Η Μακεδονία είναι ελληνική

Δυστυχώς κάποια στιγμή στην Ελλάδα θα πρέπει να μάθουμε να κάνουμε διάλογο κ αυτό έχει σαν συνέπεια κ την διαφωνία χωρίς να το παίρνουμε προσωπικά κ χωρίς να χαλάμε τις καρδιές μας και να περιχαρακωνόμαστε στις ιδέες μας που είναι καλές κ των άλλων που είναι οι κακές. Μέχρι τότε κ επειδή περνάμε όλοι καλά εδώ μέσα εγώ λέω να το λήξουμε εδώ γιατί σίγουρα θα υπάρξουν παρεξηγήσεις. Ας το δούμε σαν μια σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης όποιος θέλει ψηφίζει όποιος πάλι δεν θέλει δεν το κάνει Thatsallfolks :)
Εγώ τουλάχιστων αυτό θα κάνω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί καίγονται οι ΗΠΑ για τα Σκόπια;
[FONT=&quot].

[/FONT]

[FONT=&quot]Αυτή είναι η αλήθεια![/FONT][FONT=&quot].[/FONT]Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μόνο δύο είναι, τα ανθρώπινα κατασκευάσματα που διακρίνονται από το Διάστημα: το Σινικό Τείχος και το Camp Bondsteel.
Το Σινικό Τείχος όλοι το γνωρίζουμε ,το Camp Bondsteel όμως πολλοί λίγοι.
Είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο και βρίσκεται ακριβώς ...δίπλα μας. Στο Κόσσοβο!!
H εταιρεία Halliburton
(που ως γνωστό διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, μέχρι το 2000 ) κατασκεύασε το Camp Bondsteel (μέσω θυγατρικών), και το «συντηρεί» χάρη σε ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια που υπέγραψε ποτέ το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
Η Halliburton όμως δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια και σε πλήθος έργων, με κύριο την μελέτη κατασκευής του ενεργειακού αγωγού ΑΜΒΟ, που... "συνέπεσε" να διέρχεται από την περιοχή της βάσης και θα μεταφέρει πετρέλαιο από το Μπουργκάς στην Αυλώνα.
Στην ουσία δηλαδή καθιστά τις ΗΠΑ ρυθμιστές της "κάνουλας"... στο ρωσικό πετρέλαιο .
Οι ιθύνοντες της κυβέρνησης Bush γίνονται ιδιαίτερα πιεστικοί για να κλείσουν τα ανοικτά θέματα στην περιοχή , αφού αναμένεται να χάσουν την εξουσία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2008 και φοβούνται τις οικονομικές ...αλλαγές από τους "χορηγούς" των Δημοκρατικών .
Αυτοί καίγονται λοιπόν και όχι εμείς. Εάν θέλουν έχει καλώς , εάν όχι ...Veto !!!

Camp Bondsteel.

Το Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που δημιούργησαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στο Κόσοβο. Για την ακρίβεια καταλαμβάνει εκτάσεις στα εδάφη τόσο του Κοσσυφοπεδίου όσο και της ΠΓΔΜ, παρʼ ότι τα σύνορα των δύο προτεκτοράτων δεν είναι οριοθετημένα. Άλλωστε οι αμερικάνοι δεν έλαβαν υπόψη τα σύνορα όταν σχεδίασαν την τεράστια αυτή βάση. Η τοποθεσία επιλέχθηκε με βάση τους σχεδιασμούς των κρίσιμης σημασίας ενεργειακών δρόμων που ήδη, πριν από το 1992, είχαν χαραχτεί στους χάρτες των μεγάλων αμερικάνικων εταιρειών και του Πενταγώνου.

Το Camp Bondsteel οικοδομήθηκε για να προστατεύει τον αμερικάνικων συμφερόντων διαβαλκανικό αγωγό AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil). Μια και μιλάμε όμως για συμφέροντα, ωμά οικονομικά συμφέροντα, ας συγκρατήσουμε δύο ονόματα εταιρειών: της Halliburton και της θυγατρικής της Brown & Root Services. Η μεν πρώτη ηγείται του κονσόρτσιουμ του αγωγού AMBO, η δε δεύτερη οικοδόμησε και παρέχει επιμελητειακή υποστήριξη στο κολοσσιαίο Camp Bondsteel.

Στα σερβικά ερείπια

Ο «πρίγκιπας του σκότους», όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, υπήρξε, μέχρι να ενδυθεί το φράκο του πολιτικού, «βασικός μέτοχος» της Halliburton. Για να μη ξεχνιόμαστε…

Τον Ιούνιο του 1999, ως αποτέλεσμα των βάρβαρων και ισοπεδωτικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο στρατός των ΗΠΑ «απαλλοτρίωσε» περί τα 10.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, κοντά στο νοτιοανατολικό Κόσοβο, στην πόλη Ουρόσεβατς, επάνω στα αδιευκρίνιστα σύνορα με την ΠΓΔΜ, και άρχισε την κατασκευή του στρατοπέδου.

Το Camp Bondsteel σήμερα αποκαλείται από τους αμερικάνους «Grand Dame» (Μεγάλη Κυρία), ετοιμάστηκε μέσα σε τρία χρόνια, εκτείνεται και στις δύο πλευρές των υποτιθέμενων συνόρων με την ΠΓΔΜ και εξυπηρετεί περισσότερους από 7.000 στρατιώτες, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνόλου της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στην περιοχή.

Το οδικό δίκτυο μέσα στο στρατόπεδο ξεπερνά τα 25 χιλιόμετρα, που οδηγούν στα περισσότερα από 300 κτίρια. Το στρατόπεδο είναι τόσο μεγάλο, ώστε χωρίζεται σε κεντρική, μέση και έξω περιοχή. Υπάρχουν υπαίθριοι χώροι αναψυχής, όπως και κλειστές αίθουσες για σπορ που είναι προσβάσιμες 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχουν επίσης εκκλησία, βιβλιοθήκη, αλλά και το καλύτερα εξοπλισμένο νοσοκομείο της Ευρώπης!

Σε αυτό το στρατόπεδο, ανάμεσα στα άλλα, σταθμεύουν 55 ελικόπτερα Black Hawk και Apache. Αν και δεν δημιουργήθηκε διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών, ο χώρος επιλέχθηκε επειδή ακριβώς έχει τη δυνατότητα επέκτασης και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, πολύ σύντομα θα μεταφερθεί εκεί η αμερικάνικη αεροπορική δύναμη που σταθμεύει στο Αβιάνο της Ιταλίας. Πέριξ του Camp Bondsteel ο αμερικάνικος στρατός ελέγχει 350 χιλιόμετρα δρόμων και 75 γέφυρες. Όλα αυτά γίνονται με τη δημιουργία φυλακίων και με επίγειες και εναέριες περιπολίες.

Μια πόλη - κράτος!

Την εργολαβία της κατασκευής ανέλαβε η Brown & Root Services Corporation. Για την κατασκευή δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο επί τρία χρόνια πάνω από 1.000 αμερικάνοι μηχανικοί και περισσότεροι από 7.000 αλβανοί εργάτες.

Σήμερα η Brown & Root Services εξασφαλίζει τη λειτουργία του στρατοπέδου. Φροντίζει για την παροχή 600.000 γαλονιών νερού τη μέρα και ηλεκτρισμού για τις ανάγκες μιας πόλης 25.000 κατοίκων. Φροντίζει για τη λειτουργία 1.200 πλυντηρίων ημερησίως, καθώς και για την παρασκευή 18.000 γευμάτων. Το προσωπικό που απασχολεί η Brown & Root Services ξεπερνά τα 10.000 άτομα και είναι κυρίως αλβανοί, οι οποίοι, για να… «αποφευχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις» στην οικονομία της περιοχής, αμείβονται με 2 δολάρια την ώρα.

Όπως λένε οι ίδιοι οι αμερικάνοι που βρίσκονται στην περιοχή, η εχθρότητα που αντιμετωπίζουν οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως το Camp Bondsteel φαντάζει ως μια περιοχή η οποία βρίσκεται 100 χρόνια μπροστά από τον χώρο που την περιτριγυρίζει. Ο τόπος γύρω από το στρατόπεδο είναι πάμπτωχος με τον δείκτη της ανεργίας να φτάνει το 80%.

Τι γυρεύει μια τέτοια στρατιωτική εγκατάσταση μέσα σε μια περιοχή που «βρίσκεται 100 χρόνια πίσω»; Ας επισημάνουμε δύο αναφορές της «Ουάσιγκτον Ποστ» για το Camp Bondsteel:

* Είναι ένα φανερό σημάδι ότι οι ΗΠΑ έχουν αναλάβει μείζονες δεσμεύσεις στην περιοχή και σχεδιάζουν να παραμείνουν επί μακρόν.

* Η αυξανόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή υποχρεώνει τις ΗΠΑ να έχουν βάσεις και ελευθερία πτήσεων πάνω από τα Βαλκάνια για να μπορούν να προστατεύσουν το πετρέλαιο της Κασπίας.

«Μακεδονία» για ασφαλή ενέργεια…

Η αμερικάνικη Υπηρεσία Εμπορίου και Ανάπτυξης (*S Trade & Development Agency – TDA) χρηματοδότησε τις μελέτες βιωσιμότητας και τεχνολογικών απαιτήσεων της εταιρείας AMBO, που, ας σημειωθεί, έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

Ο πετρελαιαγωγός της AMBO, προϋπολογισμού 1,5 δισ. δολαρίων, αξιολογείται ως ένας από τους σημαντικότερους, από στρατηγική άποψη, αγωγούς, καθώς υπό αυστηρό αμερικάνικο στρατιωτικό έλεγχο μπορεί να συνδέσει τις αγορές της Ευρώπης με το πετρέλαιο της Κασπίας. Ακόμη και στην περίπτωση που μέσα στον αγωγό θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο, αυτό θα οδεύει προς τις αγορές υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η Ουάσιγκτον.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς γιατί ανάμεσα στους χρηματοδότες της AMBO εξέχουσα θέση κατέχουν οι EXXON - Mobil και Chevron. Πολύ περισσότερο κατανοεί γιατί η Μόσχα προσπαθεί με κάθε τρόπο να έχει τουλάχιστον το 51% από τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όποτε αυτός κατασκευαστεί, ακόμη κι αν το υπόλοιπο 49% βρεθεί στα χέρια εταιρειών συμφερόντων ΗΠΑ.

Τελειώνοντας αξίζει να υπενθυμίσουμε όσα είχε πει ο βρετανός στρατηγός Μάικλ Τζάκσον, που με το «καπέλο» του ΝΑΤΟ βρισκόταν στην ΠΓΔΜ όταν η συμμαχία βομβάρδιζε τη Σερβία: Είναι απολύτως απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη «Μακεδονία» και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παραμείνουμε εδώ (το ΝΑΤΟ) για πολύ καιρό έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ενεργειακών δρόμων που θα διασχίσουν τη χώρα…

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η οικογένεια της fru fru ζει εδώ και 20 χρόνια στην Αμερική και έτσι είχε και την πρόσβαση στις πλήροφορίες και ο λόγος που τα ανεβάζω εγώ για αύτήν είναι γιατί δεν έχει καλή γνωση στον ύπολογιστή......

και να συμπληρώσω ότι την βοήθάω γιατί συμφωνώ μαζί της......:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ωραια..

και με αυτο που ανεβασε στο φορουμ η μαγισσα εκ μερους μου νομιζω λυνουμε καποιες αποριες

Τελικα, οποιοι θελουν ψηφιζουν, οποιοι οχι. Προσωπικα δεν απαντω στα αρνητικα ατομα, αλλως τε εν ελλαδι εχουμε δημοκρατια. Δε γνωριζω τι γινεται αλλου και.. συγκεκριμενα, ομως ΑΠΟΨΗ ΕΧΟΥΜΕ!!! ΑΝΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!

φιλικα
φρου

Χμμμ! Μάλιστα:hmm: Βάλε τώρα κ την συμφωνία που κάναμε με την Ρωσία για τον αγωγο φυσικού αερίου Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη κ δένει το παζλ

Χμμμ! Μάλιστα:hmm: Βάλε τώρα κ την συμφωνία που κάναμε με την Ρωσία για τον αγωγο φυσικού αερίου Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη κ δένει το παζλ

Γιατι νομιζεις λυσσαξε ο βλαμμενος και θελει "ποστο" στην Ευρωπη???
Ασε να φυγει το αλκοολικο βλημα μπας και βγει ακρη....
Λεω μαμακιες??? Σκεψου το...

Γιατι νομιζεις λυσσαξε ο βλαμμενος και θελει "ποστο" στην Ευρωπη???
Ασε να φυγει το αλκοολικο βλημα μπας και βγει ακρη....
Λεω μαμακιες??? Σκεψου το...
Και να φύγει αυτός θα ρθει άλλος, άλλωστε πιστεύεις ότι αυτός είναι ικανός να χαράξει πολιτική;

Και να φύγει αυτός θα ρθει άλλος, άλλωστε πιστεύεις ότι αυτός είναι ικανός να χαράξει πολιτική;

ε, τουλαχιστον αποκλειουμε εναν βλαμμενο και αλκοολικο απ οτι ακουσα!
Ο Αγωγος με Ρωσσια ηταν απο πολλου μια κλεισμενη συμφωνια
Αυτο αν μη τι αλλο το ξερω εδω και πολλους μηνεσ, ασχετο αν τα μεγαλα μπος πααααααααααντα το εθεταν σαν υπ οπσιν

ε, τουλαχιστον αποκλειουμε εναν βλαμμενο και αλκοολικο απ οτι ακουσα!
Φοβάμαι ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα μια κ έζησες κ στην Αμερική θα ξέρεις καλύτερα από όλους μας ότι δεν υπάρχει Πρόεδρος της Αμερικής που να μην ειναι η μισότρελος ή να έχει βρομικό παρελθόν ώστε να ελέγχεται. Δυστυχώς συνεχίζω να πιστεύω ότι κ ο άλλος να ρθει πάλι τα ίδια θα έχουμε.

Ο Ομπάμα τι σας λέει ρε παιδάκια???Η Διεθνής Αμνηστία τον υποστηρίζει απόλυτα!!!!Γιατί λέτε???Και μήπως αυτός λέτε να κάνει τη διαφορά???Γιατί τους άλλους τους χλεχλέδες τους καμαρώσαμε!!!:mad:

Θα συμφωνησω με την μαγισσα και την φρου-φρου.Σε γενικες γραμμες αυτα ειναι γνωστα αλλα παραθεσατε λεπτομερη αναλυση.Εχω την εντυπωση οτι εμεις οι Ελληνες σαν λαος ειμαστε πολυ συναισθηματικοι,προχωραμε με το σταυρο στο χερι,ψαχνουμε για δικαιοσυνη,μιλαμε για παραχαραξη της ιστοριας(χωρις μας γιατι η ιστορια ειναι μια και δεν ανηκει σε κανεναν)τινουμε χερι φιλιας σε ολους και τελικα απογοητευομαστε οτι κανεις δεν το εκτιμαει και δεν μας καταλαβαινει.Δυστυχως οπως καταλαβα εδω και χρονια σε αυτον τον κοσμο δεν υπαρχουν καλοι και κακοι,φιλιες και συμπαθειες παρα μονο συμφεροντα.Και αυτο το παιχνιδι πρεπει να παιξουμε ειτε μας αρεσει ειτε οχι.Διπλωματια και σκληρες διαπραγματευσεις ειναι κατα την γνωμη μου μονοδρομος για να επιβιωσεις στην παγκοσμια πολιτικη σκηνη.Ακομα και ο Σαρκοζι που μας υποστηριξε στο θεμα του βετο δεν το εκανε φυσικα γιατι εχει ριζες απο Θεσσαλονικη αλλα γιατι αποβλεπει σε παραγγελιες οπλικων συστηματων
καιη Γαλλια εχει αυτην την στιγμη συμφεροντα με την Ρωσια.Οποιος ειπε οτι οι πολιτικοι σημερα ειναι εμπορικοι αντιπροσωποι ειχε μεγαλο δικαιο.

Εγώ σκέφτομαι ότι αν ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά δεν θα τον άφηναν να φτάσει μέχρι εκεί. Και μη νομίζει ότι επειδή προέρχεται από την μαύρη μειονότητα είναι κάτι διαφορετικό γιατί κ η Κοντολίζα είναι κ κοίτα να δεις τι έκανε μέχρι τώρα. Βασιλικότερη του βασιλέως

Αχ θα πώ κάτι για την Κοντολίζα!!!Ξέρετε πως την φωνάζει ο αγαπημένος Τσάβες της Βενεζουέλας????"Κατσαριδομουρα" και άλλα τέτοια!!!:lol:

Πάντως δεν μπορούν να αποκαλούν τη χώρα τους Μακεδονία, γιατί απλά είναι ΣΛΑΒΟΙ και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία. Αλλά τι περιμένεις από ανθρώπους που απαρνιούνται την ίδια τους την εθνικότητα?!

Λοιπόν εγώ γεννηθηκα ελληνίδα σωστα???Αλλά ακόμα και αυτή η ονομασία "Ελλαδα" βγαίνει από το μυαλό μας!!!Θελω να πω...στο Ισραήλ σκοτώνονται γιατί λέει αυτοί πήγαν πιο πρώτοι από τους παλαιστήνιους και εγκαταστάθηκαν και αντίστροφα.Ναι και λέω εγώ τώρα..σαν χαζή ονειροπαρμένη και ιδεολόγα..Και ποιος είπε ότι αυτή η περιοχή ΑΝΗΚΕΙ σε κάποιον???Οι πόλεμοι του ποιος έφτασε πρώτος, του τι είναι ελληνικό, τι αμερικάνικο κλπ είναι απλά μια καθυστέρηση της ευτυχίας μας.Αυτή η εγωιστική τάση που μας διακατέχει στο "τι είναι δικό μου" με απωθεί απίστευτα.Ακόμα και αν έλληνες πρωτο πήγαν...ακόμα και αν δεν ήταν έλληνες οι Σλάβοι....Η γη ανήκει στην γη και το θεωρώ παράλογο να μαλώνουμε για κάτι που δεν μας ανήκει και που γενικά το εκμεταλευόμαστε με κάθε τρόπο.Ποιο σοβαρό προβλημα είναι τα παιδάκια στην Αφρική πιστεύω!!!:(

Δεν θέλω να θίξω κανέναν παρά μόνον την κυβέρνηση και τους πολιτικούς που μας έχουν κάνει να ξεχνάμε τα σημαντικά στον βωμό της εξουσίας και της δύναμης!!!:mad:Συγνώμη για το "σεντόνι":redface:!

Μα για τους Σκοπιανούς μίλησα, δεν είπα για τους Έλληνες. Οι περισσότεροι είμαστε πρόσφυγες, όπως κι εγώ, η καταγωγή μου είναι από Κων/πολη.
Μα είναι γελοίο το θέμα, γιατί απλά σκοτωνόμαστε για το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί και σαφώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τίποτα απ'όλα αυτά. Δεν είμασταν εδώ τότε, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε! Απλά οι άνθρωποι θέλουν θάλασσα και μπόλικη Γη για να κάνουν πυρινικές εγκαταστάσεις, χέστηκαν για τον Μ. Αλέξανδρο και τη Μακεδονία

Ναι γλυκιά μου Μια_Μ εγώ γενικά μίλησα...Δεν απευθύνθηκα σε κανέναν!Και εμένα η μια μεριά είναι Τουρκική! Απλά βλέπω ότι η αμερική σπέρνει την διχόνοια και μάλλον έχει και αυτόν τον σκοπό με τα Σκοπια κι εμας. Γιατί εγώ θυμάμαι ότι παντα είχαμε μια συμπάθεια εμείς στα βαλκάνια γενικά..λόγω και θρησκείας (αν και εγώ δεν τα πιστεύω πολύ αυτα)

Οταν έβαλα το θέμα δεν περίμενα να βρω σήμερα το πρωί 6 σελίδες!!! Μπορώ να πω παρόλες τις αντιπαραθέσεις, μου αρέσει που υπάρχει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων....

Θα το παιξω απλά "δημοσιογράφος" και σε συνέχεια του μηνύματος της Μαγισσας/fru_fru θα παραθέσω και άλλες πληροφορίες... (γιατί και εγώ έχω φίλο.. στην αμέρικη και μάλιστα ΔΙπλωμάτη....)

[SIZE=-1]Αυτή είναι η περίφημη νότα Στετίνιους για την Μακεδονία.[/SIZE]
[SIZE=-1]U.S STATE DEPARTMENT
Foreign Relations Vol. VIII
Washington D.C.
Circular Airgram
(868.014/26 Dec. 1944)
[/SIZE]

The Secretary of State to Certain Diplomatic and Consular Officers*
The following is for your information and general guidance, but not for any positive action at this time.
The Department has noted with considerable apprehension increasing propaganda rumors and semi-official statements in favor of an autonomous Macedonia, emanating principally from Bulgaria, but also from Yugoslav Partisan and other sources, with the implication that Greek territory would be included in the projected state. "This Government considers talk of Macedonian "nation", Macedonian "Fatherland", or Macedonia "national consiousness" to be unjustified demagoguery representing no ethnic nor political reality, and sees in its present revival a possible cloak for aggressive intentions against Greece".
The approved policy of this Government is to oppose any revival of the Macedonian issue as related to Greece. The Greek section of Macedonia is largery inhabited by Greeks, and the Greek people are almost unanimously opposed to the creation of a Macodonian state. Allegations of serious Greek participation in any such agitation can be assumed to be false. This Government would regard as responsible any Government or group of Governments tolerating or encouraging menacing or aggressive acts of "Macedonian Forces" against Greece.
The Department would appreciate any information pertiment to this subject which may come to your attention.

STETTINIUS

Αν κάποιος έχει όρεξη για διάβασμα, έχω να προτείνω ένα εκπληκτικό βιβλίο, ίσως το καλύτερο που έχω διαβάσει σχετικά με τον εθνικισμό (αν και έχει δεχθεί αρκετή κριτική, ιδιαίτερα από μαρξιστές συγγραφείς, όπως ο Χομπσμπάουμ).
Είναι το Imagined Communities: Reflections on the Origin and Spread of Nationalism του Benedict Anderson.
Κυκλοφορεί και μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Νεφέλη (Φαντασιακές κοινότητες: Στοχασμοί για τις απαρχές και τη διάδοση του εθνικισμού).
Μια πολύ γενική ιδέα για το περιεχόμενό του μπορείτε να πάρετε και από εδώ.

δεν είμαι υπέρ ούτε της πολεμοχαρής λογικής ούτε θέλω να αρνηθώ το δικαίωμα και κάποιον άλλον ανθρώπων το δικαίωμα στην γη και την ιστορία αλλά όπως συνήθως λέω η ελευθερία του καθενός από εμάς τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.... όταν νιώθω ότι κάποιοι έρχονται να παραγκονίσουν την ιστορία μου και την ύπαρξή μου, σε κάποιον χώρο για τον οποίο πολλοί από τους προγόνους μας έδωσαν το αίμα τους, για να έχουμε εμείς την άνεση αυτήν την ιστορία να την χαρίζουμε με τόση μεγάλη άνεση ,για να έρθει ένα έθνος από χιλιόμετρα μακρυά και να σπέρνει τον θάνατο για τα δικά του συμφέροντα' τότε νομίζω πως το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να πω όχι ..... Και δεν έχει να κάνει με κανένα εθνικισμό και με καμία λογική , ότι τι νόημα έχει η γη και το ύδωρ το μόνο που έχει σημασία είναι ο άνθρωπος ......

Αλλά ένα κομάτι του ανθρώπου δεν έιναι και η ιστορία του???? Γιατί αυτό να το ξεχάσουμε και να μην το υπολογίζουμε όσο πρέπει μήπως επειδή αυτοί που παλεύουν να μας κάνουν να το ξεχάσουμε έχουν μόλις 200 χρόνια ιστορίας????

Και αυτήν την απέκτησαν κυνηγόντας αυτούς που ζούσαν και έχτιζαν ιστόρία εκατοντάδες χρόνια πριν απο αυτόυς.....

Ας μην τους αφήσουμε να κάνουν και σε εμας το ίδιο....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back