nasstazia
Νεοφερμένο μέλος
Όταν η γάτα μου μετά από ένα βαρβάτο χειρουργείο αρνιόταν να φάει την τάιζα με σύριγγα. Πολτοποιούσα κονσέρβα μαζί με λίγο νεράκι στο ραβδομπλεντερ για να περνάει σχετικά εύκολα από τη σύριγγα και της έδινα από λίγο πολλές φορές την ημέρα.
Στην αρχή έφερνε αντίσταση, γύριζε το κεφάλι, έφευγε η κονσέρβα και γινόμασταν όλοι χάλια, αλλά δεν γινόταν αλλιώς.
Με το φαγητό άρχισε να νιώθει καλυτέρα και να παίρνει δυνάμεις και σε μερικές μέρες έτρωγε μόνη της. Μας πήρε περίπου ένα μήνα για φτάσει να τρώει την απαιτούμενη ποσότητα βέβαια.
Δοκίμασε τη σύριγγα για λίγες μέρες και θα του ανοίξει η όρεξη σιγά σιγά. Διάλεξε μια κονσέρβα σε πάτε που να του αρέσει για να μπορεί να τη φάει πιο εύκολα και πριν από κάθε τάισμα βάλτο πρώτα σε πιατάκι μήπως και θελήσει να το φάει μόνος του. Σημασία έχει να τρώει κάθε μέρα έστω και μικρή ποσότητα. Εύχομαι να συνέλθει γρήγορα και να μην κρατήσει πολλές μέρες η ταλαιπωρία σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα. Με σύριγγα πάλεψέ το όσο μπορείς, είναι η μόνη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις για να πάρει τα πάνω του, αραίωσε κονσέρβα πατέ και προσπάθησέ το, έστω και μικρή ποσότητα να πάρει θα βοηθήσει. Επίσης δοκίμασε να του δώσεις και χλιαρό γάλα, βοηθάει για να ανοίξει η όρεξη, έστω με σύριγγα κι αυτό, αν δεν το πιει μόνος του. Περαστικά το συντομότερο εύχομαι για τον γατούλη σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πιστεύω πως απλά δεν του αρέσει, σ' αυτή την ηλικία και λόγω υπερδραστηριότητας εξαιτίας του ατέλειωτου παιχνιδιού, συνήθως τρώνε αρκετά.Γεια χαρά. Έχω έναν γατούλη 2.5 μηνών περίπου μαζεμένο από το δρόμο πριν 1.5 μήνα. Στο σπίτι μου είναι 10 μέρες περίπου. Την πρώτη μέρα του έδινα την τροφή που του δίνανε στο προηγούμενο σπίτι. Μετά πήρα μια, με το που την έβαζα την έτρωγε κατευθείαν. Όταν τελείωσε του πήρα μια διαφορετική και είπα στην κοπέλα στο μαγαζί να παραγγείλει άλλη. Την δεύτερη τροφή δε τη τρώει πολύ ορεξάτα. Με το που δει ότι πάω να του βάλω τροφή ενθουσιάζεται αλλά μετά τρώει λίγο. Την πρώτη την τσάκιζε. Τρώει, είναι δραστήριος δεν ανυσηχώ απλά με παραξενεύει. Μπορεί απλά να μη του αρέσει ή προσαρμόστηκε και τρώει όσο του αρέσει?
Βέβαια να έχεις υπ' όψιν σου πως υπάρχουν και γατιά που δεν είναι τόσο του φαγητού, είναι λιγόφαγα γενικά. Με έναν τρόπο θα το ανακαλύψεις, θα ξαναπάρεις από την παλιά τροφή που έτρωγε με όρεξη και αν την φάει πάει να πει πως έφταιγε η τροφή.

