Η Ναόμι στειρώθηκε... αλλά...

• Thread starter Thread starter csj
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

csj

Νεοφερμένο μέλος

Η csj αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Ενώ η Καραμέλλα ετοιμάζεται να γεννήσει, στείρωσα τη Ναόμι μου (ευτυχώς απομένουν ακόμα τρία θηλυκά...μπουμπούκια και τελειώσαμε...από στειρώσεις...), η οποία αν και δεν φαινόταν τελικά ήταν ετοιμόγεννη...Είχε τέσσερα Ναομάκια...:(
Η στείρωση πήγε μια χαρά, αλλά την έχω μέσα μία εβδομάδα...
Έχετε καμία ιδέα για το πότε να την ξαναβγάλω στην αυλή, όπου την περιμένει η παρέα της? (δηλαδή τα δύο αρσενικά αδελφάκια της -εκ των οποίων ο ένας στειρωμένος-, η αδελφή της η Καραμέλλα _τελείως ετοιμόγεννη νομίζω..., ο στειρωμένος θείος της, τα τρία θηλυκά αδελφάκια της από άλλη γέννα, και δυο τρεις 'γαμπροί'?)
Ευχαριστώ:hmm:
https://www.mypetz.gr/gallery/files/1/2/0/2/1/naomi.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από τη στιγμή που η τομή της γατούλας έχει κλείσει, κατα τη γνώμη μου μπορείς να την ξαναβγάλεις έξω.
Αν βλέπεις ότι η τομή έχει λίγη δουλίτσα ακόμη για να κλείσει, ασ'την λίγο ακόμη.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπράβο!!:up:
Δεν χρειάζεται να την κρατήσεις πολύ μέσα, κυρίως οι πρώτες 48 ώρες είναι που θέλουν περισσότερη προσοχή. Τα ράμματά της τα κόψατε ή είναι από αυτά που απορροφούνται μόνα τους; Λογικά, αν είναι σε όλα της εντάξει (κινήσεις, φαγητό, νερό, άμμος) δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα στο να βγει πάλι στην αυλή.
Σιδερένια η Ναόμι και με το καλό και στις υπόλοιπες της παρέας! :)

ήδη μια εβδομάδα ειναι αρκετή..νομίζω ότι όλα θα είναι μια χαρά. τα ράμματα έτσι κι αλλιως σε λίγο ή θα φύγουν ή θα πρέπει να βγουν. Μπράβο που το έκανες...

Μπράβο σου που την στείρωσες!
Εγώ ακόμα δεν τα κατάφερα!Σκέφτομαι το δύσκολο κομμάτι μετα της εγχείρησης.Πως είναι μπορείτε να μου πείτε δυο λόγια? Α! και κάτι άλλο τα αρσενικά τα ευνουχίζουν έμαθα είναι αλήθεια?

Είναι αλήθεια.:P Στα αρσενικά γίνεται ευνουχισμός, δηλαδή αφαίρεση των όρχεων. Δεν χρειάζεται να σε απασχολεί η μετεγχειρητική περίοδος, ευτυχώς τα αγοράκια την περνάνε πιο ελαφριά. Απλώς θα είναι λίγο ζαβλακωμένος και άτονος για μια, δυο το πολύ μέρες. Αυτό οφείλεται στη νάρκωση. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην πειράζει τα ράμματά του.:)

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Ηρέμισα κάπως τώρα.Αν και στεναχωριέμαι που θα του τα κόψουν!!!!:/::/::/:

Πίστεψέ με καλή μου, θα γλιτώσεις από πολύ χειρότερες στεναχώριες :/:

Πίστεψέ με καλή μου, θα γλιτώσεις από πολύ χειρότερες στεναχώριες :/:
Όπως το να χρειάζεται να βουλώνεις την μύτη σου όταν μπαίνεις στο σπίτι (το έχω ζήσει). :mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks:

Έχεις δίκιο!
Δεν φτάνει που μυρίζει πρέπει να τον προσέχω γιατί μαρκάρει κιόλας.Και μαρκάρει ότι βρεί!!!
Μέχρι και εμένα:redface: :redface: :/: :/:

Σας ευχαριστώ...Η Ναόμι είναι η τρίτη θηλυκή που στειρώνω (έχω στειρώσει ακόμα δύο αρσενικούς...)...Τα ράμματα είναι από αυτά που πέφτουν (ή απορροφώνται) μόνα τους και η τομή είναι στο πλάι...Σκέφτομαι ότι είναι μια πάρα πολύ ζωηρή γάτα και αν βγει έξω και αρχίσει να κυνηγά και να κυνηγιέται...μπορεί να έχουμε επιπλοκές...
Μάλλον θα την κρατήσω μέσα...όσο αντέχει...σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τον ακούσιο εγκλεισμό της....
Η στείρωση είναι η καλύτερη λύση για να μη βρεθεί κανείς μέσα σε ένα χρόνο με 15 γατάκια....
Ταλαιπωρείται λίγο το ζώο...αλλά εγώ μετά την Μπουμπού μου που εκούσια αποφάσισε μετά από 2 γέννες (εννιά συνολικά γατάκια) μέσα σε τρεις μήνες περίπου, (όπου τη θήλαζαν όλα μαζί!!!...), να εγκλειστεί στο σπίτι....είναι η μόνη πρόταση που μπορώ να κάνω σε όποιον είναι συνειδητός γατόφιλος, τόσο για αρσενικά γατάκια, όσο και για θηλυκά...
Σας ευχαριστώ!!

Εγώ έχω αρσενικό γάτο!Μπορείς να μου πείς για αυτή την επέμβαση?Θέλω να τον στειρώσω! Τώρα τον έχω μέσα στο σπίτι γιατί πήδησε απο τον δεύτερο όροφο και φοβάμαι μην τον χάσω!!!!:(:(:(

Είναι σύντομη χρονικά ως επέμβαση και αν ο κτηνίατρος είναι έμπειρος, σε δυο τρεις μέρες ο γάτος σου θα είναι μια χαρά...Θα γλυτώσει βασικά από το κυνήγι του θηλυκού...και τα ξεπορτίσματα...σε μια αφιλόξενη πόλη...

Δεν τα κόβουν, τα αδειάζουν

Ηρέμισα κάπως τώρα.Αν και στεναχωριέμαι που θα του τα κόψουν!!!!

Αν αυτό σε ανακουφίζει, δεν τα κόβουν. Κάνουν μιά τομή και αφαιρούν το περιεχόμενο.

Δεν γλυτώνεις έτσι εύκολα

Εγώ έχω αρσενικό γάτο!Μπορείς να μου πείς για αυτή την επέμβαση?Θέλω να τον στειρώσω! Τώρα τον έχω μέσα στο σπίτι γιατί πήδησε απο τον δεύτερο όροφο και φοβάμαι μην τον χάσω!!!!

Κι ο δικός μου πηδάει από το δεύτερο όροφο, εννοώ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να πηδάει, παρ'όλο που στειρώθηκε. Είναι πιά συνήθεια. Και ξαναπηδάει κι ανεβαίνει, αυτό είναι το πιό καταπληκτικό. Ανεβαίνει σε μιά σκεπή πάνω από το γκαράζ (στο ύψος του πρώτου ορόφου, πες), κι από κεί χωρίς φόρα πηδάει περί τα τρία μέτρα προς τα πάνω για νά'ρθει. Κοψοχολιάζω γιατί κυκλοφορούν αυτοκίνητα, φόλες και σαδιστές. Αλλά η εγχείρηση δεν έκανε καμία διαφορά σ'αυτό.
Τον κράτησα μέσα μιά βδομάδα για να γιάνει εντελώς, κι έπειτα δεν κρατιόταν με τίποτα, και ξανάρχισε κανονικότατα. Α, και κάτι άλλο. Μην απελπιστείς αν δείς οτι θα συνεχίσει να μαρκάρει και να αφήνει το υγρό του για ένα μήνα περίπου μετά τη στείρωση. Είναι φυσιολογικό. Σιγά-σιγά όλο και λιγότερο, μέχρι που θα πάψει.

csj όταν ειχα στειρώσει την Candy επειδή είναι υπερκινητική τις κόπηκαν τα ράμματα και πήγαμε πάλι για ράψιμο και ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Καλό θα ήταν να την κρατήσεις μέσα μέχρι να "θρέψει" το τραύμα δεν παθαίνει τίποτα για λίγες μέρες. Προστάτεψέ την και να την προσέχεις για αυτές τις λίγες μέρες που θα χρειαστεί μέχρι να κλείσει η πληγή. Για τους αρσενικούς δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα γιατί δεν έχουν ράμματα όπως οι θηλυκές

Ενώ η Καραμέλλα ετοιμάζεται να γεννήσει, στείρωσα τη Ναόμι μου (ευτυχώς απομένουν ακόμα τρία θηλυκά...μπουμπούκια και τελειώσαμε...από στειρώσεις...), η οποία αν και δεν φαινόταν τελικά ήταν ετοιμόγεννη...Είχε τέσσερα Ναομάκια...:(
Η στείρωση πήγε μια χαρά, αλλά την έχω μέσα μία εβδομάδα...
Έχετε καμία ιδέα για το πότε να την ξαναβγάλω στην αυλή, όπου την περιμένει η παρέα της? (δηλαδή τα δύο αρσενικά αδελφάκια της -εκ των οποίων ο ένας στειρωμένος-, η αδελφή της η Καραμέλλα _τελείως ετοιμόγεννη νομίζω..., ο στειρωμένος θείος της, τα τρία θηλυκά αδελφάκια της από άλλη γέννα, και δυο τρεις 'γαμπροί'?)
Ευχαριστώ:hmm:
https://www.mypetz.gr/gallery/files/1/2/0/2/1/naomi.jpg

Τα αδεσποτάκια που στειρώσμε κι εμείς τα κρατήσαμε με το ζόρι βέβαια,μια βδομάδα τα αρσενικά και 2 τις θυληκές,αλλά με πολύ προσπάθεια έμεναν μέσα:happy:

Για τους αρσενικούς πάντως...ενώ έχω τρεις στειρωμένους...εδώ και πάρα πολύ καιρό...(πάνω από χρόνο), συνεχίζουν να μαρκάρουν το χώρο τους και μία φορά το τρίμηνο περίπου την κοπανάνε για νύφη...γρυλλίζοντας κανονικά...
Μάλλον είναι το DNA τους, είναι εγεγγραμμένη συμπεριφορά, ανεξάρτητη από ορμονική λειτουργία τείνω να πιστέψω...
Ο ένας μάλιστα προσποιείται ή νομίζει ότι κάνει το καθήκον του ως άντρας...
Καλημέρα!

Καλημέρα!!!!
Εγώ τον γάτο μου τον έχω ήδη μέσα στο σπίτι ενάμιση μήνα!Φαντάζεστε τι γίνεται σπίτι?Δεν τον έχω στειρώσει ακόμα για το οικονομικό πρώτα (είναι λίγο ακριβή η επέμβαση 150 Ευρώ) και δεύτερον γιατί αντιδρά ο πατέρας μου!
Προτιμάει να τον αφήσει ελεύθερο απο να τον χειρουργήσουμε!

Αν αυτό σε ανακουφίζει, δεν τα κόβουν. Κάνουν μιά τομή και αφαιρούν το περιεχόμενο.
Αυτό όντως με ανακουφίζει κάπως!εγώ νόμιζα οτι τους τα κόβουν τελείως και μου φαινόταν κάπως βάρβαρο!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back