Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Βικυ οταν με τι καλο γινεις μανα, ποιος απο τους δυο θα ταιζει κρεας το μωρο?![]()
Kαι γιατι να το ταιζουν κρεας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Kαι γιατι να το ταιζουν κρεας;![]()
![]()
Βρε παιδιά! Μην το τραβήξουμε και τόσο! Είναι δυνατόν το μωρό να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά χωρίς κρέας, γάλα ή αυγά? Αλλο να επιλέξει μεγαλώνοντας να μην τρώει και άλλο να του επιβληθεί όσο είναι μωρό με επιπτώσεις στην υγεία του μεγαλώνοντας! Εσύ μπορείς να πάρεις βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Το μωρό τι θα πάρει???!!!!

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά εγώ χορτοφάγος μπορώ να γίνω χαλαρά αν λυθεί το πρόβλημα με την αναιμία. Αλλά με τη μορφή που λέει η Βίκυ χωρίς γαλα, αυγά και τυρί Α-Π-Ο-Κ-Λ-Ε-Ι-Ε-Τ-Α-Ι!!!! Δε ζω χωρίς γάλα, τυρί κι αυγά!!! Ακόμα και όταν νυστεύω μια χαρά τα περνάω, με κιμά, γάλα και κρέμα γάλακτος από σόγια.
Παιδια για να ξεκαθαρισουμε λιγο κατι: Υπαρχουν πολλες και διαφορετικες κατηγοριες χορτοφαγων. Δεν αποκλειουν ΟΛΟΙ το γαλα και τα παραγωγα του η τα αβγα απο τη διατροφη τους. Να:
Που είσαι Όλγα κοίτα τι βρήκα
Σκέφτηκα ότι μπορεί να σ ενδιαφέρει
Φυτοφαγική διατροφή
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιανουαρίου 2007
Πηγή: ΓΝΑ Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Τμήμα Ενδοκρινολογίας
Η φυτοφαγική διατροφή είναι η διατροφή κατά την οποία αποκλείεται από το καθημερινό διαιτολόγιο το κρέας και τα ζωικά προϊόντα όπως τα γαλακτοκομικά και τα αυγά.
Ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί να οδηγηθεί κανείς στην φυτοφαγία είναι η θρησκεία. Για παράδειγμα η νηστεία είναι μια περιοδική φυτοφαγία ή υπάρχουν θρησκείες που δεν επιτρέπεται καθόλου η κατανάλωση κρέατος. Μια άλλη ομάδα ανθρώπων πιστεύουν ότι ακολουθώντας μια τέτοια διατροφή θα έχουν καλύτερη υγεία και μακροζωία. Άλλοι την ακολουθούν απλά επειδή είναι αντίθετοι με την σφαγή και κακοποίηση των ζώων.
Κατηγορίες φυτοφάγων
- Μερικώς φυτοφάγοι (semi-vegetarian):αυτοί που αποκλείουν τα περισσότερα είδη κρέατος από το διαιτολόγιο τους ή απλά τα καταναλώνουν σε πολύ μικρές ποσότητες
- Γαλακτο-φυτοφάγοι (lacto-vegetarian): αυτοί που αποκλείουν από το διαιτολόγιο τους όλα τα είδη κρέατος, τα ψάρια και τα αυγά, καταναλώνουν όμως γαλακτοκομικά προϊόντα
- Γαλακτ-οω-φυτοφάγοι (lacto-ovo-vegetarian): αυτοί που αποκλείουν από το διαιτολόγιο τους όλα τα είδη κρέατος και τα ψάρια αλλά καταναλώνουν αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα
- Αυστηρά φυτοφάγοι (vegan):αυτοί που αποκλείουν από το διαιτολόγιο τους όλα τα είδη κρέατος, τα ψάρια, αλλά και όλα τα ζωικής προέλευσης προϊόντα (τα γαλακτοκομικά, τα αυγά και το μέλι).
- Άλλες κατηγορίες είναι οι φρουτοφάγοι και η Μακροβιοτική δίαιτα του ΖΕ
Η Βικη ειναι vegan αυστηρη χορτοφαγος, κι εγω γαλακτοφυτοφαγος. Πραγμα που σημαινει οτι τα τρωω ολα εκτος απο κρεας και αβγα.
lukretia
Νεοφερμένο μέλος
Ασπασία και Mariel, συμφωνώ απόλυτα. Ούτε εμένα θα μου έλειπε το κρέας, αν και μου αρέσει πολύ, αλλά χωρίς γάλα, τυρί και αυγά αρρωσταίνω. Και προπαντώς οι γυναίκες δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλείουν από το διαιτολόγιό τους τέτοιες τροφές.
Mariel, απλώς έγραψα ένα πολύ μεγάλο μήνυμα...
Έχω μια απορία: υπάρχει για τις εγκύους vegan μια δίαιτα χορτοφαγίας πραγματικά ίση σε θρεπτικά συστατικά όσο μια κανονική διατροφή και η οποία θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες των ίδιων και των εμβρύων χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία παράλειψη και αποκλείοντας οποιονδήποτε μελλοντικό κίνδυνο; υπάρχει άραγε γιατρός που να έχει μία τέτοια, ΣΙΓΟΥΡΗ λύση;
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Βρε παιδιά! Μην το τραβήξουμε και τόσο! Είναι δυνατόν το μωρό να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά χωρίς κρέας, γάλα ή αυγά? Αλλο να επιλέξει μεγαλώνοντας να μην τρώει και άλλο να του επιβληθεί όσο είναι μωρό με επιπτώσεις στην υγεία του μεγαλώνοντας! Εσύ μπορείς να πάρεις βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Το μωρό τι θα πάρει???!!!!![]()
Ασπασια, σαρδελα, η Βικη μεγαλωσε πολυ καλα χωρις να φαει τιποτα απο ζωικης προελευσης προιοντα, δε βλεπω το λογο να μην μεγαλωσει σωστα και το παιδι τους.
Επισης ηθελα να πω οτι ουτε εγω αλλα ουτε και η Βικη παιρνουμε συμπληρωματα διατροφης, απλα τρεφομαστε υγιεινα. Αυτο και τιποτ αλλο...

