Η γάτα είναι νόστιμο κολατσιό;..

Εννοείς πως αντικαθιστώ το ασβέστιο;
Δες εδω. Τρώω πολλά φυλλώδη λαχανικά και αμύγδαλα, μπρόκολο κ.α.
και τρώω "γάλα" αμυγδάλου ή σόγιας με βρώμη *βιολογικής εννοείται*
για πρωϊνό.
Εξετάσεις καθαρές και από αιματοκρίτη και από όλα. :cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωραια, να ρωτησω λοιπον...δηλ θελεις να μου πεις οτι τα αμυγδαλα ειναι ποιο υγιεινα απο το γαλα...?

και κατι ακομη..οι αγελαδες οταν τις αρμεγουν, ξαλαφρωνουν..
ειναι μια διαδικασια που επιβαλεται στο ζωο να γινει..
δηλ δεν τις κανουν κακο..ωστε να πρεπει να σταματησουμε να το κανουμε..
ισα ισα που τους κανουμε καλο..

οποτε ποιος ο λογος να αποκλειετε το γαλα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ωραια, να ρωτησω λοιπον...δηλ θελεις να μου πεις οτι τα αμυγδαλα ειναι ποιο υγιεινα απο το γαλα...?

και κατι ακομη..οι αγελαδες οταν τις αρμεγουν, ξαλαφρωνουν..
ειναι μια διαδικασια που επιβαλεται στο ζωο να γινει..
δηλ δεν τις κανουν κακο..ωστε να πρεπει να σταματησουμε να το κανουμε..
ισα ισα που τους κανουμε καλο..

οποτε ποιος ο λογος να αποκλειετε το γαλα?

Μεγάλη κουβέντα και έχουμε βγει εκτός θέματος. Το γάλα έχει κακό λίπος και κασεϊνη, το αμύγδαλο όχι. Συν ότι το γάλα προέρχεται με εκμετάλλευση του ζώου.
https://www.youtube.com/watch?v=SBBFTpTMUbc
;) Σου δίνω λινκ για ένα βίντεο γιατί δεν θέλω να μονοπωλήσω το χώρο εδώ. Είναι ηθικό το θέμα. Vegan σημαίνει ενάντια στην όποια εκμετάλλευση ζώων για δικούς μας λόγους - τροφή, ένδυση, διασκέδαση κλπ.

εχει διαφορα να εχεις μια αγελαδα σαν εργοστασιο και να την αρμεγεις ολη μερα και να της κανεις συνεχεια ενεσεις και πολλα αλλα για να κατεβαζει γαλα... και αλλο να ζεις σε ενα αγροκτημα και να εχεις την αγελαδιτσα σου που ζει ευτυχισμενη και της αρμαεγεις ενα κουβα γαλα για να την ξαλαφρωσεις... γενικα οι συνθηκες που ζουν τα ζωα στις βιομηχανιες ειναι αθλειες.... εδω τα κοτοπουλα τα εχουν συνεχεια με μια λαμπα πανω απο το κεφαλι για να νομιζουν οτι ειναι μερα και να γεννανε συνεχεια αυγα!!!

ειχα δει ενα ντοκυμαντερ μια φορα και εδιχνε νομιζω στην ινδια ηταν, που παιρνουν τις εγκυες κατσικες και τις σφαζουν για να παρουν το εμβρυο και να το μαγειρεψουν γιατι λενε οτι ειναι το πιο τρυφερο και καθαρο κρεας.... φρικη????:down: :down: :down:

ειχα δει ενα ντοκυμαντερ μια φορα και εδιχνε νομιζω στην ινδια ηταν, που παιρνουν τις εγκυες κατσικες και τις σφαζουν για να παρουν το εμβρυο και να το μαγειρεψουν γιατι λενε οτι ειναι το πιο τρυφερο και καθαρο κρεας.... φρικη????:down: :down: :down:

Από φρίκη άλλο τίποτα
:mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks:

εχει διαφορα να εχεις μια αγελαδα σαν εργοστασιο και να την αρμεγεις ολη μερα και να της κανεις συνεχεια ενεσεις και πολλα αλλα για να κατεβαζει γαλα... και αλλο να ζεις σε ενα αγροκτημα και να εχεις την αγελαδιτσα σου που ζει ευτυχισμενη και της αρμαεγεις ενα κουβα γαλα για να την ξαλαφρωσεις...

κανεις δεν ειπε κατι τετοιο.
εγω ξερω τη διαφορα, το θεμα ειναι οτι η βικυ, εκφραζοντας παντα τις αποψεις τις χορτοφαγιας λεει πως ουτε θα ειχε αγελαδιτσα στο αγροκτημα γιατι ο vegan ειναι εναντια στην οποιαδηποτε εκμεταλλευση των ζωων..Αυτο καταλαβα, τουλαχιστον και γιαυτο το ειπα.

και να ξαναπω για πολλοστη φορα οτι κανενας δεν υπερασπιστηκε τους τροπους με τους οποιους φερονται στα ζωα,εννοειται οτι κακως τους βαζουν ενεσεις γιατι και αυτο ειναι κατι εναντια στη φυση.
Μη μπερδευουμε αυτα που λεμε..

κανεις δεν ειπε κατι τετοιο.
εγω ξερω τη διαφορα, το θεμα ειναι οτι η βικυ, εκφραζοντας παντα τις αποψεις τις χορτοφαγιας λεει πως ουτε θα ειχε αγελαδιτσα στο αγροκτημα γιατι ο vegan ειναι εναντια στην οποιαδηποτε εκμεταλλευση των ζωων..Αυτο καταλαβα, τουλαχιστον και γιαυτο το ειπα.

και να ξαναπω για πολλοστη φορα οτι κανενας δεν υπερασπιστηκε τους τροπους με τους οποιους φερονται στα ζωα,εννοειται οτι κακως τους βαζουν ενεσεις γιατι και αυτο ειναι κατι εναντια στη φυση.
Μη μπερδευουμε αυτα που λεμε..

οχι ενταξη.. δεν ειμαι χορτοφαγος αλλα δεν μου αρεσει η εκμεταλλευση των ζωων, αλλα μια αγελαδιτσα και μερικες κοτουλες θα ηθελα να τα ειχα ετσι για παρεα!:P

οχι ενταξη.. δεν ειμαι χορτοφαγος αλλα δεν μου αρεσει η εκμεταλλευση των ζωων, αλλα μια αγελαδιτσα και μερικες κοτουλες θα ηθελα να τα ειχα ετσι για παρεα!:P

ΚΑΙ ΓΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
μια φαρμα!!!
και κοτουλες, και παπιουλες, και σκυλακια , και γατακια, και αλογα και προβατακια...:hmm::hmm: τι αλλο...

καθε δευτερα θα εχει κομμωτικη.. κοτσιδακια στην προβατινα, φιογκακια στις κοτουλες..:lol::lol:

ΚΑΙ ΓΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
μια φαρμα!!!
και κοτουλες, και παπιουλες, και σκυλακια , και γατακια, και αλογα και προβατακια...:hmm::hmm: τι αλλο...

καθε δευτερα θα εχει κομμωτικη.. κοτσιδακια στην προβατινα, φιογκακια στις κοτουλες..:lol::lol:

:lol: :lol: :lol: και οι γατουλες(που θα ηταν οι περισσοτερες) θα καβαλουσαν τα αλλα ζωακια και θα εκαναν ιππασια! χιχι:P :P

1) Κρεατοφαγία δε σημαίνει τρώω μόνο κρέας και τίποτε άλλο. Σημαίνει τρώω και κρέας, ενώ η χορτοφαγία αποκλείει απ' την αρχή ουσιώδεις τροφές. Προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι χορτοφάγοι (μην παρεξηγηθώ, οι περισσότεροι όχι όλοι) δεν τρώνε κρέας επειδή απλώς δεν τους αρέσει και για να εξηγήσουν τη γευστική τους αυτή προτίμηση χρησιμοποιούν το πρόσχημα της χορτοφαγίας και της ζωοφιλίας. Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να δοκίμασε το κρέας, να του άρεσε και παρ' όλ' αυτά να μην το τρώει από άποψη. Επίσης κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και έχει άλλες ανάγκες που πηγάζουν όχι μόνο από τον τρόπο ζωής, αλλά και τη βιολογική του δομή. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν τρώγοντας καρπούς και χορταρικά και είναι υγιέστατοι, και άλλοι που αν δε φάνε κρέας, λιποθυμούν. Εσείς που υποστηρίζετε ότι το κρέας προκαλεί ασθένειες και ότι οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερα χρόνια πώς εξηγείτε τη μακροζωία και την ευρωστία των κατοίκων ορεινών κατ' εξοχήν κτηνοτροφικών χωριών της χώρας μας που τρέφονται τον περισσότερο καιρό με προβατίνες και κατσικάκια; Το παν είναι η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, όπως πολλοί από σας υποστήριξαν. Επίσης θα συμφωνήσω πως η απορρόφηση του σιδήρου από το κρέας δε συγκρίνεται με ο,τιδήποτε άλλο, γιατί γνωρίζω περιπτώσεις σιδηροπενικής αναιμίας και από τον οικογενειακό και από το φιλικό μου κύκλο που έχουν συμβουλευτεί επανειλημμένως τους ειδικούς.
2) Όλοι οι μεγάλοι πρωταθλητές οφείλουν τις επιδόσεις τους σε συμπληρώματα, αναβολικά και ορμόνες. Έχω φίλη πρωταθλήτρια Ελλάδος και Βαλκανίων στο τζούντο και προπονήτρια που γνωρίζει τα πράγματα εκ των έσω. Στους δημοσιογράφους μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, αλλά η πραγματικότητα βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα στα "φαρμακεία" των γυμναστηρίων. Και μη μου πείτε ότι πιστεύετε όλα όσα σερβίρουν τα ΜΜΕ.
3) Ο άνθρωπος είναι παμφάγο θηλαστικό και αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Το τι αποκλείουμε από τη διατροφή μας είναι συνειδητή και όχι φυσική επιλογή. Η φυσική επιλογή είναι να τρώμε αυτά που προσφέρει η φύση και μέσα στα βρώσιμα είδη συμπεριλαμβάνονται και τα ζώα. Το ότι δε μοιάζουμε με λιοντάρια και αρπακτικά επειδή δεν έχουμε τεράστιους κυνόδοντες και ταχύτητα κυνηγού, δε σημαίνει ότι δεν είμαστε προορισμένοι για τέτοιες τροφές. Όπως πολύ σωστά παρατήρησε κάποια φίλη, το όπλο μας είναι το μυαλό μας. Δε θα μπορούσαμε να έχουμε την ανατομία ενός αρπακτικού (δηλ. μεγάλα νύχια και δόντια) γιατί τα άκρα μας είναι φτιαγμένα για να δημιουργούν, να εφευρίσκουν και να επιδίδονται σε λεπτές εργασίες. Αν είχαμε μεγάλα νύχια δε θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε εργαλεία, να πλέξουμε καλάθια, να γράψουμε, να ζωγραφίσουμε, να παίξουμε μουσική και να δημιουργήσουμε γενικά πολιτισμό. Ακόμη και τα δόντια μας χρησιμεύουν σαν εργαλεία γι' αυτό και μοιάζουν με αυτά των χορτοφάγων, επειδή πρέπει να ΚΟΒΟΥΝ. Δηλαδή το ότι έχουμε ομοιότητες με τα χορτοφάγα, σημαίνει πως θα έπρεπε να μηρυκάζουμε και την τροφή μας;
4) Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα φυτά δεν έχουν ψυχή. Τα μύδια δεν κινούνται αλλά είναι ζωντανοί οργανισμοί. Μπορείς να πεις ότι δεν έχουν ψυχή; κάθε τι οργανικό, ακόμη και οι μονοκύτταροι οργανισμοί είναι ζωντανοί, γεννιούνται, ζουν, πολλαπλασιάζονται και πεθαίνουν. Εξάλλου, πώς ορίζεται η ψυχή; και πώς μπορούμε εμείς να κρίνουμε τι είναι η ψυχή και ποιος οργανισμός έχει ή δεν έχει; Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άψυχοι οργανισμοί. Στη Φύση υπάρχει μόνο ΟΡΓΑΝΙΚΗ και ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΥΛΗ.
5) Οι υπολογιστές και οι μηχανές δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί. Είναι ανθρώπινες εφευρέσεις που κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια των αξιωμάτων της φυσικής και της χημείας και αποτελούν ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΥΛΗ. Αν οι υπολογιστές ήταν ζωντανοί οργανισμοί θα μπορούσαν να αναπαραχθούν μόνοι τους. Ακόμα και η αμοιβάδα πολλαπλασιάζεται μέσω της διαίρεσης. Ο υπολογιστής δεν μπορεί. Θα θεωρούσατε ποτέ ζωντανό οργανισμό το κατσαβίδι, το μαχαίρι ή το μολύβι; όλα είναι εργαλεία που κατασκεύασε ο άνθρωπος για να διευκολύνει τη ζωή του και στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο υπολογιστής. Όποιος έχει απορίες περί διαχωρισμού οργανικής και ανόργανης ύλης, μπορεί με λίγη μελέτη φυσικής - χημείας - βιολογίας να λύσει τους προβληματισμούς του.
6) Οι παρεκκλίνουσες τάσεις όπως ο καννιβαλισμός και η ομοφυλοφιλία είναι και αυτές μέρη της φυσικής διαδικασίας. Οι ύαινες όταν είναι μικρές, τρώνε τα αδέλφια τους σε μια ενστικτωδώς ορμώμενη μάχη για επίδειξη δύναμης και καθιέρωση της θέσης τους στην αγέλη. Ο ισχυρός επιβιώνει. Οι τάσεις αυτές που εμείς θεωρούμε ανωμαλία, είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της ισορροπίας, διότι χωρίς ατέλειες, δεν υπάρχει ορισμός του τέλειου. Η Φύση "γεννά" κατά καιρούς διάφορα είδη. Άλλα επιβιώνουν κι άλλα όχι. Αυτά που δεν επιβιώνουν είναι τα "ελαττωματικά", τα οποία η Φύση σταδιακά αποβάλλει και δίνει τη θέση τους στα πιο ανθεκτικά και προσαρμόσιμα. Έτσι υπάρχει η τάση στο περιβάλλον να εξελίσσονται οι οργανισμοί προς το καλύτερο.
7) Όχι, η Φύση δεν εκδικείται με την κυριολεκτική έννοια και δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύω πως η Φύση είναι έλλογο ον. Η πρότασή μου ήταν μεταφορική. Η μεταφορά είναι ένα εκφραστικό σχήμα που χρησιμοποιείται ευρέως στον πεζό, λυρικό και προφορικό λόγο, επομένως δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην το έχει συναντήσει ποτέ, ώστε να αδυνατεί να το αναγνωρίσει.
8) Η κάθε είδους αυθαίρετη παρέμβαση σε οποιαδήποτε φυσική διαδικασία, ωθεί τη Φύση σε αποκατάσταση της ισορροπίας κι αυτό είναι κάτι που δεν αποτρέπεται ούτε καταστέλλεται από οποιαδήποτε ανθρώπινη ενέργεια.
9) Και η καλλιέργεια φυτικών προϊόντων δημιουργεί απόβλητα και απαιτεί κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού, λιπάσματος και φυτοφαρμάκων. Οποιαδήποτε βιομηχανία δημιουργεί απόβλητα από τη στιγμή που είναι βιομηχανία, είτε τα προϊόντα της είναι οι φακές είτε τα κοτόπουλα. Αν όλοι οι άνθρωποι ήταν χορτοφάγοι τις βιομηχανίες κρεάτων απλώς θα αντικαθιστούσαν άλλου είδους βιομηχανίες που θα προκαλούσαν το ίδιο σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον. Το πρόβλημα είναι η κατάχρηση των φυσικών πόρων και όχι το ότι τρεφόμαστε και με κρέας. Είναι μεγαλύτερη "αμαρτία" η ίδια η κατανάλωση κρέατος από το γεγονός ότι τόνοι κρέατος που δεν καταναλώθηκαν καταλήγουν στα σκουπίδια, την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας; Το ίδιο όμως θα συνέβαινε αν οι βιομηχανίες αντί για κρέας παρήγαγαν φυτικά προϊόντα. Πάλι θα υπήρχε υπερπροσφορά και απόρριψη μεγάλου μέρους της παραγωγής. Αυτό έχει να κάνει με τη δομή του καπιταλιστικού μοντέλου οικονομίας που ακολουθούν οι "ανεπτυγμένες" χώρες.
10) Τα βασανιστήρια και ο πόνος που προκαλεί ο άνθρωπος στον άνθρωπο είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα που δε θα έπρεπε να συζητείται εδώ. Επειδή όμως αναφέρθηκε το όνομά μου (έστω το καλλιτεχνικό!), θα πω μόνο πως το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν τάσεις βιαιότητας, μπορεί να έχει πολλές αιτίες αλλά σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με τη διατροφή τους, ούτε αποτελεί επιχείρημα κατά της κατανάλωσης κρέατος. Δηλαδή οι χορτοφάγοι είναι όλοι φιλειρηνιστές; Ή μήπως η κρεατοφαγία είναι γνώρισμα μόνο ανθρώπων με βίαιη συμπεριφορά; Επί τη ευκαιρία της αναφοράς ονομάτων όπως ο Αϊνστάιν στα πλαίσια μιας καταγραφής μεγάλων χορτοφάγων ιδιοφυιών, θα ήθελα να υποβάλλω το ερώτημα: ο Γκάντι που έτρωγε ακρίδες θεωρείτε πως ήταν βίαιη προσωπικότητα και δε σεβόταν τους υπόλοιπους έμβιους οργανισμούς; και μη μου πείτε ότι η ακρίδα δεν είναι ζωντανή και δε νιώθει πόνο! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ. Άρα επιχειρήματα του τύπου "ο Αϊνστάιν ήταν χορτοφάγος, άρα κάτι ήξερε" είναι ρηχά και επιπόλαια.

Όσο εκμεταλλεύεται ο αγρότης το ζώο στη φάρμα του που το ταΐζει και το φροντίζει και παίρνει από αυτό φρέσκο γάλα και μαλλί, άλλο τόσο το εκμεταλλεύεται και ο "ζωόφιλος" που φυλακίζει το κατοικίδιό του μέσα σε ένα διαμέρισμα ή κλουβί, καταπιέζει τα ένστικτά του και το εξαναγκάζει να προσαρμοστεί στις συνήθειές του, μόνο και μόνο για να έχει αυτός κάτι να "παίζει". Τουλάχιστον οι γάτες δεν υποφέρουν τόσο στους κλειστούς χώρους, αλλά κι αυτές όταν έχουν γεννηθεί άγριες, αποζητούν την ελευθερία τους.

συμφωνω κι εγω οπως ξαναειπα οτι το επιχειρημα για τους αθλητες ειναι ατοπο.προσωπικα πιστευω οτι ολοι οι πρωταθλητες παιρνουν αναβολικα,συν των λοιπων συμπληρωματων διατροφης με πρωτεινες κτλ.

οπως επισης συμφωνω στο οτι η ανατομια του ανθρωπινου ειδους δεν προτεινει τη χορτοφαγια ως προορισμο μας.η χορτοφαγια ειναι επιλογη του ανθρωπου,και οχι της φυσης.

υ.γ.γιατι τα μηνυματα της Λουκρητιας φαινονται μονο σαν 1??

1) Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να δοκίμασε το κρέας, να του άρεσε και παρ' όλ' αυτά να μην το τρώει από άποψη...

Εγώ! (αλλά μην το κάνουμε και θέμα...):lol:

Παιδιά εγώ χορτοφάγος μπορώ να γίνω χαλαρά αν λυθεί το πρόβλημα με την αναιμία. Αλλά με τη μορφή που λέει η Βίκυ χωρίς γαλα, αυγά και τυρί Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Ε-Τ-Α-Ι!!!! Δε ζω χωρίς γάλα, τυρί κι αυγά!!! Ακόμα και όταν νυστεύω μια χαρά τα περνάω, με κιμά, γάλα και κρέμα γάλακτος από σόγια. Αλλά αν δε βρεθεί υποκατάστατο του τυριού και τρόπος να παίρνω σίδηρο (και να με πιάνει!) εκτός από ενέσεις, εγώ χορτοφάγος δεν υπάρχει περίπτωση να γίνω!!! Κατά την διάρκεια της σαρακοστής από την στέρηση, βλέπω στον ύπνο μου ταψιά με τυρόπιττες και αυγουλάκια μάτια να με κυνηγάνε!!!:lol: :lol: :lol:

κι εγω το σκεφτομαι για χορτοφαγος,αλλα οχι για vegan.λατρευω το τυρι και τα αυγα,το γαλα οχι,αλλα αναγκαστικα πινω που και που γιατι φοβαμαι την οστεοπορωση:/:

Ναι αυτό είναι καρποφάγος (fruitarian). Εγώ είμαι vegan - ολική χορτοφάγος. Κι εγώ και ο αρραβωνιαστικός μου. Χρόνια τώρα. Οι fruitarian τρώνε ό,τι καρπό μπορείς να πάρεις από ένα φυτό χωρίς να το σκοτώσεις. Π.χ. Μπορείς να φας ντομάτα αλλά όχι πατάτα.

Βικυ οταν με το καλο γινεις μανα, ποιος απο τους δυο θα ταιζει κρεας το μωρο?:P

Εμένα το αγαπημένο μου φαγητό ήταν το κρεάς ανέκαθεν, και κυρίως τρελαινόμουν για σουβλάκια. Έτρωγα κρέας καθημερινά, στην κυριολεξία! Ακόμα και όταν το μεσημέρι είχαμε πχ φασολάκια, επειδή δεν χόρταινα έτρωγα κρέας το βράδυ. Ποτέ δεν πίστευα πως θα άντεχα να το κόψω, γιατί πολύ απλά μου άρεσε υπερβολικά πολύ! Μια μέρα όμως σκέφτηκα να δοκιμάσω να το κόψω, όχι αναγκαστικά για πάντα, αλλά εωσότου αντέξω. Ε λοιπόν συνειδητοποίησα ότι είναι καθαρά ψυχολογικό θέμα. Τώρα δεν τρώω κρέας και ούτε που μου λείπει! Όταν οι άλλοι παραγγέλνουν σουβλάκια, παραγγέλνω και εγώ πίτα με πατάτες, ντομάτα και σως και δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε ζηλεύω!

Όταν οι άλλοι παραγγέλνουν σουβλάκια, παραγγέλνω και εγώ πίτα με πατάτες, ντομάτα και σως και δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε ζηλεύω!

Ωχ, κι εγω το ιδιο ακριβως παραγγελνω!:D :lol:

αν και τα σουβλακια δεν μου πολυαρεσουν,οταν παραγγελνουν οι υπολοιποι κι εγω δεν εχω τι να φαω(:lol: )παραγγελνω πιτα με λαχανικα και σως!εχει μεσα λαχανο,μαρουλι,καροτο,πατατες και ντοματα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back