Η γάτα είναι νόστιμο κολατσιό;..

Sardela: τα σιτηρά που χρησιμοποιούνται για να ταϊ'σουν τα ζώα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ταϊ'σουν τους πεινασμένους ανθρώπους. Το ογδόντα τοις εκατό του γεωργικού εδάφους χρησιμοποιείται για να εκτραφούν κοτόπουλα, χοίροι, και άλλα εκτρεφόμενα ζώα. Εβδομήντα τοις εκατό των σιτηρών χρησιμοποιούνται για να τα ταϊ'σουν. Εάν οι τεράστιες ποσότητες σιτηρών, σόγιας, και καλαμποκιού που τώρα ταϊ'ζονται στα βιομηχανικά εκτρεφόμενα ζώα ελευθερωνόνταν, θα υπήρχε αφθονία τροφίμων για τους λιμοκτονούντες ανθρώπους του πλανήτη.

Η βιομηχανία μαζικής σφαγής κοτόπουλων, χοιρινών, και άλλων ζώων είναι τεράστια, αλλά είναι καιρός για αυτή να εκλείψει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και με το εμπόριο σκλάβων (που επίσης είχε ισχυρά οικονομικά κίνητρα).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είναι ακριβώς το ίδιο θέμα. Σε αυτό το άρθρο αναφέρει γενικώς το πρόβλημα με τις γάτες στην Αυστραλία. Έχω δει και γι'αυτό αντίστοιχο ντοκυμαντέρ, που παρουσιάζει τους αυστραλούς διχασμένους. Άλλοι τάσσονται υπέρ της εξόντωσής τους (τις πυροβολούν:mad: :down: ) και άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει απλώς να τις στειρώσουν και να τις ταϊζουν ώστε να μην εξαφανίζονται τα τρωκτικά και τα πουλιά. Βέβαια το δεύτερο είναι και χρονοβόρο και πολυέξοδο, γι'αυτό οι περισσότεροι τις σκοτώνουν! Όμως, δεν τις τρώνε!

Το σκότωμα των γατιών για τροφή είναι διαφορετικό ζήτημα. Αφορά τους αβορίγινες που ζουν μακριά από τον πολιτισμό σε κάτι ερήμους και αναγκάζονται να κυνηγούν γάτες! Θυμάμαι, ότι έδειχνε κάτι ηλικιωμένες που έτρεχαν πίσω από τις γάτες και αν τις προλάβαιναν τις χτύπαγαν με μεγάλα ξύλα μέχρι να πεθάνουν και μετά τις έψηναν και τις έτρωγαν. Ήταν φρικιαστικό θέαμα για μένα, αλλά από την άλλη για αυτούς είναι τροφή!

δεν αναρωτηθηκες γιατι τις σκωτονουν μονο οι γριες???καποια τρελη παραδοση ειναι! και παλι επιμενω και λεω οτι αποκλειεται να τρεφονται μονο με γατες!!!αφου δεν το κανουν λοιπον για να σωσουν την αλυσιδα! τρελογριες δεν το εγκρινω! ας πουμε τοτε το ιδιο και για τους "καημενους" τους ασιατες που εχουν μαθει απο μωρα να τρεφονται με γατες και σκυλους!!!:down: :down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ή κακώς οι διατροφικές συνήθειες ενός λαού είναι συνυφασμένες με διάφορα πράγματα όπως τη θρησκεία, το τι είναι διαθέσιμο στην περιοχή που ζει, τις διάφορες προκαταλήψεις της κοινωνίας κλπ. Καλώς ή κακώς στην Ελληνική κοινωνία κάποια ζώα θεωρούνται κατοικίδια και κάποια τρόφιμα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον να τρώει γάτα ή σκύλο ή οποιοδήποτε άλλο ζώο στη δική μου συνείδηση θεωρείται κατοικίδιο εκτός από την ακραία περίπτωση που κινδυνεύει να πεθάνει και αυτό είναι το μόνο τρόφιμο διαθέσιμο. Από την άλλη άλλοι λαοί θα με θεωρούσαν από εγκληματία έως και ιερόσυλο που τρώω χοιρινό ή μοσχάρι.
Όσον αφορά στην περίπτωση της Αυστραλίας και αν όντως είναι η κατάσταση όπως περιγράφεται (που το θεωρώ πολύ πιθανό) δεν τους κατηγορώ καθόλου που τρώνε τις γάτες. Το ανώτερο ένστικτο όλων των ζώων είναι η αυτοσυντήρηση.
Συμφωνώ με όσα λέει η Σαρδέλα, είμαι κι εγώ παμφάγος. Και θα ήθελα να προσθέσω και ακόμα μια παράμετρο σε όσα λέει. Όσοι είναι χορτοφάγοι δεν τρώνε μόνο χορταράκια και λαχανικά, τρώνε και ζυμαρικά και όσπρια και κονσέρβες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, τρόφιμα γενικά που μέχρι να φτασουν στο πιάτο τους έχουν υποστεί μια α επεξεργασία. Που? Σε εργοστασια, των οποίων τα απόβλητα ρυπαίνουν απίστευτα το περιβάλλον.

Η βιομηχανία μαζικής σφαγής κοτόπουλων, χοιρινών, και άλλων ζώων είναι τεράστια, αλλά είναι καιρός για αυτή να εκλείψει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και με το εμπόριο σκλάβων (που επίσης είχε ισχυρά οικονομικά κίνητρα).

Mακαρι να γινει καποια στιγμη. :)
Αλλα δεν πιστευω οτι θα γινει συντομα, τοσο τπυλαχιστον ωστε να το προλαβουμε και εμεις.

Οσο για τα σιτηρα που φτανουν για να ταισουν πεινασμενους ανθρωπους, δεν διαφωνω καθολου. Αλλα το να "δωρισει"ενα κρατος (ή μια επιχειρηση) τα σιτηρα του ή ο,τι αλλο παραγει χωρις ΚΑΝΕΝΑ κερδος, το θεωρο απιθανο. Εγω σκεφτομαι(και κανω και λιγο το συνηγορο του διαβολου)τον εργατη που ταιζει τα ζωα, που τα σφαζει, τα τεμαχιζει κτλ....(συγνωμη για τις εκφρασεις μου),την οικογενεια του, το μισθο του, τα παιδια του.

Οσο και να αγαπαω τα ζωα(τα αγαπαω πραγματικα ολα, αλλα μεχρι ενα σημειο), δεν μπορω να βαλω τον ανθρωπο πανω απο αυτα.
Μερικες φορες, καλο ειναι να ερχεται πρωτα η φιλανθρωπια και μετα η φιλοζωια.:/:

Βικυ, δεν εχω καταλαβει κατι για την χορτοφαγια:δεν "επιτρεπονται"ουτε προιοντα ζωικης παραγωγης?Γαλα, αυγο κτλ?
Αν ναι, γιατι?

Όσοι είναι χορτοφάγοι δεν τρώνε μόνο χορταράκια και λαχανικά, τρώνε και ζυμαρικά και όσπρια και κονσέρβες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, τρόφιμα γενικά που μέχρι να φτασουν στο πιάτο τους έχουν υποστεί μια α επεξεργασία. Που? Σε εργοστασια, των οποίων τα απόβλητα ρυπαίνουν απίστευτα το περιβάλλον.

Φυσικά οι χορτοφάγοι δεν τρέφονται μόνο με μαρούλια. Οι επεξεργασμένες τροφές (που κατά τη δική μου γνώμη πρέπει να αποφεύγονται για καλό της υγείας μας και του πλανήτη) έρχονται από εργοστάσια που ...προφανώς μολύνουν.

Το θέμα είναι πως οι βιομηχανίες κρέατος - οι βιομηχανικές φάρμες 'ρουφάνε' αποθέματα νερού, μολύνοντας ό,τι μένει και αποτελούν τέτοιες τεράστιες πηγές παραγωγής μεθανίου (λόγω της κοπριάς των ζώων) που αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη μεγαλύτερη αιτία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου! Και οικολογικά να το πάρει κανείς το θέμα...βρωμάει.

Το θέμα είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ή από το στομάχι μας
yes.gif
να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τις επόμενες γενιές, ζώα και πλανήτη. Εγώ τουλάχιστον έτσι θέλω να ζήσω.

earthhug.gif

Τόση γη, εκεί στην ερημιά την άγονη με τις αγριόγατες πήγαν κι εγκαταστάθηκαν κι αυτοί; Αλλά πως έφτανε η γρια τη γάτα στο τρέξιμο; Περίεργα πράματα.
Μάλλον καμιά δεισιδαιμονία και ηλίθιο έθιμο είναι καλά λέει η Μιμικάκι, και οι γάτες πολύ ήμερες και τις πιάνουν εύκολα.
Ή μπορεί να είναι στο πρόγραμμα φαγητού. Αλλά αν τη σφάξει εκεί που την έχει αγκαλιά, ή της κάνει ψψψψψ κι έρθει η γάτα, θα νοιώσει ενοχές η γιαγιά οπότε παίρνει το ξύλο κι αρχίζει να την κυνηγάει, έτσι για να νοιώσει ότι κάνει κυνήγι.

Μερικες φορες, καλο ειναι να ερχεται πρωτα η φιλανθρωπια και μετα η φιλοζωια.:/:

Εγώ πάλι προσπαθώ να κρατάω μία ισορροπία. Δεν βάζω τον άνθρωπο πάνω από το ζώο, δεν βάζω το ζώο πάνω από τον άνθρωπο.Και τη χορτοφαγία την υιοθέτησα γιατί το έψαξα πάρα πολύ και ηθικά είναι ο μόνος τρόπος να βοηθήσω ατομικά ζώα, συνανθρώπους και πλανήτη. Η διατροφή μου και ο ακτιβισμός μου. Δεν μπορώ να ζήσω αλλιώς - δεν μπορώ να αγνοήσω τον πόνο γύρω μου (είτε είναι ανθρώπου είτε ζώου) και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο.

Για να απαντήσω στην ερώτησή σου οι χορτοφάγοι δεν τρώνε κρέας. Οι ολικοί χορτοφάγοι (όπως εγώ, στα αγγλικά vegans) δεν καταναλώνουν κανένα ζωϊκό προϊόν, δεν χρησιμοποιούν ζωϊκά παράγωγα (όπως δέρμα) ούτε καλλυντικά που τεστάρονται σε ζώα και γενικά προσπαθούν να ζουν βιώσιμα (sustainable living).
:)

Μα εγω δεν ειπα οτι οι βιομηχανιες κρεατος δεν εχουν τοξικα και οχι μονο απορριματα. Ετσι ειναι τα παντα γυρω μας. Ολα ρυπαινουν και ολα βρωμανε....Σε αυτο διαφωνω και εγω!
Θελω και εγω να κανω την ζωη μου πιο ποιοτικη και καλυτερη, αλλα πανω απο ολα να ειμαι καλος και σωστος ανθρωπος. Και για μενα(και μονον)αυτο σημαινει οτι η ζωη καθε ανθρωπου ειναι το πιο πολυτιμο αγαθο. Και μετα ερχονται τα ζωα και το περιβαλλον που ζω.

Υπάρχει κάποια εξήγηση γι αυτό; Από ποια θεωρία βγαίνει;

Για να απαντήσω στην ερώτησή σου οι χορτοφάγοι δεν τρώνε κρέας. Οι ολικοί χορτοφάγοι (όπως εγώ, στα αγγλικά vegans) δεν καταναλώνουν κανένα ζωϊκό προϊόν, δεν χρησιμοποιούν ζωϊκά παράγωγα (όπως δέρμα) ούτε καλλυντικά που τεστάρονται σε ζώα και γενικά προσπαθούν να ζουν βιώσιμα (sustainable living).
:)

Ευχαριστω!:)

Δεν ξέρω από προσωπική εμπειρία την κατάσταση! Εγώ απλώς σας λέω τι είδα στο ντοκυμαντέρ! Ούτε ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι. Πάντως τρώγαν τα πάντα, και πουλιά και τρωκτικά, μέχρι που εξαφανίστηκαν και έμειναν οι γάτες. Τώρα το αν είναι τρελοί ή όχι δεν το ξέρω γιατί ούτε τους συνάντησα ποτέ ούτε ψυχίατρος είμαι!
Όμως, επανερχόμαστε πάλι στο ίδιο θέμα. Δεν υπάρχει κάποιος "νόμος" για το ποιά ζώα έχουμε δικαίωμα να τρώμε και ποιά όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι λαοί, σε όλο τον κόσμο τρώνε ζώα. Έχει τόσο μεγάλη σημασία τι είδους είναι αυτά τα ζώα; Έμψυχα όντα δεν είναι όλα; Για μένα προσωπικά όλα τα ζώα έχουν την ίδια αξία και πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης. Όσο άσχημο είναι το σφάξιμο μιας γάτας, άλλο τόσο είναι και ενός κατσικιού! Το ίδιο πρέπει να σας σοκάρουν και τα δύο. Δεν δέχομαι ότι τα ζώα διακρίνονται σε Α κατηγορία και Β!

Υπάρχει κάποια εξήγηση γι αυτό; Από ποια θεωρία βγαίνει;

Καμια απολυτως. Γνωμη μου.:)

Τόση γη, εκεί στην ερημιά την άγονη με τις αγριόγατες πήγαν κι εγκαταστάθηκαν κι αυτοί; Αλλά πως έφτανε η γρια τη γάτα στο τρέξιμο; Περίεργα πράματα.
Μάλλον καμιά δεισιδαιμονία και ηλίθιο έθιμο είναι καλά λέει η Μιμικάκι, και οι γάτες πολύ ήμερες και τις πιάνουν εύκολα.
Ή μπορεί να είναι στο πρόγραμμα φαγητού. Αλλά αν τη σφάξει εκεί που την έχει αγκαλιά, ή της κάνει ψψψψψ κι έρθει η γάτα, θα νοιώσει ενοχές η γιαγιά οπότε παίρνει το ξύλο κι αρχίζει να την κυνηγάει, έτσι για να νοιώσει ότι κάνει κυνήγι.

:lol: :lol: αντε μιλα μετα στην γρια αυτη για χορτοφαγια!!! και σενα θα κυνηγαει με το παλουκι!!!!

:lol: :lol: αντε μιλα μετα στην γρια αυτη για χορτοφαγια!!! και σενα θα κυνηγαει με το παλουκι!!!!

:lol::lol::lol::lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Για μένα προσωπικά όλα τα ζώα έχουν την ίδια αξία και πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης. Όσο άσχημο είναι το σφάξιμο μιας γάτας, άλλο τόσο είναι και ενός κατσικιού! Το ίδιο πρέπει να σας σοκάρουν και τα δύο. Δεν δέχομαι ότι τα ζώα διακρίνονται σε Α κατηγορία και Β!

συμφωνω απολυτως το ιδιο με σοκαρει... εδω φιδι εβλεπα που το εγδερναν ζωντανο για να το κανουν σουπα σε ενα ντοκυμαντερ και εβαλα τα κλαματα το καημενο... οπως ολα τα ζωα και τα φυτα πιστευω οτι εχουν ψυχη και πονανε..:/:

Αααα έχετε να φάτε γάτες αν βρεθείτε στα δύσκολααααα….που ψάχνετε να τις βρείτε και τα ομορφότερα ονόματα….γι αυτό τις κόβετε τα νύχια ε; για να πιάνονται εύκολα γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποτέ θα σουʼρθει…Τροφή εφεδρείας λοιπόν…

συμφωνω απολυτως το ιδιο με σοκαρει... εδω φιδι εβλεπα που το εγδερναν ζωντανο για να το κανουν σουπα σε ενα ντοκυμαντερ και εβαλα τα κλαματα το καημενο... οπως ολα τα ζωα και τα φυτα πιστευω οτι εχουν ψυχη και πονανε..:/:
Το φίδι σίγουρα πονούσε. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, αυτό είναι βασανιστήριο και, άλλο σκοτώνω και τρώω άλλο βασανίζω.

Αααα έχετε να φάτε γάτες αν βρεθείτε στα δύσκολααααα?.που ψάχνετε να τις βρείτε και τα ομορφότερα ονόματα?.γι αυτό τις κόβετε τα νύχια ε; για να πιάνονται εύκολα γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποτέ θα σουʼρθει?Τροφή εφεδρείας λοιπόν?

και οποιος εχει τις περισσοτερες δεν θα πεινασει.... κατι σαν τις κονσερβες και την ζαχαρη στον πολεμο!!!!:P :P κρατα και κανενα παλουκι απο τα ξυλα για το τζακι για τις αδεσποτες!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back