Παρακαλώ θα με βοηθούσατε εάν με τις γνώσεις σας μου λέγατε τη να κάνω με το 5 μηνών γατάκι μου που έπεσε από τον πέμπτο όροφο όπου και μένω.

Αυτή τη στιγμή μετά από νοσηλεία βρίσκεται σε κλουβί για περιορισμό κινήσεων, ώσπου να επανέλθει από μετατοπιζμό σπονδύλου.
Πως θα το αποτρέψω να μην ξανακάνει το ίδιο από το 18 μέτρων μπαλκόνι που έχω, και που ανεβαίνει και τρέχει πάνω στο μάρμαρο του μπαλκονιού.
Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.
Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
undertow
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Η μόνη λύση που μου έρχεται βλέποντας το μπαλκόνι σου είναι να βάλεις καλαμωτή (από τη μέσα μεριά). Δεν ξέρω αν σου αρέσει αισθητικά, άλλωστε κόβει τη θέα, αλλά δεν βρίσκω άλλο τρόπο να μην ανεβαίνει στο μάρμαρο. Ίσως να μπορείς να μετακινήσεις τις γλάστρες απ' το περβάζι για να μπορεί να ανεβαίνει εκεί και να χαζεύει.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Επισης ειναι πολύ μικρό ακόμη για να γνωρίζει τον κίνδυνο. Το μπαλκόνι σου είναι πολύ ψηλά και ήδη είναι ΠΟΛΥ τυχερό που επιβίωσε. Τη καλαμωτη απο μέσα δεν θα την πρότεινα γιατί καθώς έχει μαθει να περπαταει στο "περβάζι" του μπαλκονιού μπορεί χωρίς να δει τι κρυβεται πισω απο την καλαμωτη να πηδηξει με την προηγουμενη συνηθεια που είχε και να βρεθεί κατω...Για να μην υπολογίσουμε περιστέρια και λοιπούς πειρασμούς που μπορεί να το παρασύρουν...

Τα δικά μου γατάκια δεν έχουν βγει ΠΟΤΕ στο μπαλκόνι και ποτε δεν το αποζητουν. Αν το μαθεις αποκλειστικά μέσα απο τώρα δεν θα έχεις κανενα θέμα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για μένα το θέμα "μπαλκόνι" είναι απαγορευμένο. ...
Τα δικά μου γατάκια δεν έχουν βγει ΠΟΤΕ στο μπαλκόνι και ποτε δεν το αποζητουν. Αν το μαθεις αποκλειστικά μέσα απο τώρα δεν θα έχεις κανενα θέμα.
Έτσι ακριβώς...Το ίδιο συμβαίνει και με τα δικά μου γατιά... Και όλα είναι πρώην αδέσποτα, για όποιον υποστηρίζει ότι επειδή εχει γεννηθεί έξω ή βρισκόταν έξω ένα γατούδι δεν συνηθίζει μέσα...Οι γάτες είναι ζώα της συνήθειας...και , ταυτόχρονα, απρόβλεπτα...Ένα δευτερόλεπτο να διαφύγει της προσοχής σου, ακόμη κι αν το επιβλέπεις στο μπαλκόνι, το κακό μπορεί να γίνει...
Σε δυο μέρες πάει για στείρωση, και μέχρι το καλοκαίρι δεν ξαναβγαίνει στο μπαλκόνι.
Η απορία μου όμως είναι η εξής.
Εσείς που δεν αφήνετε την γάτα σας να βγαίνει στο μπαλκόνι ούτε δευτερόλεπτο, το καλοκαίρι τη κάνετε;
Δεν ανοίγετε μπαλκονόπορτες;

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες σας για την βοήθεια που μου δώσατε.
Σε δυο μέρες πάει για στείρωση, και μέχρι το καλοκαίρι δεν ξαναβγαίνει στο μπαλκόνι.
Η απορία μου όμως είναι η εξής.
Εσείς που δεν αφήνετε την γάτα σας να βγαίνει στο μπαλκόνι ούτε δευτερόλεπτο, το καλοκαίρι τη κάνετε;
Δεν ανοίγετε μπαλκονόπορτες;![]()
αν δεν εχεις...πρεπει να βαλεις σιτες...ειναι πολυ καλη λυση...

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλή ανάρρωση στη γατούλα!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Υπαρχει και η αλλη καλη λυση να του παρεις παρεα ετσι δε θα πλητει υπαρχει ενα πολύ ομορφο μαυρο γατακι που δεν εχι δωθει στις αγγελιες αθηνα αν δεις και θα του κανε καλη παρεα
Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι καινούριος με της γάτες δεν είμαι. Είχα ένα γάτο τον βαμπίρ που πέθανε πέρυσι σε ηλικία 18 χρονών.
Είχε τα δικά του "προβλήματα", όμως αυτό δεν μου είχε τύχει.
Θα τα λάβω όλα υπόψη μου.
Βλέποντας και κάνοντας.

brigite
Διάσημο μέλος

Μικρουλι δεν ειναι ακομα για στειρωση;Εκτος αυτου ,μετα απο τοση ταλαιπωρια απο το πεσιμο,μηπως να το καθυστερησεις λιγο μεχρι να επανελθει και να νοιωθει καλα;
Μικρουλι δεν ειναι ακομα για στειρωση;Εκτος αυτου ,μετα απο τοση ταλαιπωρια απο το πεσιμο,μηπως να το καθυστερησεις λιγο μεχρι να επανελθει και να νοιωθει καλα;
![]()
Η Ζωή μετά από 10 ημέρες έχει αναρρώσει και είναι σε καλή κατάσταση, και από χθες έξω από το κλουβί.

Τώρα όσο αφορά την στείρωση, επειδή η γάτα είναι σε οίστρο, είναι αναγκαίο να γίνει η στείρωση.
Δεν κάνω του κεφαλιού μου, ακολουθώ της οδηγίες του γιατρού

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Παρακαλώ θα με βοηθούσατε εάν με τις γνώσεις σας μου λέγατε τη να κάνω με το 5 μηνών γατάκι μου που έπεσε από τον πέμπτο όροφο όπου και μένω.
Αυτή τη στιγμή μετά από νοσηλεία βρίσκεται σε κλουβί για περιορισμό κινήσεων, ώσπου να επανέλθει από μετατοπιζμό σπονδύλου.
Πως θα το αποτρέψω να μην ξανακάνει το ίδιο από το 18 μέτρων μπαλκόνι που έχω, και που ανεβαίνει και τρέχει πάνω στο μάρμαρο του μπαλκονιού.
Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.
Ευχαριστώ.
ευχομαι περαστικα στο "ζαχοπουλακι" σου..ειναι εφταψυχα τα ατιμα..εδω να πουμε καποια γομαρια ανθρωποι τη γλιτωνουν!
να υποθεσω οτι ειναι το ενστικτωδες συνηθιο να κατοπτευουν το χωρο απο ψηλα;
μαλλον..ο δικος μου -4,5 μηνων καθεται στο σημειο που αρχιζουν οι σκαλες στο υψος του εξωστη και αγναντευει..1ος οροφος ..στην κουπαστη παντως δεν ενδιαφερεται νανεβει
moukelis
Επιφανές μέλος
Δοκιμασε να επεκτεινεις λιγο ψηλοτερα την πλαστικη σιτα που ηδη εχεις και να την κανεις να εχει κλιση προς τα μεσα.Στα δικα μου αυτο επιασε.Βεβαια μπορει να σας βολεψει και το σαμαρακι,η Breena ξετρελαινεται για βολτες στο αλσακι με αυτο,και μπορει και να σκαρφαλωνει.
Περαστικα!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Καλησπερα!
Δοκιμασε να επεκτεινεις λιγο ψηλοτερα την πλαστικη σιτα που ηδη εχεις και να την κανεις να εχει κλιση προς τα μεσα.Στα δικα μου αυτο επιασε.Βεβαια μπορει να σας βολεψει και το σαμαρακι,η Breena ξετρελαινεται για βολτες στο αλσακι με αυτο,και μπορει και να σκαρφαλωνει.
Περαστικα!
Περαστικά και από μένα.

Θα συμφωνήσω με την moukelis.Βλέποντας το μπαλκόνι σου από τις γω τογραφίες που έβαλες και εγώ κάπως έτσι το φαντάστηκα.
Αρκεί να "τεντώσεις" καλά την πλαστική σίτα.
Σαμαράκι δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις, μπορεί να το συνηθίσει και να λυθεί το πρόβλημα με τον ευκολότερο τρόπο.
Πάντος θα σου πρότεινα όσο η θερμοκρασία είναι ακόμη χαμηλή να μην του επιτρέπεις να βγαίνει στο μπαλκόνι.Ως το καλοκαίρι έχεις ακόμη αρκετό χρονο, μια που είναι μικρούλι ακόμη θα το ξεχάσει λίγο και δεν θα το ζητάει τόσο.

Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως, στα προηγούμενα σπίτια μας, είχε κάνει μια κατασκευή από πιχάκια και πλέγμα βεράντας, κάτι σαν μεγάλο παράθυρο, το οποίο εφάρμοζε στην μπαλκονόπορτα και έτσι το καλοκαίρι είχαμε ανοιχτά, αλλά δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω!!!
Θα δεις, σιγά σιγά θα βρεις κι εσύ τη σωστή λύση για να είναι προστατευμένο το γατουμπάκι σου. Καλή σας χρονιάΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γατέχων
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool