moukelis
Επιφανές μέλος
Το οτι εστρωσε οπως λες,δε σημαινει οτι ηταν σωστος ο τροπος.Υπαρχουν κι ανθρωποι που ομολογουν εγκληματα μετα απο ασκηση βιας,ψυχολογικης ή σωματικης,ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα.Κανε εναν κοπο και διαβασε τις προηγουμενες σελιδες,ή εστω καποια στοιχεια σχετικα με τον ψυχισμο των παιδιων,και θα δεις οτι δεν ειναι "το καλυτερο" οπως νομιζεις το ξυλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
τα βλεπεις ασπρο μαυρο και το λιγο ξυλο το "παιδαγωγικο" το ονομαζεις μεγαλωμα μεσα στην βια. Μετρον αριστον athanasiad.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Μα δεν υπαρχει παιδαγωγικο ξυλο,αυτο προσπαθω να σου εξηγησω.Υπαρχουν τιμωριες,νουθεσιες,τροποι για να καταλαβει ενας μικρος ανθρωπος οτι κατι αντιβαινει τους κανονες,αλλα το ξυλο εχει αποδειχτει περιτρανα οτι δεν ειναι ενας απο αυτους.
Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος στην συγκεκριμενη περιπτωση; Πως μπορει να καταλαβει το παιδι τον πονο που προκαλει στον αλλον αν δεν τον νιωσει το ιδιο;
Ginger09
Νεοφερμένο μέλος
Δεν είμαι ούτε παιδαγωγός, ούτε γονέας, συνεπώς ό,τι κι αν πω για τα παιδάκια είναι θεωρητικό. Μπορώ όμως να μιλήσω για την Ginger μου, που είναι μια υπέροχη, ζωηρή και καλοσυνάτη γατούλα 7 μηνών: Στο παρελθόν την έχω χτυπήσει 2 φορές και μάλιστα πολύ ελαφρά. Κι όμως με ακούει σα σκυλάκι (σχεδόν). Με πολλή αγάπη, σταθερότητα και αυτοπεποίθηση κάνει μόνο ασήμαντες ζημιές (ως γατί που σέβεται τον εαυτό του), ενώ μόλις της φωνάξω "ΜΗ" σταματάει το αμέσως απαγορευμένο που πάει να κάνει (βέβαια ακολουθεί νιαούρισμα-μπινελίκι στα γατίσια, αλλά δεν πειράζει).
Τώρα, όσο για τα παιδιά, πιστεύω πως δεν θα χτυπήσω ποτέ το παιδί μου εφόσον κάνω. Από μικρός δεν έφαγα ούτε μια σφαλιάρα και έγινα... μια χαρά παιδί.
χμμ.... εεε... μάλλον θα το ξανασκεφτώ αυτό τελικά

moukelis
Επιφανές μέλος
Μα μονο ασχημα πραγματα που εχουμε νιωσει οι ιδιοι δεν κανουμε;Συγνωμη,επειδη δε σου εχουν ανοιξει το κεφαλι,θα πας να ανοιξεις εσυ το κεφαλι καποιου;Επειδη δεν σε εχουν κλεψει ποτε,θα μπεις να κανεις πλιατσικο στο σπιτι καποιου;Επειδη δεν εχεις νιωσει την ταπεινωση και τον πονο ενος βιασμου,θα γινεις βιαστης;Αν ειναι ετσι,να περναμε ολοι ενα σταδιο πονου απο παιδια,για να ξερουμε πως νιωθει το θυμα και να μην γινομαστε θυτες.Δεν ειναι λογικη αυτη,ουτε κι ο εξαναγκασμος ειναι λογικη,ειδικα οταν γινεται με επιβολη,ειναι στατιστικα αποδεδειγμενο οτι τα περισσοτερα παιδια θα ξανακανουν την ιδια πραξη και με περισσοτερη ενταση μολις ξεφυγουν της "επιβλεψης".
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
τα βλεπεις ασπρο μαυρο και το λιγο ξυλο το "παιδαγωγικο" το ονομαζεις μεγαλωμα μεσα στην βια. Μετρον αριστον athanasiad.
Ειλικρινά αυτό τον όρο "παιδαγωγικό ξύλο" δεν τον έχω ακούσει ή διαβάσει ξανά.
Γηράσκω αεί διδασκομένη
Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν καταλαβες την λογικη μου. Και το πας αλλου το παραδειγμα. Αν ενα παιδι βαραει το αλλο τοτε πρεπει να φαει και αυτο να καταλαβει. Λεμε για τα πραγματα που κανει. Τα γατακια πως μαθαινουν δηλαδη να μην δαγκωνονται. Αν πονεσει καποιο το δαγκωμενο αντεπιτιθεται και του αγριευει.
Και ομως, στα συγχρονα σπιτια ειναι που τα παιδια ξεφευγουν με ολη τηνσ ημασια της λεξης. Εκει που υπηρχε αρχη στο σπιτι, και κυριως Πατερας με ολη την σημασια της λεξης, κεφαλή, εκει υπηρχαν και λουριά.
MissKit
Επιφανές μέλος
Αυτό που δεν κατανοούμε είναι ότι πέρα από τα δικαιώματα τα παιδιά μας έχουν και υποχρεώσεις. Πέρα από το να μάθει ένα παιδί το τι πρέπει να κάνει, πως να τρώει, πως να συμπεριφέρεται πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται την ελευθερία του. Αυτό είναι που λίγοι καταφέρνουν να μάθουν στα παιδιά τους.
Τα παιδιά των πόλεων που αναφέρεις έγιναν έτσι όχι επειδή δεν έφαγαν ξύλο αλλά γιατί οι γονείς τους δεν ήταν ποτέ στο σπίτι. Τα δώρα που τους έκαναν προορίζονταν να ξεπληρώσουν το "χρέος τους". Έτσι κι αυτά δεν έμαθαν τι σημαίνει σεβασμός, αγάπη, ανθρωπιά παρά δώρα όταν ήταν μικρά αργότερα χρήματα και πάει λέγοντας.
Το ότι εσύ θεωρείς πως έπρεπε κάποτε να φας ξύλο δεν το σχολιάζω, δε μπορώ να σε κρίνω.

Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ειπα οτι καθοριζει το ξυλο το πως θα βγει ουτε ειναι παραγοντας μοναδικος, ειναι μονο ενα μεσον. Υπαρχουν περιπτωσεις που ο πατερας εριχνε ξυλο και αυτο δεν βγηκε σε κακο. Οποτε ας αφησουμε τις δαιμονοποιησεις, το κυνηγι μαγισσων και την δυιστικη λογικη. Κοιταχτε το συμβολο το γιαπωνεζικο του γιν γιανκ και στοχαστειτε πανω του.
moukelis
Επιφανές μέλος
Χμ...μαλλον εχουμε διαφορετικη αποψη για την οικογενεια.Για μενα μια οικογενεια για να λειτουργησει σωστα δε χρειαζεται κανενα κεφαλι.Ολοι ειναι ισοι,εχουν δικαιωμα στην αποψη τους,και στην πορεια της οικογενειας.Κανεις δεν οφειλει υπακοη σε κανεναν,υπαρχουν οι γονεις που καθοδηγουν τα παιδια,και τα παιδια που μπορουν να κατανοησουν την καθοδηγηση,και να επιλεξουν αν θα την ακολουθησουν.Ο γονιος οφειλει να εφοδιασει το παιδι του για το δρομο που εχει να κανει,ειναι μακρυς,δυσκολος,και χρειαζεται οσα περισσοτερα εφοδια μπορει να κουβαλησει,και πολυ αγαπη και συμπαρασταση.Δουλεια του γονιου δεν ειναι να το πιασει απο το χερι και να το τραβολογαει για να παει εκει που θελει αυτος,ή να περπατησει με το δικο του ρυθμο.Και με συγχωρεις,αλλα δε νομιζω οτι τα παιδια μας χρειαζονται λουρια,ή συμπεριφορα ζωων για να καταλαβουν.Ειναι θαυμασιοι μικροι ανθρωποι,με απειρες ικανοτητες και δυνατοτητες,αρκει να τα βοηθησουμε να τις κατανοησουν,και να τις χειριστουν σωστα.Και υπαρχουν πολυ πιο αποτελεσματικοι τροποι να τα βοηθησουμε να το κανουν αυτο,απο το να τα χτυπαμε και να κανουμε τους παντογνωστες.
Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η οικογενεια ειναι σωμα, οχι αναρθρος οχλος. Και το σωμα εχει ιεραρχια, κεφαλια, καρδιες ποδια. Μεχρι να μεγαλωσει το παιδι εχει την θεση του.
Ginger09
Νεοφερμένο μέλος
Τα παιδιά δεν είναι γατιά. Έχουν διαφορετική νοημοσύνη (ελπίζω). Αν μπορεί ένα γατί να γίνει καλό γατί χωρίς ξύλο, πιθανότατα θα μπορεί κι ένα παιδί να γίνει καλό παιδί χωρίς ξύλο.
Οι γονείς μου δεν με χτύπησαν ποτέ. Βέβαια, έχω φάει αρκετό ξύλο στη ζωή μου είτε στο σχολείο, είτε στο δρόμο, είτε στο ρινγκ, αλλά ποτέ για "παιδαγωγικούς σκοπούς".
Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν το παιδι σου παρει ναρκωτικα, και οσο και να του εξηγεις δεν καταλαβαινει, τι θα κανεις. Θα του δωσεις επιλογη η θα τον περιορισεις και θα κλεισεις σε καποιο κεντρο; Εγω θα τον εκλεινα, ακομα και στο μπουντρουμι, Θα με ευγνωμονουσε στο μελλον που κρατησα το σωμα του καθαρο.(προς δωρα)
moukelis
Επιφανές μέλος
Οτιδηποτε δεν ειναι σωμα για σενα ειναι αναρθρος οχλος;Αν δεν υπαρχει δηλαδη καποιος να χτυπαει το χερι στο τραπεζι και να δινει το λογο σε οποιον πιστευει οτι του αξιζει,δε γινεται δουλεια;Η θεση του παιδιου σε μια τετοια "οικογενεια" θα ειναι παντα κατω φανταζομαι,μεχρι να μεγαλωσει και να αγωνια να κανει μια παρομοια "οικογενεια" για να απολαυσει κι αυτο αυτη την παντοδυναμια του κεφαλιου.Η οικογενεια ειναι σωμα, οχι αναρθρος οχλος. Και το σωμα εχει ιεραρχια, κεφαλια, καρδιες ποδια. Μεχρι να μεγαλωσει το παιδι εχει την θεση του.
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν καταλαβες την λογικη μου. Και το πας αλλου το παραδειγμα. Αν ενα παιδι βαραει το αλλο τοτε πρεπει να φαει και αυτο να καταλαβει. Λεμε για τα πραγματα που κανει. Τα γατακια πως μαθαινουν δηλαδη να μην δαγκωνονται. Αν πονεσει καποιο το δαγκωμενο αντεπιτιθεται και του αγριευει.
Και ομως, στα συγχρονα σπιτια ειναι που τα παιδια ξεφευγουν με ολη τηνσ ημασια της λεξης. Εκει που υπηρχε αρχη στο σπιτι, και κυριως Πατερας με ολη την σημασια της λεξης, κεφαλή, εκει υπηρχαν και λουριά.
Η επιχειρηματολογία, η ήρεμη συζήτηση , ο διάλογος , ο χρόνος που ο καθένας αφιεριώνει για το παιδί του και φυσικά η ενημέρωση από ειδικούς, θα πρέπει πάντα να είναι οι πρώτες και οι ύστατες προσπάθειες και λύσεις για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και οι σωστές βάσεις για μια Δημοκρατική κοινωνία ενηλίκων, γενικότερα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι χούντες, είτε κοινοβουλευτικές είτε όχι, βρήσκουν πάντα έδαφος για να ευδοκιμήσουν. Ανθρώπους φοβισμένους και χωρίς αξιοπρέπεια. Ανθρώπους που έχουν μάθει να φοβούνται και να σκήβουν το κεφάλι στους πατεράδες - αφεντάδες που κρατούν τα λουριά.........
moukelis
Επιφανές μέλος
Ενας ανθρωπος που παιρνει ναρκωτικα ειναι αρρωστος,δεν εχει νοητικη διαυγεια,και φυσικα και θα φροντιζα να μεινει σε καποιο κεντρο ωστε να θεραπευτει.Τι σχεση εχει αυτο με το ξυλο ή τα μπουντρουμια;Αν το παιδι σου παρει ναρκωτικα, και οσο και να του εξηγεις δεν καταλαβαινει, τι θα κανεις. Θα του δωσεις επιλογη η θα τον περιορισεις και θα κλεισεις σε καποιο κεντρο; Εγω θα τον εκλεινα, ακομα και στο μπουντρουμι, Θα με ευγνωμονουσε στο μελλον που κρατησα το σωμα του καθαρο.(προς δωρα)
Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΟΧι το βλεπεις τυρρανικα το θεμα, για αυτο δεν με καταλαβαινεις. Αλλα παντα το παιδι λογω μικρης ηλικιας και αναπτυξης ουτε σταθερες αποψεις θα εχει, και φασεις θα περναει και τρελες που το ιδιο θα τις ξεπερασει σε λιγα χρονια. Οποτε ο ενηλικας εχει καθηκον να καταλαβει τις αδυναμιες σοφης κρισης ενος μικρου και να φερθει σωστα και να μην το αφησει να παρεκτραπει (πολλες φορες με καταστροφικα αποτελεσματα). Ποσους ανοητους ερωτες εχουν περασοι οι μικροι(και μεγαλοι φυσικα, αστοχο παραδειγμα)... Αυτο ας σκεφτουμε μονο. για αυτο χρειαζεται κεφαλη, ο μικρος ειναι οι επιθυμιες, και το θυμοειδες του πλατωνα, ο μεγαλος ειναι το λογικον. Και δεν πρεπει να αποφασιζει το θυμοειδες, αλλα το λογικον.
Ducati
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα ναρκωτικα ειναι ακραια περιπτωση, αλλα οπως το πες, και σε τοσα αλλα δενε χεινοητικη διαυγεια (ειδικα σε κατι "αιωνιους ερωτες"). Ερχεσαι στα λογια μου.Ενας ανθρωπος που παιρνει ναρκωτικα ειναι αρρωστος,δεν εχει νοητικη διαυγεια,και φυσικα και θα φροντιζα να μεινει σε καποιο κεντρο ωστε να θεραπευτει.Τι σχεση εχει αυτο με το ξυλο ή τα μπουντρουμια;
athanasiad
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν το παιδι σου παρει ναρκωτικα, και οσο και να του εξηγεις δεν καταλαβαινει, τι θα κανεις. Θα του δωσεις επιλογη η θα τον περιορισεις και θα κλεισεις σε καποιο κεντρο; Εγω θα τον εκλεινα, ακομα και στο μπουντρουμι, Θα με ευγνωμονουσε στο μελλον που κρατησα το σωμα του καθαρο.(προς δωρα)
Πριν κάνω το οτιδήποτε, θα κοιτάξω να δω με ορθάνοικτα μάτια, τι λάθη έχει κάνει η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά για να φτάσει το παιδί μου σ' αυτή την κατάσταση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool