Δεν ξερω τι θα γινεται απο εδω και περα στα δημοτικα,γυμνασια,λυκεια αλλα πιστευω πως στο νηπιαγωγειο οι αλλαγες δεν θα αργησουν να φανουν.
Εγω που σπουδαζω νηπιαγωγος μπορω να σας πω οτι πλεον ειμαστε υποχρεωμενοι στα 4 ετη σπουδων να διαλεξουμε 2 μαθηματα που αφορουν την περιβαλλοντικη εκπαιδευση. Δεν ειναι βεβαια μονο αυτα υπαρχουν και καποια προαιρετικα αλλα με μεγαλη μου χαρα σας δηλωνω οτι εχω δει γεμαατες τις αιθουσες σε αυτα τα μαθηματα

Αρα πισετυω πως στα επομενα χρονια θα υπαρξει καποια βελτιωση αφου η συμμετοχη των φοιτητων σε αυτα τα μαθηματα ειναι μεγαλη, θα ελεγα πως δηλωνει οτι τελικα υπαρχουν αρκετοι που ενδιαφερονται
Βεβαια, δυστυχως, το σχολειο απο μονο του δεν γινεται να αλλαξει τα πραγματα και τα πιστευω των παιδιων αν οι ιδιοι οι γονεις δεν θεσουν τις καταλληλες βασεις.
Ποσες φορες δεν εχω δει στον δρομο μικρα παιδια να κλοτσανε γατακια και σκυλακια, και πραγματικα προς μεγαλη μου εκπληξη πολυ λιγοι ηταν οι γονεις που εκαναν παρατηρηση στα παιδια, μια ,δυο φορες εκανα και εγω παρατηρηση, ρωτωντας το παιδακι για ποιον λογο κλοτσαει το σκυλακι...
Πριν καν προλαβει να απαντησει το μικρο , να μου μιλαει ο γονιος με ενα υφακι "και εσενα τι σε νοιαζει,δικο σου ειναι;;"
Ε αν οι γονεις δεν αλλαξουν μυαλα τοτε πως το παιδι θα μαθει πως αυτη η συμπεριφορα δεν ειναι σωστη