Εγω μιλησα για ενα νεογνο, ενα μωρο παιδι, οχι εναν εφηβο ή ενηλικα!

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Η βικη αν δεν κανω λαθος ειναι χορτοφαγος απο τα 17 της, οχι απο τοτε που γεννηθηκε.
Εγω μιλησα για ενα νεογνο, ενα μωρο παιδι, οχι εναν εφηβο ή ενηλικα!![]()
Και παλι, αφου η Βικη εχει πολυ καλες εξετασεις ασβεστιου, δηλαδη αν ηταν στην αναπτυξη, θα μπορουσε να μεγαλωσει απολυτα σωστα και υγιεινα, τοτε θα μπορεσει και το μωρακι της

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
δυστυχως αλλες απαιτησεις διατροφικες εχει ενα μωρο,αλλες ενας εφηβος,αλλες ενας ενηλικας κι αλλες ενας υπερηλικας

Και παλι, αφου η Βικη εχει πολυ καλες εξετασεις ασβεστιου, δηλαδη αν ηταν στην αναπτυξη, θα μπορουσε να μεγαλωσει απολυτα σωστα και υγιεινα, τοτε θα μπορεσει και το μωρακι της![]()
![]()
Mπερδευτηκα!!!

χριστινα
Διάσημο μέλος
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Mπερδευτηκα!!!![]()
![]()
![]()
Εννοω οτι η Βικη ειπε οτι το ασβεστιο της ειναι μια χαρα ετσι;
Χωρις να πινει γαλα. Ωραια. Αν υποθεσουμε λοιπον οτι τωρα δεν ηταν στην ηλικια που ειναι, αλλα μωρο. Αφου εχει πολυ καλο ασβεστιο θα μεγαλωνε μια χαρα, ετσι; Οποτε το μωρο της, αν γινει vegan σαν και τη Βικη (που ειπαμε οτι εχει πολυ καλο ασβεστιο, αρα θα ειχε και αναπτυξη) θα εχει κι αυτο μια πολυ φυσιολογικη αναπτυξη
Το πιασες τωρα;

aspasiapef
Διάσημο μέλος

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Δεν μου αρέσει να είμαι semi

Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Α! Μην ξεχάσω! Βάσει του αποσπάσματος που έχει παραθέσει η Νιαου "Μερικώς φυτοφάγοι (semi-vegetarian):αυτοί που αποκλείουν τα περισσότερα είδη κρέατος από το διαιτολόγιο τους ή απλά τα καταναλώνουν σε πολύ μικρές ποσότητες" εγώ είμαι semi-vegetarian. Είναι καλό αυτό τώρα?![]()
Δεν μου αρέσει να είμαι semi![]()
Oxι, δεν ειναι κακο Ασπασια! Ιδιως αν εχεις προβλημα με την χορτοφαγια. Αν εχεις προβλημα με τη χορτοφαγια και εισαι semi, αυτο ειναι ενα πολυ καλο βημα!

Δεν πιστευω οτι στο μωρο πρεπει να στερηθει το κρεας. Μπορει μεγαλωνοντας να εμφανισει προβλημα υγειας και να κατηγορει τους γονεις του για αυτο. Επισης δεν ειναι υποχρεωμενο να ειναι χορτοφαγο απο την στιγμη που δεν ξερει καν τι ειναι.Δεν μπορεις να μιλησεις σε ενα παιδακι 2 χρονων για χορτοφαγια σωστα?
Και τελος, ενταξει ολα αυτα για χορτοφαγιες, ακτιβισμους και ολα τα σχετικα, αλλα ως ενα σημειο. Δεν ρισκαρεις την υγεια ενος μωρου-του δικου σου μωρου για να σωσεις μερικα ζωα!
![]()
![]()
![]()
![]()
Εννοω οτι η Βικη ειπε οτι το ασβεστιο της ειναι μια χαρα ετσι;
Χωρις να πινει γαλα. Ωραια. Αν υποθεσουμε λοιπον οτι τωρα δεν ηταν στην ηλικια που ειναι, αλλα μωρο. Αφου εχει πολυ καλο ασβεστιο θα μεγαλωνε μια χαρα, ετσι; Οποτε το μωρο της, αν γινει vegan σαν και τη Βικη (που ειπαμε οτι εχει πολυ καλο ασβεστιο, αρα θα ειχε και αναπτυξη) θα εχει κι αυτο μια πολυ φυσιολογικη αναπτυξη![]()
Το πιασες τωρα;
![]()
![]()
![]()
Καταλαβα τωρα.
Αυτο που λες δεν ειναι σωστο γιατι(στο ειπε και η Ασπασια)αλλες διατροφικες αναγκες εχει ενα μωρο και αλλες ενας ενηλικας!
Γωγω
Δραστήριο μέλος
Διαφορετικα θα γυρισω στην προηγουμενη αποψη μου, οτι το κανει για λογους εντυπωσιασμου, και για "δήθεν" λογους τελος παντων και οχι γιατι αυτο πιστευει πραγματικα και αμετακλητα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool