Η γάτα είναι νόστιμο κολατσιό;..

ωραια τα λετε, αλλα ενας χορτοφαγος απο τη στιγμη μου θεωρει οτι αυτη η διατροφη ειναι η σωστη, το αναμενομενο ειναι να την ακολουθησει και στο παιδι του, εφοσον θα θελει το καλυτερο γιαυτο

Διαφορετικα θα γυρισω στην προηγουμενη αποψη μου, οτι το κανει για λογους εντυπωσιασμου, και για "δήθεν" λογους τελος παντων και οχι γιατι αυτο πιστευει πραγματικα και αμετακλητα...

Συμφωνω, απο τη στιγμη που οι γονεις ακολουθουν μια συγκεκριμενη διατροφη θα την μεταφερουν και στο παιδι τους.:) Απο τη στιγμη που εκεινοι ειναι απολυτα υγιεις με τη διατροφη τους, θα ειναι και το μωρο...Δεν καταλαβαινω γιατι να μην το μαθουν ετσι...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνω, απο τη στιγμη που οι γονεις ακολουθουν μια συγκεκριμενη διατροφη θα την μεταφερουν και στο παιδι τους.:) Απο τη στιγμη που εκεινοι ειναι απολυτα υγιεις με τη διατροφη τους, θα ειναι και το μωρο...Δεν καταλαβαινω γιατι να μην το μαθουν ετσι...:/:

Γιατι αλλο διαιτολογιο ακολουθει ενας ενηλικας, και αλλο ενα νεογεννητο ξαναλεω.:)
Ενα μωρο δεν μπορει να ανταπεξελθει στην διατροφη ενος ενηλικα, λογικο δεν ειναι?
Γιατι οι γιατροι λενε οτι τα παιδια απο οταν ειναι μωρα "φτιαχνουν" και διαμορφωνουν τον οργανισμο τους?
Τελος, ενα παιδι 12+ετων μπορει να κατηγορισει τους γονεις του γιατι του στερησαν το κρεας, και οχι γιατι εκαναν το αναποδο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λucretia γενικα συμφωνουμε και σκεφτομαστε προς κοινη κατευθυνση απο οτι θα εχεις ηδη διαπιστωσει. Και χαιρομαι που τα βλεπεις ετσι τα πραγματα:)

Θελω και γω να πω με τη μερια μου μια ατακα:

Και ο Χατζιδακης ηταν γκευ, αλλα δεν ειναι ολοι οι γκευ Χατζιδακης!

Αυτο το λεω γιατι οσο και αν ακουστει τρελο, εχω ακουσει ανθρωπο να αποδειδει το ταλεντο του Χατζιδακη στην ομοφυλοφυλια του!!!!!
Προς Θεου, μην παρεξηγηθω, δεν αλλαζω θεμα,το λεω γιατι η ιστορια με τον αθλητη δεν σημαινει ολοι οι αθλητες θα γινουν δυνατοι αν ειναι χορτοφαγοι!Θα τους μαζευουμε με το κουταλακι! Αυτο ισχυε για αυτον τον αθλητη, γιατι αυτος ανακαλυψε κατι για το δ ι κ ο του σωμα.

Επειδη καποιος δηλωνει κατι, δεν σημαινει οτι αυτο το κατι ειναι κατα κανονα και το κλειδι στην επιτυχια για κατι αλλο! Αυτο ειναι προσωπικο θεμα του καθενος

Επισης θα ηθελα να συμπληρωσω πως κατα τη γνωμη μου, ειναι ριψοκινδυνο για ενα μωρο να επιβαλει καποιος χορτοφαγια μεσα σε ενα δυτικο κοσμο.

Η προηγουμενη μου προταση συντακτικα ηταν αθλια αλλα νομιζω καταλαβατε τι θελω να πω:)

Οσο για τα ζωα που θανατωνονται, σε προηγουμενη σελιδα αναφερθηκα στη σημασια της τελετης και του πνευματος καθως και το σεβασμο απεναντι στο ζωο που θυσιαζεται. Αυτο για μενα ειναι αξιοθαυμαστο και ετσι νομιζω οτι θα υπηρχε πνευματικη ισσοροπια.

Επισης , οι φωτογραφιες με σφαγες σκυλων και γατιων ( υπαρχει σε μια αλλη σελιδα) με σοκαρουν οταν διακρινω την κακομεταχειρηση και τον βασανισμο

η αληθεια ειναι οτι ειτε ενα γδαρμενο γουρουνι εχεις, ειτε μια γδαρμενη γατα ή ενα γδαρμενο ανθρωπο μπροστα σου, εχεις μπροστα σου, σαρκα, αιμα, οστα.

Αυτο που συμβαινει στο μυαλο μας ειναι η συνθεση μιας καινουργιας εικονας αναλογα με τα σηματα που στελνει ο εγκεφαλος μας σε σχεση με τη προσωπικη μας σχεση με τον νεκρο.
Δηλαδη στα συγκεκριμενα σκοτωμενα σωματα που ανεφερα, εγω βλεπω:

Το φαγητο μου,
τον φιλο μου
τον εαυτο μου.

Ολα ομως ειναι σαρκα

Και θπαρχει και πιο λεπτος διαχωρισμος: Αλλιως ειναι να βλεπεις σκοτωμενο το γειτονα αλλιως το παιδι σου.
Ετσι ειναι, δυστυχως.

https://www.vegfamily.com/babies-and-toddlers/index.htm
https://www.vegfamily.com/
https://www.bbc.co.uk/food/vegetarian_and_vegan/children.shtml

https://www.vegetarianbaby.com/
Vegan Pregnancy
https://essenes.net/Vpregnancy.htm
https://essenes.net/Vchild.htm
https://www.geocities.com/khaganh/BF/cow.html

Μερικά λινκς που μπορεί να λύσουν τις απορίες σας.

Ο δικός μου γιατρός έχει παρακολουθήσει πολλές εγκύους, χορτοφάγους και ολικούς χορτοφάγους οι οποίες έφεραν στον κόσμο υγιέστατα παιδάκια επίσης χορτοφάγα, τα οποία μεγαλώνουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. Ένα μωρό για να μεγαλώσει σωστά, πρέπει να θηλάσει. Όπως όλα τα θηλαστικά που έρχονται στον κόσμο.

Το γάλα της αγελάδας έχει συνδεθεί με αλλεργίες στα παιδιά, συχνό συνάχι, βρογχίτιδες, άσθμα, ωτίτιδες κ.α. Επίσης είναι γεμάτο ορμόνες, τοξίνες, κοπριά, και μεταλαγμένη σόγια που ταϊστηκαν τα ζώα.
Είναι μολυσμένα με αίμα αγελάδας και πλέον με φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά. Έχουν συνδεθεί με αλλεργίες, παχυσαρκία, καρδιολογικά προβλήματα, καρκίνο και άλλες ασθένειες. Τα γαλακτοκομικά μπορούν -όσο και αν ακούγεται τρελό- να προκαλέσουν οστεοπόρωση, και όχι να την αποτρέψουν, αφού η υψηλή πρωτεϊνη που περιέχουν δεν αφήνει το ανθρώπινο σώμα να απορροφήσει σωστά το ασβέστιο.Προσωπικά, δεν θέλω το παιδί μου να τρώει αηδίες.

Το αγελαδινό γάλα προορίζεται για ένα άλλο μωρό, το μοσχαράκι το οποίο δυστυχώς δεν θα δει ποτέ τη μαμά του γιατί το γάλα που έπρεπε να πίνει πάει για ανθρώπινη κατανάλωση, αυτό τρέφεται με γάλα σκόνη και τελικά...ειδικά αν είναι αρσενικό, πεθαίνει από αναιμία.

Όπως αναφέρει και διαιτολόγος σε ειδικό αφιέρωμα του bbc,
"είναι απολύτα δυνατόν μωρά, παιδιά και έφηβοι να μεγαλώσουν με μία διατροφή χορτοφαγική. Σε κάποια μέρη του κόσμου, αυτό συμβαίνει για πολλούς αιώνες τώρα. Οι vegans γονείς πρέπει να σχεδιάσουν τη διατροφή των παιδιών με περισσότερη φροντίδα, αλλά μία διατροφή χωρίς ζωϊκά προϊόντα είναι υγιεινή και δεν χρειάζεται ανησυχία".

Στο διάσημο βιβλίο του "Baby and Child Care", ο Δρ. Μπέντζαμιν Σποκ γράφει: Δεν συνιστώ την κατανάλωση γαλακτοκομικών για τα μικρά παιδιά...Τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου, βρίσκονται στα λίπη φυτικής προέλευσης. Η περιεκτικότητα του γάλακτος σε αυτά τα λίπη είναι πολύ χαμηλή, ενώ αντίθετα περιέχει κορεσμένα λίπη που ενθαρρύνουν τα προβλήματα στις αρτηρίες αλλά και στο περιττό βάρος κατά την ανάπτυξη των παιδιών".

Σύμφωνα με τον Μάικλ Κλάπερ, M.D., ειδικό διαιτολόγο και συγγραφέα του βιβλίου "Pregnancy, Children, and the Vegan Diet" :
" Οι άνθρωποι είναι τα μόνα πλάσματα στο ζωϊκό βασίλειο που πίνουν το γάλα μίας μητέρας άλλου είδους. Είναι αφύσικο για ένα μωρό να πίνει το γάλα της αγελάδας, όπως είναι αφύσικο για ένα σκυλάκι να πίνει γάλα από μία καμηλοπάρδαλη! Τα μωρά των ανθρώπων δεν χρειάζονται το αγελαδινό γάλα για να συμπληρωθούν τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουν. Μπορούν να μεγαλώσουν υγιή και χωρίς αυτό. Το αγελαδινό γάλα και τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε πρωτεϊνες που έχουν συνδεθεί με την πρόκληση αλλεργιών στους ανθρώπους, ενώ συχνά περιέχουν αντιβιοτικά και χημικά στοιχεία. Κλινική εμπειρία έχει δείξει πως το αγελαδινό γάλα συνδέεται με πολύ συχνά προβλήματα υγείας (συνάχι, αλλεργίες, ωτίτιδες, βρογχίτιδα, άσθμα κλπ). Οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί".

Όσο αναφορά το ηθικό κομμάτι τώρα, δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας γονιός θα αγνοούσε τους κινδύνους προκειμενου να επιβάλλει την άποψή του και τη στάση ζωής του στο παιδί του. Οι χορτοφάγοι δεν αγαπούν λιγότερο τα παιδιά τους από ό,τι ο υπόλοιπος κόσμος. Δύο από τις φίλες μου έχουν vegan οικογένειες, με εφήβους και μωρά, έγιναν μητέρες χωρίς κανένα πρόβλημα και αυτό για μένα αποτελεί την καλύτερη απάντηση. Να βλέπω άτομα που δεν εχουν φάει ποτέ κρέας και γάλα, να είναι απόλυτα υγιή και νορμάλ. Παρ'όλο που όταν οι μαμάδες τους ήταν έγκυες όλοι έλεγαν πως τα μωρά θα βγουν λειψά, ,με τρία πόδια και δεν ξέρω γω τι.

Εγώ και ο αρραβωνιαστικός μου θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σύμφωνα με τις αξίες μας. Και όταν μεγαλώσουν και πάρουν το δρόμο τους, ας φάνε κρεάς. Δεν πρόκειται αν τους επιβάλλω κάτι. Όπως οι γονείς μου με μεγάλωσαν με κρέας και τυρί, και εγώ αποφάσισα πως είναι λάθος. Και έγινα χορτοφάγος.

Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει σωστά, χωρίς σουβλάκια και γαριδάκια και να πάρει σωστές βάσεις. Αυτά.

Α! ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον όλων για το αν το μωρό μου - όταν θα κάνω- θα είναι υγιές.

:lol:

υγ. Υπάρχουν πάρα πολλές πηγές ιατρικές online για περαιτέρω απορίες.

Προς Θεου, μην παρεξηγηθω, δεν αλλαζω θεμα,το λεω γιατι η ιστορια με τον αθλητη δεν σημαινει ολοι οι αθλητες θα γινουν δυνατοι αν ειναι χορτοφαγοι!Θα τους μαζευουμε με το κουταλακι! Αυτο ισχυε για αυτον τον αθλητη, γιατι αυτος ανακαλυψε κατι για το δ ι κ ο του σωμα.

Η παράθεση για τον Καρλ Λιούις ήρθε, γιατί ειπώθηκε ότι ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνει κάποιος αθλητής χορτοφάγος και να είναι καλός.
:)
Φυσικά, δεν υπάρχουν κανόνες. Υπάρχουν οι κανόνες εκεί που έχουν γίνει έρευνες και το έχουν αποδείξει.

Rotonda, αν η δήλωσή σου είναι 100% ειλικρινής, τότε μάλλον είσαι από τους ελάχιστους

Ως παιδί, αλλά και στην εφηβεία, με ένα παϊδάκι στο χέρι ήμουνα! Ο έρμος ο σκύλος μου δεν είχε την ευκαιρία να γλείψει κάνα κόκαλο με λίγο κρεατάκι επάνω:lol: Κάποια στιγμή όμως, το 1983, έτυχε να δω κάποιες ανατριχιαστικές σκηνές που με επηρέασαν πολύ. Έγινε μέσα μου ένα "κλικ" και αποφάσισα να "τραβήξω τη γραμμή", που λένε. Οι λόγοι που έγινα και παραμένω μέχρι σήμερα χορτοφάγος ήταν καθαρά συναισθηματικοί και όχι υγιεινιστικοί. Με τον καιρό, έχω ξεχάσει πια τη γεύση του κρέατος-ψαριού και δεν μου λείπει καθόλου. Πουθενά δεν αντιμετώπισα προβλήματα με τις διατροφικές μου προτιμήσεις, ποτέ όμως δεν επιχείρησα να πείσω κανέναν, κι έτσι κανείς δεν νοιώθει ότι απειλείται από την "διαφορετικότητα" αυτή, ώστε να χρειαστεί να αποφασίσουμε ντε και καλά για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Είναι κι αυτό μια προσωπική επιλογή, και όλοι μου οι φίλοι τη σέβονται αφού σέβομαι κι εγώ τις δικές τους επιλογές.

ΥΓ. Τα νοστιμότερα χορτοφαγικά πιάτα τα έχω φάει σε σπίτια φίλων μου μη χορτοφάγων, που τα έφτιαξαν ειδικά για μένα!

δεν μ'αρεσει το κρεας, ειτε ιδεολογικα το δω,κ σαν γευση δε μου αρεσε ποτε...ομως..αποτελεσμα του να μην τρωω κρεας, ηταν να βαραω ενεσεις Β12, πολυ επιπονες..
Το μοσχαρι ειναι το μονο κρεας που σου προσφερει οντως κατι, αλλα και παλι το τρωω αναγκαστικα..προσπαθησα ν'αναπληρωσω με βιταμινες κ συμπληρωματα αλλα λογω βεβαριμενου ιστορικου (ειχα ανορεξια για πολλα χρονια..) δεν βοηθησε..
θα ηθελα πολυ να συνεχισω ως χορτοφαγος, αλλα προς το παρος το απαγορευει ο γιατρος..σ'αυτες τις περιπτωσεις τι μπορεις να κανεις? δε μου αρεσει που τρωω κατι που πριν απο λιγο ενιωθε..δεν ξερω, ειναι δυσκολο θεμα..:(

Εγω θα σου προτεινα να κανεις οτι σου λεει ο γιατρος και να μην εισαι πολυ συναισθηματικη, την στιγμη που λες οτι εκανες ενεσεις και ταλαιπωρηθηκες.

Μπορω να σε καταλαβω απολυτα γιατι και γω στο παρελθον δεν ετρωγα κρεας αλλα μην ρισκαρεις ουτε στη σκεψη κατι τετοιο.

Εγω γενικα στο σωμα μου παρατηρησα οτι οταν κανω μια διατροφικη επιλογη και καποιο φαγητο το απορριπτω, το σωμα μου ανταποκρινεται καλυτερα απ οτι εαν το απορριπτω και το απεχθανομαι συχρονως!

Αν δεν τρως κατι και εισαι χαλαρος με αυτο ειναι καλυτερα απ το να το μισεις γιατι τοτε αρχιζει το σωμα και αντιδραει νευρικα.

Αυτο ειναι βεβαια προσωπικο, δεν ξερω εαν ισχυει και για αλλους.

Οταν βλεπω η τρωω κρεας αισθανομαι αποβρασμα και νιωθω οτι δε θα ειχε διαφορα αν ετρωγα γατα. Παρτε για παραδειγμα την εικονα του κρεοπωλειου. Για φανταστειτε να βλεπατε ανθρωπους γδαρμενους και κρεμασμενους σε ενα μαγαζι ονοματι κρεοπωλειον, διαθεσιμοι προς γευμα; Η ακομα χειροτερα γατες κρεμασμενες;
Συγγνώμη νιάου, αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Τότε τα λιοντάρια τι έπρεπε να κάνουν; Συγγνώμη που σας χαλάω τη "ζαχαρένια", αλλά υπάρχουν και άλλα ζώα εκτός από γάτες. Και δυστυχώς, ο Θεός μας έπλασε έτσι (σαρκοφάγους κατά το ήμισυ), όπως και τα λιοντάρια, και άλλα ζώα. Ο ίδιος Θεός που έπλασε και τις γάτες. Άλλωστε και οι γάτες τρώνε ποντίκια, τι πρέπει να κάνουμε γι'αυτό; Δεν είσαι απόβρασμα άμα το τρως αυτό, καλό είναι να θυμηθούμε λίγο και την ανθρώπινη φύση. Γιατί αν δεν ήσουν άνθρωπος και ήσουν γάτα δεν θα σκεφτόσουν έτσι. Έχω ακούσει για γάτες που έμειναν με το αφεντικό τους κλεισμένοι σε δωμάτιο και έφαγαν το αφεντικό τους. Επειδή δεν είχαν άλλη τροφή. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να βάζουμε τις γάτες πάνω από τους ανθρώπους και με ενοχλεί η φράση(όπως και άλλες,μην το παίρνεις προσωπικά) -ακόμα χειρότερα γάτες κρεμασμένες. Μήπως να εξαφανιστούμε οι άνθρωποι και να υπάρχουν μόνο γάτες; Γιατί αυτό θα ήταν πιο σωστό απ'το να υποβαθμίζουμε συνέχεια τους ανθρώπους:mad:

Συγγνώμη νιάου, αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Τότε τα λιοντάρια τι έπρεπε να κάνουν; Συγγνώμη που σας χαλάω τη "ζαχαρένια", αλλά υπάρχουν και άλλα ζώα εκτός από γάτες. Και δυστυχώς, ο Θεός μας έπλασε έτσι (σαρκοφάγους κατά το ήμισυ), όπως και τα λιοντάρια, και άλλα ζώα. Ο ίδιος Θεός που έπλασε και τις γάτες. Άλλωστε και οι γάτες τρώνε ποντίκια, τι πρέπει να κάνουμε γι'αυτό; Δεν είσαι απόβρασμα άμα το τρως αυτό, καλό είναι να θυμηθούμε λίγο και την ανθρώπινη φύση. Γιατί αν δεν ήσουν άνθρωπος και ήσουν γάτα δεν θα σκεφτόσουν έτσι. Έχω ακούσει για γάτες που έμειναν με το αφεντικό τους κλεισμένοι σε δωμάτιο και έφαγαν το αφεντικό τους. Επειδή δεν είχαν άλλη τροφή. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να βάζουμε τις γάτες πάνω από τους ανθρώπους και με ενοχλεί η φράση(όπως και άλλες,μην το παίρνεις προσωπικά) -ακόμα χειρότερα γάτες κρεμασμένες. Μήπως να εξαφανιστούμε οι άνθρωποι και να υπάρχουν μόνο γάτες; Γιατί αυτό θα ήταν πιο σωστό απ'το να υποβαθμίζουμε συνέχεια τους ανθρώπους:mad:
Lιghtpath, ναι αυτή είναι η άποψη μου! Η άποψη μου είναι ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε για να καταστρέφει και ότι όσες φορές και να γεννιόμασταν πάλι θα καταστρέφαμε. Και δεν λέω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις διότι κι εγώ πριν σταματήσω να τρώω κρέας θεωρώ ότι κατεστρεφα κι εγώ. Ενημερωτικά, για έναν άνθρωπο που τρώει κρέας η φοράει ζώα, σφάζονται 99 ζώα το χρόνο. Αυτό δηλαδή πως σου φαίνεται; Κι επίσης, ο άνθρωπος έχει τη συναίσθηση της επιλογής και γι αυτό ακριβώς τρώει κρέας! Τα ζώα δεν τρώνε ανθρώπους από τη φύση τους, τρώνε ΜΟΝΟ όταν το έχουν μεγάλη, μεγάλη ανάγκη! Τρώνε δηλαδή το είδος τους! Ο άνθρωπος τρώει ζώα, αντιθέτως με αυτό που κάνουν τα ζώα! Κανονικά λοιπόν, σαν τα ζώα θα έπρεπε ο άνθρωπος να τρώει το είδος του, δηλαδή ανθρώπους! Ενώ εκείνος τρώει ζώα! Από επιλογή του, κι επειδή του αρέσει η γεύση αυτή! Κάνει δηλαδή κάτι τελείως αφύσικο! Κι αυτό το κάνει μονό ο άνθρωπος! Η χορτοφαγία είναι η άποψη μου η θρησκεία μου η ζωή μου η στάση ζώης μου και ότι άλλο θες! Την άποψη μου δεν την αλλάζει κανείς γιατί αυτό πιστεύω εγώ αυτό θεωρώ σωστό και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανεις;)

Lιghtpath, ναι αυτή είναι η άποψη μου! Η άποψη μου είναι ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε για να καταστρέφει και ότι όσες φορές και να γεννιόμασταν πάλι θα καταστρέφαμε. Και δεν λέω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις διότι κι εγώ πριν σταματήσω να τρώω κρέας θεωρώ ότι κατεστρεφα κι εγώ. Ενημερωτικά, για έναν άνθρωπο που τρώει κρέας η φοράει ζώα, σφάζονται 99 ζώα το χρόνο. Αυτό δηλαδή πως σου φαίνεται; Κι επίσης, ο άνθρωπος έχει τη συναίσθηση της επιλογής και γι αυτό ακριβώς τρώει κρέας! Τα ζώα δεν τρώνε ανθρώπους από τη φύση τους, τρώνε ΜΟΝΟ όταν το έχουν μεγάλη, μεγάλη ανάγκη! Τρώνε δηλαδή το είδος τους! Ο άνθρωπος τρώει ζώα, αντιθέτως με αυτό που κάνουν τα ζώα! Κανονικά λοιπόν, σαν τα ζώα θα έπρεπε ο άνθρωπος να τρώει το είδος του, δηλαδή ανθρώπους! Ενώ εκείνος τρώει ζώα! Από επιλογή του, κι επειδή του αρέσει η γεύση αυτή! Κάνει δηλαδή κάτι τελείως αφύσικο! Κι αυτό το κάνει μονό ο άνθρωπος! Η χορτοφαγία είναι η άποψη μου η θρησκεία μου η ζωή μου η στάση ζώης μου και ότι άλλο θες! Την άποψη μου δεν την αλλάζει κανείς γιατί αυτό πιστεύω εγώ αυτό θεωρώ σωστό και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανεις;)

Νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις για να το λες αυτο.
Δεν εχεις κλεισει καν 6μηνες σαν χορτοφαγος.:)
Δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεση, στο λεω τελειως φιλικα και δεν θελω να σε προσβαλλω.:)

Νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις για να το λες αυτο.
Δεν εχεις κλεισει καν 6μηνες σαν χορτοφαγος.:)
Δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεση, στο λεω τελειως φιλικα και δεν θελω να σε προσβαλλω.:)

Σαρδελα ξερω τι λεω, το εχω μελετησει το θεμα και το εχω παρει αποφαση. Ακομα κι αν κινδυνευσει ο οργανισμος μου, ποτε δεν θα στερησω τη ζωη καποιου ζωου για να γινω καλα εγω;) :)

Σαρδελα ξερω τι λεω, το εχω μελετησει το θεμα και το εχω παρει αποφαση. Ακομα κι αν κινδυνευσει ο οργανισμος μου, ποτε δεν θα στερησω τη ζωη καποιου ζωου για να γινω καλα εγω;) :)

Κουκλα μου, απλως να προσεχεις και τουλαχιστον να παιρνεις καποια συμπληρωματα διατροφης. Εγω ειμαι μαζι σου στις αποψεις σου, αλλα μου απαγορευσαν οι γιατροι να ακολουθησω αποκλειστικα χορτοφαγικη διατροφη..Οχι οτι τους ακουω, αλλα αναγκαστικα καποιες φορες πρεπει να τρωω κρεας.Για να μην παθεις οτι επαθα εγω. Προσεχε την υγεια σου, εγω την πατησα στην ηλικια σου και ακομα το πληρωνω. Απλως δε θελω να μπεις στη διαδικασια που μπηκα εγω, ειναι επιπονη και σε κουραζει πολυ και ψυχολογικα..Να προσεχεις! :)

Τα ζώα δεν τρώνε ανθρώπους από τη φύση τους, τρώνε ΜΟΝΟ όταν το έχουν μεγάλη, μεγάλη ανάγκη! Τρώνε δηλαδή το είδος τους! Ο άνθρωπος τρώει ζώα, αντιθέτως με αυτό που κάνουν τα ζώα! Κανονικά λοιπόν, σαν τα ζώα θα έπρεπε ο άνθρωπος να τρώει το είδος του, δηλαδή ανθρώπους! Ενώ εκείνος τρώει ζώα!
Καταρχήν και ο άνθρωπος ζώο είναι.
Δεύτερον, τι εννοείς τα ζώα τρώνε ανθρώπους από ανάγκη? Δηλαδή αν πας στη ζούγκλα και περάσεις δίπλα από ένα χορτάτο λιοντάρι που μόλις έχει τελειώσει το "γεύμα" του, δεν θα σου την πέσει?
Τέλος, τα ζώα δεν τρώνε το είδος τους. Οι γάτες δεν τρώνε γάτες, οι λύκοι δεν τρώνε λύκους κλπ κλπ κλπ. Άρα αυτό που λες δεν ισχύει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back