Η Μαυρούλα μου πονάει....

azil

Νεοφερμένο μέλος

Η azil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Καταστάρι (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 84 μηνύματα.
Καλημέρα και χρόνια πολλά.. Η γάτα μου δεν παίζεται.. Έχει μία τάση όταν παθαίνει κάτι να είναι πάντα μα πάντα αργία.. Πέρυσι Πρωτοχρονιάτικα ξεσήκωνα τον κτηνίατρο από το σπίτι του, που μισή μέρα είπε ο άνθρωπος να λείψει να κάνει κι αυτός γιορτές,γτ η miss Μαυρούλα ήθελε μα παίξει κρυφτοκυνηγητό και έπεσε το χαζούλι μου από το ψυγείο, έπεσε πάνω της μια βαριά τσαγιέρα της γιαγιάς μου και άρχισε να κλαίει...... Φέτος Χριστουγεννιάτικα όμως έπαθε κάτι άλλο και ανησυχώ...... Έβγαλε κάτι στο δέρμα της (που είχε ξαναβγάλει κτ παρόμοιο αλλά το ξεπέρασε με μια θεραπεία) με τη διαφορά ότι τώρα βλέπω έχει και ποίον μέχρι βαθειά (όπως έχουν μέσα τα σπυράκια μας).Εχει φύγει σε εκείνο το σημείο το τρίχωμα και ξεφλουδιστηκε και ειναι κόκκινο(ερεθισμένο).Δε δέχεται να της βάλεις τίποτα εκεί. Ούτε νερό. Σε καμιά ώρα θα την πάω στον γιατρό που θα έχει ανοίξει σίγουρα. Να δω πώς θα καταφέρω να την βάλω στο κλουβάκι........:/:Έχει αντιμετωπίσει κανείς σας κάτι παρόμοιο? Καθεται ήσυχη η καημενούλα μου........Δε φαίνεται να την τσούζει όσο πριν....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μολις ηρθαμε απο το γιατρο και παθαμε παλι δερματιτιδα.. Καθαρισμο με betadine και θεραπεια με αλοιφουλα.... Το θεμα ειναι οτι η Μαυρουλα δεν καθεται και μολις παω να της βαλω αλοιφη το γλειφει ενω δεν πρεπει.... Και δε δεχεται το κολαρο.... Ειναι αγριμι οταν προκειται για κατι τετοια. Τι να κανω??:confused: Πως να βαλω αλοιφη και να μεινει εκει χωρις να τη φαει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μολις ηρθαμε απο το γιατρο και παθαμε παλι δερματιτιδα.. Καθαρισμο με betadine και θεραπεια με αλοιφουλα.... Το θεμα ειναι οτι η Μαυρουλα δεν καθεται και μολις παω να της βαλω αλοιφη το γλειφει ενω δεν πρεπει.... Και δε δεχεται το κολαρο.... Ειναι αγριμι οταν προκειται για κατι τετοια. Τι να κανω??:confused: Πως να βαλω αλοιφη και να μεινει εκει χωρις να τη φαει?
Το καλύτερο είναι να της βάλεις το κολάρο κ ας μην το θέλει την προστατεύει από πάρα πολλά καλύτερα για μερικές μέρες ή έστω για λίγες ώρες μέχρι να απορροφηθεί η αλοιφή από το δέρμα να το φοράει. δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, εκτός αν της βάζεις γάζα στο συγκεκριμένο σημείο κ μετά να την τυλίξεις με ελαστικό επίδεσμο ώστε κ να θέλει να την γλείψει να μην μπορεί. Περαστικά σας κ χαίρομαι που δεν είναι κάτι σοβαρό:)

αμα βαλεις αλοιφη κ το δεσεις μ ενα επιδεσμο?? δεν ξερω βεβαια αν επιτρεπεται. μηπως να της βαλεις κολαρο με το ζορι εστω για μια η δυο ωρες οταν της βαζεις αλοιφη?
δλδ πρεπει να την βουτηξεις κ να της το βαλεις με το ζορι. δεν γινεται??

