Η γάτα μου δεν τρώει!

• Thread starter Thread starter RAIN
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: Ανορεξία

Δεν εχω δει προβλημα τη παστα ειναι αυτη που λες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ανορεξία

για τριχομπαλες. Αν η γατα σου συνεχιζει να μην τρωει και να κανει εμετους πηγαινε την αμεσως στον κτηνιατρο. Συνηθως οταν μια γατα εχει ορεξη να φαει, αλλα δεν τρωει ή τρωει μικρη ποσοτητα σημαινει οτι την ενοχλει τριχομπαλα ή κατι αλλο στο στομαχι. Ποσες φορες εχει κανει εμετο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι συμβαίνει;;;

Εχω παει τις δυο μου γατουλες στο χωριο για να μεινουν εκει γιατι για διαφορουσ λογουσ δεν μπορουσα να τις κρατησω αλλο μαζι μου.Οσο καιρο τα ειχα εδω τα πηγαινα σε γιατρο, ειναι στειρωμενα.Εχει τρεις μηνες που τα πηγα εκει αλλα χθες μου ειπε η γιαγια μου πως το ενα γατι αρρωστησε ξαφνικα ειναι ξαπλωμενος και δεν τρωει.Τι συμβαινει;;;

Απάντηση: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;

Καλησπέρα .:) Καταρχήν οι γατούλες,εκτός απο στειρωμένες..εμβολιασμένες είναι;Δεν λες καθόλου για ηλικία.Επίσης όταν λες στο χωριό,εννοείς ότι θα μένουν εκτός σπιτιού;Γιατί οι γάτες που έχουν μάθει να ζούν μέσα στο σπίτι,δεν είναι και τόσο εύκολο ,όπως καταλαβαίνεις,να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες του "έξω".Το οτιδήποτε μπορεί να είναι.και "ακούγεται " και αρκετά σοβαρό...οπότε το πιο σωστό είναι να το πάνε στον γιατρό.:)

Απάντηση: Τι συμβαίνει;;;

Οι γατουλες μανα και γιος ειναι 4 χρονων και 2 χρονων και το γατι που ειναι αρρωστο ειναι το μικροτερο...Οταν τισ ειχα εδω τους εκανε ο κτηνιατρος τα εμβολια...Οι γατες ζουν μεσα εκει αλλα κι εγω μεσα τις ειχα. Ειπα στη γιαγια μου να τον παει αλλα ακομα δεν τα πηγε...Ευχομαι να μην κατι σοβαρο...

Ο γάτος μου δεν τρώει..τι να κάνω;

Εχω δυο πλασματα που έστω περασμένα τα χρόνια (Περσα 15 Ιντι 12) οι αιλουριστικες διαθέσεις πλανωνται στο περιβαλλον σε μικροτερες συχνότητες αλλα εμφανίζονται ζωηρές, με ομιλιες πολλες και παιχνίδια οχι τοσο πολλα αλλα πολλά. =^..^= Ο κυριος Θ μας χτύπησε την πόρτα πριν απο 1 έτος(και το πρωτο θεματακι υγειας) αλλα κατόπιν αγωγής του την κλεισαμε στα μουτρα!! Τώρα ο Ιντάκος λογω νεφρου δυσκολευεται και η πολυαγαπημενη συνήθεια το φαγητό έχει γινει βρωμερός εφιάλτης...¨Εχασε καποια γραμμαρια κι εγω εξακολουθω, να ψάχνω και να μαγειρευω τροφες (μπας και αρχισει να τρώει παλι σαν τον παλιο καιρο)απομωνομενες απο κάποια υλικά που κάνουν Τζιζζζζζ. Αν έχετε να προτείνεται κάτι ευπροσδεκτο. Σας ευχαριστω ψυχες να'χετε να νιαουριζουμε ασταμάτητα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ο γάτος μου δεν τρώει..τι να κάνω;

Καλησπερα..και ευχομαι να ειναι περαστικα.:)
Ο γιατρος σας,δεν σας εχει συστησει καποια συγκεκριμενη τροφη;Ξερω για καποιες υπερθερμιδικες τροφες,ελκυστικες για αρρωστα ζωα που εχουν μειωμενη ορεξη,οπως η a/d της hills και η recovery της royal canin,αλλα σιγουρα δεν μπορω να γνωριζω αν κανουν για το προβλημα νεφρων που εχει ο γατος σου..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'ευχαριστω για την άμεση ανταποκριση ήδη αυτες τις δοκιμάσαμε, αλλα στη αρχή τις τρωει μετά δεν τις πλησιαζει κα. Παντως της Canin την ξηρη τη τώει αλλα με μειωμένη όρεξη σε σύγκριση με παλαιότερα...

SOS Έχει να αγγίξει φαγητό τρεις μέρες!!!!!

καλησπερα...την πεμπτη το βραδυ ειδα οτι η ζιολη δεν ειχε φαει πολυ...την παρασκευη το απογευμα που γυρισα σπιτι ειδα οτι ακομα δεν ειχε φαει.της ανοιξα καινουργια τροφη και της εβαλα,ημουνα σιγουρη οτι θα φαει.το βραδυ που το κοιταξα ηταν ολο το φαγητο μεσα.το σαββατο της αγορασα τις αγαπημενες τις λιχουδιες δεν εφαγε,μεχρι και γαλοπουλα που τρελενετε και πολυ σπανια της δεινω κανενα κοματακι προσπαθησα να της δωσω αλλα τιποτα.τισ αλλαξα πιατακια της αλλαξα θεση στο φαγητο,προσπαθησα να την ταισω με το χερι μου..τιποτα.αρνηται να φαει το μυριζει και γυρναει και φευγει,μου κανει εντυπωση που δεν παραπονιετε για φαγητο αρα δεν εχει ορεξη να φαει δεν φταιει κατι αλλο.σημερα σιγουρευτικα οτι ουτε νερο πινει ουτε τουαλετα πηγαινει.δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα παρατηρησα οι κοιμαται περισσοτερο και θελει αγκαλιες συνεχεια.δεν την βλεπω να μην εχει ορεξη ομως,μπορει να μην ειναι υπερκινητικη οπως συνηθως αλλα οταν την παιζω ειναι μια χαρα....ειναι σχεδον 5 μηνων.αυριο θα παμε γιατρο αλλα αχωθηκα.τι να κανω μεχρι αυριο??λετε να ειναι κατι σοβαρο????μηπως εχει καθολου σχεση με τον οιστρο???

Απάντηση: Σ.Ο.Σ εχει να αγγιξει φαγητο 3 μερες!!!!!

Δε μου ακούγεται καθόλου καλό...Εμένα η δικιά μου το είχε πάθει αυτο για 1-2 μέρες και τελικά είχε αναιμία και πυρετό λόγω μπαρτονέλας, ένα παράσιτο των ερυθρών αιμοσφαιρίων νομίζω..Ότι και να είναι, θέλει σίγουρα κτηνίατρο !!!Αύριο οπωσδήποτε,μην το καθυστερήσεις.. Για δες..είναι τα ούλα της λευκότερα??

Καλημερα!Σιγουρα δεν ειμαι η καλυτερη για να απαντησω σε αυτο αφου δεν εχω τρελη πειρα με τις γατες (τωρα πηρα τη 2η). Απο τη μικρη μου πειρα με τις γατουλες κ τη μεγαλη με τα σκυλια ξερω παντως οτι χρειαζεται κτηνιατρος κμονο αυτος μπορει να σου απαντησει. Εμενα η γατουλα μ παντως δεν ειχε θεμα ορεξης στον οιστρο. Ενταξει, σου εκανα την καρδια περιβολι!!στειλε μας παντως τι εγινε στο γιατρο να ξερουμε. Εχουμε κι εμεις αγωνια. Ευχομαι ολα να πανε καλα!!

Απάντηση: SOS- Έχει να αγγίξει φαγητό τρεις μέρες!!!!!

Μπορει να εχει σχεση με τον οιστρο,σε αρκετες γατες κοβεται η ορεξη,αλλα σε συνδυασμο με την ατονια και το οτι δεν πινει νερο δεν ειναι καθολου καλο σημαδι,και νομιζω οτι δεν φταιει ο οιστρος.Δε γινεται να βρεις το γιατρο σου στο τηλεφωνο;Πρεπει οπωσδηποτε να φαει κατι,δεν κανει να μεινει κι αλλο εντελως νηστικη και χωρις νερο.

Απάντηση: SOS- Έχει να αγγίξει φαγητό τρεις μέρες!!!!!

Οπωσδήποτε στο γιατρο.:worry:..ο οίστρος,απο όσα ξέρω τουλα΄χιστον..δεν παρουσιάζει ανορεξία..αλλά εδω,δεν πίνει ούτε νερό.Μπορεί να έχει και πυρετό..

ειναι ναι...εγω τουλαχιστο τα θεωρω αρκετα ασπρα και προς τα πισω (εκει που ειναι οι δικοι μας φρονιμιτες) ειναι εντελως ασπρα.και τι εγινε με την γατουλα σου?:( να τον παρω τηλ να παμε σημερα?

ευχαριστω πολυ τωρα ειδα ολα τα μυνηματα..ευχαριστω που απαντησατε τοσο γρηγορα.δεν μπορω αρχισα ηδη να δακριζω ελπιζω να ειναι κατι περαστικο και θα το περασουμε οτι και να ειναι.θα παρω τον γιατρο να παμε σημερα.

μιλησα με το γιατρο ειναι εκτος θεσσαλονικης μου ειπε αυριο να την παω,μου ειπε να περασω απο το κτηνιατρειο κατα τις 6 να μου ανοιξει ο μπαμπας του και να παρω μια κονσερβα που θα της την δεινω εγω σιγα σιγα για να της ανοιξει η ορεξη.καθυστερησα πολυ επρεπε ηδη να την ειχα παει,λογω εξεταστικης και δουλειας δεν ανησυχησα οσο επρεπε.ειδα στο ιντερνετ τα συμπτοματα της αναιμιας και ταιριαζουν.
mboulaalekoula οταν μπορεσεις πεσμου για την δικη σου εμπειρια με την γατουλινα σου και την αναιμια σε παρακαλω.ευχαριστω.

Τελευταία επεξεργασία:
ειναι ναι...εγω τουλαχιστο τα θεωρω αρκετα ασπρα και προς τα πισω (εκει που ειναι οι δικοι μας φρονιμιτες) ειναι εντελως ασπρα.και τι εγινε με την γατουλα σου?:( να τον παρω τηλ να παμε σημερα?

ευχαριστω πολυ τωρα ειδα ολα τα μυνηματα..ευχαριστω που απαντησατε τοσο γρηγορα.δεν μπορω αρχισα ηδη να δακριζω ελπιζω να ειναι κατι περαστικο και θα το περασουμε οτι και να ειναι.θα παρω τον γιατρο να παμε σημερα.

μιλησα με το γιατρο ειναι εκτος θεσσαλονικης μου ειπε αυριο να την παω,μου ειπε να περασω απο το κτηνιατρειο κατα τις 6 να μου ανοιξει ο μπαμπας του και να παρω μια κονσερβα που θα της την δεινω εγω σιγα σιγα για να της ανοιξει η ορεξη.καθυστερησα πολυ επρεπε ηδη να την ειχα παει,λογω εξεταστικης και δουλειας δεν ανησυχησα οσο επρεπε.ειδα στο ιντερνετ τα συμπτοματα της αναιμιας και ταιριαζουν.
mboulaalekoula οταν μπορεσεις πεσμου για την δικη σου εμπειρια με την γατουλινα σου και την αναιμια σε παρακαλω.ευχαριστω.

νοσοκομεια ζώων δεν υπάρχουν εκεί?
κτηνίατροι που να εφημερεύουν?
κι εμένα πέρσι την πρωτομαγιά ο δικός μου έλειπε εκτός Αθήνας με την οικογένειά του,
αλλά ήρθε τρέχοντας όταν του είπα πως βρήκα χτυπημένο από αμάξι γατί (κι ας μην ήταν κάποια από τις δικες μου γατες)
Η Μάγια έζησε 13 μέρες πριν τη χάσουμε αλλά...δεν είν αυτό το θέμα
βοηθήστε την κοπέλα όσοι είστε από κει στείλτε διευθύνσεις τηλ
το ζωάκι θέλει νοσηλεία άμεσα!

