Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο ποτέ;; Θα ηρεμήσει ή δεν έκανα καλά που τη μάζεψα; Τη λυπάμαι έτσι που κάνει. Φοβάμαι μην πάθει και τίποτα!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
andiekalton
Νεοφερμένο μέλος
Η γατουλα με αυτη την αλλαγη περιβαλλοντος πανικοβληθηκε και προσπαθει να προστατεψει και τα παιδακια της. Καθησε στο πατωμα και μιλησε της ηρεμα και με γαληνια φωνη. Ζητησε της να σε πλησιασει και χαιδεψε την (αν σε αφησει). Αν σε αισθανεται εσενα νευρικη θα ειναι και η ιδια!
Μη της δωσεις περιθωριο να σκεφτει οτι μπορει να βγει εξω. Δως της να καταλαβει οτι αυτο ειναι το σπιτι της και φροντισε να το κανεις με τον καταλληλο τροπο ηρεμα και σιγουρη για τον εαυτο σου

Η προσεγγιση παντως πετυχαινει καλυτερα οταν κρατας λιγουδια ή φαγητο
Προσπαθησε να κανεις τα παραπανω και πες μας αν πετυχαν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη μου... Πώς πάνε τα πράγματα; Οπωσδήποτε δε θα είναι εύκολα, μιας και είναι κι έγκυος θα είναι παραπάνω ανήσυχη... Εύχομαι τα καλύτερα!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα της περασει. Μη ξεχνας οτι ζουσε τοσο καιρο εξω και ξαφνικα αλλαξε περιβαλλον. Σιγα-σιγα θα ηρεμησει, απλα θελει υπομονη.

Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
'Οποτε την πλησιάζω φωνάζει περισσότερο! Λιχουδιές προσπάθησα να της δώσω αλλά τίποτα. Ούτε και το νερό πλησίασε.
Προς το παρόν κάνω σα να μην είναι εδώ μήπως ηρεμήσει και ξεπροβάλει...
moukelis
Επιφανές μέλος
Eγω θα ελεγα να μην προσπαθεις να την προσεγγισεις,αφησε την στην ησυχια της.Βαλε της και μια σκοτεινη φωλια,ενα κουτακι ας πουμε,οπου θα μπορει να απομονωθει,και θα ξεμυτισει οταν εκεινη ειναι ετοιμη.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό κάνω Δώρα μου, εδώ και ώρα ούτε καν σκύβω να την κοιτάξω. 'Εχει ελαττώσει λίγο τις φωνές.
'Εχω τύψεις που βασανίζεται το ψυχάκι... Προσπαθώ να σκέφτομαι πως έτσι καλό και όμορφο που είναι θα τη βρούμε την άκρη της. Ενώ στο δρόμο τι θα απογινόταν; Είναι και έγκυος και δεν είναι και καλοκαίρι. Θα ήταν οικογενειακώς μέσα στο κρύο.
indrilgon
Δραστήριο μέλος
Προς θεού μην την αφήσεις να κοπανιέται στα τζάμια προσπαθώντας να "αποδράσει", αλλά κανε ότι κάνεις στην καθημερινότητα σου με ηρεμία χωρίς να τις μιλάς συνέχεια, κάτσε στον υπολογιστή, διάβασε ένα βιβλίο ή οτιδήποτε άλλο(χαλάρωσε για να χαλαρώσει και αυτή). Έτσι θα νιώσει ότι δεν αποτελείς απειλή και σιγά σιγά θα ξεμυτίσει. Δώσε της τον χρόνο να εξερευνήσει τον χώρο και να εξικιωθει μαζί του. Μην ξεχνάς ότι η γάτα θα δεθεί πρώτα με τον χώρο και μετά με τον άνθρωπο, ιδικά μια ενήλικη γάτα που δεν έχει μεγαλώσει έχοντας στενή επαφή με ανθρώπους, και μάλιστα ενώ βρίσκετε σε στρεσογόνα κατάσταση όπως η εγκυμοσύνη. Good luck! 
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
anna 21
Δραστήριο μέλος
οποτε στη δικη σου περιπτωση 2 λυσεις βλεπω:
1) την κρατας μεσα, κατα προτιμηση σε ενα μονο δωματιο, και με πολυ υπομονη της δινεις χρονο να προσαρμοστει ρισκαροντας οτι απ' το στρες μπορει να παθει κατι με την εγκυμοσυνη. δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να προσαρμοστει γρηγορα απο αυτα που λες,αυτο το σκηνικο θα κρατησει το λιγοτερο μερες.
2) την αφηνεις εξω. ισως να ηταν πιο ηρεμη αν την επαιρνες παλι μεσα αφου γεννησει και εχει και τα μικρα της. αν καταφερεις βεβαια να βρεις τη φωλια της...
σιγουρα το καλυτερο για τη γατα ειναι να μεινει μεσα στο σπιτι. και στο λεω γιατι και εγω ειχα φτασει στο αμην να τον αφησω παλι εκει που τον βρηκα τον δικο μου τοτε. γιατι αν βλεπεις το ζωο να βασανιζεται ενω εσυ το μονο που θελεις ειναι να το σωσεις, ε λες αφου τοσο πολυ προτιμαει τη ζωη στο δρομο, ας μεινει εκει. αλλα φυσικα δεν ειναι ετσι, ειναι αυτονοητο ξερουμε ολοι πως ειναι η ζωη για τα αδεσποτα. μπορει σε καποια ζωα να παιρνει καποιο χρονο να προσαρμοστουν, αλλα λογικο δεν ειναι και αυτο? αλλαζει ολος ο κοσμος τους δεν ειναι λιγο!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
ωχ! δυσκολη περιπτωση ακουγεται, και ο δικος μου γατουλης οταν τον ειχα μαζεψει απ το δρομο ετσι ακριβως εκανε. ολη μερα κρυβοτανε και το βραδυ ΟΛΟ το βραδυ εκλαιγε και κουτουλουσε στα παραθυρα... αυτο κρατησε γυρω στη βδομαδα αν θυμαμαι καλα. ειχε να κανει και με το γεγονος οτι ειναι φοβικος- μηπως ειναι και αυτη η γατουλα?- και μολις εχασε το γνωριμο του χωρο και τις κρυψωνες του στο δρομο φρικαρε. ηταν και περιοδος αναπαραγωγης και τον πηγα κατευθειαν για στειρωση αλλα νομιζω πιο πολυ του εφταιγε ο χαρακτηρας του, οχι οι ορμονες, γιατι ηταν μικρουλης ακομη, το ειπε και η κτηνιατρος που τον στειρωσε οτι οριακα ηταν ετοιμος για στειρωση.
οποτε στη δικη σου περιπτωση 2 λυσεις βλεπω:
1) την κρατας μεσα, κατα προτιμηση σε ενα μονο δωματιο, και με πολυ υπομονη της δινεις χρονο να προσαρμοστει ρισκαροντας οτι απ' το στρες μπορει να παθει κατι με την εγκυμοσυνη. δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση να προσαρμοστει γρηγορα απο αυτα που λες,αυτο το σκηνικο θα κρατησει το λιγοτερο μερες.
2) την αφηνεις εξω. ισως να ηταν πιο ηρεμη αν την επαιρνες παλι μεσα αφου γεννησει και εχει και τα μικρα της. αν καταφερεις βεβαια να βρεις τη φωλια της...
σιγουρα το καλυτερο για τη γατα ειναι να μεινει μεσα στο σπιτι. και στο λεω γιατι και εγω ειχα φτασει στο αμην να τον αφησω παλι εκει που τον βρηκα τον δικο μου τοτε. γιατι αν βλεπεις το ζωο να βασανιζεται ενω εσυ το μονο που θελεις ειναι να το σωσεις, ε λες αφου τοσο πολυ προτιμαει τη ζωη στο δρομο, ας μεινει εκει. αλλα φυσικα δεν ειναι ετσι, ειναι αυτονοητο ξερουμε ολοι πως ειναι η ζωη για τα αδεσποτα. μπορει σε καποια ζωα να παιρνει καποιο χρονο να προσαρμοστουν, αλλα λογικο δεν ειναι και αυτο? αλλαζει ολος ο κοσμος τους δεν ειναι λιγο!
Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές! 'Ολους σας ευχαριστώ!
Λοιποοοόν... Η μικρή βγήκε πίσω από τον καναπέ (κλαίγοντας γοερά πάντα! ) και έφαγε 1,5 κονσέρβα!! Νερό δεν ήπιε αλλά το φαντάστηκα και της είχα βάλει λίγο μέσα στο φαγητό. Α, τρίφτηκε και λίγο στα πόδια μου. Γενικά, δεν έχει αγριέψει καθόλου. Μόνο φωνάζει ασταμάτητα το καημένο!
Επίσης, λέρωσε 2 φορές όπου να'ναι και πήγαινα από πίσω, τα μάζευα και τα έθαβα με το φτυαράκι στην άμμο της μπας και καταλάβει. Συγνώμη για το αηδιαστικό του πράγματος, αλλά επειδή εντέλει έπιασε και άρχισε να πηγαίνει εκεί, το λέω μήπως χρειαστεί σε κανέναν...
Εν τω μεταξύ, επειδή κλαίει γοερά όπως ξαναείπα, μάλλον οι γάτοι νομίζουν έχει οίστρο και έχουν μαζευτεί 3-4 από κάτω και φωνάζουν κι αυτοί! Να δω ποιος θα με δείρει πρώτος, οι δικοί μου ή οι γείτονες;; Πάντως, το ξύλο δεν το γλιτώνω!
Αν την αφήσω έξω και γεννήσει, δεν υπάρχει περίπτωση να βρω τη φωλιά της. Δε μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τη διαρρύθμιση της γειτονιάς αλλά αποκλείεται. Θα έπρεπε να είμαι ή γάτα ή αθλητής του parkour!! Και πέρσι το καλοκαίρι πάλι ήταν έγκυος και δεν εμφάνισε ποτέ τα μικρά της εδώ. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να πάθει κάτι από το στρες και τις φωνές;;
Μόλις τώρα με άφησε να τη χαΐδέψω γουργουρίζοντας!! Αλλά δε σταματάει να φωνάζει!!! Ελπίζω να κουραστεί και να την πάρει ο ύπνος κάποια στιγμή...
moukelis
Επιφανές μέλος
Kαλημερα,πως ειναι τα πραγματα σημερα;Δεν υπαρχει καποιο πολυ μικρο δωματιο,χωρις θορυβους κτλ,να τη βαλεις;Θα της ειναι πιο ευκολο να αισθανθει ανετα εκει,γιατι δε θα ειναι μεγαλος ο χωρος και θα μπορει να τον ελεγξει καλυτερα.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Από τις 7:30 βγήκε μια φορά για να φάει και μια για την άμμο. Τουλάχιστον, δε φωνάζει πια.
Αρχίζω να ελπίζω πως ίσως θα είναι λίγο πιο εύκολα απ'ό,τι φάνηκε στην αρχή...
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αχ Ειρήνη μου είναι δύσκολη η κατάσταση το καταλαβαίνω, αλλά και μπράβο σου που με άπειρη αγάπη και υπομονή περιθάλπεις τη γατούλα
Όμως, μήπως πλησιάζουν οι μέρες της για τοκετό?
Που μακάρι, το εύχομαι, γιατί όταν με το καλό γίνει η γέννα, τότε η γατούλα θα καταλάβει οτι εσύ δεν είσαι εκεί για να απειλήσεις τα μικρά της, αλλά για να τη βοηθήσεις, να την ταϊσεις, να την δυναμώσεις και να την προστατέψεις με κάθε τρόπο.
Σε κάθε περίπτωση και για την ώρα, προέχει, όπως είπαν και τα κορίτσια πριν να βρεις έστω κι ένα χαρτόκουτο (αφού είναι τόσο μικρός ο χώρος), ώστε να μπορεί να κρυφτεί, να νοιώθει προστατευμένη, μακριά από τα βλέμματα. Αυτό έχει ανάγκη, μόνο έτσι θα καθησυχαστεί κι εκείνη κι εσύ.
Και κάπου εκεί κοντά βάλε τις κροκετούλες της, όποτε θέλει να ξεμυτίζει για γεύμα.
Στην ανάγκη, βάλε ένα παλιό μαξιλάρι εκεί κοντά, να είναι άνετη στην προσωρινή κρυψώνα της (πίσω από τον καναπέ), ώστε να το θεωρήσει πιο μόνιμο.
Έχει κι αυτή τις ανασφάλειές της, λίγο το'χεις η αλλαγή περιβάλλοντος, ο ξαφνικός "εγλεισμός" (εκείνη δεν μπορεί να σκεφτεί οτι είναι για καλό)
και η νευρική της επιφυλακή που ούτως ή άλλως της συμβαίνει, από ένστικτο, λόγω της εγκυμοσύνης?

Όμως απ'ότι δείχνει η συμπεριφορά της με το πέρασμα του χρόνου, μας επιτρέπει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, οτι αργά αλλά σταθερά θα γίνει η πιο γλυκειά σπιτόγατα.
Λίγη υπομονή ακόμα κι όλα καλά θα πάνε
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Απόψε ήταν πολύ πιο ήρεμη. 'Εκανε μια γύρα στις εξόδους γκρινιάζοντας αλλά δε φωνάζει πια απελπισμένη. Της έβαλα χαρτόκουτο σε μια γωνιά, το μύρισε και μετά ούτε να το φτύσει. Πίσω από τον καναπέ της έχω βάλει ένα χοντρό πουλόβερ το οποίο τιμάει. Οπότε, λέω να το βάλω μέσα στο κουτί, να τραβήξω τον καναπέ και να το βάλω εκεί πίσω.
Πάντως, σε'μένα δείχνει μια σχετική εμπιστοσύνη... 'Οταν είμαστε οι δυο μας βγαίνει, μυρίζει, μου τρίβεται, τη χα'ι'δεύω και γουργουρίζει. Αλλιώς, βγαίνει μόνο για τουαλέτα και να φάει. Δεν το περίμενα με τίποτα μετά από όλο το ξαφνικό που τη βρήκε να μην έχει κάνει ούτε ένα κχχχ!! Είναι καλούλα...
Η κοιλιά της είναι αρκετά στρογγυλή αλλά δε μου μοιάζει ετοιμόγεννη. Την Τρίτη έχω κλείσει ραντεβού στον κτηνίατρο. Δε θέλω να σκέφτομαι πώς θα κάνει στη γατοφόρο!!
Κοιμήθηκε τώρα. Λέω να κλείσω κι εγώ λίγο τα μάτια μου. Με τη μικρή, τα καμάρια μου και τις υπόλοιπες καταστάσεις στο σπίτι, χοροπηδάνε τα γράμματα από τη νύστα!!

Ευχαριστώ τοοοοόσο πολύ για τις συμβουλές και τη συμπαράσταση...

moukelis
Επιφανές μέλος
Γιατι θα την πας στο γιατρο αν επιτρεπεται;Θα ελεγα να μην τη στρεσσαρεις περισσοτερο πανω που ηρεμησε,αν δεν ειναι κατι αναγκαιο.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Λες να μην την πάω καλύτερα;
Θα τον ρωτήσω αν θα μπορούσε να έρθει εκείνος κάποια στιγμή και πόσο θα κοστίσει (γιατί έχουμε κι αυτό).
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
εξαρτάται βέβαια κι από τον κτηνίατρο..αλλά εγώ κάποτε ένα ημιαδεσποτάκι που είχε ένας φίλος με πολύ κοκκινισμένο μάτι,το θεραπεύσαμε βγάζοντας το μία αρκετά καλή φωτογραφία κρατώντας τον 4 άνθρωποι!
είδε ο κτηνίατρος τη φώτο κι έβγαλε διάγνωση.
έτσι δεν ταλαιπωρήθηκε ούτε το γατούλι, ούτε ήρθε ο κτηνίατρος.ίσως λειτουργήσει κ για εσάς.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool