Η Μόνικα...φρικάρει!!

Deadendmind

Νεοφερμένο μέλος

Ο Deadendmind αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 67 μηνύματα.
Καλησπερα γατοφιλοι..!

Πριν απο 5 μερες, με το που βγαινω απο την πολυκατοικια μου, βλεπω διπλα στα σκουπιδια, ενα μικρο ασπρο γατακι. Με κοιτουσε με ενα βλεμμα τελειως ανθρωπινο και ενω ειχα αποφασισει πως, λογω επικειμενης μετακομισης, δεν ειμουν ετοιμος για γατα πραγματικα με σκλαβωσαν τα ματια της και δεν μου πηγαινε η καρδια να την αφησω..!
Την πηγα αμεσως στον κτηνιατρο. Ειναι (μαλλον) θηλυκο, 1μιση με 2 μηνων και η διαγνωση ηταν η εξης:
Ρινιτιδα και αρχες πνευμονιας.
Χλαμυδια
Σκουλικια
Επιπεφυκιτιδα
Υποσιτισμος (ηταν μολις 350-400 γραμμαρια).
Μετα απο πεντε μερες φαρμακευτικης αγωγης ειναι πολυ καλυτερα, εχει περασει τον κινδυνο και αρχιζει να...καρδαμωνει! Ιδου φωτογραφιες της κουκλας:
DSC00058.jpg

Photo3.jpg

P1010748.jpg

Τωρα, το προβλημα ειναι το εξης: Οταν το πρωτοπηρα σπιτι (το πρωτο βραδυ), λογω του οτι ηταν πολυ βρωμικο και δεν ειχα ακομα αμμο, το ειχα σε μια κουτα. Παρ ολα αυτα το βραδυ ηρθε στο κρεβατι και μου χουρχουριζε. Προφανως και εμεινε στο κρεβατι (καρδια μαρουλιου !:D) Την επομενη μερα της πηρα την προικα της, της πηρα κρεβατακι και τα λοιπα, αλλα πουουου... Εγκαταστηθηκε μονιμα στο κρεβατι μου..! Τρεις μερες ακριβως το ιδιο μοτιβο: Στο κρεβατι μου, δεν με αφηνε να κοιμηθω τα βραδια απο τα χουρχουρητα και απο τα παιχνιδια. Χθες, ξαφνικα και χωρις καμια αλλαγη στη συμπεριφορα μου απεναντι του (ισα ισα οσο παει...με σκλαβωνει! :up::rolleyes:) η συμπεριφορα της ειναι τελειως διαφορετικη! Τρεχει ολη μερα πανω κατω, κυνηγαει την ουρα της, χοροπηδαει, σαβουρωνεται, γδερνει τα παντα...και το χειροτερο απο ολα ειναι οτι..με φοβαται! Καθε φορα που παω να το πλησιασω αρχιζει να τρεχει και κρυβεται κατω απο τον καναπε. Δεν μπορω να την πλησιασω με τιποτα! Μονο οταν καθομαι για πολυ ωρα ακινητος, ερχεται σιγα σιγα, και παιζει με...την μπλουζα μου συνηθως! Τα βραδια τα βγαζει κατω απο τον καναπε και το κρεβατι μας δεν το πλησιαζει πια.. Καμια σχεση με την χαδιαρα μονικα που...αγαπησα δηλαδη! :blink:
Δεν ξερω τι να κανω..
Μηπως ειναι παρενεργειες της φαρμακευτικης αγωγης;
Μηπως ειναι ενδειξη για καποια αλλη ασθενεια;
Μηπως...απλα καρδαμωσε και ετσι θα ειναι απο εδω και περα;
Δεν νομιζω να κανω κατι λαθος.. Καποιος με παρομοια εμπειρια;; Τι μπορω να κανω; Υπαρχει...ηρεμιστικο για γατες;;; :D

Eυχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επισης, off topic, ξερω πως τα λευκα γατακια, συνηθως ειναι κουφα. Η ζουζουνα μου, φαινεται να ανταποκρινεται σε μερικους ηχους, αλλα οχι σε ολους. Υπαρχει καποιος σιγουρος τροπος να το επιβεβαιωσω;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η σωστή απάντηση είναι μάλλον το...γ)Καρδάμωσε!:up:!!!
Αφού της δίνεις φάρμακα για ό,τι έχει(το ψυχάκι...) συνήλθε κι άρχισε να έχει τη συνηθισμένη συμπεριφορά των γατιών. Βέβαια είναι λίγο παράξενο που δεν έρχεται πια στο κρεββάτι ενώ τις προηγούμενες μέρες χουρχούριζε εκεί όλη τη νύχτα. Μήπως κάποιος ή κάτι το τρόμαξε? Μήπως της φωνάξατε?
Όλα τα άλλα είναι απολύτως φυσιολογικά για μικρό γατάκι, σ'αυτή την ηλικία κάνουν σα παλαβά όταν παίζουν! Μάλιστα θα έλεγα ότι είναι πολύ καλή ένδειξη ότι την έχει πιάσει η φαρμακευτική αγωγή!
Όσο για το φόβο, μόλις νιώσει ασφαλής θα ησυχάσει, δώστης χρόνο να προσαρμοστεί. Μπορεί όσο ήταν ετοιμοθάνατο(γιατί προς τα κει πήγαινε, κακά τα ψέμματα...) να ήταν πιο υποτονικό ενώ τώρα ξύπνησαν τα άγρια ένστικτα.Χάδια πολλά και αγάπη χρειάζεται. Και όταν τη μαλώνεις για κάτι(που πρέπει εδώ που τα λέμε) να μην το κάνεις άγρια, με σταθερή φωνή και όταν πρέπει αλλά όμορφα. Μη φοβάσαι, μετά από κάνα χρόνο που δε θα σηκώνεται από το κρεββάτι, θα νοσταλγείς της τρέλλες της!!!
Εντωμεταξύ εκτός από καρακουκλάρα είναι και λίγο μακρύτριχη, σαν μισο Αγκύρας την κόβω!! Για κουφή δε νομίζω, αν δεν κάνω λάθος κουφά είναι μόνο τα κατάλευκα(ούτε μια άλλη τρίχα)Αγκύρας που έχουν καταγάλανα μάτια. Μάλιστα αν έχουν ένα μάτι γαλάζιο κι ένα άλλο χρώμα είναι κουφά μόνο από τη μεριά που είναι το γαλανό μάτι!!(φοιτητής κτηνιατρικής μου το'χει πει, δεν ξέρω αν ισχύει...)
Μπορεί βέβαια να το έπαθε λόγω των ασθενειών που είχε, τι να πω, ρώτα το γιατρό σου. Αν έχει προβλήματα ακοής πάντως(όχι από την αρρώστια βέβαια) έχει σίγουρα Αγκύρας μέσα της!!Και να είναι πάντως δεν πειράζει, τα κουφά γατάκια δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα αν ζουν μέσα σε σπίτι. Κάπου στο φόρουμ έχει άρθρο για αυτή την περίπτωση, δεν θυμάμαι που ακριβώς...
Καλώς σε βρήκε η καλλονή!!

H πλακα ειναι πως οχι απλα δεν της εχω φωναξει...αλλα και οταν θα επρεπε να της φωναξω της λεω...γλυκολογα! ;D Με εχει τυλιξει κανονικα..! Αυτο που με ανησυχει δεν ειναι το οτι παιζει, αλλα το οτι δεν με αφηνει να την προσεγγιζω..

Έχω μια ιδέα: μήπως επειδή της δίνεις όλα αυτά τα φάρμακα έχει λίγο ξυνίσει? Να την επιβραβεύεις μετά από κάθε χάπι με γλυκόλογα και καμμιά λιχουδίτσα. Ε, τι να κάνουμε, για τη ζωούλα της είναι... δεν θα κρατήσει και για πάντα η θεραπεία... Κατά τα άλλα αγάπη, γλυκόλογα, υπομονή και να μη νιώσει ότι την απορρίπτεις(έχουν ένα ένστικτο ώρες-ώρες...). Στο ξαναλέω, σε λίγο δεν θα τη βγάζεις από το κρεββάτι σου(και τώρα το καλοκαίρι σε ζεσταίνουν πολύ τα άτιμα...)

Υπάρχει περίπτωση να την πλάκωσες στον ύπνο σου, ή να την κλώτσησες γυρνώντας πλευρό; Μήπως μπερδεύτηκε στα πόδια σου και φοβήθηκε από το "χτύπημα"; Μήπως φοράς παπούτσια μέσα στο σπίτι που κάνουνε θόρυβο και την τρομάζουν; Στις αρχές όταν τύχαινε να μπλεχτούν "τα μικρά" στα πόδια μου τρόμαζαν και κρυβόντουσαν(σαφώς νομίζανε ότι ο "γίγαντας" ξαφνικά έγινε κακός). Πάρε την από πίσω με γλυκόλογα, χάδια κτλ, άνοιξε της καμία kitten κονσέρβα και κοίτα αν γλυκαίνει η συμπεριφορά της(πρώτες μέρες είναι.. ακόμα σε μαθαίνει).
Από την άλλη μπορεί να πήρε κιόλας τα πάνω της(λίγο δύσκολο βέβαια για την ταλαιπωρία που τράβηξε) και όλα αυτά που κάνει να είναι παιχνίδια; Εμένα όλα εκτός του ότι σου κρύβεται παιχνίδια μου ακούγονται.
Το ότι παίζει με την μπλούζα σου εννοείς μήπως ότι τη βυζαίνει(αυτό κάθε άλλο παρά φόβος είναι :-) ); Πάντως οι 5 μέρες για ένα αδέσποτο εμένα μου φαίνονται πολύ λίγες για να νιώσει άνετα. Μπορεί απλά να θέλει το χρόνο της :)

Από ό,τι καταλαβαίνω από τις φωτογραφίες η Μόνικα δεν έχει μπλε μάτια. Αν και δεν είμαι ειδικός, βρήκα αυτό, σύμφωνα με το οποίο:
"...of white cats in the overall population, 60-80% had eyes of other colors (e.g. orange, green). Of those 10- 20% were deaf and 80-90% had normal hearing....". Όπως και να έχει ένας γιατρός θα σου δώσει λύση.

Εύχομαι τα καλύτερα και στους δυο σας, δηλαδή να περάσετε μια ωραία ζωή μαζί :-).

Γιάννης

H Catia πρέπει να έχει δίκιο. Μάλλον επειδή την έχεις πλακώσει με τις "ξυνήλες"(φάρμακα) σου κρύβεται (χαζή είναι να τα ξαναφάει;). Μόλις τα κόψει μάλλον θα επανέρθει.

Γιάννης

Κατ' αρχάς, μπράβο σου που έσωσες τη γατούλα. Συμφωνώ με τους υπόλοιπους ότι η ξαφνική φοβία οφείλεται στο ότι πήρε τα πάνω της και ξαναγύρισε στις παλιές της συμπεριφορές. Επίσης πιστεύω ότι σε εμπιστεύεται, απλά δεν έχει συνηθίσει να την αγγίζουν οι άνθρωποι.

Το πώς θα το αντιμετωπίσεις εξαρτάται από την εξοικείωσή σου με τις γάτες και από το χαρακτήρα σου. Μπορείς να σκύβεις εκεί που είναι κρυμμένη και να τη χαϊδεύεις "με το ζόρι". Έχει δείξει ήδη ότι ευχαριστιέται το χάδι, οπότε πιστεύω ότι θα συνηθίσει γρήγορα.

Ένας άλλος τρόπος είναι να κάθεσαι στο πάτωμα και να περιμένεις να έρθει αυτή κοντά σου. Μπορείς να βάζεις κοντά σου και το μπολάκι με την τροφή της για να της δώσεις επιπλέον κίνητρο. ;) Όταν έρθει, μπορείς να αρχίσεις να τη χαϊδεύεις στην πλατούλα και σιγά-σιγά να την παίρνεις στην αγκαλιά σου. Επίσης μπορείς να περπατήσεις στο δωμάτιο ενώ τρώει (ακούγεται κουλό, αλλά πιάνει) ή να την πάρεις στην αγκαλιά σου και να την κάνεις βόλτα για να συνηθίσει την κίνηση.

Τέλος, ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για την εξημέρωση. Παρόλο που γράφτηκε για άγρια και επιθετικά με τους ανθρώπους γατάκια, θα βρεις πολλές ιδέες για να τις προσαρμόσεις στην περίπτωσή σου. Καλή τύχη!:)

Eυχαριστω για τις συμβουλες σας φιλοι μου... Δεν νομιζω να την πλακωσα γιατι ξυπνουσαμε συνεχεια μαζι. Αν την πλακωνα δεν θα χε φυγει;;; Παντως εχει πολυ πλακα, ειναι για...youtube το γατονι μου! Στην αρχη σκυβει σαν αρπακτικο, μετα φουντωνει την ουρα της και ορμαει με πλαγιαστα βηματακια και κυρτο σωμα σε εναν αγνωστο εχθρο, πηδαει στον αερα και κατα πασα πιθανοτητα καταληγει να κυνηγα την... ουρα της!! :D Παντως ισως απλα να θεωρει πως το κρυφτο ειναι παιχνιδι.. Ηρθε αποψε στο κρεβατι, καθισε και ηρεμησε για λιγο διπλα μου και μετα αρχισε να με δαγκωνει και να με γρατσουνα. Οποτε αναγκαστηκα την περιορισα στο σαλονι..
Βρηκα εναν τροπο για να την επιβραβευω επισης: Της εχω για φαγητο ενα kitten milk, νερο και τις kitten κροκετες της Friskies. Για γαλα τρελαινεται, για κροκετες οχι τοσο..μεχρι που πηρα τις royal canin (royal kitten νομιζω λεγεται η συγκεκριμενη σειρα) τις οποιες μολις τις μυρισε στη σακουλα...αφηνειασε!!! Οποτε θα παιρνω καθε τοσο κροκετες και θα τις της δινω μονο απο το χερι μου! (ηδη επιασε μια φορα!)

Eυχαριστω για τις συμβουλες σας φιλοι μου... Δεν νομιζω να την πλακωσα γιατι ξυπνουσαμε συνεχεια μαζι. Αν την πλακωνα δεν θα χε φυγει;;; Παντως εχει πολυ πλακα, ειναι για...youtube το γατονι μου! Στην αρχη σκυβει σαν αρπακτικο, μετα φουντωνει την ουρα της και ορμαει με πλαγιαστα βηματακια και κυρτο σωμα σε εναν αγνωστο εχθρο, πηδαει στον αερα και κατα πασα πιθανοτητα καταληγει να κυνηγα την... ουρα της!! :D Παντως ισως απλα να θεωρει πως το κρυφτο ειναι παιχνιδι.. Ηρθε αποψε στο κρεβατι, καθισε και ηρεμησε για λιγο διπλα μου και μετα αρχισε να με δαγκωνει και να με γρατσουνα. Οποτε αναγκαστηκα την περιορισα στο σαλονι..
Βρηκα εναν τροπο για να την επιβραβευω επισης: Της εχω για φαγητο ενα kitten milk, νερο και τις kitten κροκετες της Friskies. Για γαλα τρελαινεται, για κροκετες οχι τοσο..μεχρι που πηρα τις royal canin (royal kitten νομιζω λεγεται η συγκεκριμενη σειρα) τις οποιες μολις τις μυρισε στη σακουλα...αφηνειασε!!! Οποτε θα παιρνω καθε τοσο κροκετες και θα τις της δινω μονο απο το χερι μου! (ηδη επιασε μια φορα!)
Καλύτερα να αντικαταστήσεις με τις royal canin τις friskies...Είναι πολύ καλύτερες και βοηθούν πραγματικά την ανάπτυξή της στην ηλικία που είναι.Θα με θυμηθείς.;)Οι friskies ειναι γεματες προσθετα και χρωστικες.

Ναι ε; Το εκανα ηδη, και εμενα δεν μου φανηκαν πολυ σοι οι friskies (ηταν κλειστα τα pet shop και...κατι επρεπε να φαει!) για αυτο φροντισα αμεσως να προμηθευτω αλλες. Δεν ξερω, ουτε τις κοσερβες εμπιστευομαι πολυ (ειδικα κατι σολωμους gel, ελαφι πατε και τα λοιπα που ειδα στο σουπερ μαρκετ!) Τι προτεινεται για λιχουδια επιβραβευσης;;

Χμ...Εγώ του δίνω κονσερβα σε φακελάκι,που παίρνω απο τον κτηνίατρο.Έχει Hill's για μικρά γατάκια,οποτε είμαι σίγουρη για την ποιότητά τους!

ωραια, θα το δοκιμασω.. Θα ρωτησω αν υπαρχει κατι και σε... ηρεμιστικο :D γιατι εχει αρχισει να με πιανει πονοκεφαλος!! :P
(κλασσικος γατομπαμπας!) Αραγε υπαρχει κατι που στις γατες να ειναι ηπιο ηρεμιστικο;;(οπως στους ανθρωπους ειναι ας πουμε αφεψηματα σαν το τιλιο και την πασιφλωρα..)

ωραια, θα το δοκιμασω.. Θα ρωτησω αν υπαρχει κατι και σε... ηρεμιστικο :D γιατι εχει αρχισει να με πιανει πονοκεφαλος!! :P
(κλασσικος γατομπαμπας!) Αραγε υπαρχει κατι που στις γατες να ειναι ηπιο ηρεμιστικο;;(οπως στους ανθρωπους ειναι ας πουμε αφεψηματα σαν το τιλιο και την πασιφλωρα..)
Νομίζω ότι όσον αφορά τα φυτικής προέλευσης σκευάσματα,η λεβάντα τα ηρεμεί.Μπορείς να πάρεις σε αιθέριο έλαιο και να τη χρησιμοποιήσεις στον αρωματιστή (έχεις ε; )Υπάρχει επίσης και ένα άλλο σκεύασμα,το feliway,που κάνει τις γατούλες να αισθάνονται πιο ήρεμες και να προσαρμόζονται πιο ευκολα.Κυκλοφορεί σε μπουκαλάκι(ρωτησε τον κτηνίατρο για δοσολογία) που το ψεκάζεις σε κάποια σημεία του σπιτιού,ή σε υποδοχή για πρίζα,σαν τα κοινά αρωματικά χώρου.:)

οταν λες αρωματιστη εννοεις αυτο με το ρεσω απο κατω που βαζεις τα αιθερια ελαια απο πανω και εξατμιζονται (diffuser? ξεχασαμε τα ελληνικα μας! :D) Eχω και το χρησιμοποιω συχνα. Τωρα που το σκεφτομαι η γατα ειναι ετσι τις 3 τελευταιες μερες που δεν καιω αιθερια ελαια (περγαμοντο και γιασεμι συγκεκριμενα!) Λες να φταιει αυτο;;; :p :p :p

οταν λες αρωματιστη εννοεις αυτο με το ρεσω απο κατω που βαζεις τα αιθερια ελαια απο πανω και εξατμιζονται (diffuser? ξεχασαμε τα ελληνικα μας! :D) Eχω και το χρησιμοποιω συχνα. Τωρα που το σκεφτομαι η γατα ειναι ετσι τις 3 τελευταιες μερες που δεν καιω αιθερια ελαια (περγαμοντο και γιασεμι συγκεκριμενα!) Λες να φταιει αυτο;;; :p :p :p
Ναι,αυτό εννοώ!(Αγγλικου και επιμενω με την ελληνική...ορολογία!:lol::lol::lol:)Το περγαμόντο δεν βοηθά,ξέρω ότι τα εσπεριδοειδή συνήθως τα απεχθάνονται.Αλλά δοκίμασε λίγη λεβάντα.Πάντως κι εμένα του αρέσει πολύ το γιασεμί.:)

καλε παίζει το κοπελλάκι σου!!!:D Ναζια σου κανει οπως ολες οι γυναίκες, τωρα που εφαγε και είναι σίγουρη οτι αυτο θα ειναι το σπιτι της αρχισε να κανει και ταρζανιές..:P
Ειναι κουκλα να την χαιρεσαι..

καλε παίζει το κοπελλάκι σου!!!:D Ναζια σου κανει οπως ολες οι γυναίκες, τωρα που εφαγε και είναι σίγουρη οτι αυτο θα ειναι το σπιτι της αρχισε να κανει και ταρζανιές..:P
Ειναι κουκλα να την χαιρεσαι..

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, ότι δηλαδή το γατουλάκι έμαθε πια στο σπίτι, ένιωσε ασφάλεια κι άρχισε να σου κάνει νάζια όπως όλες οι γάτες! Πάντως είναι κούκλα. Και θα σου έλεγα να μην την "κακομαθαίνεις" ταΐζοντάς την στο χέρι σου γιατί αν μάθει στραβά κάτι δύσκολα ξεμαθαίνει και θα σου δυσκολέψει τη ζωή.

Moλις γυρισα σπιτι με 2-3 κονσερβες pro plan για μικρα γατουνια (με γευση ψαρια μεσογειου :D). Της εβαλα μιση και την τσακιζει κανονικα!! Eπισης της πηρα ενα παιχνιδακι με catnip και το... εξαυλωνει σιγα σιγα !!!! Feliway δεν ειχε, ξερει κανεις απο που μπορω να το προμηθευτω στη θεσσαλονικη;;

Moλις γυρισα σπιτι με 2-3 κονσερβες pro plan για μικρα γατουνια (με γευση ψαρια μεσογειου :D). Της εβαλα μιση και την τσακιζει κανονικα!! Eπισης της πηρα ενα παιχνιδακι με catnip και το... εξαυλωνει σιγα σιγα !!!! Feliway δεν ειχε, ξερει κανεις απο που μπορω να το προμηθευτω στη θεσσαλονικη;;
Κι εμάς τις Μεσογείου τις πεθαίνει!:lol:Το catnip δεν ξέρω αν θα την πιάνει ακόμα.:hmm:Όσο για το Feliway,η κτηνίατρός μας μας εξυπηρετούσε πριν δυο χρόνια στη Θεσσαλονίκη,αλλά τότε δεν υπήρχε το συγκεκριμένο προιον.:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back