Η γάτα είναι νόστιμο κολατσιό;..

Το ποσο ανωτερο ειδος ειμαστε δεν το αποδειξαμε ακομη σε θεματα ηθικης. Περναμε εφηβεια, μαζι με τον πλανητη γη παρεα...

Η φυση δεν μας εχει στερησει τιποτα απο τους καρπους της, απλα εμεις κανουμε καταχρηση και ημαστε υπερβολικοι ως ' ανωτερο ειδος ' που ειμαστε...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω παντως εχω φρονιμιτες, πραγμα που με κατατασει στην προηγουμενη εκδοχη Dna των ανθρωπων,:lol:

καποτε το τρωγαμε και ωμο το κρεας. Ετσι αναπτυχθηκαμε και γιναμε ανωτερο ειδος. Επειδη τρωγαμε το μεδουλι απο τα ζωα. Τα ειδη των ανθρωπων ηταν παρα πολλα. Επιβιωσε μονο αυτο που ετρωγε κρεας. Εμεις δηλαδη. Οφειλουμε την υπαρξη και την εξελιξη μας στην αποφαση που πηραμε καποτε να φαμε ωμο κρεας.
Επισης το κρεας βλαπτει σε μεγαλες ποσοτητες τον ανθρωπο και οχι σε σωστη δοση. Σε σωστες δοσεις διατηρει τον οργανισμο και το χρωμα των ανθρωπων. Η χοληστερινη ανεβαινει απο τα παρτυ στα γκουντις και τα γυραδικα και τα κλεφτα φαγοποτια των μπαμπαδων στα ψυγεια τις νυχτες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακαρι να εξελιχθουμε κι αλλο στο μελλον και οι νεωτερου που δεν εχουν φρονιμιτες( !) να βρουν αλλες πηγες τροφης.

και επι κατοχης στην ελλαδα ειχαν αφανησει τις γατουλες και τα σκυλακια προκειμενον να μην πεθανουν απο την πεινα..... πιστευω οτι ο ανθρωπος δεν σταματαει πουθενα ... προκειμενον να επιβιωσει θα φαει και ανθρωπο και εχει συμβει αν θυμαστε με αυτους που επεσαν στα χιονια με το αεροπλανο και εφαγαν αυτους που δεν επεζησαν!!! αν δεν ηταν ταμπου, απαγορευμενο, η θεμα θρησκειας η οτιδηποτε αλλο θα τρωγομασταν μεταξυ μας!!!:/:

Αυτό το ντοκυμαντέρ που αναφέρεις το έχω δει και εγώ.Προσωπικά δεν το θεωρώ λάθος εκ μέρους τους να τρώνε γάτες.Αυτοί οι άνθρωποι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και πρέπει να τραφούν.Η γη είναι άγονη και το ΜΟΝΟ φαγώσιμο είναι οι γάτες.Επομένως το κακό που είναι;Αν ήταν γουρούνια η πράξη τους θα ήταν σωστή και κατανοητή ενώ τώρα όχι;Ειναι καθαρά ταμπού!
Ούτε εγώ τρώω πλέον κρέας.Είναι επιλογή μου και είναι κάτι το εφικτό, αφού υπάρχουν τόσα άλλα τρόφιμα.Δεν πρέπει όμως να κατακρίνουμε αυτούς τους ανθρώπους.Πρέπει και αυτοί κάπως να επιβιώσουν.Το γεγονός ότι για εμάς οι γάτες είναι μόνο ζώα συντροφιάς δεν σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και για άλλους λαούς.Πολύ σωστό είναι το παράδειγμα με την αγελάδα και την Ινδία.
Επίσης θα ήθελα να πω,παρόλο που δεν τρώω κρέας, ότι από τη φύση του ο άνθρωπος τρώει κρέας. Παλιότερα έτρωγε και ωμή σάρκα.Απλώς σήμερα υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές και στην Ελλάδα δεν τίθεται το θέμα της επιβίωσης.
Μη ξεχνάτε και ένα αεροπορικό ατύχημα που είχε γίνει και οι επιζήσαντες αναγκάστηκαν να φάνε νεκρούς ανθρώπους.Δεν είχαν άλλη επιλογή.Αυτό είναι κατακριτέο;

εμενα με εκνευριζει περισσοτερο οταν καποιος εχει πραγματικα να φαει τα παντα και παει και κυνηγαει κοτσιφια λες και αυτο του λειπει απο την διατροφικη αλυσιδα η λες και θα χορτασει με 20 γραμαρια κρεατακι!!!:down:

Ο άνθρωπος, μέσα στο πλαίσιο ότι πρέπει να τρώει κρέας, τα ζώα που τρώει τα θεωρεί τροφή και όχι ζώα με την έννοια ζωή, αλλά με την έννοια πράγμα. Για κάποιο λόγο που δεν ξέρω ποιος είναι, (ίσως για να μην νοιώσει εγκληματίας) αποφάσισε να μην τρώει όλα τα είδη και έτσι μέρος από αυτά τα παρουσίασε στον εαυτό του ως ζώα που δεν τρώγονται. Αυτό συνέβη για διαφορετικά είδη ζώων σε κάθε λαό.

Για τα ζώα που ΄΄δεν΄΄ τρώγονται ανέπτυξε άλλη ψυχολογία και αντίληψη, με αποτέλεσμα να λέει ότι αγαπάει τα ζώα και να τα τρώει, (δεν λέει ψέματα, αυτά που δεν τρώγονται τα αγαπάει, αλλά τα άλλα είναι τροφή) ή να του φαίνεται παράλογο που άλλοι λαοί τρώνε ζώα που δεν τρώγονται, δηλαδή ζώα απέναντι στα οποία έχει αναπτύξει μια άλλη ψυχολογία.

Προσωπικά πιστεύω ότι όλα τα ζώα τρώγονται, πιστεύω ότι και το ανθρώπινο κρέας τρώγεται, αλλά είναι τέτοια η ψυχολογία μας απέναντι σ αυτό που στο άκουσμα και μόνο ανατριχιάζουμε.
Εκτός από τη νομοθεσία που απαγορεύει το φόνο ανθρώπου για οποιοδήποτε λόγο, έπρεπε να υπάρχει και η ανάλογη ψυχολογία. Έτσι στην απαγόρευση προστέθηκε και η καλλιέργεια της συνείδησης για το πόσο κακό είναι να αφαιρούμε ζωή, καλλιέργεια που με τον τρόπο που έγινε μας κάνει να νοιώθουμε και αποστροφή για το ανθρώπινο κρέας. Όλα αυτά είναι μέτρα προστασίας για το είδος μας.

Εχω ακούσει άνθρωπο που του άρεσε να ψαρεύει με ψαροντούφεκο, να λέει ΄΄Χταπόδι δεν μπορώ να σκοτώσω γιατί με κοιτάει σαν άνθρωπος και αισθάνομαι άσχημα΄΄

Συμφωνώ απόλυτα!

καποτε το τρωγαμε και ωμο το κρεας. Ετσι αναπτυχθηκαμε και γιναμε ανωτερο ειδος.
Και τα κάναμε λίμπα
Επειδη τρωγαμε το μεδουλι απο τα ζωα.
Που στο λαιμό να μας κάθονταν

Τα ειδη των ανθρωπων ηταν παρα πολλα. Επιβιωσε μονο αυτο που ετρωγε κρεας. Εμεις δηλαδη. Οφειλουμε την υπαρξη και την εξελιξη μας στην αποφαση που πηραμε καποτε να φαμε ωμο κρεας.
Που να μην σώναμε… Επιβιώνει όποιος πατάει επί πτωμάτων η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Επισης το κρεας βλαπτει σε μεγαλες ποσοτητες τον ανθρωπο
Καααλως!!!
και οχι σε σωστη δοση.
Καακως!!!!
Η χοληστερινη ανεβαινει απο τα παρτυ στα γκουντις και τα γυραδικα και τα κλεφτα φαγοποτια των μπαμπαδων στα ψυγεια τις νυχτες...
Καααλως!!!
Σε σωστες δοσεις διατηρει τον οργανισμο και το χρωμα των ανθρωπων.
Κααακως!!!!

Kαταρχήν δεν θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι που τρώνε γάτες στην αυστραλία κάνουν κάτι κακό καθώς με κάποιο τρόπο πρέπει να επιβιώσουν. Τώρα όσο αφορά εμάς πιστεύω ότι ισχύει το πάν μέτρον άριστον. Δηλαδή όλα καλά είναι αρκεί να μην το παρακάνουμε.

Aλλος ένας χορτοφάγος, 19,5 χρόνια. Mόνο την Rotonda ξέρω να μου ρίχνει. Eπειδή αναφέρθηκε πιο πάνω το ζήτημα της υγειας μας αν δεν τρώμε, μόλις έκανα εξετάσεις αίματος και είναι σούπερ. Kαι ο σίδηρος πολύ καλός!!!! :D Λατρεύω όλα τα ζώα και για μένα δεν αποτελούν φαγητό και μιας χρήσης υλικό. Kανω εξαίρεση με το ψάρι με πάρα πολύ σφιγμένη καρδιά. Tην έχω «πετρώσει» στο θέμα αυτό. Tο οφείλω στον ευατό μου. Mια φορά περίπου το μήνα κάνω την εξαίρεσή μου.
Στο θέμα τώρα... Στην Iταλία υπάρχει βιβλίο συνταγών με μια συνταγή που λέγεται «ο γάτος της γιαγιάς». Aυτό πως να μας φανει...
Eχω σαν παμφάγος άνθρωπος, έχω επιλογές. Yπάρχει ποικιλία τροφών που είτε θα μου θυμίζει κρέας είτε θα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού. Eτσι είμαι πολύ ευχαριστημένη. Oμως, όπως και στο «Oι επιζήσαντες», αν η μόνη μου επιλογή ήταν να φάω άνθρωπο μάλλον θα έτρωγα. Mε την ίδια απέχθεια που θα έτρωγα οποιδήποτε ζώο. Eδώ, η δική μου επιβίωση προέχει. Aπο το να πεθάνω, θα αναγκαζόμουν να σκοτώσω η ίδια το ζώο αν δεν υπήρχαν καν φρούτα και λαχανικά. Eκεί ο νόμος της φύσης θα «έβγαινε» στον καθένα απο εμάς. Eτσι και στους ανθρώπους εκει. Oμως δεν μπορούν να φυτέψουν καν λαχανικά; :confused:

οτι και να λεμε εγω δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχουν ανθρωπο ιστην αυστραλια που θα πεινασουν εαν δεν φανε γατες.. μαλλον απο παραδοση το κανουν τιποτα ηθαγενεις...εκει συμφωνω με ολγα περι λαχανικων... δεν μπορουν να καλλιεργησουν? δεν ζουν δα και στην αφρικη....

Δυστυχώς δεν μπορούν ούτε να καλλιεργήσουν!Αν δείτε που ζουν θα καταλάβετε!Σκέτη ξηρασία! Μόνο θάμνοι και γάτες υπάρχουν!Ούτε καν πουλιά και τρωκτικά γιατί οι γάτες είναι υπερβολικά πολλές και τα έχουν φάει όλα!

Εγω δεν ειμαι χορτοφαγος και ουτε εχω νιωσει την επιθυμια να γινω.
Και ναι, ειμαι γατοφιλη,κυνοφιλη, παπαγαλοφιλη...αλλα οχι ζωοφιλη. Δεν μπορω να σταματησω να τρωω κρεας και δεν θελω να το κανω. Για μενα, μπροστα σε καθε τι που τρωω απαρχει μια και μονο φραση:ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ!Τι θα γινοταν αν ολοι ημασταν χορτοφαγοι? Αν ολοι τρωγαμε υποκαταστατα του κρεατος και οχι κρεας?
ΕΕπισης, θεωρω σωστο το οτι οι κατοικοι τρωνε τις γατες. Δηλαδη, αν δεν τις τρωγανε θα πεθαιναν, σωστα? Αρα, αφου δεν υπαρχει αλλο ειδος τροφης, οι γατες θα ετρωγαν τους νεκρους πλεον ανθρωπους!

παραθετω ενα link που βρηκα ειναι στα αγγλικα και εχει καποιες φωτογραφιες καπως ασχημες με γατες... μιλαει για τα κατοικιδια ως τροφη σε διαφορες χωρες..

https://www.messybeast.com/eat-cats.htm

και αλλο ενα που λεει ακριβως γιαυτο το θεμα στην αυστραλια αλλα πως ειναι ψεμα..

https://www.happypaws.com.au/articles/cat-myths

Τι θα γινοταν αν ολοι ημασταν χορτοφαγοι? Αν ολοι τρωγαμε υποκαταστατα του κρεατος και οχι κρεας?

Tο κρέας που καταλήγει στα τραπέζια, είναι από εκτροφές. Aπό την παραγωγή στην κατανάλωση. Aλλωστε πως έχουμε εμείς γίνει τα δισεκατομύρια που είμαστε; Eλεύθεροι κι ωραίοι! Kαι τα ζώα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία. :)

Tο κρέας που καταλήγει στα τραπέζια, είναι από εκτροφές. Aπό την παραγωγή στην κατανάλωση. Aλλωστε πως έχουμε εμείς γίνει τα δισεκατομύρια που είμαστε; Eλεύθεροι κι ωραίοι! Kαι τα ζώα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία. :)

Oλγα δεν πιστευω οτι ειναι ετσι.:)
Ολα τα ζωα με τι θα τρεφονταν?Με χορτα και οτι αλλο τρωει ενα επισης μη-κρεατοφαγο ζωο. Εμεις ειμαστε τοσα δισεκατομμυρια...
Και απο τις εκτροφες υπαρχουν ανθρωποι-εργαζομενοι που ζουνε απ την δουλεια τους. Μπορει να μην ειναι τοσο αποδεκτη ή αρεστη σε εμας, αλλα ετσι ειναι!Ποσα στοματα θρεφει αυτος που εκτρεφει ζωα?Ποσα παιδια εχει?Με τι ανεση ζει αυτος και η οικογενεια του?:)

Γιατι δεν τρωω γατες ή δεν μπορω να βλεπω αλλους να τρωνε, ουτε να το σκεφτομαι καν, πιστευω οτι αυτο συμβαινει γιατι καθε γατα που βλεπω, τη συνδεω με την δικια μου. Με το να βλεπω στο πιατο καποιου μια οποιαδηποτε γατα, ειναι σαν να βλεπω την δικη μου. Το ιδιο και με το σκυλο, τον παπαγαλο, το καναρινι κτλ.

Καλά ρε παιδιά τι είδους ειδική περίπτωση τόπος είναι αυτός εκεί στην Αυστραλία που έμειναν μόνο γάτες και άνθρωποι; Πως έγινε αυτό; Έτσι ξαφνικά; Κάποιοι μετέφεραν εκεί μιλιούνια γατών οι οποίες μέσα σε λίγο διάστημα εξαφάνισαν τα πάντα; Μήπως ήταν καμιά ερημιά στην οποία μετέφεραν και ανθρώπους και γάτες ταυτόχρονα; Μήπως είναι κανένα ρεαλιτι σόου από εκείνα που μαζεύονται κάποιοι σερσέμηδες και κάνουν διάφορα;

Καλά ρε παιδιά τι είδους ειδική περίπτωση τόπος είναι αυτός εκεί στην Αυστραλία που έμειναν μόνο γάτες και άνθρωποι; Πως έγινε αυτό; Έτσι ξαφνικά; Κάποιοι μετέφεραν εκεί μιλιούνια γατών οι οποίες μέσα σε λίγο διάστημα εξαφάνισαν τα πάντα; Μήπως ήταν καμιά ερημιά στην οποία μετέφεραν και ανθρώπους και γάτες ταυτόχρονα; Μήπως είναι κανένα ρεαλιτι σόου από εκείνα που μαζεύονται κάποιοι σερσέμηδες και κάνουν διάφορα;

ελα ντε!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

και αλλο ενα που λεει ακριβως γιαυτο το θεμα στην αυστραλια αλλα πως ειναι ψεμα..

https://www.happypaws.com.au/articles/cat-myths

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο θέμα. Σε αυτό το άρθρο αναφέρει γενικώς το πρόβλημα με τις γάτες στην Αυστραλία. Έχω δει και γι'αυτό αντίστοιχο ντοκυμαντέρ, που παρουσιάζει τους αυστραλούς διχασμένους. Άλλοι τάσσονται υπέρ της εξόντωσής τους (τις πυροβολούν:mad: :down: ) και άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει απλώς να τις στειρώσουν και να τις ταϊζουν ώστε να μην εξαφανίζονται τα τρωκτικά και τα πουλιά. Βέβαια το δεύτερο είναι και χρονοβόρο και πολυέξοδο, γι'αυτό οι περισσότεροι τις σκοτώνουν! Όμως, δεν τις τρώνε!

Το σκότωμα των γατιών για τροφή είναι διαφορετικό ζήτημα. Αφορά τους αβορίγινες που ζουν μακριά από τον πολιτισμό σε κάτι ερήμους και αναγκάζονται να κυνηγούν γάτες! Θυμάμαι, ότι έδειχνε κάτι ηλικιωμένες που έτρεχαν πίσω από τις γάτες και αν τις προλάβαιναν τις χτύπαγαν με μεγάλα ξύλα μέχρι να πεθάνουν και μετά τις έψηναν και τις έτρωγαν. Ήταν φρικιαστικό θέαμα για μένα, αλλά από την άλλη για αυτούς είναι τροφή!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back