mpirarxos
Νεοφερμένο μέλος
Πιστεύω πως απλά δεν του αρέσει, σ' αυτή την ηλικία και λόγω υπερδραστηριότητας εξαιτίας του ατέλειωτου παιχνιδιού, συνήθως τρώνε αρκετά.
Βέβαια να έχεις υπ' όψιν σου πως υπάρχουν και γατιά που δεν είναι τόσο του φαγητού, είναι λιγόφαγα γενικά. Με έναν τρόπο θα το ανακαλύψεις, θα ξαναπάρεις από την παλιά τροφή που έτρωγε με όρεξη και αν την φάει πάει να πει πως έφταιγε η τροφή.![]()
Την προηγούμενη την έτρωγε σαν παλαβός δεν άφηνε ούτε μπουκιά. Ήθελε φαϊ όλη την ώρα. Επίσης μέχρι να τελειώσει η πρώτη τροφή του έβαζα κι από τις 2 μαζί. Από όταν τελείωσε η πρώτη τον βλέπω να σκάβει γύρω από το πιατάκι. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι. Αλλά πιστεύω ότι δε του αρέσει τόσο η δεύτερη, ελπίζω να μου φέρει από την άλλη σύντομα να σιγουρευτώ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Σου μιλάω εκ πείρας από τη δική μου που μου έκανε τα ίδια όταν για κάποιο χρονικό διάστημα (και άγνωστο γιατί) σιχαινόταν ότι σε κονσέρβα. Την ερμηνεία μου αυτή την επιβεβαίωσε και η κτηνίατρός μας.
Δυστυχώς θα πρέπει να του αλλάξεις πάλι το φαγητό.
3lbereth
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα στην γατοπαρέα..έχω καιρό να γράψω συγχωρείστε με...αλλά αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με τον γατούλη μου...εδώ και 2-3 μέρες πήγαινε συνέχεια στην τουαλέτα και έκανε μόνο κακάκια και με δυσκολία τσίσα...πήρα τον γιατρό μου αλλά έλειπε εξωτερικό και έτσι τον πήγα στο πολυιατρείο μικρών ζώων στην Πατησίων...εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε ένα θεματάκι μικρό με τα ούρα του (κάτι σαν ουρολιθίαση)..του έκανε ο γιατρός εκεί εξετάσεις..του έβαλε καθετήρα και του πήρα δείγμα και το έστειλε για ανάλυση και μου έδωσε αντιβίωση για να το προλάβω μην γίνει τεράστιο το πρόβλημα και κάτι κονσέρβες ειδικές για αυτό το θέμα "prescription s/d" και τα ίδια ξερά να τρώει για τουλάχιστον είκοσι μέρες....το πρόβλημα μου είναι ότι ο γατούλης μου δεν τρώει..ούτε τρώει τις κονσέρβες ούτε τα ξερά ( που και τα δύο περιέχουν φάρμακο που διασπάει τους κρυστάλλους στην κήστη του και βοηθάνε) ούτε πίνει νερό από χθες.Είμαι σε απόγνωση γιατί δεν μπορώ να τον βλέπω να μην τρώει...επίσης τσίσα από χθες δεν έχει κάνει...βέβαια όρεξη για παιχνίδι κτλ έχει...Σας παρακαλώ όποια συμβουλή μου δώσετε είναι πολύ σημαντική....

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μπορεί να έχει όρεξη για παιχνίδι για την ώρα, αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει και γρήγορα για να τραφεί, στην ανάγκη με ορρό, προκειμένουν να πάρει το φάρμακο που έχει ανάγκη και, επίσης, γιατί αν παραταθεί αυτή η αφαγία υπάρχει περίπτωση μαζί με τα νεφρά να πειραχτεί και το ήπαρ.
Οπότε θα πρέπει να καταφύγεις πάλι στη βοήθεια κτηνιάτρου. Κι αν ακόμα απουσιάζει ο δικός σας που τον παρακολουθεί, σε κάποιον άλλον για να συνεχίσει τη θεραπεία του, ή και να γίνει επαναδιάγνωση.
Εύχομαι το πρόβλημα να λυθεί γρήγορα και καλή ανάρρωση στο γατούλη

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Μια χαρά θα γίνει το γατουλάκι σου, απλά για ένα μικρό διάστημα θα ταλαιπωρηθείτε κι οι δυό σας μέχρι να τελειώσει η θεραπεία του. Του χρόνου τέτοια εποχή θα το θυμάσαι και θα το διηγείσαι σαν ένα περιστατικό που σας έφερε πιο κοντά.Καλησπέρα σας.Λοιπόν τα νέα μου είναι σχετικά καλά..ο "Αγκαλίτσας" μου κάνει τσίσα του αλλά πάνω του !!! Η εξέταση η πρώτη βγήκε και δεν έχει τίποτα το κακό απλά περιμένουμε από Δευτέρα την ανάλυση ούρων γιατί επειδή κάνει τσίσα του πάνω του ( χθες και προχθές παραπονιόταν γιατί το τσουζε το καημένο) πρέπει να έχει μικρόβιο οπότε όταν έχουμε τις απαντήσεις με την κατάλληλη αντιβίωση θα θεραπευτεί.Ο γατούλης μου έχει ουρολοίμωξη που την προλάβαμε στην αρχή και κυστίτιδα. Από τα ξημερώματα πάει μόνος του στο νερό και πίνει απλά δεν μου τρώει τίποτα.Έχω επικοινωνήσει πολλές φορές με τον αντικαταστάτη γιατρό και μου είπε να του δώσω φαγάκι με σύριγγα ή με το δάχτυλο να του βλαζω στο στόμα και εκεί είναι που έχω αγχωθεί με το ζόρι του έδωσα την αντιβίωση το πρωί δεν μου άνοιγε το στόμα με τίποτα.Επίσης επειδή δεν μου τρώει κάτι έβγαλε υγρά από το στομάχι του και μου έδωσε ο γιατρός και του πήρα το peptonorm που είναι για όσοι δεν τρώνε και πίνουν αντιβίωση.Δίνω όλες αυτές τις πληροφορίες μπας και αντιμετώπισετε και εσείς τέτοια θέματα που το απεύχομαι.Τι να πω θέλω να ξαγίνει όπως ήταν το γατουλινάκι μου![]()

΄Οπως είπες, υποθέτω πως σου το είπε ο κτηνίατρος, το πιάσατε στην αρχή.

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Μην μένεις στην μία κουταλιά, είναι λίγο. Καλύτερα να ορίσεις μια ποσότητα που πρέπει να τρώει μέσα στην ημέρα και να του δίνεις κάθε τόσο κι από λίγο. Το λέω για να μην ξενηστικωθεί το καημένο.
marouso
Νεοφερμένο μέλος
Κι εγω ξεκινησα ταισμα με το ζορι τελικά . Μπάινω ήδη στην δευτερη εβδομάδα αυτής της διαδικασίας.Κάποιες φορές πάνε όλα καλα ..κάποιες φορές μάλλον τον παραζορίζω και κάνει εμετό και πρέπει να τον ταίσω ξανά απο την αρχή. Απο την αδυναμία αρνείται ακόμα να φαει.Το παλέυω ακόμα ..κι έγω κι αυτος !
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλημέρα Μαρουσώ και καλή εβδομάδα.Καλημέρα κι απο μένα,
Κι εγω ξεκινησα ταισμα με το ζορι τελικά . Μπάινω ήδη στην δευτερη εβδομάδα αυτής της διαδικασίας.Κάποιες φορές πάνε όλα καλα ..κάποιες φορές μάλλον τον παραζορίζω και κάνει εμετό και πρέπει να τον ταίσω ξανά απο την αρχή. Απο την αδυναμία αρνείται ακόμα να φαει.Το παλέυω ακόμα ..κι έγω κι αυτος !

Προσπάθησε να του δίνεις να τρώει αργά αργά. Κι αν καμμιά φορά κάνει εμμετό, άφηνε να περάσει λίγη ωρίτσα να ησυχάζει το στομαχάκι του πριν προσπαθήσεις πάλι να τον ταίσεις.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί να παλεύετε άλλο, ούτε εσύ, ούτε κι αυτός ο καημενούλης που ταλαιπωρείται. Περαστικούλια του.

marouso
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα δεις, όλα καλά θα πάνε αφού τον αγαπάς τόσο και τον φροντίζεις σαν μωράκι.

marouso
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 35 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΝΟΥΛΗΣ
- mpirarxos
- Tina2017
- λένα117
- Ρούλης και Μπία
- Bindi
- rouli726
- vampce
- Elli M.
- 3lbereth
- Nicole1987
- garfeild '15
- Claire Rentfield
- Tolis Topalidis
- nasstazia
- Lilina7
- PolGR1509
- Κώστας Δ
- roccohooshie
- pepper
- Ανδρομάχη Μ
- marouso
- Nikos90
- tammy
- Tsakoulinaki
- Δανάη_Δ
- ΦΛΩΡΑ
- lefteris111
- MarkTs
- Lord Kratos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool