Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

Κάθε γατί ξεχωριστό, κάθε περίπτωση διαφορετική... Το ξέρω...
Έχει τεθεί το θέμα "να τα παίρνουμε διακοπές μαζί ή όχι;" και έχουν γραφτεί διαφορετικές απόψεις.
Η Νιάρα όμως μας δικαίωσε που την πήραμε μαζί, καλοπέρασε και ευχαριστηθήκαμε πολύ γι'αυτό!
Στο αυτοκίνητο τα γνωστά (είναι πεπειραμένη πια): λουράκι να μη φύγει, αλλά ελεύθερη μέσα, γκρίνια στην αρχή και ξάπλες στη συνέχεια πότε στην αγκαλίτσα μου και πότε στο πίσω κάθισμα ή στο καλαθάκι της. Φτάσαμε γρήγορα στο Πήλιο (5 ώρες και κάτι) και δεν πρόλαβε να κουραστεί. Τα προηγ.ταξίδια της ήταν σερί προς/από Αλεξανδρούπολη, οπότε...
Ο ξενώνας στο Μούρεσι ήταν ψηλά, εκτός δρόμου, με δικό του πάρκινγκ και η εκφόρτωση ήταν εύκολη. Δυστυχώς το δωμάτιο δεν ήταν έτοιμο έτσι την πήρα με το καλαθάκι της και καθίσαμε στην πισίνα. Μόνοι μας, έξι δωμάτια έχει ο ξενώνας και όλοι έλειπαν. Η Νιάρα άρχισε την εξερεύνηση στον κήπο (με το μακρύ κορδόνι-πατέντα του Δημήτρη που την αφήνει σχεδόν ελεύθερη για βόλτες αλλά ελεγχόμενη για να μην τρέμει η καρδούλα μας), άραξε στο χορτάρι.
Στο δωμάτιο προσαρμόστηκε ακόμα πιο εύκολα (μικρό), ενθουσιάστηκε με το τζάκι και το σιδερένιο κρεβάτι και μπαινόβγαινε από κάτω (το δικό μας δεν έχει κενό), η τουαλέτα μπήκε στο μπάνιο κομψά κάτω απόν τον πάγκο του νιπτήρα, η καθαρίστρια ενημερώθηκε να προσέχει και να έχει κλειστή την πόρτα, το παράθυρο είχε σήτα, όλα καλά! Οι ιδιοκτήτες δέχονται ζώα, έχουν κι ένα ήσυχο και φιλικό σκυλί (η Νιάρα της έκανε χχου και η Κανέλλα ήθελε να παίξουνε), οι άλλοι συγκάτοικοι έβρισκαν χαριτωμένη τη γατούλα και έτσι ήταν εύκολο να τη βγάζουμε στους κοινόχρηστους χώρους όποτε κρίναμε!
Ονειρεμένο σπιτικό πρωινό με θέα την απέναντι δασωμένη πλαγιά και τον πίνακα-πηλιορείτικο χωριό απέναντι
, η Νιάρα να τρώει ζαμπονάκι και να σεργιανίζει... Καστανιές φορτωμένες χλωρούς αγκαθωτούς καρπούς, πανύψηλα δέντρα γκι, δροσιά, πισίνα "infinity" (στην άκρη του γκρεμού
) με υδρομασάζ... Το γατουλίνι μου κοίταζε με απορία τις μπουρμπουλήθρες κι εμένα να βγάζω επιφωνήματα ευχαρίστησης!
Ησυχία, ηρεμία μέσα στην τρέλα του Δεκαπενταύγουστου. Δεν το περίμενα! Οι παραλίες 10-15' μακριά, αλλά άξιζε τον κόπο να μένουμε στο βουνό και να εξερευνούμε κάθε μέρα κι από άλλη! Η Νιάρα απείχε βέβαια από τις παραλίες

(και την πισίνα τη σνόμπαρε, αλλά την τσέκαρε με το ποδαράκι της), αλλά πέρασε υπέροχα στον κήπο. Κυνηγούσε μύγες κ.λ.π., χωνόταν σε κανα θάμνο, χάζευε τα ζευγαράκια στις ξαπλώστρες (η κουτσομπόλα μου!). Καλοέφαγε: ψαροκέφαλα, μπριζολίκια, μέχρι κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες (τι νοστιμιά!) από το καλύτερο ταβερνάκι στο Μούρεσι...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος
και περάσατε όλοι υπέροχα. Αχ με τις περιγραφές σου
με έκανες και νοστάλγησα. Είμαι από το Βόλο
και το Πήλιο το έχω εξερευνήσει για τα καλά
στο δε Μούρεσι και Αη Γιάννη πέρασα πολλά καλοκαίρια
όταν ήμουν στο Λύκειο.
Είναι πραγματικά τόσο όμορφα που δεν σε νοιάζει
που είσαι σε βουνό...οι παραλίες είναι πολύ κοντά
και η δροσιά απίστευτη!

(για τα ταξίδια και τις διακοπές
παραθέτω μία ιστοσελίδα που βέβαια δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα
αλλά την έχει ένα ζευγάρι που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο με τον
γατούλη τους για διακοπές. Ποτέ δεν τον έχουν αφήσει πίσω.
www.ramblincat.com)
maxi2
Δραστήριο μέλος
ζηλεύω.... Βουνό.....
με το γατουλίνι σας μαζί....

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Vicky, ωραία τα μέρη σου!
(σημ. η σελίδα δεν ανοίγει)Maxi μη ζηλεύεις, να πας κι εσύ! Κι άμα είστε πλήθος (δε θυμάμαι, έχεις παιδιά?) κλείστε δύο δωμάτια στον πάνω όροφο, ένα "νυφικό" (κρεβάτι με ουρανό και καλύτερη θέα) για σας κι ένα πίσω για τέκνα και γατιά,

. Πολυτέλειες... Για να χαρείτε καλύτερα και τις ομορφιές του βουνού!Δεν κάνω πλάκα, το "Μυρέσιον" χρεώνει 50Ε Κυριακή-Πέμπτη, 70 ΠΣ και 90 εορτές.
Το 50άρι το Σεπτέμβριο (μέχρι τις 11 που δεν ξεκινούν σχολεία) το προλαβαίνεις και θα χαρείς και πισίνα!
Θαύμα τα ταξίδια, άντε και στο επόμενο τώρα!
maxi2
Δραστήριο μέλος
Ελπίζω ότι απο τον Ιούνιο θα είμαι γενικώς αλλού.........................................

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από maxi2:Δυστυχώς δεν προλαβαίνω για άλλες διακοπές λόγω μαγαζιού...Ελπίζω ότι απο τον Ιούνιο θα είμαι γενικώς αλλού.........................................
![]()
![]()
![]()
![]()
Δηλαδή θα το πραγματοποιήσεις το όνειρο;
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
ΜΕΡΟΣ Β': ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Όταν φύγαμε από Μούρεσι για Αλεξανδρούπολη είχε τρομερή κίνηση. Ακριβώς πριν το Δεκαπενταύγουστο...
Κατέβαιναν στις παραλίες οι πολλοί και οι στενοί δρόμοι δε χωρούσαν 2 λωρίδες. Κολλήσαμε άσχημα σ'ένα χωριό, πανικός! Το γατί τρόμαξε και ταλαιπωρήθηκε. 2 ώρες (!) μετά πιάσαμε Πορταριά προς Άνω Βόλο, σ'ένα πανοραμικό σημείο, ιδανικό για φωτογραφία. Η Νιάρα ήθελε επίμονα να βγει έξω. Της έβαλα το λουρί, να πάρει λίγο αέρα. Είχα τη φαεινή ιδέα να την κρατήσω αγκαλιά για να βγει μαζί μου στη φωτογραφία, όταν πέρασε ένα φορτηγό (τα τρέμει!!!) και αφηνίασε! Μου'φυγε και πάτησε μια τρεχάλα!!! Τσιρίδες εγώ! Ευτυχώς χώθηκε κάτω από το αυτοκίνητό μας (ήταν το σπιτάκι της για καιρό και το αγαπάει) και δεν πετάχτηκε στο δρόμο. Δυσκολεύτηκα να τη βγάλω, αλλα δούλεψε και πάλι η "κροκετοκουδουνίστρα" 
2η περιπέτεια στη Βόλβη: είχαμε κουραστεί από τη διαδρομή κι είπαμε να σταματήσουμε στη Μικρή Βόλβη για καφέ και πίτες. Υπέροχες καφετερίες δίπλα στη λίμνη. Δεν την αφήσαμε στο αυτοκίνητο με τον ήλιο, την πήρε ο Δημήτρης και πήγε να τη δέσει στην καρέκλα, αλλά αυτή κάνει μια βουτιά στο χορτάρι πλάι στη λίμνη! Πόσο ήθελε να δροσιστεί στο χορτάρι... Ευτυχώς, έμεινε κοντά και την έπιασε ο Δημήτρης. Πήρα όμως τις λαχτάρες μου.
Παρεμπιπτόντως στην καφετερία δε στραβομουτσούνιασαν με το γατί. Ίσα ίσα η νεαρή σερβιτόρα άρχισε τις γλύκες: "άχου τι ομορφούλα!"...Στην Αλεξανδρούπολη θυμόταν το σπίτι και την πεθερά μου από την προηγ. φορά. Νέο πρόσωπο ήταν ο πεθερός μου. Τον έβαλα να την ταϊσει μια-δυο φορές και τον συνήθισε κι αυτόν!
Πέρασε ζωή και κότα εκεί! Και ψάρι και μπιφτέκια και κρέας ψητό δηλαδή

! Η πεθερά μου ήθελε να την ταϊζει και να την παίζει συνέχεια, ξετρελάθηκε μαζί της! Τόση αγάπη και τόσα χάδια από όλους η Νιάρα... Στο σπίτι αλώνιζε, την άφηναν παντού (μόνο εγώ μάλωνα πότε πότε μη γρατζουνίσει τις πολυθρόνες, η πεθερά μου όλο "άστην" ήταν)! Αχ, αγαπάνε τόσο τα ζώα και ξέρουν να τους καλοφερθούν, που αν μέναμε κοντά θα της την άφηνα συχνά. Γιατί στο σπίτι μόνο του δε μ'αρέσει να τ'αφήσω (θα το κάνω όταν πρέπει).
Έχουν σκύλο (κυνηγετικό, φωνακλά, μεγάλο) αλλά ευτυχώς στο κτήμα τους μακριά από το διαμέρισμα. Τη Νιάρα δεν την πήγαμε εκεί.
Ήρθε όμως ένας πορτοκαλής γατάκος (έμοιαζε λίγο με τη Νιάρα, παρόμοια ηλικία), αλήτης, κούκλος, και τρύπωσε στο κτήμα τις μέρες που πηγαίναμε. Αμέσως ήρθε για χαδάκια, τι φιλικός! Ζει έξω το καημένο, είναι ερημιά εκεί πάνω. Ευτυχώς όχι πολλά αυτοκίνητα, αλλά έχει πολλά άγρια σκυλιά! Του έδωσαν να φάει και έρχεται κάθε βράδυ πια. Τους είπα να μη δίνουν πια σκυλοτροφή, δεν κάνει, και πήγαμε και αγοράσαμε κροκέτες για γάτες. Μακάρι να τους μείνει, έστω και ως επισκέπτης στο κτήμα. Πηγαίνουν κάθε βράδυ έτσι κι αλλιώς για το σκύλο, ας τον ταϊζουν κι αυτόν. Ο πεθερός μου τον είπε Τάκη, η πεθερά μου Τίγρη. Κατέληξε "Τιγριτάκης"

Αχ, Νιάρα, να σου δώσω γαμπρό τον Τιγριτάκη το μάγκα... Αλλά θα πάει για στείρωση η καημενούλα σύντομα, τι να τον κάνει το γαμπρό;
Έτσι έχασε την ευκαιρία για νέες γνωριμίες στις διακοπές της, αλλά γενικά πέρασε πολύ καλά!
maxi2
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool