Η... αποκωδικοποίηση της συμπεριφοράς της γάτας!

Φοβερό θέμα ειδικά για εμάς τους σχετικά νέους (και ψιλοάσχετους ακόμα) γατογονείς! :P
Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα όλα αυτά, ελπίζω να εμπλουτίζεται συνεχώς το συγκεκριμένο θέμα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: 3 πληροφορίες που ενδεχομένως αγνοείτε για τις γάτες!

Πολυ ενδιαφερον θεμα Κατερινακι μου. :)
Το δευτερο για να ειμαι ειλικρινης το ηξερα, για τα αλλα ομως δεν ειχα ιδεα. Και να φανταστεις οτι αυτο με το μπλεξιμο στα ποδια και τον αργο βηματισμο το κανει ο Τσαμ τσαμ μου και μεχρι τωρα εκνευριζομουν η ηλιθια, νασαι καλα που το εθεσες υπ' οψιν, απο τωρα θα αντιδρω τελειως διαφορετικα.;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αδέσποτο γατάκι που μάζεψα, επιζητεί συνέχεια αγκαλιές

Πριν κανα 4μηνο στην αυλη μου δειλα δειλα εμφανιστηκε ενα πολύ μικρο μικρο γατάκι σκελετωμένο και σε ασχημη κατάσταση.Το φροντισα με αγαπη και εχει παρει τα πανω του.Συνεχεια θελει να σκαρφαλωσει πανω μου και να ερθει στην αγκαλιά μου.Αυτη η σταση ειναι απλα σαν ενδειξη αγαπης η σημαινει και τιποτα αλλο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αδέσποτο γατάκι που μάζεψα, επιζητεί συνέχεια αγκαλιές

Οταν ένα πλασματάκι "άγριο" θέλει να έρθει επάνω σου....ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει....σε αγαπάει και θέλει να είναι μαζί σου!!! Ελπίζω να αποφασίσεις να το κάνεις μόνιμα παρεάκι σου και να περάσετε υπέροχα!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαδάκια θέλει, επίσης άμα αρχίσει κινήσεις ζυμώματος πάνω στην αγκαλιά σου είναι και αυτό ένδειξη αγάπης! Πάρε το στη αγκαλιά σου!

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις πληροφοριες και τις γνωσεις σας.

Η γάτα μου κουνάει συναίχεια την ουρα της περα δωθε γρήγορα.Γιατι το κάνει αυτο;Όταν την εχω στην ποδιά μου και την χαϊδεύω την κουνάει,οταν είναι κάτω παλι την κουνάει επίμονα...Μήπως πονάει;Αλλα δεν νομίζω γιατι τρωει κανονικά το φαγάκι της,κοιμαται,και εχει ορεξη για παιχνιδια...

Η ουρά της γάτας είναι μια ένδειξη των συναισθημάτων της. Θεωρείται οτι το να κουνάει πέρα-δώθε την ουρά της, είναι μεν σημάδι εκνευρισμού, αλλά εξίσου και ανυπομονησίας.
Η δική σου, ούσα ζωηρή και παιχνιδιάρα, πιθανόν με αυτό τον τρόπο να δηλώνει οτι θέλει κάπου να διοχευτεύσει την ενεργητικότητά της:hmm:

Παρακάτω δυο πίνακες με τις πιο συχνές και χαρακτηριστικές "εκφράσεις" της ουράς::)
1949651wq3wz2n0d8.gif

2015_07_09_232206.jpg

Cat_bodytails.jpg

Ευχαριστουμε πολυ Αλεξανδρα για τις πληροφοριες που μας εδωσες ! :thumbsup:

alcyone πολυ πιθανο να ειναι αυτο τελικα!Ειναι μικρη ακομα και πολυ ζωιρη :D Ευχαριστω για την απαντηση!!

Είναι και ζήτημα χαρακτήρα.. Η δική μου σε λίγο κλείνει τα 3 της χρόνια κι ακόμα όταν κάθεται πάνω μου, ενώ τη χαϊδεύω και χαλαρώνει, εξακολουθεί ορισμένες φορές να πηγαινοφέρνει την ουρά της. Θέλω να πω, οτι μπορεί να απολαμβάνει ήσυχα τα χάδια, αλλά μέσα της έχει πάντα την τάση της εξερεύνησης την αίσθηση του "κυνηγού" και της βγαίνει...στην ουρά!:P

Η γατούλα μου μιλάει...

Χαιρετε!! :D

τελευταια η μια απο τις 2 γατουλες μου με κοιταει στα ματια επιμονα και μου μιαουριζει Γουργουριζοντας. Σαν κατι να μου ζηταει αλλα δεν ξερω τι....

Και για να σας προλαβω....δεν πειναει :P. Ταϊσμενη την εχω .

Γιατι αραγε το κανει αυτο? Μηπως ζηταει την προσοχη μου και τα χαδια μου?? :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν είναι όλες τις οι λειτουργίες φυσιολογικές και οι υλικές της ανάγκες ικανοποιημένες, τότε μάλλον προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σου ζητώντας χάδια και προσοχή αλλά και για να σου δείξει πόσο σ'αγαπάει το γλυκούλι..
cat-hug-and-love-smiley-emoticon_orig.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η γατούλα μου μιλάει...

Ειναι καλυμενη απο φαϊ-νερό-άμμο.... :)

Συνηθως μου το κανει σε ωρες χαλαρωσης. Καθομουν πριν στον καναπε και ηρθε διπλα μου και μου εκανε νιαααααουυυ.... πολυ επιμονα ομως. Τι ειναι?? τη ρωταω... Νιαααααουυ μου κανει και αρχιζει το γουργουρισμα..... :)

Αχ να μπορουσα να καταλαβω τι μου λεει.... :inlove:

Μάλλον ή χαδάκια, ή παιχνιδάκια :D

Απάντηση: Η γατούλα μου μιλάει...

Nιωθω μεγαλη χαρα γιατι προσφατα τις πηρα και ενω τις πρωτες μερες δε μαφηναν ουτε να τις χαιδευω καλα καλα.... τωρα μου γουργουριζουν και ξαπλωνουν διπλα μου η πανω μου.

Μαλιστα οταν αλλαζω δωματιο με ακολουθουν. Παω στην κουζινα..ερχονται και ξαπλωνουν κατω απο τ τραπεζι... παω στο νεροχυτη να πλυνω πιατα χωνονται μες στα ποδια μου και ξαπλωνουν... Παω στο κρεβατι ...με ακολουθουν και ξαπλωνουν διπλα μου......

Εχουν αρχισει να μαγαπανε νομιζω.... :):):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back