). Εύχομαι λοιπόν να μην είναι τίποτε απολύτως!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ενω πάλι ειχε επανέλθει και έτρωγε μια χαρα τωρα παλι τρωει το πρωι και το βραδυ αρνείται. Τα μύριζεται ολα ομως λες και θελει να φαει και τελικα φεύγει. Πιο πολυ για ιδιοτροπία μου κανει. Οταν την πιέσω τρωει λίγο. Εσείς στα δικά σας ενήλικα γατια τι ποσότητα φαγητού δίνετε τη μερα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Την παστούλα που λέει η alcyone παραπάνω, την έδωσα στις μικρές Κασσάνδρα και Κυβέλη και έκανε δουλειά.
Μόνο, αν της τη βάλεις στο πατουσάκι, να την πασαλείψεις καλά γιατί ετούτες τίναζαν τα πατουσάκια πριν τα γλύψουν και μετά έψαχνα να βρω πού εκτοξεύτηκε!

Πάντως, είναι και η ζέστη τώρα. Και τα δικά μου μείωσαν λίγο την ποσότητα που τρώνε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα ειναι οτι σαν χτες εφαγε το πρωι τα μπισκοτα της και το βραδυ και τι δεν της έβαλα μπροστα της...άνοιξα 2 κονσερβες, κοτοπουλο, μπισκοτα, ζαμπον. Τα μυριζοταν και έφευγε. Δεν ξερω αν ειναι ιδιοτροπίες γιατι παντα έτρωγε μεσα στο αυτοκινητο, τωρα με τη ζέστη τρωει εξω και μαζεύονται και γύρω καμια 15ρια γατια και την βλεπω που δυσανασχετει. Οι τριχομπαλες φέρνουν ανορεξία;
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξερω και ποια ειναι η φυσιολογικη ποσοτητα σε φαγητο. Το μονο που συγκρινω ειναι η ποσοτητα που ετρωγε ως τωρα και βλεπω πως λιγοστεψε. Πχ κοτοπουλο που τρωει πως μπορω να ξερω ποσο πρεπει να τρωει;; με γραμμαρια;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Την ποσότητα που πρέπει να τρώει ένα γατί ανάλογα με την ηλικία του και διάφορους άλλους παράγοντες, μπορείς να την δεις σε κάθε συσκευασία γατοτροφής γιατί αναγράφεται.Δεν ξερω και ποια ειναι η φυσιολογικη ποσοτητα σε φαγητο. Το μονο που συγκρινω ειναι η ποσοτητα που ετρωγε ως τωρα και βλεπω πως λιγοστεψε. Πχ κοτοπουλο που τρωει πως μπορω να ξερω ποσο πρεπει να τρωει;; με γραμμαρια;
Το θέμα είναι πως το καλύτερο κριτήριο είναι αυτό που λες, η ποσότητα δηλαδή που έτρωγε πριν με αυτή που τρώει τώρα και αν αυτή είναι σημαντικά μειωμένη φοβάμαι πως κάτι σημαίνει.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Τη μερα τρωει τα μπισκοτα της και με το παραπάνω για τόση ζέστη. Το βραδυ σαν απόψε εφαγε λιγο κοτοπουλο. Ναι στις συσκευασίες γατοτροφης γραφει αλλα οταν πρόκειται για φαγητο δεν ξερω. Η αληθεια ειναι οτι αυτο το ξανακανε και επανηλθε η όρεξη της. Αν ηταν κατι ομως κανονικά δεν θα έτρωγε καθολου; Ειναι και η ζέστη και βλεπω κιολας τις ιδιοτροπίες της. Σαν χτες της εκανα κοτοπουλο και επειδη δεν ηταν ζουμερό δεν εφαγε. Σημερα εκανα αλλο και εφαγε.

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Δε μπορώ να σου πω ποια είναι η φυσιολογική ποσότητα, εξαρτάται κιόλας από την κάθε τροφή, εγώ γενικά εξάλλου δεν μετράω ποσότητες δυστυχώς γιατί είναι πολλά τα ζουζούνια και είναι αδύνατον να το ελέγχω πόσο τρώει ποιό..
Ισχύει όμως ότι λόγω ζέστης τρώνε λιγότερο γενικά! Επίσης απ΄ό,τι κατάλαβα ζει μόνιμα έξω, έ; Tο αποκλείουμε οπότε να βρίσκει φαγητό και κπ αλλού; Aπό κάποιον γείτονα εννοώ κι έτσι να σου ρχεται χορτασμένη κπ φορές και σνομπάρει το δικό σου; Λέω μήπως..

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπα δεν υπαρχει περιπτωση γιατι δεν θελει να βλεπει γατα μπροστα της..να βάζουνε άλλοι φαγητο και να τρωει μαζι με αλλους δεν παιζει. Ασε που με την ιδιοτροπία της τρωει μονο συγκεκριμενα φαγητά. Για να καταλάβεις μονο το στηθος απο το κοτοπουλο τρωει, καποιες συγκεκριμένες κονσερβες και RC κροκέτες. Ειναι και μεγαλη σε ηλικια και ισως γι αυτο να ιδιοτροπιαζει τοσο. Απλα το βραδυ οταν τρωει κοτοπουλο δεν ξερω και ποια ειναι η φυσιολογική ποσότητα...(ειναι 5.2 κιλά) πχ 1/4 του στήθους. Ισως ειναι και η ζέστη αλλα αυτο το χε ξανακάνει και το χειμώνα καποιο διάστημα και μετα επανηλθε η όρεξη της
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχει περιπου μια βδομαδα που παλι δεν τρωει κανονικά. Τρωει και με το παραπάνω τη μερα αλλα το βραδυ ελάχιστα. Αν ειχε κατι λογικά δεν θα ετρωγε με τόση όρεξη τη μερα. Ερχεται τρέχοντας το μεσημέρι που πηγαίνω και τρωει τα μπισκοτα της. Το βραδυ ομως πριν ετρωγε κονσερβα τωρα την παρακαλάω για να φαει 2 μπουκιες. Αν εχω κοτοπουλο τρωει αν αυτο ειναι της ίδιας μέρας, την επομενη δεν το τρωει. Ανησυχω γιατι θα λείψω 2 μερες κιολας και θα την φροντίζει η μαμα μου αλλα σκέφτομαι μηπως και δεν τρωει καθολου οταν δεν ειμαι εγω. Θα την ζυγίζω αυριο να δω αν εχασε καθολου. Αν δεν εχασε βάρος τι σημαινει; Λογικά θα εχει να κανει και με την ηλικια γιατι ειναι μεγαλη. Θα την παω σε αλλο κτηνιατρο αν και οι αναλύσεις της ηταν ενταξει πριν μερικούς μηνες. Αν και μου φαινεται ιδιοτροπία της ανησυχω

Είναι και η ζέστη βρε Nicole μου... Σε πολλές γάτες κόβεται η όρεξη τώρα το καλοκαίρι, πχ στον Ορφίκο μου. Δε νομίζω πως πρέπει να ανησυχείς τόσο...

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτη ολο κάθεται και κοιμάται ολη μερα. Τη μερα τρωει πολυ ομως. Ειναι λες και υποχρεώνει τον εαυτο της να μεινει νηστικη γιατι το πρωι φαινεται να πεινάει τοσο πολυ που δεν με αφήνει να της βαλω μεσα στο μπωλ τα μπισκοτα. Χώνει τη μουσούδα της απο πανω
γενικα η διάθεση της ειναι μια χαρα δεν φαινεται να ειναι αδιάθετη. Σκέφτομαι μηπως τωρα που θα λείπω δεν τρωει καθολου γιατι εγω κάθομαι και την παρακαλώ έστω και για τη μια μπουκιά που θα φαει
ενταξει δυο μερες ειναι μονο αλλα μάνα ειμαι
την εχω κακομαθει πολυΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Είναι και η καλοκαιρινή ζέστη που κάνει τις γατούλες μας να φαίνονται λίγο-πολύ ιδιότοπες στο φαγητό. Η δική μου, το έχω ξαναγράψει κάπου, πέρυσι τέτοια εποχή, ξαφνικά έδειχνε να απωθείται τις κονσέρβες. Μύριζε κι έφευγε λες και της είχα βάλει..νέφτι!
Τσιμπούσε (αν τσιμπούσε) μόνο από ορισμένες που δεν είχαν έντονη οσμή και που ήταν απαραιτήτως φρεσκο-ανοιγμένες. Ειδάλλως, αν έμεναν έστω και λίγη ώρα στο πιατάκι (ποιός ξέρει λόγω ζέστης της βρωμούσαν και τις θεωρούσε αλλοιωμένες?) έμεναν εκεί και ήταν ικανή να μη φάει τίποτα όλη μέρα. Έτσι κι εγώ το γύρισα αποκλειστικά στην ξηρή τροφή, μέχρι που πέρασαν κανα-δυο μήνες και από μόνη της επανήλθε. Και φέτος σχεδόν τα ίδια, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Λες και μόλις μπαίνει καλοκαίρι, ξάφνου οι κονσέρβα χάνει τη δελεαστικοτητά της
Για το άλλο θέμα που σε ανησυχεί, δηλαδή το ενδεχόμενο να μη τρώει επειδή θα είναι η μητέρα σου, για να είσα σίγουρη εσύ, λίγες μέρες πριν φύγετε ας έρχεται για λίγο σπίτι η μαμά σου και, παρουσία σου, ας της βάζει εκείνη το φαγητό. Το πολύ πολύ στην αρχή να την ξενίσει αυτή η αλλαγή, αλλά η πείνα της δεν θα την αφήσει κάνει πολλά πολλά τσαλιμάκια και σα καλό κοριτσάκι στο τέλος θα το τιμήσει

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Υπό αυτές τις συνθήκες αν τη ζύγισες και είναι εντάξει στα κιλά της περίπου, δεν νομίζω να συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Απλά δέξου το γεγονός της "παραξενιάς" της οτι, για ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον, δεν θέλει (για τους δικούς της λόγους) να τρώει τα βράδυα.
Κρίνοντας από τη δική μου, παρατηρώ οτι κατά καιρούς αλλάζει η συμπεριφορά της. Είτε για να επιστρέψει κάποτε στις παλιές της συνήθειες , είτε για να τις εγκαταλείψει οριστικά.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι σαν ψες εφαγε ενα κομματάκι κοτοπουλο. Ειναι οντως παράξενη. Πιστευω πως το χειμώνα θα αλλαξει λιγο η όρεξη της με το κρύο. Παρ´ ολα αυτα σκεφτόμουν να τη πήγαινα σε αλλο κτηνιατρο να της ξανακανε αναλύσεις. Σκέφτομαι μονο οτι θα ταλαιπωρηθεί.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα,
έχω ένα γατούλη δύο χρονών που μένει μέσα στο σπίτι, στειρωμένο.
Εδώ και κάποιες εβδομάδες παρατήρησα ότι είχε μειωμένη όρεξη. Τον πήγα στο γιατρό και είχε πυρετό, του έκανε αντιβίωση και του έπεσε ο πυρετός, έτρωγε αλλά πάλι όχι πολύ, μετά πάλι του μειώθηκε η όρεξη, τον ξαναπήγα στο γιατρό, ξαναείχε λίγο πυρετό και μου είπε ο γιατρός ότι μπορεί να υποτροπίασε η μόλυνση και να του δώσω αντιβίωση για 6 μέρες να την εξαλείψουμε τελείως. Ο γατούλης μου όμως παρόλη την αντιβίωση δεν πολυτρώει.
Γενικά είναι πάρα πολύ καλα, δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα, παίζει, είναι δραστήριος, γουργουράει, πλένεται. Σκέφτηκα μήπως όλο αυτό είναι από τη ζέστη γιατί αφενός είναι μακρύτριχος και χοντρούλης και αφετέρου χάλασε το air condition και μέσα στο σπίτι ειδικά τις προηγούμενες μέρες είχε 35 βαθμούς. Σήμερα που δρόσισε κάπως έχει 32 κ εκείνος δείχνει μια παραπάνω όρεξη μα πάλι μειωμένη.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Δείχνει μια χαρά, τις λιχουδιές του τις τρώει κανονικότατα αλλά πάει στο πιατάκι του σπάνια και τρώει λίγο. Πυρετό δεν ξαναανέβασε και σκέφτομαι μήπως και ο πυρετός στο γιατρό ήταν από την ένταση σε συνδυασμό με τη ζέστη γιατί και τις δύο φορές που τον πήγα στο γιατρό είχε πυρετό ενώ -επειδή για να τον παρακολουθώ του έβαζα τακτικά θερμόμετρο- δεν είχε ούτε πριν ούτε μετά την επίσκεψή μας στο γιατρό. Ο γιατρός λέει πως δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος τόσο πολύ σε επίπεδα πυρετού λόγω της ζέστης και της έντασης, αλλά εγώ διάβασα στο ίντερνετ ότι γίνεται.
Δεν ξέρω τι να κάνω και αν όλα αυτά που λέω έχουν βάση. Σαφώς άμα συνεχιστεί η μειωμένη όρεξη θα τον ξαναπάω στο γιατρό,απλώς σε αυτό πλέον το επίπεδο θα χρειαστούν ένα σωρό εξετάσεις και φοβάμαι μη γίνω υπερβολική χωρίς λόγο.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειχα και γω το ιδιο προβλημα με τη γατα μου. Της ειχα κανει και αναλυσεις και ηταν καλα. Μια αλλη φορα ομως που δεν ετρωγε ειχε χαλασμενα δοντακια και επρεπε να βγουν. Λογικα ο κτηνιατρος θα κοιταξε τα δοντια του. Κατι ομως που βοηθησε στο να ανοιξει και παλι η ορεξη του ειναι το Nutri-Plus Vitamin Gel.
https://www.mypetcaresupplies.com/nutri-plus-vitamin-gel-cats-dogs
Μου το χε δωσει ο κτηνιατρος, αλοιφεις λιγο στο ποδαρακι του η κατω απο τη μυτη του και θα το γλυψει. Βεβαια δεν ξερω και ποσο μειωμενη ειναι η ορεξη του..Τρωει το μισο απ'οτι ετρωγε πριν? Δοκιμασες καμια κονσερβα η λιγο κοτοπουλο?
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα δόντια του τα κοίταξε, είναι μια χαρά. Κονσέρβα του είχα δώσει στις αρχές της ανορεξίας του και την έτρωγε αλλά μετά την κάνει εμετό (πάντα το έκανε αυτό) και δεν του ξανάδωσα. Τρώει λιγότερο από το μισό. Αλλά λιχουδιές (μπισκοτάκια ή γαλοπούλα) τα τρώει με πολλή ευχαρίστηση!
Και το θέμα μου είναι πως ποτέ δεν ήταν ανόρεκτος (γιαυτό άλλωστε έχει παχύνει κιόλας).
Δεν ξέρω, ίσως πρέπει να πάω να του κάνω μία γενική αίματος και υπέρηχο

Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Δοκιμασε λιγο κοτοπουλο αλλιως ξαναπαρε τον στον κτηνιατρο. Η αληθεια οτι εμενα δεν ειχε πυρετο. Αυτο που μου εκανε ηταν να τρωει μονο πρωι και το βραδυ να μην θελει μπουκια. Με το τζελ αυτο ανοιξε η ορεξη της και τρωει περισσοτερο. Ρωτα αν θελεις τον κτηνιατρο ισως σου το δωσει και σενα. Ισως να θελει κατι διαφορετικο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- mpirarxos
- Tina2017
- λένα117
- Ρούλης και Μπία
- Bindi
- rouli726
- vampce
- Elli M.
- 3lbereth
- Nicole1987
- garfeild '15
- Claire Rentfield
- Tolis Topalidis
- nasstazia
- Lilina7
- PolGR1509
- Κώστας Δ
- roccohooshie
- pepper
- Ανδρομάχη Μ
- marouso
- Nikos90
- tammy
- Tsakoulinaki
- Δανάη_Δ
- ΦΛΩΡΑ
- lefteris111
- MarkTs
- Lord Kratos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool