Η γάτα είναι νόστιμο κολατσιό;..

Η επεξεργασια που κανει ο εγκεφαλος των ανθρωπων και των ζωων σαφεστατα ειναι εντελως διαφορετικη,και αναλογα με τους νευρωνες που χρησημοποιει ο εγκεφαλος και τη χημεια του εγκεφαλου εχουμε την εικονα του κόσμου γυρω μας. Ο κοσμος δηλαδη υπαρχει ακριβως επειδη τον αντιλαμβανομαστε. δεν τρεφω αυταπατες του τυπου: Το δεντρο μου μιλησε με φωνη και αλλα τετοια. Τετοιες σκεψεις ειναι δικες μας προβολες και ενστικτα που εχουμε, μα κανεις στην ανθρωποτητα δεν καταφερε ακομη να ακηρωσει τα ενστικτα αυτα ή να αποδειξει τι ακριβως σημαινουν.
Βρισκομαστε στο κατωφλι της εποχης εκεινης που σιγα σιγα θα ανακαλυψουμε καινουργια πραγματα για τη προοπτικη του χωρου, και του χρονου και με λιγα λογια του τι ειναι αληθινο και τι αντιλαμβανομαστε ως αληθινο.
Τα δεντρα ειναι ενα κομματι αυτου του πλανητη με αναπτυξη, ζωντανους οργανισμους και αν δεν εχει σηνειδηση δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει και δεν εχει ψυχη με μια πιο κβαντικη σκεψη εαν θες!:)

Ως ανωτερο ειδος πρεπει να το αντιλειφθουμε τις προοπτικες αυτου ή εστω απλα να να νιωσουμε κατι γιαυτο:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενας φιλος που ηταν σε κομμα και οι γιατροι θελαν να τραβηξουν τη μπριζα γιατι δεν υπηρχε καμια απολυτος ενδειξη οτι ηταν ζωντανος,
τρεχανε συνεχεια δακρυα απο τα ματια του και οι γιατροι ειπαν οτι ηταν συσπασεις και αντιδραση του οργανισμου.

Το παιδι απο μια αισθηση που ενιωθε απλα προσπαθησε με καποιο τροπο να δειξει οτι ηταν ζωντανος. Δεν το σκεγτηκε, το ενιωσε. Ενιωσε οτι ηθελε να ζησει.

Αυτος μας το πε αυτο αφου συνηλθε....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ολο αυτο δεν το λεω για να αποδειξω ποσο ιδιος ειναι ενας ανθρωπος σε κωμα με ενα δεντρο (!) απλα για να τονισω ποσο πολυ μοιαζουν καποια πραγματα και ποσο σχετικα ειναι λοιπον ολα αυτα που ξερουμε ή νομιζουμε οτι ξερουμε για το κοσμο...

Αυτη τη στιγμη στο πλανητη ναυαγει το μεγαλυτερο πειραμα φυσικης τα τελευταια 20 χρονια...φοβουνται οτι ισως κατι πηγε λαθος...

Διαβαστε το θεατρικο εργο: Χοντροι αντρες με φουστες

Εκει να δειτε τι γινεται οταν καποιοι ανθρωποι ειναι στο πουθενα χωρις φαγητο....

Παιδιά το ότι κάτι είναι ζωντανός οργανισμός σημαίνει ότι αισθάνεται; Και δεν λέω για συναισθήματα σκέψη κλπ. Αλλά έστω πόνο πείνα δίψα... Και η τηλεόραση είναι ένας ζωντανός οργανισμός (μηχανισμός) είναι ένα ζωντανό κύκλωμα, και ο υπολογιστής ένα ζωντανό κύκλωμα είναι δεν σημαίνει όμως ότι πονάει αν τον χτυπήσουμε. Η διαφορά είναι ότι είναι φτιαγμένο από άνθρωπο και με διαφορετικά υλικά. Επίσης, κάτι που είναι στοιχείο της φύσης το λέμε οργανισμό και κάτι που είναι φτιαγμένο από άνθρωπο το λέμε μηχανισμό. Ψυχή δεν ξέρω τι είναι αλλά συνηθίζω να λέω ότι κάτι έχει ψυχή όταν αισθάνεται πόνο πείνα δίψα, αυτό μου αρκεί δεν χρειάζεται να αισθάνεται κάτι άλλο.

Πολλές φορές λέγεται ότι η φύση εκδικείται. Αυτό είναι σχήμα λόγου, η φύση είναι ζωντανός οργανισμός αλλά δεν είναι κάτι που εκδικείται ή δεν εκδικείται. Λειτουργεί κάποιες φορές με τέτοιον τρόπο, που μοιάζει σα να εκδικείται και από κει λέγεται αυτό. Όπως θα λειτουργούσε κάποιος που θα εκδικούνταν έστω και παθητικά. Λέω για το μέρος της φύσης που έχει σχέση με πλημμύρες σεισμούς και διάφορα παρόμοια. Η φύση είναι κάτι που απλώς λειτουργεί, και οι παρεμβάσεις επηρεάζουν τη λειτουργία της.

H φυση λειτουργει με τους μηχανισμους της μεσα στα πλαισια να ανταπεξελθει στο χαος που εχουμε δημιουργηση Κυκλος ειναι ενας κυκλος που δεν ξερουμε που θα μας βγαλει

χορτοφαγος=σαν εφιαλτης μου ακουγεται..

να μη μπορω να φαω, κρεας, τυρακι, γαλατακι, αυγουλακι, σοκολατες, γενικα γλυκα (αφου εχουν γαλα..), τυροπιτουλες, (και τα υπολοιπα σε πιτουλες...),ψαρακια, καλαμαρακια, γαριδουλες...

μιαμ..πεινασα..

ειλικρινα δε μπορω να το καταλαβω αυτο το πραγμα... με ποια λογικη το κανουν αυτο...ειναι τρελλοι αυτοι οι Ρωμαιοι!!!!

Εφιάλτης είναι αυτό που περνούν τα ζώα για να φας εσύ το κρέας, το γάλα και τα αυγά. Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, κανείς δεν θα έτρωγε κρέας. Τόση φρίκη, στριμωγμένη σε τέσσερεις τοίχους. Η λογική τελικά είναι πολύ σχετικό πράγμα.

:down:

Εφιάλτης είναι αυτό που περνούν τα ζώα για να φας εσύ το κρέας, το γάλα και τα αυγά. Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, κανείς δεν θα έτρωγε κρέας. Τόση φρίκη, στριμωγμένη σε τέσσερεις τοίχους. Η λογική τελικά είναι πολύ σχετικό πράγμα.
:down:

και μονο απο την απαντηση καταλαβαινω

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΖΩΑ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Η ΟΧΙ

ΑΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΣΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΣΑΣ..

δεν φταινε οι υπολοιποι σε αυτο..

αν εισαι αρρωστη, και δε πρεπει να τρως κατι απο αυτα θα ειμαι η πρωτη που θα σε ενθαρρυνω να μη φας..
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ εμενα μου φαινονται σαν τροπος επιδειξης, μοδας, και το στυλ "κανω κατι για να δειξω" "ειμαι χορτοφαγος"

αλλιως δε μπορω να καταλαβω πως καποιος αρνειτε ολη αυτη τη πληθωρα των φαγητων που ειναι φορεις βασικων συστατικων απαραιτητων για την υπαρξη ενος ανθρωπου...

για να μη μπλεκουμε σε αντιπαραθεση, συνεχιστε την κουβεντα, εγω ειπα τη γνωμη μου, ουτως η αλλως για να αλλαξει καποιος αποψη αυτο το αποκλειω.

για τον Carl Lewis θα διατηρησω τις επιφυλαξεις μου.μπορει τυπικα να μην ετρωγε κρεας και ζωικα παραγωγα(μιας κι ηταν αυστηρα χορτοφαγος),θεωρω ομως αδυνατο αθλητης του επιπεδου του με διακρισεις σε τρια παρακαλω αθληματα να μην επαιρνε σκευασματα ζωικων πρωτεινων,κρεατινινη κτλ.τυπικα μπορει να θεωρειτο vegan,ουσιαστικα ομως ηταν:hmm: ?

Η απάντηση δια στόματος του ιδίου του αθλητή. Δείτε το βίντεο.

" Τις καλύτερες επιδόσεις τις είχα όταν ήμουν ολικός χορτοφάγος και ήμουν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής. Ήμουν 30 ετών! Όλοι με ρωτούσαν από που έπαιρνα πρωτεϊνη. Έτρωγα τεράστιες ποσότητες σούπας φακής και φασόλια, χυμούς και όλα τα φυτικά σκευάσματα που μου χρειάζονταν για να αναπληρώνω τις πρωτεϊνες"

;););)

και μονο απο την απαντηση καταλαβαινω

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΖΩΑ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Η ΟΧΙ

ΑΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΣΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΣΑΣ..

δεν φταινε οι υπολοιποι σε αυτο..

αν εισαι αρρωστη, και δε πρεπει να τρως κατι απο αυτα θα ειμαι η πρωτη που θα σε ενθαρρυνω να μη φας..
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ εμενα μου φαινονται σαν τροπος επιδειξης, μοδας, και το στυλ "κανω κατι για να δειξω" "ειμαι χορτοφαγος"

Δεν δέχομαι να προσβάλλουν την ιδεολογία μου λέγοντας πως είναι μόδα.Δεν το δέχομαι γιατί είναι συνειδητή απόφαση, και φύση μου. ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ ΕΓΩ. Μπορώ να ζήσω χωρίς να τρέφομαι με το θάνατο άλλων. Τελεία. Φαντάζομαι πως και ο Αϊνστάιν, ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλούταρχος, ο Τόμας Έντισον, ο Γκάντι κλπ το έκαναν για μόδα, ε;

Εγώ δέχομαι πως κάποιος μπορεί να είναι υγιής και ως κρεατοφάγος. Γιατί είναι τόσο δύσκολο οι κρεατοφάγοι να δεχθούν πως οι χορτοφάγοι μπορούν να είναι υγιείς χωρίς το κρέας, δεν το κατανοώ. Όπως δεν δέχομαι να με αποκαλούν "τρελή Ρωμαία" γιατί δεν συμφωνώ με την πλειοψηφία. Κάποτε λέγαν τρελούς όσους υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των μαύρων *που δεν θεωρούνταν άνθρωποι καν* ή τα δικαιώματα των γυναικών. Αχ, όλα σχετικά, όλα σχετικά είναι.

:rolleyes:

Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι φανατικοί χορτοφάγοι αντιδρούν πολύ άσχημα απέναντι σε όσους δεν είναι σε σημείο ρατσιστικό να μην πω φασιστικό. Αγνοούν καταστάσεις στις οποίες υπάρχει πρόβλημα υγείας στη μέση, όπως το δικό μου, κι επειμένουν ότι όλα είναι ρόδινα για όσους τρέφονται αποκλειστικά και μόνο με φυτικά προϊόντα, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Και τι κάνουμε σε περιπτώσεις όπως π.χ. της ανηψίας μου η οποία είναι 9 χρονών δηλαδή στην ανάπτυξη και δεν τρώει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ εκτός από τραχανά, κοτομπουκιές και μοσχαρίσιο φιλέτο? Ακόμα και το γάλα άμα τη ζορίσουμε να το πιει το κάνει εμετό! Ο γιατρός έχει πει να της δίνουμε ότι της αρέσει και να μην την ζορίζουμε και κόψει κι αυτά τα λίγα που τρώει. Εϊναι υπερβολικά φιλόζωη και κλαίει όταν βλέπει αδέσποτα. Αν ήταν στο χέρι της θα είχαμε μαζέψει όλα τα αδεσποτα της γειτονιάς σπίτι. Τι θα πρέπει να γίνει δηλαδή όταν κάποιος δεν μπορεί να φάει κάτι άλλο? Τον κρεμμάμε και του βάζουμε την ταμπέλα "ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ"?:confused:
Βίκη, Νιαου και όλοι οι υπόλοιποι χορτοφάγοι, ΜΗΝ είστε ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΟΙ. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο στη ζωή. Υπάρχουν και άπειρες αποχρώσεις του γκρι ενδιάμεσα!!!:/:

Η απάντηση δια στόματος του ιδίου του αθλητή. Δείτε το βίντεο.

" Τις καλύτερες επιδόσεις τις είχα όταν ήμουν ολικός χορτοφάγος και ήμουν και ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής. Ήμουν 30 ετών! Όλοι με ρωτούσαν από που έπαιρνα πρωτεϊνη. Έτρωγα τεράστιες ποσότητες σούπας φακής και φασόλια, χυμούς και όλα τα φυτικά σκευάσματα που μου χρειάζονταν για να αναπληρώνω τις πρωτεϊνες"

;););)
Βίκυ μην ξεχνάς ότι τις επιδόσεις του τόσο ο Καρλ Λιους, όσο και πολλοί από τους μεγαλύτερους αθλητές σε Αμερική, Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο ΔΕΝ τις έχουν κάνει επειδή είναι χορτοφάγοι ή κρεατοφάγοι, αλλά επειδή παίρνουν μεγάλες ποσότητες συμπληρωμάτων γνωστών και ως ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ...:down: :down: :down:

Εγώ δέχομαι πως κάποιος μπορεί να είναι υγιής και ως κρεατοφάγος.

δε μιλαμε για κρεατοφαγους και μη..

μιλαμε για χορτοφαγια, που αποκλειει το γαλα, το τυρι, το αυγο
και με λιγα λογια τα παντα..

τι να πω, προφανως λοιπον εγω θα ειμαι τρελλη που μου φαινονται περιεργα ολα αυτα..μαλλον ο κοσμος προχωραει πολυ γρηγορα για μενα

δε μιλαμε για κρεατοφαγους και μη..

μιλαμε για χορτοφαγια, που αποκλειει το γαλα, το τυρι, το αυγο
και με λιγα λογια τα παντα..

τι να πω, προφανως λοιπον εγω θα ειμαι τρελλη που μου φαινονται περιεργα ολα αυτα..μαλλον ο κοσμος προχωραει πολυ γρηγορα για μενα
Εγώ πάντως όσους χορτοφάγους έχω γνωρίσει τρώνε και γαλα και τυρί και αυγά καθώς και κάποια θαλασσινά (οστρακοειδή). Τόσο ακραίες περιπτώσεις όπως αυτές που λες δεν μου έχει τύχει και το βρίσκω άκρως υπερβολικό. Μόνο κάποτε στο παρελθόν είχα γνωρίσει κάποιον κύριο μεγάλο σε ηλικία, ο οποίος έτρωγε μόνο καρπούς και τίποτα άλλο. Δηλαδή φρούτα και καρπούς. Νομίζω όμως ότι αυτό είναι άλλη κατηγορία, έτσι δεν είναι Βίκυ? :hmm:

Βίκη, Νιαου και όλοι οι υπόλοιποι χορτοφάγοι, ΜΗΝ είστε ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΟΙ. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο στη ζωή. Υπάρχουν και άπειρες αποχρώσεις του γκρι ενδιάμεσα!!!:/:

Δέχομαι πως για συγκεκριμένους λόγους κάποιοι μπορεί να μην μπορούν αν γίνουν χορτοφάγοι, με τον ίδιο τρόπο που άλλοι έχουν προβλήματα υγείας λόγω κρεατοφαγίας. Δεν είναι θέμα απολυτοσύνης ή όχι. Όταν εξηγώ κάποια πράγματα για τη χορτοφαγία το κάνω γιατί δεν θέλω να παραπλανάται ο κόσμος. Και αυτό είναι όλο.

:)

Προσωπικά σέβομαι την διατροφή και τις επιλογές του καθενός, όσο και αν με πληγώνει π.χ να βλέπω τους συγγενείς μου να τσακίζουν παϊδάκια από αρνάκια...Είναι δικαίωμά τους, περίπου. Αλλά είναι και δικό μου δικαίωμα να ακολουθήσω αυτό που μου λέει η συνείδησή μου και να παλέψω για αυτό που θεωρώ ηθικό και δίκαιο. Με τον ίδιο τρόπο που θα βγω στο δρόμο να φωνάξω για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα βγω να φωνάξω και για τα δικαιώματα των ζώων. Αυτά.

Εγώ πάντως όσους χορτοφάγους έχω γνωρίσει τρώνε και γαλα και τυρί και αυγά καθώς και κάποια θαλασσινά.

συγνωμη ρε παιδια αλλα τοτε δε πρεπει να μιλατε για χορτοφαγια, αλλα για διατροφη που απλα αποκλειει το κρεας.

εγω ξερω οτι οταν μιλαμε για χορτοφαγια τα αποκλειουμε ολα.
το λεει και η λεξη αλλωστε

Μόνο κάποτε στο παρελθόν είχα γνωρίσει κάποιον κύριο μεγάλο σε ηλικία, ο οποίος έτρωγε μόνο καρπούς και τίποτα άλλο. Δηλαδή φρούτα και καρπούς. Νομίζω όμως ότι αυτό είναι άλλη κατηγορία, έτσι δεν είναι Βίκυ? :hmm:

Ναι αυτό είναι καρποφάγος (fruitarian). Εγώ είμαι vegan - ολική χορτοφάγος. Κι εγώ και ο αρραβωνιαστικός μου. Χρόνια τώρα. Οι fruitarian τρώνε ό,τι καρπό μπορείς να πάρεις από ένα φυτό χωρίς να το σκοτώσεις. Π.χ. Μπορείς να φας ντομάτα αλλά όχι πατάτα.

@vicky: το οτι καποιος σου λεει κατι, και καθεται και ασχολειται δε σημαινει οτι σε απορριπτει και σε βριζει και σου προσβαλει τα πιστευω σου..

γενικα εδω στο φορουμ υπαρχει μια ταση να "φορτωνουν" ολοι αμεσως,
εφοσον νιωθεις οτι σε προσεβαλα, μπορω να αποχωρισω απο το θεμα απλα να ξερεις οτι αυτοι που σε κανακευουν (και δε λεω μονο για σενα, γενικα μιλαω) , αν εξαιρεσουμε γονεις και πολυ καλους και στενους φιλους, συνηθως θελουν το κακο σου..

@vicky: το οτι καποιος σου λεει κατι, και καθεται και ασχολειται δε σημαινει οτι σε απορριπτει και σε βριζει και σου προσβαλει τα πιστευω σου..

γενικα εδω στο φορουμ υπαρχει μια ταση να "φορτωνουν" ολοι αμεσως,
εφοσον νιωθεις οτι σε προσεβαλα, μπορω να αποχωρισω απο το θεμα απλα να ξερεις οτι αυτοι που σε κανακευουν (και δε λεω μονο για σενα, γενικα μιλαω) , αν εξαιρεσουμε γονεις και πολυ καλους και στενους φιλους, συνηθως θελουν το κακο σου..

Γωγώ δεν συνηθίζω να φορτώνω...Το έχω κόψει. Κάνει κακό στην υγεία. ;) Απλά θέλω να μου μιλούν με σεβασμό όπως μιλάω. Και όχι να με αποκαλούν 'γραφική' για τις επιλογές μου. Δεν με άκουσες να σε αποκαλώ δολοφόνο, με άκουσες;
:P
Και φυσικά να μην αποχωρήσεις. Κουβέντα κάνουμε. Αλίμονο!

το γαλα με τι το αντικαθιστας?

κουκλα δε σε αποκαλεσα γραφικη
καταρχην δε σε ξερω για να σε αποκαλεσω οτιδηποτε, γενικα μιλουσα για τους χορτοφαγους, οποτε γιαυτο και ειπα οτι ηταν λαθος η υποθεση σου οτι επιτιθομαι σε σενα.Δεν ειναι προσωπικη η αντιπαραθεση, πως θα μπορουσε να ειναι αλλωστε

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back