Η γάτα μου δεν θέλει το γιο της!

zargana_tsiko

Νεοφερμένο μέλος

Η zargana_tsiko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Εχω δυο γατες τη Ζαργανα 6 χρονων και τον Τσικο 4μισι χρονων ο οποιος ειναι γιος της. Οταν ο γατουλης εγινε 5 μηνων η Ζαργανα αρχισε να γινεται επιθετικη απεναντι του και μεχρι σημερα δεν τον εχει αποδεχτει. Οποτε βρεθει κοντα του η θα γρυλισει η θα ξενερωσει και θα φυγει, μπορει να του κανει και το χαρακτηριστικο χχχχχχχχχ η να τον χτυπησει με το πόδι της (ποτε ομως με νυχια). Αυτος καμια φορα αν νιωσει οτι ειναι επιθετικη μπορει να κανει μια κινηση στον αερα με το ποδι του οτι και καλα θα την χτυπησει και ταυτοχρονα κανει πισω το κεφαλι του γιατι ξερει πως μετα απο αυτο θα τις φαει.. Με τον φίλο μου προσπαθησαμε να τα χαιδευουμε διπλα διπλα και ταυτοχρονα αλλα δεν επιασε. Γενικα αποδιδω τη συμπεριφορά της σε 2 λογους:
1) Ως θηλυκο αιλουροειδες εχει την τάση να διώξει το αρσενικο παιδι. Εχω παρατηρησει σε ντοκυμαντερ με λιονταρια οτι τα θηλυκα κυνηγανε σε αγελες ενω τα αρσενικα τριγυρνανε μονα τους η επισκεπτονται αγελες θηλυκων για να ζευγαρώσουν.
2)Ζηλευει γιατι ο γατος ειναι πολυ χαδιαρης καθεται συνεχεια πανω μου και οσο ειναι αυτος μαζι μου δε με πλησιαζει.
Παλια θυμαμαι εκανε κατι πολυ αστειο: ξεκινουσε να τον γλυφει αλλα κατα τη διαρκεια αρχιζε να νευριαζει και τον εγλυφε γρυλιζοντας μεχρι να τα παρει και να του δοσει σφαλιαριτσα. Τωρα δεν κανει ουτε αυτο και δεδομενου οτι εχουν περασει πολλα χρονια αναρωτιεμαι αν ποτε θα αλλαξει συμπεριφορα και θα τα βρουν. Σκευτομαι οτι ισως συμβει οταν γερασουν και γινουν πιο μαλθακα και χαδιαρικα. Θα ηθελα πολυ να τα δω εστω μια φορα να ειναι αγαπημενα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η γατα μου δεν θελει το γιο της!

καλωσηρθατε!!!
δεν μας γραφεις αν μενουν μονιμα μεσα στο σπιτι η αν ειναι στειρωμενα.αν μενουν εξω και δεν ειναι στειρωμενα ειναι φυσικο ολο αυτο,γιατι η μαμα γατα,δε θελει να ζευγαρωσει με τα παιδια της,οσο μπορει δλδ το αποφευγει,το εχω προσεξει σε αδεσποτες γατες,γιαυτο τον διωχνει για να βρει κατι αλλο να ζευγαρωσει κι οχι την ιδια.αν ειναι μεσα στο σπιτι,και η μαμα ειναι στειρωμενη,ενω ο γιος οχι ακομα,παλι για τον ιδιο λογο τον διωχνει γιατι κανει αποπειρες να την ''καβαλισει''οπως κανουν οι γατοι κι η τυπισσα δε θελει,χεχε.αν ομως ειναι και τα δυο αστειρωτα,και ζουν και εξω,μπορει να ειναι εγκυος η μαμα και μες στη φυση της ειναι να διωχνει τα μεγαλυτερα παιδια της γιατι ερχονται τα μικροτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εινα και τα δυο στειρωμενα, μαλιστα ο Τσικο στειρωθηκε πριν του ερθουν οι ορμες οποτε δεν εχει επιχειρησει ποτε να την καβαλησει. Η Ζαργανα δεν εχει κανει αλλη γεννα απο τοτε. Γενικα την περισσοτερη ωρα ειναι μεσα στο σπιτι αν και τα αφηνω να τριγυριζουν λιγο..

τοτε θα της περασει πιστευω,υπαρχουν και γατες που δεν θελουν συντροφια γενικα,η απλα δεν ταιριαζουν οι χαρακτηρες τους,μπορει πχ ο γιος να θελει να παιξει και η μαμα να ναι μουρτζουφλα και να βαριεται,ειχα καποτε 4 αδελφακια,δυστυχως δε ζουν ολα.που λες δεν ταιριαζαν ολα μεταξυ τους,ειχαν συμπαθειες και αντιπαθειες,κι αν βγαιναν εξω,στο σπιτι περνουσε λιγη ωρα μεχρι να αναγνωρισουν τα αδελφια τους.πλεον εχουν μεινει στη ζωη τα δυο απ τα 4 αδελφια,οχι απλα αγαπιουνται,λατρευονται,απο φοβο προφανως μην ξαναχασουν ο ενας τον αλλον,εχουν κι οι γατες συναισθηματα μη νομιζεις και παραξενιες.μετα υιοθετησα απ τον καημο μου μια γατουλα απ τον κηπο,ο αρσενικος την αγαπησε αμεσως η θηλυκη απλα την ανεχεται,οταν βρει ευκαιρια της δινει καμια φαπα χαχαχα,αλλα υπαρχουν και στιγμες που τη γλυφει κι ολας,αβυσσος η ψυχη της γατας!!!!!!!βγαλε μας καμια φωτογραφια να τα δουμε,οπως τα περιγραφεις εχουν πλακα!

1) Ως θηλυκο αιλουροειδες εχει την τάση να διώξει το αρσενικο παιδι. Εχω παρατηρησει σε ντοκυμαντερ με λιονταρια οτι τα θηλυκα κυνηγανε σε αγελες ενω τα αρσενικα τριγυρνανε μονα τους η επισκεπτονται αγελες θηλυκων για να ζευγαρώσουν.

δεν ειναι ακριβως ετσι. σε καθε αγελη υπαρχει ενα ή 2 αρσενικα λιονταρια. οι λεαινες αναλαμβανουν το μεγαλωμα των μικρων και το κυνηγι. και οι αρσενικοι... να τις προστατευουν απο εξωτερικους εισβολεις. οταν μεγαλωσουν τα αρσενικα μικρα οι αρσενικοι αρχιζουν να τα διωχνουν (για να μην τους παρουν τη θεση) και ετσι ζουν μοναχικα μεχρι να βρουν μια αλλη αγελη να "επιβληθουν". αν ειναι γερικα ή ασθενικα τα αρσενικα λιονταρια θα εχουν συντομη ζωη καθως δεν μπορουν να επιβληθουν σε αγελη και μονοι τους δεν μπορουν να ικανοποιησουν τις αναγκες τους για μεγαλη περιοδο (οι λεαινες κυνηγανε παντα ομαδικα).

ομως οι γατες εχουν περισσοτερα κοινα με ολα τα υπολοιπα αιλουροειδη που ζουνε και κυνηγανε μοναχικα και οχι με τα λιονταρια/λεαινες που ζουνε σε αγελες. ετσι εχουν την ταση να αναπτυσσουν βαθυ δεσιμο με την περιοχη στην οποια ζουνε και κυνηγανε. οταν μεγαλωνουν μικρα (θηλυκα ή αρσενικα) αφου αυτα μεγαλωσουν και τα εκπαιδευσουν να κυνηγανε, τα διωχνουν απο τη δικη τους περιοχη. ο ανταγωνισμος για την ευρεση τροφης στην ιδια περιοχη ειναι μεγαλος και ετσι κι αλλιως ειναι μοναχικη η φυση τους.

ετσι και οι γατες εχουν την ταση να διωχνουν τα μικρα τους οταν μεγαλωσουν αρκετα. αλλα μαλλον επειδη αν τις ταιζουμε εμεις δεν υπαρχει ο ανταγωνισμος και αν ειναι στειρωμενες δεν τιθεται και θεμα ενστικτου αναπαραγωγης πολλες γατες "τα βρισκουν" με τα μεγαλωμενα μικρα τους. αλλες ομως δεν τα αποδεχονται ποτε- νομιζω ειναι θεμα χαρακτηρα σε αυτο το επιπεδο. το παρατηρησα και σε γατες που εχουν περασει απο το πατρικο μου (παντα με προυποθεση τη στειρωση). οποτε νομιζω οτι δεν μπορεις να κανεις και πολλα. ισως αν επαιζες εσυ περισσοτερο μαζι τους δε θα ειχε η μεγαλη τοση ενεργεια/νευρικοτητα και βοηθουσε.

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ πάντως πιστευω οτι δεν ειναι θεμα μάνας -γιου.Προφανως αφού τον αντιπαθει για τόσο μεγάλο διάστημα ,δεν πρόκειται ποτε να γίνουν φίλοι! Πρεπει να το αποδεχτεις και να τις αφήσεις ελεύθερες να εκφράζονται όπως θέλουν ,χωρις όμως να ξεφεύγουν .
Ετσι ειναι οι γατες!

οταν ημουν μικρη ειχαμε μια γατα που δεν ηθελε τα παιδια της ποτε,εκεινα τα χρονια βεβαια δεν ειχαμε ιδεα για το τι θα πει στειρωση,εκανε λοιπον παιδια η νιαρ-νιαρ ετσι τη λεγαμε και τα παρατουσε στη γρια μανα της την παρδαλη,η παρδαλη μεγαλωνε ολα τα γατια και τα δικα της και της κορης της,θυλαζε τοσο που τα βυζακια της γινονταν χαλια κατακοκκινα,που να προλαβει η καημενη τοσα γατακια;η μανα μου νευριαζε με τη νιαρ-νιαρ,που ελεγε οτι ειναι κακια μανα,εμενα μ αρεσε γιατι ηθελε πιο πολυ την ανθρωπινη συντροφια.γατες παιδι μου!βγαζεις ακρη με δαυτες;εχουν προσωπικοτητα και χαρακτηρα οπως εμεις,μπορω να πω πως εχω γνωρισει καθε πιθανο γατοχαρακτηρα παντως κι εχω δει πολλες ''ακαρδες μανες'' χαχαχα!!!!!!!!!

katafygio zarou 079.jpg

DSC00113.JPG

katafygio zarou 075.jpg

DSC00030.JPG

zaratoustra teen 010.jpg
Ανεβασα μερικες φωτογραφιες που βρηκα προχειρες, επλιζω να φαινοντα γιατι δεν εχω ξαναανεβασει εδω. Κι εγω πιστευω οτι μαλλον θα ειναι παντα τσακωμενα. Τουλαχιστον ομως μπορω να πω οτι παιζουν λιγο οταν κυνηγιουνται , παρατηρουν το ενα το αλλο οποτε δεν βαριουνται και τα βρισκουν οταν παιζει κονσερβιτσα και τρωνε(η μονη περιπτωση που καθονται κοντα) :D

Συνημμένα

• katafygio zarou 079.jpg
    katafygio zarou 079.jpg
    515 KB · Εμφανίσεις: 96
  • DSC00113.JPG
    DSC00113.JPG
    265,1 KB · Εμφανίσεις: 44
  • katafygio zarou 075.jpg
    katafygio zarou 075.jpg
    634,8 KB · Εμφανίσεις: 92
  • DSC00030.JPG
    DSC00030.JPG
    346,4 KB · Εμφανίσεις: 55
  • zaratoustra teen 010.jpg
    zaratoustra teen 010.jpg
    469,7 KB · Εμφανίσεις: 107
  • katafygio zarou 079.jpg
    katafygio zarou 079.jpg
    515 KB · Εμφανίσεις: 96
  • DSC00113.JPG
    DSC00113.JPG
    265,1 KB · Εμφανίσεις: 44
  • katafygio zarou 075.jpg
    katafygio zarou 075.jpg
    634,8 KB · Εμφανίσεις: 92
  • DSC00030.JPG
    DSC00030.JPG
    346,4 KB · Εμφανίσεις: 55
  • zaratoustra teen 010.jpg
    zaratoustra teen 010.jpg
    469,7 KB · Εμφανίσεις: 107
Τελεια ειναι και τα δυο. :clapup: Ποιο ειναι ποιο, με το μουσακι ποιο ειναι;
Παντως να εχεις στο μυαλο σου πως στα ζωα οι οικογενειακοι δεσμοι δεν λειτουργουν παντα οπως στους ανθρωπους, τουλαχιστον μπορουν και συνυπαρχουν οπως και τα δικα μου που δεν εχουν καμμια συγγενεια.

Με το μαυρο πιγουνακι ειναι ο Τσικο και η αλλη ειναι η Ζαργανα.. Γενικα ειναι ολοιδια εκτος απο αυτο και στην πλατη τους εχουν μαυρες στρογγυλες βουλες, ειναι σαν μικρες αγελαδιτσες!!:D( ωχ βγαινει η χαζογατομαμα απο μεσα μου) Στην κατω φωτογραφια πρεπει να ειναι απο τις τελευταιες φορες που κοιμηθηκαν διπλα διπλα..

ειναι σαν μικρες αγελαδιτσες!!:D( ωχ βγαινει η χαζογατομαμα απο μεσα μου)
Και να ησουν η μονη!:/:

Και να ησουν η μονη!:/:

Και γιατί να ήταν η μόνη παρακαλώ; Τι έχουν οι χαζομαμάδες, δεν κατάλαβα! :P

Και γιατί να ήταν η μόνη παρακαλώ; Τι έχουν οι χαζομαμάδες, δεν κατάλαβα! :P
Δες το θεμα που εχει τιτλο "διαλογοι με την γατα μας" και θα καταλαβεις τι εχουν.:redface:

εγω παλι εχω μια γατα με το συνδρομο της μανας χαχαχα,οπως το γραφω ακριβως,η τουιτυ μου,ολα τα μικρα τα αγαπαει,τα πλενει,τα ταιζει,τα αγαπαει και τα προστατευει.σε σημειο αηδιας να βρεχει και να μην μπενει μεσα γιατι ενα γατακι καπου κλαιει.της εχει μεινει της καημενης απ τον καιρο που ηταν αδεσποτη κι εχει ψυχολογικα με τη βροχη και με τα κλαματα των αλλων γατιων απ εξω.

Που ειναι αυτο το θεμα "διαλογοι με την γατα μας"? Εγω το εχω εξελιξει παντως, κανουμε και διαλογους με νιαουρισματα! Η δικια μου ηταν πολυ στοργικη μαμα οσο ηταν μικρος ο γατουλης και ξαφνικα αρχισε να την εκνευριζει. Εχει ενα υφος σαν τα του λεει: Ολοκληρος μαντραχαλος εγινες, τραβα να κυνηγησεις καπου αλλου!

Που ειναι αυτο το θεμα "διαλογοι με την γατα μας"? Εγω το εχω εξελιξει παντως, κανουμε και διαλογους με νιαουρισματα! Η δικια μου ηταν πολυ στοργικη μαμα οσο ηταν μικρος ο γατουλης και ξαφνικα αρχισε να την εκνευριζει. Εχει ενα υφος σαν τα του λεει: Ολοκληρος μαντραχαλος εγινες, τραβα να κυνηγησεις καπου αλλου!
Δες εδω.
https://www.mypetz.gr/posts/5863241/

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back