντερνετ γιατί (η λογική το λέει) είναι απολύτως διαβλητά και παραποιούνται εύκολα.
Συμφωνώ μα πάνω από όλα θα πρέπει να μάθουμε ξανά την τέχνη του να διεκδικείς τα κεκτημένα σου, γιατί πραγματικά εδώ ισχύει ο κανόνας του ποδοσφαίρου η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

Συμφωνώ μα πάνω από όλα θα πρέπει να μάθουμε ξανά την τέχνη του να διεκδικείς τα κεκτημένα σου, γιατί πραγματικά εδώ ισχύει ο κανόνας του ποδοσφαίρου η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση
Μα αυτός είναι ο τελικός στόχος, η διεκδίκηση των κεκτημένων. Απλώς πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστεί κανείς είναι να ενημερωθεί... διαβάζοντας. Αν θέλουμε να προτάξουμε επιχειρήματα, πρέπει να μάθουμε και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς/των άλλων πλευρών.
Νομίζω πως συμφωνούμε απόλυτα, και με εσένα και με την strayshelp!

Kαι εγώ σαν Θεσσαλονικια ψήφισα και σίγουρα προσπαθούν να κάνουν ένα κράτος με ιστορία αλλά όχι και καπηλευοντας την δική μας έλεος ας βρουν κάτι άλλο και εμείς στο πλευρό τους θα είμαστε,,,,:lol::lol::lol::lol:

Μα αυτός είναι ο τελικός στόχος, η διεκδίκηση των κεκτημένων. Απλώς πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστεί κανείς είναι να ενημερωθεί... διαβάζοντας. Αν θέλουμε να προτάξουμε επιχειρήματα, πρέπει να μάθουμε και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς/των άλλων πλευρών.
Νομίζω πως συμφωνούμε απόλυτα, και με εσένα και με την strayshelp!
Σίγουρα συμφωνούμε ειδικά σε αυτό Αν θέλουμε να προτάξουμε επιχειρήματα, πρέπει να μάθουμε και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς/των άλλων πλευρών. Πως ξέρουμε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με καποιον αν δεν ξέρουμε από πρώτο χέρι το τι προτάσσει. Βέρα Μακεδόνισσα όπως είπε πιο πάνω κ η Raisa: Respect:up:

Ωχ ωχ ωχ! Με τόσο respect που έπεσε εδώ, πήρα να νιώθω κάτι σε Δαλάι Λάμα... :hmm:
Υπογραφή,
η ψωνάρα! :lol:

"Juliet.
'Tis but thy name that is my enemy;--
Thou art thyself, though not a Montague.
What's Montague? It is nor hand, nor foot,
Nor arm, nor face, nor any other part
Belonging to a man. O, be some other name!
What's in a name? that which we call a rose
By any other name would smell as sweet;
So Romeo would, were he not Romeo call'd,
Retain that dear perfection which he owes
Without that title:--Romeo, doff thy name;
And for that name, which is no part of thee,
Take all myself."

Το πρόβλημα δεν είναι στο όνομα, αλλά στις προσδοκίες της κάθε πλευράς. Κατά την ταπεινή μου άποψη, όταν ένας λαός αγωνίζεται να ορθοποδήσει, πρέπει να τον στηρίζουμε και να τον βοηθάμε, καθώς η καλή γειτονία είναι πιο σημαντική από τους φόβους περί αμερικανικών βλέψεων...

Αλλά είπαμε, στο χώρο των διεθνών σχέσεων δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που έχουμε στις διαπροσωπικές σχέσεις...

Αυτό που με εκνευρίζει πιο πολύ απ' όλα είναι να βλέπω άκρατο εθνικισμό στη χώρα μου... Και την άνοδο διάφορων παπαρολόγων που δράττονται της ευκαιρίας και αρχίζουν να εκθειάζουν το ποσοστό κατά το οποίο είμαστε ανώτεροι ιστορικά και πολιτιστικά από τους υπόλοιπους... Λες και δεν είμαστε απλά ένα ευρωπαϊκό χωριό απ' όλες τις απόψεις...

ακρατο εθνικισμο στη χωρα σου ??? ποια χωρα ειναι η χωρα σου ... (εκει τιθεται και ενα διλημμα βεβαια:hmm:)

Με καθε σεβασμο βεβαια, αλλα θελω να πιστευω πως μαλλον ειρωνευεσαι η αστειευεσαι οσον αφορα την Ελλαδα.

οταν δηλαδη το κρατος των Σκοπιων υψωσε μπροστα σε δημοσιο μεγαρο την ελληνικη σημαια παραποιημενη (ο σταυρος ηταν σβαστικα) ... τι ακριβως εκανε???

Frufru, εγώ δεν νομίζω πως ειρωνεύεται. Δεν θέλει να βλέπει άκρατο εθνικισμό. Αυτό δεν είναι κακό. Ο εθνικισμός έτσι κι αλλιώς δεν έχει επιχειρήματα, συνεπώς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί επιτυχώς το θέμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back