Η γάτα μου δεν τρώει!

θα τα εχει στο πετ σοπ???:/:
οι χιλς ειναι σιγουρα απο τις πιο γνωστες μαρκες και τις πιο καλες,θα το βρεις σιγουρα,,αλλα και παλι επειδη εχει πολυ καιρο η γατουλα με αυτο το προβλημα,να πατε στο γιατρο,,μπορει σιγα σιγα να αρχισει και ο οιστρος της αφου ειναι κοντα στα 10 μηνων και να αλλαξει συμπεριφορα και απο αυτο--εμεις οσο και να θελουμε να σε βοηθησουμε δεν αντικαθηστουμε τον κτηνιατρο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σου βαλω μια μακαροναδα με τυρι τριμμενο;
... Οχι δε θελω
Να σου κανω μια μοσχαρισια στα καρβουνα;
... Οχι δεν θελω
Να σου κοψω ενα ψητο με πατατακια;
... Οχι δεν θελω
061aidiesnx3.jpg
:rolleyes:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολυ αστειο τι να πω:mad::mad::mad:

Όπως είπανε και τα κορίτσια, βεβαιώσου με το γιατρό πως όλα είναι καλά. Αφού το κάνεις αυτό και όλα είναι εντάξει, δοκίμασε κάποιες από τις τροφές που σου πρότειναν. Υπάρχουν γατούλες που γενικά δεν τρώνε πολύ σε όλη τη ζωή τους. Αν όλα είναι καλά μη νε ανησυχεί και μη την πιέσεις, δεν υπάρχει λόγος. Κι εγώ είμαι υπέρ της ξηράς τροφής. :):)

Έχει παραγίνει το κακό....

...με την Μαριλού μου.
Τα είχα γράψει και στο άλλο ποστ, αλλά ευελπιστούσα πως θα λυνόταν.
Φαίνεται όμως πως η μικρή είναι πιο πεισματάρα και ιδιότροπη απ'όσο περίμενα.

Δεν τρώει τίποτα. Δεν πα να είναι όλη μέρα νηστική, δεν ακουμπάει, δεν μυρίζει, δεν συγκινείται από τίποτα που να μην είναι παράγωγο του γάλατος.

Έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικές μάρκες κροκετών, έχω δοκιμάσει άλλες τόσες κονσέρβες (πάντα kitten εννοειται), έχω δοκιμάσει να την δελεάσω με τόνο, με κοτόπουλο, με κρέας...τίποτα. Τα μυρίζει από μακριά και φεύγει.

Τα μόνο που τρώει είναι whiskas γαλα, οτιδήποτε σε τυρί και γιαούρτι.
Την αφήνω όλη μέρα νηστική, βλέπει τον Φρίξο να τρώει και αρχίζει να αφηνιάζει, άλλά μέχρι εκεί. Της αλέθω ξηρά τροφή μέσα στο γάλα και δεν το πίνει, της βάζω κροκέτες στο γιαούρτι και τις ξεχωρίζει.

Τι σοϊ γατί ειναι αυτό??? Αν έτρωγε έστω μαγειρεμένο φαγητό θα υπέκυπτα και θα της μαγείρευα, αλλά δεν τρώει τίποτα με κρέας !

Είναι η 4η γάτα μου, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξανασυναντήσει ποτέ.
Φέύγει από τα όρια της ιδιοτροπίας και αγγίζει τα όρια της ασιτίας πια.

Εν τω μεταξύ, τρέχει σαν κατσίκι συνέχεια, παίζει με τον Φρίξο ατέλειωτες ώρες, φαίνεται πολύ χαρούμενη και καθόλου αδύναμη. Αλλά κάποια στιγμή θα κλατάρει, δεν μπορεί! :mad:

Υπενθυμίζω πως είναι 2μιση μηνών περίπου...
Επίσης από δοντάκια είναι μια χαρά. Μας τρώει τα δάχτυλα συνεχώς και ό,τι άλλο βρει όταν παίζει.

Όποια ιδέα ή βοήθεια καλοδεχούμενη. Απλά μην μου πείτε περί υπομονής και επιμονής σε διαιτα μέχρι να πεινάσει, το έχω κάνει και, πιστέψτε με, είναι ικανή να μην φάει τίποτα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σου έλεγα οτι έτσι και αλλιώς του κόβετε η όρεξη με την ζέστη και..

μην ανησυχείς, απλά είναι λίγο ιδιότροπη... και όσο βλέπει ότι σε ρίχνει.. θα περιμένει το γαλατάκι της... :P

Αστην να πεινάσει.... όσο χρειαστεί.. κάποια στιγμή θα φάει...και κροκέττες.. απλά έχει βρει το κουμπί σου τώρα.....;)

Και μια μέρα χωρίς να φάει δεν είναι τίποτα... άστην κι άλλο....:cool:

Μπορείς να μουλιάσεις τις κροκέτες στο γαλατάκι, και σιγά σιγα΄να μειώνεις την ποσότητα του γάλακτος.. μέχρι να τις φάει στεγνές...;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό. Μήπως πρέπει να την δεί κτηνίατρος, μπας και την πονάει ο λαιμός της και γι'αυτό θέλει να τρώει υδαρή πράγματα; Αλλά, πάλι, τρώει τυρί ! Τι είναι τούτο; Είχα διαβάσει σε βιβλίο για μια γατούλα (πραγματική ιστορία), που ενώ την φιλοξενούσαν μέχρι να γυρίσουν οι δικοί της από τις διακοπές, δεν έτρωγε στην αρχή, ύστερα δεν έπινε νερό, παρόλο που φαινόταν ότι πεινούσε και διψούσε.Τελικά, γύρισαν άρον άρον οι δικοί της, την πήγαν στο γιατρό και διαπιστώθηκε ,ότι είχε μόλυνση στη γλώσσα. Σίγουρα θα πέθαινε από αφυδάτωση. Εντάξει, το δραματοποίησα, που λέει και η μικρή μου κόρη, αλλά, όπως λες και εσύ, τέτοιο πράγμα σ ί γο υ ρ α δεν είναι φυσιολογικό. Γράψε ,αν έχεις κάτι νεότερο, είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση για μελέτη η Μαριλού σου.

Μα τι γατί και αυτό βρε παιδί μου, τίποτα αλλο να μην τρώει;
Μηπως θα έπρεπε πραγματικά να το αναφέρεις στον γιατρό;:hmm:
Μα τι να σου προτείνουμε άλλο που τα έχεις κάνει όλα καλή μου!
Πάντως πήγαινε την στον γιατρό και αν σου πεί ότι το κάνει απο πείσμα μην τις ξαναδώσεις γαλακτοκομικά και δυο μέρες να είναι νυστική δεν παθαίνει τίποτα.
Αφού λές ότι είναι όλο ζωντάνια;:/:

πηγαινε την πρωτα στον κτηνιατρο και αν σου πει οτι δεν εχει τιποτα οργανικο ασε την 2 μερουλες νηστικη θα φαει τωρα αν δεν φαει στις 2 μερες πανω δωσε της την τριτη μερα οτι τρωει μεχρι στιγμης και μην την πιεζεις μιαςκαι λες οτι σας δαγκωνει στο παιχνιδι μηπως να της εβαζες ενα κομματι κοτοπουλο δεμενο σε μια κλωστη και να της το πλασαρεις σαν παιχνιδακι????

μηπως να της εβαζες ενα κομματι κοτοπουλο δεμενο σε μια κλωστη και να της το πλασαρεις σαν παιχνιδακι????
:lol::lol::lol:!!!
Καλά αν το κάνεις αυτό τράβα και βίντεο γιατί θα έχει πολύ πλάκα.
Πλάκα, πλάκα δοκίμασε το ποτέ δεν ξέρεις:hmm:

μηπως να της εβαζες ενα κομματι κοτοπουλο δεμενο σε μια κλωστη και να της το πλασαρεις σαν παιχνιδακι????

Μ' αρέσει αυτό! Θα το κάνω:hmm:

Δεν νομίζω να έχει κάτι οργανικό ρε παιδιά...η γλώσσα της μια χαρά ειναι, μας γλύφει όλη μέρα και όλη νύχτα για να μας καθαρίσει πριν κοιμηθούμε:lol:
Και τρώει το τυρί σε όλες του τις παραλλαγές. Από φέτα μέχρι σκληρό κίτρινο...μέχρι και σαγανάκι έχει φάει:mad:
Νερό πίνει και γάλα (όταν της βάζω) μια χαρά.

Όσο για το κέφι της, είναι ανεξάντλητο.
Δεν αφήνει τον Φρίξο σε χλωρό κλαρί.
Οταν τον πιάνει και αυτόν η όρεξη το σπίτι είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο, τρέχουν και πηδάνε non-stop.

Tι να πω:mad:

Αααα και στον γιατρό θα την πάω ούτως ή άλλως το άλλο Σάββατο για επανάληψη του εμβολίου.

Περιμένουμε νεότερο sof ελπίζω να βρεθεί λύσει με το μωράκι σου γιατί όσο πεισματάρικο και αν είναι:bleh:, είναι κρίμα το καλό μου...:(

Αφου ειναι τοσο μικρουλα μηπως ειναι φυσιολογικο να θελει να πινει γαλα. Εχει χρονια μπροστα της για κροκετες. Δεν ειμαι ειδημων στις γατες. Μια γνωμη λεω!!!

τα μικρα που μεγαλωνω ειναι 2 μηνων και κατι αλλα τρωνε και κονσερβα και κοτοπουλο ψαρακι συνηθως περκα που δεν εχει κοκολα ζαμπον αλλα τους εχω παντα μαζι με αυτα ενα κυπελακι γαλα μικρα ειναι ακομα το χρειαζονται το γαλα αλλα κανε και το παιχνιδι με το κοτοπουλο τουλαχιστον αν δεν το φαει θα γελασεις ειναι απιστευτο!!!

Το ιδιο προβλημα ειχα με τον Matu.Ο αδερφος του ο Αρης ετρωγε τα παντα και εκεινος μονο γαλα.Τον αφηνα και γω να πεινασει αλλα το εξυπνοποθλι μου χαιδεθοταν στην μανα του και την τουμπαρε.Κ εκεινη βρε παιδια εδιωχνε τα υπολοιπα και βυζαινε μονο τον matu.Στο τελος αναγκαστηκα να τον εχω υπο στενη παρακολουθηση και δεν τον αφηνα να ακουμπησει το στηθος της μανας του.Εμεινε 4 μερες νηστικος....Κα ηταν κεφατος ο κερατας.Απιστευτο πεισμα.Εγω υπεφερα και κεινος υπεροπτης.Τωρα δεν τρωει τιποτ αλλο εκτος απο κοτοπουλο και συκωτακια.Ουτε ψαρι.Μην ανησυχεις.θα πεινασει και θα φαει.Επεσες σε ζορικο μικρο.
:P

εγώ είμαι σίγουρη ότι δεν έχει κάτι οργάνικό. Εγώ στη δική μου έχω κάνει πολλές φορές εξετάσεις μέχρι κ για τα δόντια κ τα ούλα κ δεν έχει κάτι απλά όπως λες κ εσύ είναι πολύ ιδιότροπη. Η εκτροφέας που μου την έδωσε μου είπε ότι όπως κ στους άνθρώπους έτσι κ στα ζώα υπάρχουν αυτά που τρώνε πολύ κ αυτά που τρώνε ελάχιστα σαν τα μοντέλα και έτσι το πήρα απόφαση ότι είναι μοντέλο :)κ δεν θα τρώει πολύ κ όπως σου είπα κ πιο πάνω τρώει μόνο από το χέρι μου κ αν δεν είμαι σπίτι όσο κ να πεινάει δεν θα αγγίξει κροκέτα. Μάλλον οι περσικές είναι πολύ ιδιότροπες:( μήπως θέλει κ αυτή τάισμα από το χέρι σου:hmm:

Μήπως να της έδινες Frieskies Junior -1 που περιέχουν και γάλα? δεν το δοκιμάζεις?

Δοκίμασες να της δώσεις κανένα κόκκο ακριβώς μες στο στόμα???ξέρεις όπως τα χαπάκια απλά όχι στο λαιμό!Στο στοματάκι..θα το μασήσει και ίσως καταλάβει ότι ΤΡΩΓΕΤΑΙ!

τραβα ενα βιντεο με το γτι να κυνηγαει το κοτοπουλο ακομα και αν δεν το φαει θα γελασουμε!! (εδω ο κοσμος καιγετε και εγω με το κοτοπουλο)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back