ΓΑΤΊρις
Νεοφερμένο μέλος
Έχω έναν αρσενικό γάτο 7 μηνών (γεννημένος 24 Ιουλίου 2012).
Δεν είναι στειρωμένος ούτε έχει κάνει κανένα εμβόλιο προς το παρον λόγω οικονομικής μας δυσκολίας.
Παραπροχθές κούτσαινε (το μπροστά δεξί πόδι νομίζω).
Από προχθες είναι πολύ ήσυχος και ξαπλωμένος όλη μέρα. Δεν νομίζω ότι κοιμάται συνέχεια, απλά για κάποιο λόγο είναι ξαπλωμένος συνέχεια.
Χθες (παρασκευη)σταματησε να κουτσαινει.
ΟΟΟΟΌταν σηκωνεται να περπατήσει είναι λες και είναι πολύ κουρασμένος. Δεν νιαουρίζει (μόνο εάν ενοχληθεί πολύ όπως έγινε στην κτηνίατρο) και η ορεξη του έχει μειωθεί αισθητά.
Προς το παρον δεν εχουμε διαρροιες ουτε εμετους.
Αυτο που με ανησυχει ειναι το οτι ειναι τοσο ησυχος καθως ομως και η μυτη του η οποια εχει χλωμιασει στο κεντρο (δλδ μονο κοντα στα ρουθουνια ειναι ροζουλί) και είναι πολύ ξηρή. Μαλιστα οταν τον πηγαμε στη δευτερη κτηνιατρο (γιατι τον πηγαμε σε δυο ) ηταν λες και ερεθιστηκε παραπανω η μυτη του (λες και ξυστηκε καπου δηλαδη) και ματωσε ελαχιστα (+ελαχιστο πυο), πολυ λιγο ομως, πως ειναι οταν ξυνουμε ενα κακαδακι το οποιο δν εχει κ πολυ απο κατω να βγαλει.
Την μυτη του την παρατηρησα σημερα το πρωι.
Ο πρωτος κτηνιατρος δν μας ειπε κατι συγκεκριμενο ειπε οτι ο γατος φαινεται "ΟΚ" και οτι θα πρεπει να τον παρακολουθησουμε το σαββατοκυριακο εαν τρωει και τι κακα κανει (να μην εχει καμια διαρροια δηλαδη). Επισης ειπε οτι μπορει αυτο να εχει συμβει επειδη δν ειναι στειρωμενος και εχει ερθει η περιοδος ζευγαρωματος και αυτος 'δεν εχει κατι τιποτα'. (να ειναι και ψυχολογικο δηλαδη)
Η δευτερη κτηνιατρος του πηρε και τη θερμοκρασια και βρηκε οτι εχει πυρετο 40.7.
Δεν εντοπισε καποιο αλλο 'προβλημα' απ'οσο τον ψηλαφισε (εκτος προφανως τη μυτη του). Του πηρε το βαρος, τον κοιταξε απο δω, τον κοιταξε απο κει, κοιταξε τα ματια του τα ουλα του τον επιασε στην κοιλια, τον επιασε κ πιο κοντα προς τα γεννητικα οργανα, τον επιασε σε διαφορα σημεια, δεν βρηκε κατι ανησυχητικο. Επισης ειπε οτι δεν ειναι αφυδατωμενος.
Του εκανε τρεις ενεσεις με αντιβιωτικα και μας ειπε να την παρουμε τηλεφωνο αυριο (σημερα δλδ Σαββατο) να της πουμε πως τα παει (ωστε εαν δν εχει βελτιωθει να μας δωσει να του δωσουμε χαπακια).
Α, επισης ειπε οτι η μυτη του μπρεο να προκληθηκε απο καψιμο (πχ: να ειχαμε μαγειρεψει κατι ενδιαφερον γι αυτον κ να αφησαμε το τηγανι καπου κ να πηγε να το μυρισει και να εκαψε τη μυτη του-η να το επαθε επειδη 'εφαγε' καλωδια). Η μονη πιθανοτητα που μπορω να σκεφτω να επαθε κατι τετοιο ειναι απο την τοστιερα μας γιατι κανουν συνηθως οι δικοι μου τοστ κ μετα την αφηνουν ανοιχτη μεχρι να κρυωσει.
Απ οταν γυρισαμε σπιτι μετα τη δευτερη κτηνιατρο (στις 9 το βραδυ) οσο ημουν σπιτι, επεσε ξαπλα παλι, μετα απο καποια ωρα εφαγε λιγη γαλοπουλα και μετα παλι ξαπλωσε και τωρα ειναι ξαπλα επισης. Δεν ξερω αν σημαινει κατι αλλα οταν τον χαιδεψα εκανε το κλασικο 'γουρ γουρ' που κανουν οι γατες κ γυρισε ελαφρως ανασκελα να του κανω κ την κοιλιτσα, αλλα συνεχιζει να μου φαινεται υποτονικος.
Τον υιοθετησα απο σπιτι (δηλαδη η γατα του σπιτιου ειχε γεννησει και πηραμε 2 απο τα 6 γατακια που εκανε)
Η αδερφη του προς το παρον ειναι μια χαρα.
Η μονη του επαφη με τον 'εξω κοσμο' ηταν τις προαλλες που ηρθαν αδεσποτοι γατοι στο μπαλκονι μας (ειμαστε στον πρωτο) και ψιλομαλωσαν (αντε καμια γρατζουνια τπτ σοβαρο). Δεν κατεβαινε ποτε στους δρομους να κανει βολτες (εκτος πια αν το εκανε κ τοσο δεν το πηραμε χαμπαρι)
Δεν ξερω τι αλλες πληροφοριες να δωσω.
Εαν θελετε ρωτηστε με.
Και εαν ξερετε κατι ή μπορειτε να βοηθησετε καπως, δν ξερω, αν σας εχει τυχει ιδιο περιστατικο.
Ενας φιλος λεει οτι τα συμπτωματα μοιαζουν πολυ με αναιμια. Η κτηνιατρος η δευτερη που του εκανε τις ενεσεις ειπε οτι υπαρχει μια πιθανοτητα να ειναι κ λυκος (καπως αλλιως ειπε το πληρες ονομα αλλα ειχε τη λεξη λυκος μεσα).
Θελω κατι να καθησυχαστω γιατι εχω αγχωθει παρα πολυ.
Ελπιζω καποια απο εσας να αντιμετωπισε παρομοιο ή ακομα καλυτερα, ιδιο προβλημα, για να μου πει τι μπορει να τρεχει.
Σας ευχαριστω πολυ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αν μπορώ να σου πω κάτι για να σε καθησυχάσω είναι οτι είναι εξαιρετικά σπάνια η πιθανότητα να είναι δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος, οπότε μη σκέφτεσαι το χειρότερο ( αν και μπορεί να είναι σοβαρή αυτοάνοση νόσος, αντιμετωπίζεται ).
Περαστικά του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω ακουσει τιποτα για λυκο, παντως ειχε παθει και ο δικος μου γατος κατι αναλογο οταν ηταν περιπου στην ηλικια του δικου σου. Εχουν περασει πεντε χρονια και δεν θυμαμαι λεπτομερειες και ημερομηνιες, παντως ο δικος μου εχει γεννηθει Δεκεμβρη και αυτο του συνεβη Ιουλιο, αρχισε να ματωνει η μυτουλα του απο εξω, το δερμα της, οχι εσωτερικα. Ηταν υποτονικος οπως λες κι εσυ, κιτρινο σημειο δεν ειδα στην μυτη του, αλλα ηταν αρκετο το αιμα εμας και ισως να μου ξεφυγε. Μου ειχαν πει πως ηταν αυτοανοσο, χωρις περισσοτερες λεπτομερειες και πως θα κανουμε συμπτωματικη θεραπεια μια και δεν μπορουμε να καθορισουμε την αιτια. Οπως και με τον δικο σου γατουλη, μας εκαναν κατι ενεσεις, μας φορεσαν και κολαρο για να μην πειραζουμε την μυτουλα μας και γυρισαμε σπιτι μας. Περασε σε δυο-τρεις μερες, αν θυμαμαι καλα.
Να ξερεις οτι ενα γατακι με πυρετο ειναι φυσικο να ειναι υποτονικο.
Hlianna
Διάσημο μέλος
χαπια για αποπαρασιτωση εχετε δωσει?
το οτι κουτσαινει και εχει πυρετο πολλες φορες μπορει να ειναι και απο σκουλικια..
επισης ΜΗΝ αφηνεις να μαλωνουν με τα εξω! εκτος του οτι αναστατωνεται ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει!
ΓΑΤΊρις
Νεοφερμένο μέλος
Πηγαμε σημερα το μεσημερι το γατο παλι στον κτηνιατρο μιας κ με τις ενεσεις δν ειχε παρουσιασει καποια βελτιωση.
Το καλο ειναι οτι μολις τον εξετασε διαπιστωσε οτι ο πυρετος εχει πεσει (και του εκανε αλλη μια ενεση)
Οντως η γατα ειναι αρκετα καλυτερα, τρωει και πινει πλεον και δν κοιμαται ολη μερα (πηγε να ακονισει κ τα νυχια του γιατι του τα εκοψε η κτηνιατρος) και γενικα ειναι αρκετα πιο κινητικος, χωρις ομως να εχει επανελθει σε αυτο που ηταν.
Αυτο που εχω παρατηρησει ομως (καθως και ο αδερφος μου) ειναι οτι προσπαθει να βρει μερη για να κρυφτει. Ενω οσο ηταν πιο αρρωστος ηταν σε σημεια εμφανη (πχ πανω σε κρεβατια, πανω στον καναπε κλπ) τωρα που εγινε 'καλυτερα' εχει την ταση να κρυβεται.
Για παραδειγμα πριν τον εψαχνα για πολλη ωρα χωρις να τον βρω κ τελικα ηταν πισω απο το τραπεζακι της τηλεορασης (πισω απο κατι κουτες).
Υπαρχει καποια εξηγηση για αυτο;
Οχι, χαπια για αποπαρασιτωση δν εχουμε δωσει.
ΓΑΤΊρις
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα και παλι
Πηγαμε σημερα το μεσημερι το γατο παλι στον κτηνιατρο μιας κ με τις ενεσεις δν ειχε παρουσιασει καποια βελτιωση.
Το καλο ειναι οτι μολις τον εξετασε διαπιστωσε οτι ο πυρετος εχει πεσει (και του εκανε αλλη μια ενεση)
Οντως η γατα ειναι αρκετα καλυτερα, τρωει και πινει πλεον και δν κοιμαται ολη μερα (πηγε να ακονισει κ τα νυχια του γιατι του τα εκοψε η κτηνιατρος) και γενικα ειναι αρκετα πιο κινητικος, χωρις ομως να εχει επανελθει σε αυτο που ηταν.
Αυτο που εχω παρατηρησει ομως (καθως και ο αδερφος μου) ειναι οτι προσπαθει να βρει μερη για να κρυφτει. Ενω οσο ηταν πιο αρρωστος ηταν σε σημεια εμφανη (πχ πανω σε κρεβατια, πανω στον καναπε κλπ) τωρα που εγινε 'καλυτερα' εχει την ταση να κρυβεται.
Για παραδειγμα πριν τον εψαχνα για πολλη ωρα χωρις να τον βρω κ τελικα ηταν πισω απο το τραπεζακι της τηλεορασης (πισω απο κατι κουτες).
Υπαρχει καποια εξηγηση για αυτο;
Οχι, χαπια για αποπαρασιτωση δν εχουμε δωσει.
ΠΧ: Τον εβγαλα πριν καποιες ωρες απο εκει που ηταν χωμενος τον εβαλα να κοιμηθει με την αδερφη του, καθησε/κοιμηθηκε για καμια ωρα εκει κ τωρα γυρισε παλι εκει πισω απο τις κουτες κ χωθηκε.
Επισης ρε παιδια δν ξερω αν τωρα εχω τη μυγα αλλα νιωθω οτι δν κοιμαται. Δηλαδη δν τον εχω δει σε καποια φαση να ειναι σευπνο οπου τα ματια πχ ειναι πληρως κλειστα και να κοιμαται-κοιμαται! Οσες φορες τον εχω πετυχει που ειναι ξαπλα τα ματια του ειναι μισανοιχτα. Δεν ξερω ισως τωρα με την αρρωστια υπερ-παρατηρω ορισμενα πραγματα που ισως να ισχυαν κ πρηγουμενως, αλλα δν ξερω... Τι θα κανω!!!
sara151001
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας,
ειμαι καινουρια στο φορουμ κ χαιρομαι πολυ που σας βρηκα. εχω μια γατουλα 6 χρονων στειρωμενη. εδω και μια βδομαδα ειναι υποτονικη, κοιμαται πολλες ωρες και βαριεται μεχρι και να νιαουρισει ποσο μαλλον να παιξει. τρωει ομως κανονικα και ειναι θετικη σε χαδια. την πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι εχει οριακα χαμηλη θερμοκρασια αλλα της εκανε μια 10ημερη αντιβιωση. η γατα παλι τα ιδια. την ξαναπηγα και καναμε εξετασεις αιματος και ακτινογραφια και ολα τελεια. πριν 3 χρονια της ειχα κανει εξεταη για AIDS κ τοξοπλασμα. αφου δεν βρηκαμε κατι παθολογικο καναμε το ετησιο εμβολιο και πριν λιγο της εδωσα milbemax. Διαβαζοντας τα τοπικ ομως ειδα για το σκουληκι της καρδιας και αγχωθηκα. λετε αυτα τα συμπτωματα να παραπεμπουν σε κατι τετοιο? εαν εχει αυτη την ασθενεια θα της κανει κακο το χαπι? μηπως να την ξαναπαω για κανα τεστ?
ευχαριστω εκ τω προτερων για την απαντηση...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
sara151001
Νεοφερμένο μέλος
καλημέρα παιδιά! Λοιπόν θα ήθελα να ακούσω γνώμες. Πριν μια εβδομάδα στείρωσα τον πορτοκαλί γατούλη μου. Κάναμε εξετάσεις και είναι αρνητικός σε λευχαιμία και ιό ανοσοεπάρκειας. Τρώει κανονικά, πίνει κανονικά και πάει τουαλέτα μια χαρά. Όμως είναι υποτονικός και ή κοιμάται συνέχεια ή κάθεται ξαπλωμένος με τα μάτια ανοιχτά, σαν να έπαθε κατάθλιψη το πουλάκι μου. Θα πάρω τώρα και την γιατρό μόλις ανοίξει, αλλά πείτε μου και γνώμες/ανάλογες εμπειρίες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool