Ποια ακριβώς αλήθεια ψάχνεις? Μια γενική αλήθεια για την οποία μπορείς ν' αναρωτιέσαι πάντα αν είναι αλήθεια ή τη δική σου αλήθεια και κατ' επέκταση ίσως του καθ' ενός. Πιστεύω ότι το θέμα της αγάπης προς τα ζώα αλλά και γενικότερα της αγάπης δεν είναι απλό. Η σχέση με τα ζώα που φτάνει μέχρι και την αγάπη γι αυτά καλύπτει πολλές πτυχές και πολλές ανάγκες. Μπορεί να καλύπτει
και τη μοναξιά
και την ανικανότητα να σχετιστεί κανείς με τους άλλους ανθρώπους, δεν κάνει όμως μόνον αυτό. Για παράδειγμα στην περίπτωσή μου διαπιστώνω ότι μου καλύπτει
και την ικανοποίηση μιας κρυμμένης παιδικότητας, τη γωνίτσα εκείνη του εαυτού μου που είναι σε θέση να γελά ή να δακρύζει με τα μικρά απλά πράγματα .... Σε σένα τι καλύπτει η σχέση σου ή η αγάπη σου με/για τα ζώα?
Anima... είναι κακό τελικά να ψάχνεις κανείς μια ισότιμη σχέση?Είναι κακό τελικά,και ας μιλήσω μόνο για μένα,να αναζητώ τα αληθινά αίτια όταν αποφασίζω να κάνω σχέση με ένα ζώο?Να με αμφισβητώ και να με αναθεωρώ?Το θέμα της αγάπης για μένα είναι απλό.Αν θες ,εμείς το κάνουμε πολύπλοκο.Το να σου καλύψει ένα ζώο κάποια στιγμή την μοναξιά ή τις όποιες ανικανότητες σου δεν είναι κακό. Το να γίνει όμως η αρχή ή η βάση της σχέσης αυτής,εδώ έχουμε πρόβλημα.Για μένα λοιπόν η σχέση με τις γάτες που μένω μαζί τους και αυτές με μένα, θέλω να στηρίζετε αλλού.Ούτε η Χαρούλα ούτε και η Λουκία μου καλύπτουν κάτι.Δεν θέλω να τις θεωρώ δεδομένες και ούτε ως κάλυψη ψυχολογικού κενού.Μπορεί να μου κάνουν παρέα ακόμα και σε δύσκολες στιγμές αλλά ο πραγματικός λόγος που αγαπώ αυτά τα ζώα είναι ο θαυμασμός.Δεν αναζητώ καμιά χαμένη παιδικότητα γιατί απλά είναι χαμένη.Άπλα προσπαθώ να σέβομαι εμένα όπως και τα ζώα.Αλλά θα συμφωνήσω ότι ένα ζώο μπορεί να σε κάνει να κλάψες από συγκίνηση και να σου δείξει με τον δικό του τρόπο ότι πρέπει να σταθείς στα πόδια σου σε μια δύσκολη στιγμή σου,αλλά δεν θα σου δείξει το πως ποτέ.Ούτε ακόμα και ένας φίλος μπορεί.Θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου ή μόνη σου.Νομίζω ότι μια τέτοια σχέση θέλω να έχω με τις γάτες μου,ίση.