Ευχαριστω....Το καλυτερο ειναι να της βαλω το κολαρο αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να της το βαλω...... Σε λιγο θα καταληξω εγω στο γιατρο με τοσες γρατσουνιες που μ εκανε σημερα μεχρι να την παω στο γιατρο.... Μ ειπε ο κτηνιατρος αρκει να της βαζω την αλοιφουλα και καπως να την απασχολω εστω 10 λεπτα να μην το γλειψει για να απορροφηθει, αλλα ειλικρινα παιδια, οταν προκειται να της δωσεις φαρμακο αγριευει και κανει το σπιτι ανω κατω.... Μου γκρεμισε το χριστουγεννιατικο δεντρο και αναγκαστηκα να το ξανακανω και ξεστρωσε τα χαλια..... Και μετα κρυβεται και γλυφει την πληγη. Και που προσπαθησα να της βαλω επιδεσμο ετρεχε σαν τρελο και τον εβγαλε και παλι εγλειφε την πληγη.... Θα ξαναπροσπαθησω....Μακαρι να τα καταφερω με το κολαρο...

ακου τι να κανεις. παρε καποιον να σε βοηθησει και παρε ενα μεγαλο μπουρνουζι η πετσετα μεγαλη ομως. πλακωσε την μ αυτο και προσπαθησε να την τυλιξεις και αφησε μονο το κεφαλι της εξω. καντην σαν σαλαμι σφιχτα ομως για να μην φυγει. θα εχει εξω μονο το κεφαλι. θα της βουτηξεις το σβερκο για να την ακινητοποιησεις και να μη σε δαγκωσει και θα της το βαλεις. οτι κ να κανει εσυ αποφασηστικοτητα. θα κανει σαν τρελη αλλα με το μπουρνουζι κ καλα τυλιγμενη δεν θα μπορει.
νομιζω θα πετυχει. στα δικα μου πετυχαινει.
μη φοβηθεις γρηγορες κινησεις και σαλαμοποιηση
προσπαθησε να το δεσεις λιγο σφιχτα το κολαρο χωρις να την πνιξεις

θα το προσπαθησω οταν την πετυχω σε ηρεμη φαση μαζι με τη μαμα μου που δε νιωθουμε και πολυ απο γρατσουνιες.... Ευχαριστω για τις συμβουλες σας... Θα σας ενημερωσω οταν το δοκιμασω να σας πω..

Αχ, αυτή η πετσέτα...:/: Μάχη γίνεται κάθε φορά που με βλέπει να την πιάνω, αλλά όντως κάνεις δουλειά. ;)

Μόνο τα χάπια του δεν τρώει εμένα, όσο και να τον έχω ακινητοποιήσει.:redface:

good luck:up::up::up::up:

Αν έχεις σαμαράκι μπορείς να της το βάζεις κ να την δένεις κάπου μέχρι να απορροφηθεί η αλοιφή

Αχ, αυτή η πετσέτα...:/: Μάχη γίνεται κάθε φορά που με βλέπει να την πιάνω, αλλά όντως κάνεις δουλειά. ;)

Μόνο τα χάπια του δεν τρώει εμένα, όσο και να τον έχω ακινητοποιήσει.:redface:

οταν λοιπον θα την εχεις στην πετσετα αμα της πιασεις το σβερκο απο πισω σε σημειο που να παθει σχεδον εξαρθρωση (τροπος του λεγειν ετσι για να καταλαβεις μη νομιζεις οτι τα βασανιζω) το βαζεις το χαπι απο το πλαι βαθια κ του κρατας το στομα κλειστο για ενα λεπτο. ταυτοχρονα του χαιδευεις το λαιμο εχοντας το κεφαλι του ορθιο. να κοιταει προς τα πανω δλδ. θελει παλι δυο ατομα. πετυχαινει. αν οχι με την πρωτη προσπαθεις παλι
εγω παιδια εχω γινει εξπερ νοσοκομα γατων:lol::lol::lol:

οταν λοιπον θα την εχεις στην πετσετα αμα της πιασεις το σβερκο απο πισω σε σημειο που να παθει σχεδον εξαρθρωση (τροπος του λεγειν ετσι για να καταλαβεις μη νομιζεις οτι τα βασανιζω) το βαζεις το χαπι απο το πλαι βαθια κ του κρατας το στομα κλειστο για ενα λεπτο. ταυτοχρονα του χαιδευεις το λαιμο εχοντας το κεφαλι του ορθιο. να κοιταει προς τα πανω δλδ. θελει παλι δυο ατομα. πετυχαινει. αν οχι με την πρωτη προσπαθεις παλι
εγω παιδια εχω γινει εξπερ νοσοκομα γατων:lol::lol::lol:

Μόνο που εγώ είμαι μόνη και με πρόβλημα στα χέρια, οπότε λίγο χλωμό το βλέπω. :/:
Τον βάζω με την πετσέτα τυλιγμένο κάτω από τη μασχάλη και τον κρατάω, ανοίγω το στόμα, αλλά προλαβαίνει και με δαγκώνει. :redface:

εγώ πάντως τα χάπια τα λιώνω με λίγο γάλα ή νερό κ τους τα δίνω με συριγκα είναι ο μόνος τρόπος να πάρουν ολόκληρο το χάπι

Μόνο που εγώ είμαι μόνη και με πρόβλημα στα χέρια, οπότε λίγο χλωμό το βλέπω. :/:
Τον βάζω με την πετσέτα τυλιγμένο κάτω από τη μασχάλη και τον κρατάω, ανοίγω το στόμα, αλλά προλαβαίνει και με δαγκώνει. :redface:
οταν εχεις προβλημα φωναζε με για βοηθεια (σοβαρα μιλαω). μεχρι κ ενεσεις μπορω να τους κανω
αυτο που λεει η slitherin ειναι επισης καλο κολπο

οταν εχεις προβλημα φωναζε με για βοηθεια (σοβαρα μιλαω). μεχρι κ ενεσεις μπορω να τους κανω
αυτο που λεει η slitherin ειναι επισης καλο κολπο

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. :)
Λες; Λες να τα καταφέρω με τον Όλιο με μια σύριγγα; :hmm: Θα το επιχειρήσω. Με τη Νεφελίτσα δεν έχω πρόβλημα. Την καταφέρνω.

κανω κ την αποκλειστικη δωρεαν:up::up::up:
οποιος χρειαζεται βοηθεια ερχομαι (αληθεια)

Θυμαται κανείς τη δερματιτιδα της Μαυρουλας?? Τη Δευτερα αυτη η μαυρουλιτσα θα κανει επεμβαση.... :(Η πληγη δεν κλεινει, αν και ειναι καλυτερα, αλλα δεν προκειται να κλεισει. Μπορει την προηγουμενη φορα που ειχε ξαναπαθει κατι παρομοιο να εκλεισε η πληγη, αλλα δεν εβγαλε τριχωμα σε εκεινο το σημειο και ο γιατρος μας ειπε οτι μπορει να ανοιξει και εκεινο το σημειο και να παθει ο,τι επαθε τωρα..... :(:( Τη Δευτερα το πρωι θα παμε και θα της αφαιρεσει το κομματι που εχει το προβλημα..

Περαστικα της...:(

Ευχαριστουμε... Ολα αυτα τα επαθε εξαιτιας μου και δε θα με συγχωρησω αν παθει κατι χειροτερο, επειδη της ειχα κανει delvosterone. Ειχες δικιο moukelis οταν ησουν τελειως κατα αυτων των σκευασματων σε μια απαντηση σε ενα μνμ μου καποτε. Εγω ηξερα οτι μπορεις να κανεις μεχρι 3 ενεσεις στο γατι χωρις να παθει τιποτα, αλλα οχι παραπανω. Μεχρι που εμαθα οτι υπαρχει ενα ποσοστο κινδυνου 3-5%, στο οποιο ανηκει η Μαυρουλα... Τελευταια και τελευταια επιτρεπομενη φορα, εκανε delvosterone το 2007 και πληρωνει τωρα τις παρενεργειες.Γι'αυτο οταν καποτε προτεινα σε καποιον να κανει μια τετοια ενεση στη γατουλα του επειδη ηταν μικρουλα, για να μην τη στειρωσει, τωρα λεω, 10000000000000 φορες στειρωση. Το εχω μετανιωσει, μακαρι να ηξερα τοτε.

Μην κατηγορεις τον εαυτο σου,κανεις δεν ξερει απο την αρχη οσα πρεπει,ολοι μαθαινουμε.Κοιταξε τωρα να τη φροντισεις οσο καλυτερα γινεται,να περνατε ωραια και να χαιρεστε η μία την αλλη,και ολα θα πανε καλα.
Αυτο που δεν καταλαβα,ειναι τι σχεση εχει ενα ορμονικο σκευασμα με την πληγη που δεν κλεινει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back