Η γάτα είναι νόστιμο κολατσιό;..

aiorasky

Πολύ δραστήριο μέλος

Η aiorasky αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.207 μηνύματα.
Με αφορμη καποιες συζητησεις που κανουμε εδω στο σαιντ, θα ηθελα να ανοιξω ενα θεμα που απασχολει πολλους ανθρωπους
θα ηθελα την γνωμη σας.

Τι ειναι σωστο και τι λαθος;

1) Στην Αυστραλια οι γατες που βρεθηκαν εκει απο τα καραβια, μεσα σε λιγα χρονια, απο το κυνηγι που κανουν στα δαση εχουν χαλασει την ισσοροπια σε σπανια ειδη πουλιων και εχουν φαει σχεδον το μεγαλυτερο μερος πτηνων και ζωων που τρεφοντουσαν οι ανθρωποι των γυρων περιοχων. Αποτελεσμα;
Οι ανθρωποι για να μπορεσουν να τραφουν εκει , και να φερουν πισω την ισσοροπια στα δαση, τρωνε τις γατες. ( Εχω δει σχετικο βιντεο που γδερνει μια γατα μια γιαγια). Τις αγαπανε οι ανθρωποι εκει (ετσι λενε) αλλα εχουν διαταραξει την αλυσιδα της τροφης των ζωων και των ανθρωπων. Εχουν δηλαδη κανει παρεμβαση οι γατες αυτην τη φορα.

Οι αγελαδες που τρωμε εμεις εδω στην Ελλαδα ειναι ιερο ζωο στην Ινδια και εμας μας θεωρουν εγκληματιες. Μπορει αμεσα εμεις να μην σκοτωνουμε την αγελαδα αλλα ενας κτηνοτροφος το κανει για μας για να τρωμε εμεις στο τραπεζι μας.

τι κατα την γνωμη σας ειναι σωστο ή λαθος και αν κατα ποσο το να σκοτωνεις ενα ζωο αποτελει ταμπου, αναλογα με τις σηνηθειες και τα ηθη ενως πολιτισμου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ξερω, αλλα δεν θα μπορουσα να φαω γατες για να ξανα φερω την ισοροπια στα δαση..σιγουρα ειναι δικαιολογια οτι τις τρωνε γιαυτο το λογο... μαλλον τους αρεσει :down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επισης θα ηθελα να αναφερω πως στο χωριο αυτο δεν υπαρχει τιποτα στο δασος αλλο να φανε εκτος απο τις γατες. Τα δεντρα ειναι ξερα και υπαρχει και ερημος.

( Ξερω πως ειναι σκληρο σαν ερωτημα αυτο που θετω αλλα θα ηθελα σας παρακαλεσω να παρουμε θεση)

Δεν το κανουν για να φερουν την ισσοροπια με την οικολογικη ενοια που δινουμε εμεις σ΄αυτη τη πραξη αλλα γιατι οι γατες εχουν φαει το δικο τους φαγητο και δεν υπαρχει κατι αλλο να φανε εκτος απο τις ιδιες τις γατες.

Και γω δεν θα ετρωγα με Τ Ι Π Ο Τ Α γατα τωρα αλλα αν ημασταν σε ενα τετοιο μερος και δεν ειχαμε να φαμε τιποτα αλλο τι σκεφτεσαι οτι θα καναμε; :hmm:

( Μην παρεξηγηθω: Δεν λεω ας φαμε γατες ( προς Θεου)αλλα παρουσιαζω αυτην την ιστορια για να δουμε τελικα τι ειναι το σωστο και το λαθος και τι θεωρουμε σωστο και λαθος )

Για μενα (και το λεω επειδη το εχω ψαξει το θεμα και ειναι παρα πολυ περιπλοκο) ισχυει απολυτα η θεωρια της σχετικοτητας. Γιατι νομιζετε οτι εβγαλαν σοφο τον Αινσταιν; Η θεωρια του ηταν πολυ σωστη. Γιατι ολα σε αυτον τον κοσμο ειναι σχετικα. Η οψη του καθενα για τον κοσμο διαφορετικη. Τελειως διαφορετικη. Κι επειδη το θεμα ειναι φοβερα περιπλοκο, εγω σταματησα να τρωω κρεας. Κατεληξα στο συμπερασμα οτι σεβασμος για τις ζωες των αλλων σημαινει να μην παρεμβαινουμε στις ζωες αυτων, οποτε και να μην τα τρωμε. Επισης θεωρω οτι φιλοζωια ειναι σεβασμος προς τα ζωα, ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ανεξαρτητως για το αν μιλαμε για γατες η αγελαδες. Και για να ξερετε η αγελαδα και το ελαφι δακρυζουν οταν υποφερουν, και επισης οταν πεθαινουν. Οταν βλεπω η τρωω κρεας αισθανομαι αποβρασμα και νιωθω οτι δε θα ειχε διαφορα αν ετρωγα γατα. Παρτε για παραδειγμα την εικονα του κρεοπωλειου. Για φανταστειτε να βλεπατε ανθρωπους γδαρμενους και κρεμασμενους σε ενα μαγαζι ονοματι κρεοπωλειον, διαθεσιμοι προς γευμα; Η ακομα χειροτερα γατες κρεμασμενες; Η γνωμη μου ειναι οτι φιλοζωια σημαινει σεβασμος προς καθε μορφη ζωου, για οποιοδηποτε ζωο και να μιλαμε. Θα προτιμουσα να φαω το χερι η το ποδι μου η να πεθανω απο την πεινα παρα να φαω αγελαδα. Και υπαρχουν καποιοι που θεωρουν φυσιολογικη την καταναλωση ζωικων τροφων για την τροφικη αλυσιδα, ομως εγω πιστευω πως αυτο δεν θα πρεπε να το πιστευει κανενας φιλοζωος.

Δεν ξερω, πειτε το αρρωστια η οτι αλλο θελετε παντως αυτη ειναι η αποψη μου για την καταναλωση ζωικων τροφων και για τη φιλοζωια.

Υπαρχουν ομως πολλοι φιλοζωοι που τρωνε κρεας. Δεν ειναι φιλοζωοι;:hmm:

Ας ξαναγυρισουμε σε αλλους πολιτισμους και σε πιο ακραιες φασεις:
Σε ενα χωριο στην Αφρικη, στην γιορτη της περιτομης των νεαρων αγοριων θυσιαζουν εναν σκυλο. Αυτο γινεται καθε 4 χρονια. Το σκυλι εχει ιδιοκτητη ο οποιος το αγαπαει και το φροντιζει σαν παιδι του για ολο αυτο το διαστημα. Η θυσια γινεται γαι τον εξης λογο: Πιστευουν οτι ο σκυλος ειναι ιερο ζωο και διαλεγουν το καλυτερο σε χαρακτηρα σκυλι, γιατι οταν οι νεοι φανε απο το σκυλι, θα παρουν την δυναμη και τη σοφια του και η περιτομη των αγοριων θα γινει χωρις πονο και το πνευμα του ζωου θα τους προστατειει. Ειναι αμαρτια να μην φαει καποιος απο το κρεας του ζωου γιατι θυσιαστηκε για τους ανθρωπους.

Νιου η γνωμη σου ειναι σεβαστοτατη. Εξαλλου ειναι και καπως σχετικο οπως ειπες το θεμα..

Όπως για άλλους είναι τραγικό οι Έλληνες να τρώνε γύρο και σουβλάκι, για εμάς είναι φρικτό κάποιος να ψήνει παϊδάκια γάτας και να τα απολαμβάνει....

Είναι πολύ σχετικό το τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Θα συμφωνήσω με τη χορτοφάγο φίλη. Θεωρώντας τον εαυτό μου έναν φιλόζωο άνθρωπο, το έβλεπα οξύμωρο να αγαπώ κάποια ζώα και κάποια άλλα να καταλήγουν στο πιάτο μου. Από τη στιγμή που μπορώ να ζήσω χωρίς κρέας και να είμαι υγιής, δεν έβλεπα τον λόγο να σκοτώνω πλέον ζώα (έστω κι έμμεσα - όχι με τα ίδια μου τα χέρια) για να τα φάω. Όλα τα πλάσματα πονούν και υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο, είτε τα λένε ανθρώπους, αγελάδες, κότες, γάτες, ψάρια ή δεν ξέρω εγώ τι. Πλέον νιώθω τεράστια ευχαρίστηση να κάθομαι στο τραπέζι να φάω και να ξέρω πως κανένας δεν χρειάστηκε να υποφέρει και να πεθάνει για να φάω εγώ. Ειρήνη.

για μένα είναι το ίδιο αν δω κάποιον να τρώει γάτα ή αγελάδα. την ίδια απέχθεια αισθάνομαι.
:down:

Εγω airosky θεωρω πως η φιλοζωια ειναι σεβασμος προς καθε λογης ζωου. Οποτε θεωρω πως αυτοι που θελουν να ονομαζονται φιλοζωοι θα πρεπει να αντιμετωπιζουν ολα τα ζωα ως ισα. Ισα το σκυλο με το κοτοπουλο. Ισα τη γατα με την αγελαδα. Ισα τον παπαγαλο με το γουρουνι...

Νιαου και γω καποτε πιστευα το ιδιο με σενα και δεν ετρωγα κρεας. (Καποια στιγμη ο οργανισμο μου, εδειξε κακα δειγματα και ελειψη ουσιων και ετσι σιγα σιγα προσθεσα το κρεας στη διατροφη μου.)

Σημερα πλεον, οχι επειδη τρωω κρεας (ελαχιστο δεν μου πολυ αρεσει)και μου συνεβει αυτο αλλα μετα απο αρκετη σκεψη και προσωπικη ερευνα πανω στο θεμα δεν πιστευω οτι ενας φιλοζωος δεν πρεπει να τρωει κρεας.
Παν μετρον αριστον που λενε και οι μαμαδες...

Ψαρια τρωτε; Καποιος ανθρωπος τα ξεκοιλιαζει..

Δύσκολο ερώτημα...Προσωπικά όταν ακούω ανθρώπους να λένε πόσο πολύ αγαπούν π.χ. τους σκύλους και ότι θα έκαναν τα πάντα για το ζωάκι τους και αποκαλούν εαυτούς φιλόζωους αλλά συνεχίζουν να τρώνε τα πτώματα άλλων ζώων...απλά τους διορθώνω. Είναι κυνόφιλοι, γατόφιλοι κλπ...Ακούγεται γραφικό, αλλά μου χτυπάει πολύ άσχημα στα αυτιά η γενίκευση.

Στην Αυστραλία οι άνθρωποι δεν ζουν πρωτόγονα άρα η ισορροπία είναι διαταραγμένη.
Οι γάτες έκαναν παρέμβαση ή τα καράβια; Αν μαζέψουμε τα ζώα από ένα μέρος και τα πάμε σε κάποιο άλλο και διαταραχτεί η ισορροπία, η παρέμβαση θα έχει γίνει από αυτά τα ζώα ή από εμάς;

Η φράση ΄΄Εχουν δηλαδη κανει παρεμβαση οι γατες αυτην τη φορα.΄΄ Μοιάζει με τον τίτλο Σκύλος υπαίτιος φονικού τροχαίου

Το να σκοτώνεις ένα ζώο αποτελεί ή όχι ταμπού, ανάλογα με τις συνήθειες και τα ήθη ενός πολιτισμού.

Που είναι το λάθος; Στον τρόπο που λειτουργεί η φύση, που για να επιβιώσει ο ένας πρέπει να χαθεί ο άλλος. Ο υπεύθυνος όμως ποιος είναι δεν ξέρω.

Δεν ειναι καπως απολυτο αυτο; Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν παλεψει για ζωα και εχουν προσφερει πολλα αλλα τρωνε κρεας. Και δεν ειναι γενικευση αυτο. Δηλαδη εδω στο σαιντ δεν τρωει κανεις κρεας; Ολοι ειναι φιλοζωοι. Την αγαπη και το σεβασμο απεναντι στη φυση την οριζει το να μην τρω; ζωα η να μην κανεις πολεμους και ν αξεπερνας μια ισσοροπια που απο ενστικτο γνωριζουμε ολοι πολυ καλα. Και οι γατες τρωνε αλλα ζωα, και τα σκυλια σκοτωνουν και τρωνε κ.τλ. Ειναι απανθρωπη η φυση τους; Εμεις εχουμε την επιλογη να μην τρωμε κρεας, αλλα αυτο ειναι η φυση μας η παρεμβαση σε αυτην;

Δεν ειναι καπως απολυτο αυτο; Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν παλεψει για ζωα και εχουν προσφερει πολλα αλλα τρωνε κρεας. Και δεν ειναι γενικευση αυτο. Δηλαδη εδω στο σαιντ δεν τρωει κανεις κρεας; Ολοι ειναι φιλοζωοι. Την αγαπη και το σεβασμο απεναντι στη φυση την οριζει το να μην τρω; ζωα η να μην κανεις πολεμους και ν αξεπερνας μια ισσοροπια που απο ενστικτο γνωριζουμε ολοι πολυ καλα. Και οι γατες τρωνε αλλα ζωα, και τα σκυλια σκοτωνουν και τρωνε κ.τλ. Ειναι απανθρωπη η φυση τους; Εμεις εχουμε την επιλογη να μην τρωμε κρεας, αλλα αυτο ειναι η φυση μας η παρεμβαση σε αυτην;

Τα ζώα τρώνε κρέας γιατί είναι φτιαγμένα για αυτό. Ο άνθρωπος δεν είναι. Ο άνθρωπος αν φάει ωμό κρέας, έχει απίστευτες επιπτώσεις στον οργανισμό τους. Ακόμη και το μαγειρεμένο κάνει δύο μέρες να το χωνέψει, αποκτά χοληστερίνη, προβλήματα στην καρδιά του, και δεν μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες όπως κάνουν τα σαρκοφάγα ζώα. Άλλωστε από τη στιγμή που μπορεί κανείς να κάνει την επιλογή που δείχνει σεβασμό στη ζωή των ζώων που διατείνεται πως αγαπά, γιατί να γυρίσει την πλάτη; Προσωπικά έτσι το βλέπω. Έχεις δύο επιλογές - να τρως μέσα από το θάνατο αθώων ψυχών και να τρως χωρίς καμία τύψη με σεβασμό προς όλους. Γιατί να κάνεις την πρώτη επιλογή μου φαίνεται παράλογο.
:hmm:
Αν αγαπάς πολύ τις γάτες αλλά τρως ζωάκια, τότε είσαι γατόφιλος όχι ζωόφιλος. Συγνώμη αν ακούγεται σκληρό αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω λογικά αυτό το οξύμωρο.

Ναι, Θαναση συμφωνω μαζι σου. Εμεις καναμε το λαθος με τα καραβια, χαιρομαι που το επισημαινεις και το παρατηρησες. Περνουμε ενα ειδος ζωου και το αφηνουμε οπου ναναι και αυτο εξαπλωνεται και χανεται ο ελεγχος. Αυτο ειναι εγκλημα για μενα οχι η ολη καταλληξη.Αυτο ειναι το αποτελεσμα μετα. Το χωριο αυτο ειναι φτωχο, ζουνε στη φυση και πιστευουν οτι οι γατες χαλασανε την ισσοροπια και προσπαθουν να τραφουν οπως μπορουν. Η ζημια εγινε ακριβως απο το σημειο αυτο που λες.

Οι κατοικοι ειναι αυτοι που πιστευουν οτι η γατα κανει τη ζημια,οχι εγω. ακριβως επειδη τελικα εκανε μια ζημια εκει. Αυτο βλεπεουν και πιστευουν αυτοι, στη καθημερινοτητα τους

airosky οπως ειπα και πριν ολα ειναι σχετικα. Επισης, ενω ο ανθρωπος σκοτωνει για να προσθεσει ακομα ενα φαγητο στο μενου του, τα ζωα σκοτωνουν για να επιβιωσουν. Και απο τη στιγμη που ο ανθρωπος θεωρει τον εαυτο του ''ανωτερο ον'' θα πρεπει να το αποδειξει αυτο δειχνοντας πως δεν εχει πια τα αγρια ενστικτα της καταναλωσης αλλων ζωων...

Αυτά κατατάσσονται μάλλον σ αυτό που λέγεται οικολογική συνείδηση

Ειναι οξυμορο τοσο οσο το να εχει καποιος αγελαδα κατοικιδιο ή γουρουνι. Αν εστω και ενας αναμεσα μας εχει κατοικιδιο γουρουνι θα ηταν το καταλληλο ατομο να μου αλλαξει ( ξανα) ολες μου τις σκεψεις και να ξανακοψω το κρεας.

Γιατι δεν εχουμε γουρουνια στο σπιτι; Ειναι μεγαλα, βρωμικα και καθολου χαριτωμενα. Αυτο δεν ειναι ρατσισμος;

Μην με παρεξηγεις, δεν τα βαζω μαζι σου θετω ερωτηματα.αλλα πραγματικα θεωρω οτι καποια πραγματα ειναι οξυμωρα ακριβως γιατι ετσι ειναι η φυση μας. Οξυμωρη, και αλλαξουμε σαν τον ανεμο...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back