Απάντηση: SOS Έχει να αγγίξει φαγητό τρεις μέρες!!!!!

Στη Θεσσαλονικη υπαρχει..24ωρη..
αυτη..

• Κτηνιατρική Κλινική ΑΠΘ / Γιαννιτσών
2310 994403

ευχαριστω πουπουλινα και ολους για το ενδιαφερον σας...λοιπον ηρεμησα λιγο και μου εφυγε ο πρωτος πανικος.πηρα απο ενα φαρμακειο σιριγγα και της δινω νερο,το περισσοτερο τρεχει εξω αλλα....θα της δωσω την κονσερβα σε μια ωρα θα την εχω.ο γιατρος ειπε να τηςτην βαζω στον ουρανισκο,εκο4α και τα νυχια μου ηδη μολις την παρω να της την δωσω.αν δεν τα καταφερω θα παω στο νοσοκομειο που μου ειπες πουπουλινα.τωρα κοιματε στην αγκαλιτσα μου και διαβαζουμε και λογισμο(αυριο γραφω:/:) θα σας ενημερωσω αργοτερα.

Yπάρχει και αυτό :Ψυχογιός Βασίλειος,Δ.Φωκά 6 (Στροφή Πανοράματος Από τον περιφερειακό) ΠΥΛΑΙΑ,2310 308 373.
και αυτό:
ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ ΘΕΣ/ΚΗ,Οικισμός Αμφιθέα Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης
τηλ. 2310 683098
τηλ. έκτακτης ανάγκης 6945 375195
Περαστικά,όλα καλά θα πάνε!!!

Γεια σου και πάλι! Όπως σου λένε τα παιδιά, εγώ θα σου πρότεινα να την πας στην κλινική..Ειδικά εάν δεν πιει και φάει σήμερα, θα πρέπει κανονικά να την πας..
Εμένα η δικιά μου, είχε και πυρετό και από εκεί που είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ λιγούρα ως γάτα, δεν άγγιζε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως...!! Η κτηνίατρος, μας έκανε μια αντιβίωση ενέσιμη και επίσης μέσω ένεσης της έδωσε βιταμίνες και ορό γλυκόζης εάν θυμάμαι καλά...Αυτά ως ενισχυτική βοήθεια..Σε εμάς είπε να της δίνουμε μια αντιβίωση χαπάκι για κάμποσες μέρες.Αλλά ήδη από την επόμενη μέρα είχε σημαντική βελτίωση και άρχισε μάλιστα να τρώει και να πίνει!!
Δεν ξέρω εάν είναι μπαρτονέλα και στο δικό σου το γατάκι...Αλλά είναι πολύ πιθανό να έχει αναιμία εάν τα βλέφαρα, τα ούλα και η μύτη γίνονται "λευκά". Γενικά η κτηνίατρος μου είχε πει ότι τα πρώτα συμπτώματα της αιμομπαρτονέλωσης είναι ανορεξία και αναιμία..
Πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά αρκεί να μην το αφήσεις...

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες,να σαι καλα:) της εδωσα την κονσερβα εφαγε απο μονη της:clapup:,οχι βεβαια με τρελη ορεξη οπως αρμοζει σε μια γατα που εχει να φαει 3 μερες αλλα εφαγε σχεδον το ενα τεταρτο απο την κονσερβα που ισοδυναμει με μια μεριδα κανονικο φαγητο οπως μου ειπε ο γιατρος.εφαγε και ξαναξαπλωσε.αν ολα πανε καλα μεχρι αυριο και δεν χρειαστει να παμε νοσοκομειο σημερα το βραδυ,θα παμε στο γιατρο και θα σας πω τι μου ειπε.σας ευχαριστω και παλι ολους για την βοηθεια σας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back