Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Έχω ακούσει πολλές φορές την άποψη ότι καλό θα ήταν να εκπαιδεύσουμε το ζώο που έχουμε κοντά μας ώστε να μας καταλαβαίνει και να μας "υπακούει", μια άποψη η οποία με βρίσκει αντίθετο.
Πιο δελεαστικό λοιπόν θεωρώ το να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε εμείς το ζώο και να το καταλάβουμε οπότε ας αρχίσουμε.

Η γάτα έχει διάφορους τρόπους στο να εκδηλώσει διάφορες μορφές συμπεριφοράς της οπότε ας συγκεντρώσουμε εδώ κάποια βασικά πράγματα που γνωρίζουμε προς γνώση και .... επιμόρφωση!

Όσον αφορά την ουρά, μια γάτα μπορεί να εκδηλώσει διάφορα συναισθήματα με το κούνημα της ουράς της.
Όταν η ουρά της είναι όρθια σαν "κεραία" τότε θέλει να υποδηλώσει μια καλή και χαρούμενη διάθεση, ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες, με ανθρώπους ή με τον άνθρωπο που την φροντίζει.
Άλλοι το μεταφράζουν ως χαρά κι άλλοι ως χαιρετισμό.
Μια όρθια και "φουντωτή" ουρά μπορεί να σημαίνει επιθετική διάθεση, ειδικά εάν συνδυάζεται και με μια κυρτωμένη πλάτη και λοξό περπάτημα.
Μπορεί όμως να είναι κι ένα είδος παιχνιδιού, ειδικά στις γάτες μικρότερης ηλικίας.
Όταν όμως δύο ενήλικες γάτες έχουν αυτή την στάση και κοιτιούνται επίμονα, τότε μάλλον θα ακολουθήσει ένας γερός "γατοκαυγάς".

Το νευρικό κούνημα της ουράς της πέρα - δώθε ίσως να δείχνει μια νευρικότητα ή αβεβαιότητα από την πλευρά της.
Τα μάτια της γάτας επίσης μπορούν να μας πουν πολλά.
Οι διεσταλμένες κόρες μπορεί να υποδηλώνουν είτε περιέργεια της γάτας για κάτι που συμβαίνει, είτε το ενδιαφέρον της για κάποιο παιχνίδι.
Όταν κοιτάζει κάποιον άνθρωπο κι ειδικότερα τους ανθρώπους με τους οποίους μένει στο ίδιο σπίτι, τότε θέλει να δείξει την τρυφερότητα της και την αγάπη της, ειδικά εάν μισοκλείσει τα μάτια ή τα ανοιγοκλείσει αργά.
Εάν λοιπόν απευθυνθεί κάποιος στην γάτα του εκείνη την ώρα με απαλή κι ήρεμη φωνή κι ανοιγοκλείσει αργά τα μάτια του, πιθανότατα να την βοηθάει να νιώσει αγάπη κι από την δική του την πλευρά.

Τα αυτιά της γάτας είναι στα λεγόμενα "ατού" της αφού μπορεί και κινεί τους μύες των αυτιών της κατά βούληση και να τα στρέφει προς την κατεύθυνση που επιθυμεί.
Όταν τα αυτιά της είναι στραμμένα προς τα πίσω και κολλημένα προς το κεφάλι της, τότε πιθανότατα να νιώθει επιθετικότητα.
Παρόλα αυτά, κατά το παιχνίδι της κι όταν ασχολείται με κάτι αποκλειστικά, μπορεί να δαγκώσει το παιχνίδι της, τα αυτιά της να πάρουν την παραπάνω μορφή και να μην αφήνει τίποτα και κανέναν να της αποσπάσει το παιχνίδι της.
Αυτή είναι μια ένδειξη κυριαρχίας κι επιβολής της γάτας οπότε μπορούμε να την αφήσουμε να απολαύσει το παιχνίδι της.

Τα αυτιά που είναι στραμμένα προς τα μπροστά κι είναι όρθια υποδηλώνουν είτε την περιέργεια της είτε απλώς την αυτοπεποίθηση της.
Η γλώσσα του σώματος της γάτας επίσης μπορεί να έχει μια μεγάλη ποικιλία.
Η κυρτή πλάτη με τις όρθιες τρίχες, ο σφυριχτός ήχος που θα βγάλει, η φουντωτή ουρά και το λοξό περπάτημα δείχνει σαφώς την ενόχληση της απέναντι σε κάποιον ή σε κάποιο άλλο ζώο κι εάν τα αυτιά της είναι στραμμένα προς τα πίσω, τότε είναι σε αμυντική στάση.
Εάν τα αυτιά της είναι στραμμένα προς τα εμπρός, τότε μάλλον είναι σε επίθεση.
Αυτή την στάση πάντως την παίρνουν - χωρίς τον ήχο νομίζω - κι όταν παίζουν ενίοτε.
Η γάτα η οποία κάθεται σαν Σφίγγα νιώθει ηρεμία κι ασφάλεια ενώ μια γάτα η οποία σου δείχνει την κοιλιά της, θέλει να σου δείξει την εμπιστοσύνη της και την επιθυμία της για χάδια.
Το γουργουρητό της γάτας υποδηλώνει την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση της, ειδικά όταν δέχεται χάδια και χαϊδέματα.
Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορεί να υποδηλώνει κι έναν έντονο πόνο τον οποίο νιώθει.
Η γάτα η οποία θέλει να δώσει χάδια χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους όπως το γλείψιμο, η ελαφριά κουτουλιά που θα κάνει στον άνθρωπο ή το τρίψιμο στα πόδια του.
Σε πρώτο επίπεδο νομίζω πως αυτά είναι κάποια σημάδια της γάτας μας τα οποία μπορούμε να έχουμε κατά νου για να την κατανοούμε καλύτερα.
Εάν κάποιος γνωρίζει περισσότερα, ας το γράψει χωρίς φόβο και πάθος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες Γιώργο

Η μικρή μας πάντως όταν παίζει παίρνει πολλές από τις επιθετικές στάσεις, όχι γιατί νιώθει να απειλείται, αλλά γιατί λυσσάει στο παιχνίδι. Ειδικά αυτό το τρέξιμο "με χειρόφρενο" είναι από τα αγαπημένα της. Όπως επίσης το χοροπηδητό στον καναπέ με τα αυτιά πίσω
. Το πρωί επίσης όταν μας δει, έρχεται στα πόδια μας και περνώντας ακουμπάει την ουρά της, χωρίς να τρίβεται όμως. Διάβασα ότι αυτό είναι χαιρετισμός.Τι να κάνουμε, μαθαίνουμε κι άλλες... ξένες γλώσσες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
Εμένα πάλι όταν θέλει ναζάκια κ χαδάκια, χώνει τη μουσουδίτσα του ανάμεσα στα χέρια, στο λαιμό ή μέσα στα μαλλιά. Άλλες φορές πάλι, όταν κάθομαι με την πλάτη στον τοίχο, έρχεται κ χώνεται από πίσω μου κ κοιμάται
. Μάλλον θα θέλει να νιώθει ασφάλεια. Πάντως είναι υπέροχο να ξέρεις τη γλώσσα του σώματος της γάτας, μαθαίνεις τόσα πολλά γι' αυτήν, για τα θέλω της, τα συναισθήματά της κτλ
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Α) αν κοιτάει κάπου έχοντας το αριστερό αυτί της μπροστά και το δεξί προς τα πλάγια σημαίνει πως κάτι την προβληματίζει θετικά. Το αντίθετο στη κίνηση των αυτιών της δεν βρήκα πουθενά τι σημαίνει
Β) αν και τα δύο αυτιά βλέπουν πλάγια τότε κάτι την προβληματίζει αρνητικά και παραμένει προσηλωμένη σε αυτό μέχρι που είτε θα το αψηφήσει είτε θα το πλησιάσει με προσοχή κυρίως από περιέργεια έχοντας τότε και τα δύο αυτά στραμμένα προς τα εμπρός.
Αυτά τα παρατήρησα και με την Χιονάτη κυρίως τα βράδια που έκανε βόλτες στον κήπο του εξοχικού.
endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μιας που μπήκε ο Σεπτέμβριος κι αρχίζουν τα σχολεία, θα μπορούσαμε κι εμείς να στρωθούμε κάτω ώστε να γνωρίσουμε λίγο την συμπεριφορά της γάτας μας και να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας στο να την κατανοήσει, να την αποκωδικοποιήσει και να την καταλάβει.
Έχω ακούσει πολλές φορές την άποψη ότι καλό θα ήταν να εκπαιδεύσουμε το ζώο που έχουμε κοντά μας ώστε να μας καταλαβαίνει και να μας "υπακούει", μια άποψη η οποία με βρίσκει αντίθετο.![]()
συμφωνώ μαζί σου....μα είναι δυνατόν να περιμένει κανείς από τη γάτα του να τον υπακούει?????

γατί είναι, όχι σκυλι!
κατά τ' άλλα πολύ χρήσιμο το άρθρο, ευχαριστούμε!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Meleki, αυτό με την όρθια ουρά είναι όντως ένα είδος χαιρετισμού.
Όποτε μπαίνω στο σπίτι ύστερα από απουσία κάποιων ωρών, όποτε ξυπνήσω και με δει ή όποτε ξυπνήσει εκείνη και με δει τότε η ουρά είναι όρθια σαν την κεραία.

Αυτό υποδηλώνει αφενός έναν χαιρετισμό κι αφετέρου ότι είναι σε καλή διάθεση.
Αν και τον πρώτο καιρό που την είχα δε μου τριβόταν στα πόδια, τώρα τελευταία παρατηρώ ότι της αρέσει είτε να ψιλοτρίβεται είτε να μπερδεύεται στα πόδια μου.
Ορισμένες φορές αναγκάζομαι να κάνω ακροβατικά για να μην την πατήσω μέχρι που θα φάω καμία τούμπα στο τέλος.

Sailor Moon, η δική μου όταν θέλει χάδια και δεν της φτάνουν αυτά που ήδη εισπράττει, χώνει το κεφάλι της στην παλάμη μου ή ξαπλώνει δίπλα μου σε πλάγια στάση και γυρίζει ανάσκελα το κεφάλι της ή σκαρφαλώνει επάνω μου και φλύφει το πρόσωπο μου.
Όταν ήταν πιο μικρή είχε μανία να ξαπλώνει ανάμεσα στην πλάτη μου και στην καρέκλα του γραφείου μου αλλά επειδή μεγαλώνει κι ίσως δεν βολεύεται πλέον, έχει καιρό να το κάνει.

Γιάννη, αυτό με το αριστερό αυτί μπροστά και το δεξί στα πλάγια δεν το γνώριζα!
Παρατηρώ πάντως ότι όταν της δίνω ένα νέο παιχνίδι ή την "καλώ" να παίξουμε με κάτι που δεν το έχει ξαναδεί πριν τότε τα αυτιά της είναι προς τα πλάγια κι είναι επιφυλακτική.
Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πλησιάσει κι εάν είναι κανένα ψεύτικο ποντίκι, το ξεθεώνει!
Μετά θα το πάρει στο στόμα της και θα το μεταφέρει σαν τρόπαιο σε όλο το σπίτι ή θα μου το φέρει εμένα.

endorama, συμφωνώ μαζί σου αλλά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να εκπαιδεύσουν την γάτα τους και να τη μετατρέψουν προφανώς σε κλόουν.

endorama
Εκκολαπτόμενο μέλος
Meleki, αυτό με την όρθια ουρά είναι όντως ένα είδος χαιρετισμού.
Όποτε μπαίνω στο σπίτι ύστερα από απουσία κάποιων ωρών, όποτε ξυπνήσω και με δει ή όποτε ξυπνήσει εκείνη και με δει τότε η ουρά είναι όρθια σαν την κεραία.
Αυτό υποδηλώνει αφενός έναν χαιρετισμό κι αφετέρου ότι είναι σε καλή διάθεση.
Αν και τον πρώτο καιρό που την είχα δε μου τριβόταν στα πόδια, τώρα τελευταία παρατηρώ ότι της αρέσει είτε να ψιλοτρίβεται είτε να μπερδεύεται στα πόδια μου.
Ορισμένες φορές αναγκάζομαι να κάνω ακροβατικά για να μην την πατήσω μέχρι που θα φάω καμία τούμπα στο τέλος.
Sailor Moon, η δική μου όταν θέλει χάδια και δεν της φτάνουν αυτά που ήδη εισπράττει, χώνει το κεφάλι της στην παλάμη μου ή ξαπλώνει δίπλα μου σε πλάγια στάση και γυρίζει ανάσκελα το κεφάλι της ή σκαρφαλώνει επάνω μου και φλύφει το πρόσωπο μου.
Όταν ήταν πιο μικρή είχε μανία να ξαπλώνει ανάμεσα στην πλάτη μου και στην καρέκλα του γραφείου μου αλλά επειδή μεγαλώνει κι ίσως δεν βολεύεται πλέον, έχει καιρό να το κάνει.
Γιάννη, αυτό με το αριστερό αυτί μπροστά και το δεξί στα πλάγια δεν το γνώριζα!
Παρατηρώ πάντως ότι όταν της δίνω ένα νέο παιχνίδι ή την "καλώ" να παίξουμε με κάτι που δεν το έχει ξαναδεί πριν τότε τα αυτιά της είναι προς τα πλάγια κι είναι επιφυλακτική.
Βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πλησιάσει κι εάν είναι κανένα ψεύτικο ποντίκι, το ξεθεώνει!
Μετά θα το πάρει στο στόμα της και θα το μεταφέρει σαν τρόπαιο σε όλο το σπίτι ή θα μου το φέρει εμένα.
endorama, συμφωνώ μαζί σου αλλά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να εκπαιδεύσουν την γάτα τους και να τη μετατρέψουν προφανώς σε κλόουν.![]()
δεν ξέρω αν με πιστεύετε αλλά εγώ το πιστεύω ακράδαντα αυτό:
πως....επειδή δεν εκπαιδεύω τα γατιά μου, δεν τα κάνω μπάνιο πχ, ούτε καν τα βουρτσιζω επειδή δεν τους αρέσει (προτιμώ να σκουπίζω το σπίτι 10 φορες τη μέρα) επειδή λοιπόν, ποτέ δεν τα υποβάλλω σε καμιάς μορφής ταλαιπωρία αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη,
όταν λοιπόν έρθει η ανάγκη αυτά δεχονται αδιαμαρτύρητα ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Με εμπιστεύονται. Τους ανοίγω το στόμα να δωσω χάπι, τα βάζω σε κουβί, ταξιδεύουμε, τα πάω στο γιατρό, στο καράβι, ακόμα και στη μοτοσυκλετα ανεβαίνουν χωρίς να βγάλουν κιχ! Χωρίς εμετούς, φωνές, τσακωμούς. Ούτε καν λερωνουν το κλουβί τους τα χρυσούλια μου
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Δύο πραγματάκια που θα ήθελα να αναφέρω επίσης όσον αφορά την συμπεριφορά της γάτας είναι η υγιεινή της κι η έμφυτη περιέργεια της.
Η γάτα είναι φύσει περίεργο ζώο, της αρέσει να εξερευνά, να μαθαίνει, να παρατηρεί και να ασχολείται με πράγματα που για εκείνη είναι καινούρια.
Οπότε μια γάτα η οποία είναι περιορισμένη εντός σπιτιού θα θέλει συχνά να ασχοληθεί με κάτι καινούριο.
Κάποια παιχνίδια θα "καθησυχάσουν" αυτή της την περιέργεια όπως για παράδειγμα μπαλάκια, laser, κορδέλες, καλαμάκια και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να της δώσει την εντύπωση ότι ελίσσεται και βγάζει κάποιον ήχο.
Όσον αφορά την υγιεινή, η γάτα είναι όντως ένα από τα πιο καθαρά ζώα αφού θέλει να κάνει την ανάγκη της σε συγκεκριμένο χώρο (χώμα, άμμο) όπου μπορεί να σκεπάσει τα "δώρα" της προς την Φύση (
)Όταν όμως μια γάτα αρχίζει συστηματικά να λερώνει εκτός της αμμολεκάνης της - κι εφόσον αυτό δεν οφείλεται σε βρώμικη λεκάνη, βρώμικη άμμο που δεν έχει αλλαχθεί πρόσφατα κλπ -τότε αυτό θα πρέπει να μας επιστήσει την προσοχή καθώς μπορεί να είναι μια ένδειξη για κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.
irinachou
Εκκολαπτόμενο μέλος
οταν το γατακι σου σε δαγκωνει χωρις να τσιριξεις απο πονο αλλα ειναι αρκετα δυνατα τι σημαινει???
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Όταν παίζουν βγαίνουν από μέσα τους όλα τους τα ένστικτα/κυνήγι. Δαγκωματάκια, νυχάκια κτλ
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
irinachou, απλώς παίζει.
Και μεταξύ τους το κάνουν τα γατάκια αλλά και με τη μητέρα τους.
Όταν το παρακάνουν βέβαια η μητέρα τους μπορεί είτε να βγάλει ένα ψιλοδυνατό νιαούρισμα είτε να τα χτυπήσει απαλά με το μπροστινό της πόδι στο κεφάλι ώστε να τους δείξει ότι την πονάνε.
Κι η δική μου με δαγκώνει αλλά ποτέ δυνατά κι ευτυχώς δε με έχει γρατζουνίσει ποτέ.
Ένας τρόπος για να το σταματήσει εάν σε πονάει είναι να φυσήξεις απαλά στο πρόσωπο του μια φορά.
Ένας άλλος τρόπος (που χρησιμοποιώ εγώ) είναι ένα σχετικά δυνατό επιφώνημα που υποδηλώνει πόνο.
Ένας άλλος τρόπος είναι να της αποσπάσεις την προσοχή ή να σταματήσεις να ασχολείσαι μαζί της για λίγο.
valasia1
Νεοφερμένο μέλος
Ο Τσίκο μου δεν καθετε ποτε σαν Σφίγγα παραμονο οταν τρωει (περιπου). Ειναι συνεχώς ξαπλωμενος. Ομως τις περισσοτερες φορές καθεται τεντωμένος, ακομα κ όταν κοιμάται, κοιμαται τεντωμενος με το κεφάλι του στο μαξιλάρι μου (πλαγια, ανασκελα, μπρούμητα). Εχω να τον δω κουλουριασμενο απο τότε που ήταν 1-2 μηνών .. Αυτη η στάση σωματος σημαίνει κατι?Η γάτα η οποία κάθεται σαν Σφίγγα νιώθει ηρεμία κι ασφάλεια ενώ μια γάτα η οποία σου δείχνει την κοιλιά της, θέλει να σου δείξει την εμπιστοσύνη της και την επιθυμία της για χάδια.![]()
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Δεν γνωρίζω εάν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι δεν κάθεται στην συγκεκριμένη στάση, το γεγονός όμως ότι κοιμάται τεντωμένος είναι κάτι το οποίο κάνουν οι περισσότερες γάτες ορισμένες φορές.
Τι ηλικία έχει;
valasia1
Νεοφερμένο μέλος
11 μηνών ειναι περιπου. Το κτήνος μου..

Mauros Gatos
Εκκολαπτόμενο μέλος
αν δεν κανω λαθος αυτο εχει να κανει με την θερμοκρασια του δωματιου.Η γατα κουλουριαζεται οταν εχει κρυο στο δωματιο και κοιμαται "τεντωμενη"(αν καταλαβα σωστα) οταν ζεσταινεται. Καπου εδω μεσα το ειχα διαβασει αν θυμαμαι καλα.Ο Τσίκο μου δεν καθετε ποτε σαν Σφίγγα παραμονο οταν τρωει (περιπου). Ειναι συνεχώς ξαπλωμενος. Ομως τις περισσοτερες φορές καθεται τεντωμένος, ακομα κ όταν κοιμάται, κοιμαται τεντωμενος με το κεφάλι του στο μαξιλάρι μου (πλαγια, ανασκελα, μπρούμητα). Εχω να τον δω κουλουριασμενο απο τότε που ήταν 1-2 μηνών .. Αυτη η στάση σωματος σημαίνει κατι?
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος
Απολαμβάνει τις βόλτες με το αυτοκίνητο που είναι μεγάλες γιατί η κτηνίατρος δεν είναι και κοντά και το δείχνει με μια στάση σφίγγας και ένα βλέμμα απίστευτο!Είναι και τόσο χαλαρός που αν βάλω το χέρι μου και του χαιδέψω λίγο το σημείο κάτω από το πηγούνι κοιμάται αμέσως.
Νιαουρίζει αρκετά μπορώ να πω τελευταία, πείτε με τρελή αλλά σαν να συνεννοουμαστε.Προχτές είχε πάρει θέση ύπνου και με κοίταγε και νιαούριζε και εγώ απλά καταλάβαινα ότι θέλει να κλείσω η' να χαμηλώσω τη τηλεόραση,μόλις την έκλεισα είχε ύφος ικανοποιησης και αμέσως κοιμήθηκε!
O κακομοίρης το μεγάλο ταράκουλο το έπαθε χτες που έβαλα ηλεκτρική σκούπα,δεν φαντάστηκα ότι θα τρόμαζε τόοοοοσο πολύ!!!
Απλά εξαφανίστηκε!!!!
Εχω διαβάσει ότι δεν πρέπει να τρώμε στον ίδιο χώρο με τη γάτα για να μην την κάνουμε να ζητιανεύει φαγητό.
Εμείς πάμε και τρώμε στη κρεβατοκάμαρα,άβολα,για να μην νιώθει περίεργα και ας του έχουμε βάλει φαγητό.Χτες πρώτη φορά κάτσαμε σαν άνθρωποι να φάμε μπροστά του,έμοιαζε να θέλει να ορμήσει(όρμησε στη μπύρα
) αλλά πήρα λίγο σαν να του το προσφέρω και απλά το μύρισε δεν έκανε καμιά κίνηση να το φάει (ήταν μοσχαρίσιο ρολό..μούρλια) απλά ήθελε να είναι εκεί κοντά στο τραπέζι και ας είχε φάει
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι όταν τρώνε στον ίδιο χώρο με εμάς γίνονται ζητιανάκια. Οι γάτες είναι περίεργες και όταν δουν κάτι στο τραπέζι είναι φυσικό να τους κινήσει την περιέργεια. Όταν θα σηκωθεί ο γάτος μου στα πίσω πόδια για να δει τι έχει το τραπέζι, θα πάρω το πιάτο μου και θα το βάλω μπροστά του να το μυρίσει. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να επιτεθεί στο πιάτο γιατί σιχαίνεται τα λαχανικά. Αν μυρίσει το κρέας, πάλι δεν θα επιτεθεί γιατί αν είναι μεγάλο κομμάτι ξέρει ότι δεν μπορεί να το φάει. Αν όμως τον δω να νιαουρίζει, του δίνω κομματάκια κρέατος ή κάτι άλλο που του αρέσει για να του φύγει η όρεξη. Όσο προσπαθούμε να τα εμποδίσουμε από το φαγητό μας, τόσο το χειρότερο. Πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές που μας βλέπουν να τρώμε και νιαουρίζουν, την κάνουν με ελαφρά μόλις μυρίσουν τι έχουμε στο πιάτο.Εχω διαβάσει ότι δεν πρέπει να τρώμε στον ίδιο χώρο με τη γάτα για να μην την κάνουμε να ζητιανεύει φαγητό.
Εμείς πάμε και τρώμε στη κρεβατοκάμαρα,άβολα,για να μην νιώθει περίεργα και ας του έχουμε βάλει φαγητό.Χτες πρώτη φορά κάτσαμε σαν άνθρωποι να φάμε μπροστά του,έμοιαζε να θέλει να ορμήσει(όρμησε στη μπύρα) αλλά πήρα λίγο σαν να του το προσφέρω και απλά το μύρισε δεν έκανε καμιά κίνηση να το φάει (ήταν μοσχαρίσιο ρολό..μούρλια) απλά ήθελε να είναι εκεί κοντά στο τραπέζι και ας είχε φάει
![]()
Gianduia7
Πολύ δραστήριο μέλος

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για το κατοικίδια; Ότι καταλαβαίνουν πως το αφεντικό τους έχει διαβήτη και πως μπορούν να μυρίσουν και με το στόμα; Τρεις extra πληροφορίες για τη γάτα σας!
Μπορεί να αγαπήσουν υπερβολικά πολύ
Σε αντίθεση με την άποψη που επικρατεί ότι οι γάτες είναι ψυχρές και ύπουλες, στην πραγματικά πρόκειται για ένα από τα πιο συναισθηματικά πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Για παράδειγμα αν βιώσουν τον αποχωρισμό με έναν άνθρωπο που αγαπούν, μπορεί να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης. Επομένως μην εκπλήσσεστε όταν επιστρέφοντας σπίτι μετά από πολλές ώρες, διαπιστώσετε ότι η γάτα σας έχει κάνει την ανάγκη της στα παπούτσια σας. Μπορεί επίσης να καταλάβετε τη μελαγχολία της όταν βηματίζει αργά, όταν εμποδίζει την είσοδό σας ή όταν μπλέκεται στα πόδια σας.
Μυρίζουν με το στόμα τους
Κι όμως συμβαίνει κι αυτό! Οι γάτες στο πάνω μέρος του στόματός τους, έχουν έναν αδένα όσφρησης που τον χρησιμοποιούν όταν θέλουν να μυρίσουν κάτι καλά. Εφεδρικός και με ενισχυτικό ρόλο με άλλα λόγια! Κι αυτό συνήθως το κάνουν οι αρσενικές γάτες που δεν θα διστάσουν να ανοίξουν διάπλατα το στόμα τους προκειμένου να μυρίσουν μία θηλυκή γάτα όταν βρίσκεται στις γόνιμες μέρες της!
Φιλούν με τα μάτια τους
Λατρεύετε εκείνο το πετάρισμα στα μάτια που κάνει η γάτα σας κάθε φορά που σας κοιτάει; Εκείνη να δείτε! Όταν οι γάτες κάνουν αυτήν την κίνηση μεταξύ τους είναι καθαρά σημάδι συμφιλίωσης. Όταν όμως ανοιγοκλείνουν αργά τα μάτια τους στον άνθρωπο που αγαπούν και που τις φροντίζει σημαίνει τρυφερότητα και αγάπη. Την επόμενη φορά που η αγαπημένη σας γάτα θα σας ανοιγοκλείσει τρυφερά τα μάτια δεν μένει παρά να ανταποκριθείτε κι εσείς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Θα το καταλάβει και θα σας το ανταποδίδει για όση ώρα κάνετε αυτή την κίνηση!
Πηγή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλό!! Ωραίο θέμα!!
Να σου πω τη αληθεια αυτο για τον διαβητη νομιζα πως ισχυε μόνο για τα σκυλιά!!!
Αμα βρω και εγω κατι χρησιμο θα το συμπληρωσω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool