Η γάτα μου δεν τρώει!

εάν σας προσέβαλα ζητω συγνώμη δεν είχα τέτοια πρόθεση. ανέφερα ποιο πάνω τακτικές που χρησιμοποιούνται στα ζώα για σκληραγώγηση του χαρακτήρα τους, τιποτα περισσότερο τιποτα λιγότερο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πραγματικά είναι μια σκληρή μέθοδος απλά ειναι η υστατη λύση.

με αυτή τη μέθοδο εκπεδεύουν τα σκυλιά της πυροσβεστικής και του στρατού όσο και περίεργο και εάν ακούγετε.

ακόμα και τα παιδιά για να μάθουν κάτι τις χρειάζονταΙ τις ξυλιές τους όχι όμως βασανηστηριο.

καμιά φορά στη ζωη χρειάζετε λίγο σκληράδα η υπερβολική αγάπη και υπερπροστασία είτε είναι σε ζωάκι ειτε είναι σε παιδι βλάπτει τον χαρακτήρα.

Εδώ Βασίλη δεν μιλάμε για καμμιά ξυλίτσα στον ποπό μιλάμε για βασανισμό ζώου. Δέσιμο από το λαιμό και παράτημα έξω? Σου φαίνεται απλά λίγο σκληράδα ή βασανιστήριο. άμα φωνάξεις λίγο στο ζωάκι καταλαβαίνει δεν είναι χαζό και υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως εκείνοι της επιβράβευσης μήπως είναι λίγο πιο ανθρώπινοι? Άλλωστε και ο στρατός δεν χρησιμοποιεί πάντα τις πιο ανθρώπινες μεθόδους εκπαίδευσης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moukelis φίλε διαφωνώ μαζί σου. το ζωάκι δεν θα σε φοβάται μια ολόκληρη ζωή αλλά θα σε σέβεται θα ξέρει μέχρι που είναι τα όρια του και πως το αφεντικό είσαι εσύ.

άλλο σεβασμός άλλο φόβος.

εάν σας προσέβαλα ζητω συγνώμη δεν είχα τέτοια πρόθεση. ανέφερα ποιο πάνω τακτικές που χρησιμοποιούνται στα ζώα για σκληραγώγηση του χαρακτήρα τους, τιποτα περισσότερο τιποτα λιγότερο.
Δεν είναι θέμα προσβολής Βασίλη,είναι θέμα άποψης.Δηλαδή αν κάνεις ένα παιδάκι αυριο-μεθαυριο που δεν πίνει το γάλα του θα το αφησεις νηστικό δυο μερες για να το πιει;:/:Τέλος πάντων,μου φαίνεται εντελώς απαραδεκτο σαν μέθοδος.Εσύ έχεις ζωάκι;

moukelis φίλε διαφωνώ μαζί σου. το ζωάκι δεν θα σε φοβάται μια ολόκληρη ζωή αλλά θα σε σέβεται θα ξέρει μέχρι που είναι τα όρια του και πως το αφεντικό είσαι εσύ.

άλλο σεβασμός άλλο φόβος.
Με συγχωρείς,αλλά δεν παίρνεις ένα ζωάκι για να του δείξεις ποιος ειναι το αφεντικό.Εγώ είμαι αφεντικό του εαυτού μου και μόνο,και αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει.Δεν ήταν ποτέ φιλοδοξία μου να διαφεντεύω ούτε ζωα ούτε ανθρώπους.Και σεβασμό που θα τον κερδίσω με τέτοιες μεθόδους δεν τον θέλω.Και ο σκύλος μου και ο γάτος μου με αγαπούν και με ακούνε κι ας μην έχουν φάει ξύλο ποτέ.Με υπομονή και αγάπη καταφέρνεις πολύ περισσότερα από ότι με τη βία.;)

ανάλογα με την περίσταση θα φερθώ στο παιδί μου. ΟΧΙ δεν θα το βγάλω στο μπαλκονι 2 μερες νηστικό.θα του δώσω να καταλάβει 5 πράγματα μέχρι που είναι τα όρια του.

πάντα είχα ζωάκια και πτηνα και σκυλάκι. τωρα έχω ένα αρσενικό γάτο ο οποίος είναι πολύ καλός και δεν μου κάνει κόλπα με το φαγητό, οτι του δίνω το τρώει.

και ο γάτος μου με ακούνε κι ας μην έχουν φάει ξύλο ποτέ/quote]

Δώρα αυτό μην το ορκίζεσαι με το μπλαζέ ύφος του μαφιόζου:lol:

Να σημειώσω ότι, επειδή πρόκειται για πολύ μικρό γατάκι, ενδεχομένως να είναι και επιζήμιο για την υγεία του να μείνει νηστικό ολόκληρα 24ωρα.

Συμφωνώ ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα είναι να το αφήσει η φίλη μας να πεινάσει και να μην υποχωρεί στις ιδιοτροπίες του, αλλά το να το δέσει στο μπαλκόνι σε τι ακριβώς εξυπηρετεί; Πώς αντιμετωπίζει το δέσιμο το συγκεκριμένο πρόβλημα;:hmm:Το γατάκι δεν χρειάζεται να σκληραγωγηθεί, χρειάζεται να μάθει να τρώει σωστά, οπότε η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ανάλογη του προβλήματος.:)

Ούτως ή άλλως, η μικρή πάει καλύτερα και έχει αρχίσει να τρώει άλλες τροφές, οπότε ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι.:up:

ανάλογα με την περίσταση θα φερθώ στο παιδί μου. ΟΧΙ δεν θα το βγάλω στο μπαλκονι 2 μερες νηστικό.θα του δώσω να καταλάβει 5 πράγματα μέχρι που είναι τα όρια του.

πάντα είχα ζωάκια και πτηνα και σκυλάκι. τωρα έχω ένα αρσενικό γάτο ο οποίος είναι πολύ καλός και δεν μου κάνει κόλπα με το φαγητό, οτι του δίνω το τρώει.
Τι να σου πω,κατά πόσο είναι καλός ή φοβισμένος,ο γάτος σου κι εσύ το ξέρετε.Αν νομίζεις ότι πράττεις σωστά,τι να πω...Εγώ ό,τι είχα να πω το είπα.

και ο γάτος μου με ακούνε κι ας μην έχουν φάει ξύλο ποτέ/quote]

Δώρα αυτό μην το ορκίζεσαι με το μπλαζέ ύφος του μαφιόζου:lol:
Με ακούει ρε,δεν κάνει ζημιές κτλ,όσο για το φαι,σε λίγο θα φάει κι εμας.:lol:
Να λύσουμε το θεματάκι με την άμμο και θα είμαστε μια χαρά.Το μπλαζέ ύφος το χρησιμοποιεί στις φωτό για να ρίξει τη Μόιρα...:lol:

Bασίλη, καλώς ή κακώς μιλάς σε έναν άνθρωπο που αν αναγκαστεί να δώσει ξυλίτσα στον πισινό της γάτας της, είναι ικανή να μην κοιμηθεί όλο το βράδυ.

Διάβασα τη μέθοδο σου, προσπαθούσα να φανταστώ την Μαριλού... και φρίκαρα στη σκέψη.

Ίσως να το κάνουν στα σκυλιά που εκπαιδεύονται για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, αλλά εγώ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φερόμουν έτσι στα μωρά μου (γιατί μωρά μου είναι...).

Τα έχω κακομάθει ίσως, αλλά λίγο με νοιάζει.
Η μαριλού είναι πολύ δύσκολη στην συμβίωση, έχω να κοιμηθώ σαν άνθρωπος μήνες.
Έρχεται κάθε - μα κάθε μέρα - στις 05.50 το πρωϊ και αρχίζει να με γλυφει παντού, να χαιδευεται και να βγάζει φωνούλες.
Ο γιατρός μου ειπε πως αυτό σημαίνει πως νιώθει μόνη της εκείνες τις ώρες και με έχει ανάγκη.
Οπότε αναγκαστικά ξαγρυπνάω μαζί της. Αν ηθελα να σκεφτώ τον εαυτό μου θα την έκλεινα έξω απο το δωμάτιο και θα κοιμομουν.
Αλλά δεν το θέλω.

Στη διατροφή της είχα προβληματιστεί γιατί είναι θέμα υγείας και μόνο.

Πάντως πάμε καλύτερα. Της έκοψα σταδιακά όλα τα ανθυγιεινά και τρώει μισή κονσέρβα την μέρα και 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι.;)

Τώρα απλά πρέπει να την μάθω να μην φτύνει τις κροκέτες και να τρώει και άλλες μάρκες. Προς το παρόν η αποστολή στέφεται με απόλυτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ! :mad:

Πολύ χαίρομαι, Sof, που προοδεύει η μικρή!!
Όσο για τις κροκέτες, υπομονή, πού θα πάει, θα τις μάθει σιγά σιγά κι αυτές. Το σημαντικό ήταν να γίνει η αρχή.:up:

(Το πρωινό ξύπνημα το έχουμε κι εμείς, από τον Πορδολέοντα. Συνήθως είναι λίγο πριν ή λίγο μετά τις 6. Ξυπνάει και θέλει χαδάκια. :rolleyes: Εγώ τον φέρνω δίπλα μου και τον χαϊδεύω λίγο μισοκοιμισμένη και συνήθως μ' αυτό καταφέρνω να ξεκλέψω κανένα τεταρτάκι - μισάωρο παραπάνω).

Πολύ χαίρομαι, Sof, που προοδεύει η μικρή!!
Όσο για τις κροκέτες, υπομονή, πού θα πάει, θα τις μάθει σιγά σιγά κι αυτές. Το σημαντικό ήταν να γίνει η αρχή.:up:

(Το πρωινό ξύπνημα το έχουμε κι εμείς, από τον Πορδολέοντα. Συνήθως είναι λίγο πριν ή λίγο μετά τις 6. Ξυπνάει και θέλει χαδάκια. :rolleyes: Εγώ τον φέρνω δίπλα μου και τον χαϊδεύω λίγο μισοκοιμισμένη και συνήθως μ' αυτό καταφέρνω να ξεκλέψω κανένα τεταρτάκι - μισάωρο παραπάνω).

Εσείς καλά είστε κορίτσια. Εμένα που ο ζημιάρης μου μου χώνει κάτι πρωϊνές δαγκωνιές σε χέρια και πόδια τι να πω. Τα κρύβω και ψάχνει να βρει ψαχνό να δαγκώσει:lol:

Mωρέ, δεν είναι πως θέλει χάδια απλά.
Αν ήταν αυτό, θα το άντεχα.

Είναι πως έρχεται χουρχουρίζοντας (μα τω Θεο κάνει σαν τρακτέρ) και θέλει να με γλύψει ΠΑΝΤΟΥ. Μύτη, μαλλιά, σαγόνι, μέτωπο, αυτιά....την σταματάω όταν πια φτάνει στο στόμα:lol:
Είναι απίστευτα ενοχλητικό όταν προσπαθείς να κοιμηθείς. Δεν ηρεμεί καθόλου. Όταν σταματήσει να με γλύφει, αρχίζει να ανεβαίνει πάνω μου και να κάνει ζυμαράκια.
Ολόκληρο show δίνει!:cool:
Ειλικρινά, κοιμάμαι πλέον 5-6 ώρες με το ζόρι κάθε μέρα.

(ή μεγάλη απόλαυση είναι όταν αρχίζει να γλυφει τον Φρίξο στη μούρη και τα αυτιά. Παθαίνει σοκ και την κοιτάει με το γνωστό ύφος! :lol:)

Έρχεται κάθε - μα κάθε μέρα - στις 05.50 το πρωϊ και αρχίζει να με γλυφει παντού, να χαιδευεται και να βγάζει φωνούλες.
:mad:

Τυχερή είσαι! εμένα τώρα τελευταία ξαγρυπνάει από τις 3... σήμερα χαράματα τον έκλεισα έξω από την κρεβατοκάμαρα γιατί ήμουν κομμάτια και καθώς δεν κουνιώμουν άρχισε να με δαγκώνει δυνατά στο κεφάλι να ξυπνήσω.

Νιώθω τη μοναξιά του αλλάγιατί δεν μπορούν να έρθουν να κοιμηθούν δίπλα μας να μην νιώθουν μοναξιά;

Τυχερή είσαι! εμένα τώρα τελευταία ξαγρυπνάει από τις 3... σήμερα χαράματα τον έκλεισα έξω από την κρεβατοκάμαρα γιατί ήμουν κομμάτια και καθώς δεν κουνιώμουν άρχισε να με δαγκώνει δυνατά στο κεφάλι να ξυπνήσω.

Νιώθω τη μοναξιά του αλλάγιατί δεν μπορούν να έρθουν να κοιμηθούν δίπλα μας να μην νιώθουν μοναξιά;

Αχ πως σε καταλαβαίνω:D

Mωρέ, δεν είναι πως θέλει χάδια απλά.
Αν ήταν αυτό, θα το άντεχα.

Είναι πως έρχεται χουρχουρίζοντας (μα τω Θεο κάνει σαν τρακτέρ) και θέλει να με γλύψει ΠΑΝΤΟΥ. Μύτη, μαλλιά, σαγόνι, μέτωπο, αυτιά....την σταματάω όταν πια φτάνει στο στόμα:lol:
Είναι απίστευτα ενοχλητικό όταν προσπαθείς να κοιμηθείς. Δεν ηρεμεί καθόλου. Όταν σταματήσει να με γλύφει, αρχίζει να ανεβαίνει πάνω μου και να κάνει ζυμαράκια.
Ολόκληρο show δίνει!:cool:
Ειλικρινά, κοιμάμαι πλέον 5-6 ώρες με το ζόρι κάθε μέρα.

(ή μεγάλη απόλαυση είναι όταν αρχίζει να γλυφει τον Φρίξο στη μούρη και τα αυτιά. Παθαίνει σοκ και την κοιτάει με το γνωστό ύφος! :lol:)

Καλέ είναι τρυφερή κοπέλα τι άλλο θες. Εμένα εκεί που μου δίνει φιλάκια αρπάζει το χέρι μου και κλωτσάει με τα πίσω πόδια:lol: για να παίξει μεν πονάει δεεεεεε

Με το γνωστό του ύφος Sof;;;;;;;;Θέλουμε στριμενόφατσα ΤΩΡΑ!
Παιδιά εμένα ο Σείριος όταν κοιμάται μαζί μου βάζει κανονικά το κεφαλάκι του στο μαξιλάρι και δεν με ενοχλεί καθόλου.Μόνο το πρωί κατά τις 7 πάει στην άμμο και με ξυπνάει το χριτς χριτς.

Εμένα ο Μάπας είναι όπως ο Σείριος ναι μεν μετατρέπεται σε τρακτερ αλλά κάθεται πίσω από το κεφάλι μου και κοιμάαται.Αυτή που είναι κάπως ενοχλητική είναι η Ήλια!!!Παιδιά, έρχεται με γλέιφει όπως ακριβως και σενα Σοφ και στο στόμα, εγώ την αφήνω λίγο(αν και το πιο εκνευριστικό είναι το αυτί και το μάτι)κάνει πατουσάκια στα μαλλιά μου και μετα πλέκει πλεξίδες...Όταν την χαιδέψω δε, φεύγει!!!:confused:Δεν την καταλαβαίνω!

Mε προκαλείς....(άλλο που δεν θέλω :lol::lol:).

Πρέπει να ανοίξω ποστ με τα δυο τους....αλλά τώρα βιάζομαι, οπότε τις βάζω εδώ.

Ο Φρίξος κοιτάει τη μαριλού με ύφος "αχου, ειναι βλαμμένο τούτο!":hmm:

Η Μαριλού κάνει γυμναστικές επιδείξεις (παρακαλώ έμφαση στις πατούσες:cool:)

Και τα δυο τους μαζί που τρώνε. Μεγάλωσε η μικρούλα μου, ε? :)

Συνημμένα

• frixos1.jpg
    frixos1.jpg
    175,9 KB · Εμφανίσεις: 51
  • marilou.jpg
    marilou.jpg
    226,2 KB · Εμφανίσεις: 52
  • frixos.jpg
    frixos.jpg
    154,7 KB · Εμφανίσεις: 44
  • marilou2.jpg
    marilou2.jpg
    144,8 KB · Εμφανίσεις: 45
  • mazi.jpg
    mazi.jpg
    143,4 KB · Εμφανίσεις: 49
Έχω 2 απορίες:

1.Πως και δεν έπεσε όταν ανέβηκε στο υφασμάτινο κλουβάκι ???????????Εμένα θα είχε γκρεμοσακιστεί ...
2.Πρέπει να τα ταίζω σε διαφορετικά μπολ ρε παιδιά..Τώρα τελευταία ο Μάπας μου την πατάει στον πρόσωπο για να φυγει να φάει αυτός..Αλλά η Ήλια αδιαφορεί..Όταν τελειώσει αυτή τότε παέι ο Μάπας!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back