Η γάτα μου νιαουρίζει σπάνια!

τυχερη που εισαι εμενα νιαουριζουν συνεχεια ειναι κ πολλοι κ το πρωι που ξυπναω το εχουν σαν καλημερα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Μαίην Κουν που έχω είναι πολύ ήσυχη. Δεν νιαουρίζει όλη την ώρα όπως οι άλλες γάτες που έχω (μάλιστα με την Αγκύρας πιάνω συζήτηση! της μιλάω και απαντάει με νιαουρητό!!!) . Τις περισσότερες φορές που νιαουρίζει (αν μπορώ να το πω νιαουρητό αυτό τον ήχο :P ) βγάζει έναν ψίθυρο (θα προσπαθήσω να την ηχογραφήσω) . Νιαουρίζει κανονικά (όχι όπως οι περισσότερες γάτες, νιαουρίζει χαμηλόφωνα και όχι συνεχόμενα) μόνο όταν καταλάβει ότι μπαίνω στο σπίτι (με καταλαβαίνει από την πόρτα της αυλής που δεν την ακούω ούτε εγώ όταν μπαίνει κάποιος και είμαι στο δωμάτιό μου) , όταν θέλει κάτι (συνήθως φαγητό ή νερό) και όταν βλέπει κάποιον άλλο. Ο ήχος που βγάζει όταν κυνηγάει κανένα έντομο (μύγα, κουνούπι) , σαμιαμίδι (με τα οποία παίζει μέχρι να τα σκοτώσει και στην συνέχεια ή τα φέρνει μπροστά στο κρεβάτι μου ψόφια και με κοιτάει μέσα στα μάτια ή τα τρώει) ή όταν βλέπει τα πουλιά από το παράθυρο, είναι απόλαυση (δεν νιαουρίζει, ούτε ψυθιρίζει, βγάζει έναν πολύ περίεργο ήχο που δεν έχω ξανακούσει ΠΟΤΕ, κάτι σαν να χτυπάει τα δόντια της) . Γενικά είναι η πιο ήρεμη γάτα που είχα ποτέ, αρκεί να μην της χαϊδέψεις την κοιλιά ή γενικά να είναι τσαντισμένη. Εκεί δεν υπολογίζει τίποτα. Σου πιάνει το χέρι με τα μπροστινά πόδια (και δεν σε αφήνει με τίποτα να το τραβήξεις), το τινάζει με τα πίσω και σε δαγκώνει δυνατά. Επίσης τρελένεται για ταξίδια. Σχεδόν 2 χρόνια που πηγαινοέρχομαι Αθήνα-Ηγουμενίτσα-Αθήνα, έχει μπει σε όλα τα μεταφορικά μέσα (λεωφορεία των ΚΤΕΛ, αεροπλάνο, πλοίο, αστικά λεωφορεία Αθήνας, αυτοκίνητα, ταξί) και έχει υποδειγματική συμπεριφορά. Είναι πιο ήσυχη και από μικρό παιδί. Αν διαβάσετε στο internet τα χαρακτηριστικά της Μαίην Κουν, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ σαν να βλέπετε την γάτα μου, ΚΑΜΙΑ διαφορά στα χαρακτηριστικά από όσα κείμενα έχω διαβάσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο μπόμπο όταν ακούει τη μηχανή ή το αμάξι βγαίνει στο μπαλκόνι και με ψάχνει και νιαουρίζει πάρα πολύ δυνατά.Ολη η γειτονία τον έχει μάθει πλέον
Οταν καταλαβαίνει οτι θα ανέβω πάνω τρέχει στην πόρτα και με περιμένει νιαουρίζοντας.Οταν μπαίνω σπίτι τον πιάνει υστερία και κάνει ένα νιάου διαπεραστικό που πολλές φορές φτάνει τα 10 δευτερόλεπτα σε διάρκεια..
Το βράδυ όταν περπατάω και τον πλησιάζω ή περνάω από δίπλα του κάνει ένα μικρούλι νιαου για να μην τον πατήσω.Γενικά νιαουρίζει πολύ και με διάφορους ήχους και μ αρέσει πολύ αυτό γιατί μιλάμε μεταξύ μας..Θέλει να τον έχω αγκαλιά και πιάνει το χέρι μου συνέχεια με τα ποδαράκια του:D
Ο νίνο δεν νιαούριζε σχεδόν ποτέ!

Η Λουκρητία είναι από τις μάλλον "μουγγές" γάτες. Έχουμε βέβαια 3-4 διαφορετικά κλάματα για να βγούμε έξω.. αλλά δεν νιαουρίζει ποτέ για φαγητό, όσο πεινασμένη και να'ναι (είμαστε κυρίες πώς να το κάνουμε!). Αντ' αυτού τρίβεται στο πόδι μου. Όταν είχε τα μικρά της τα μάζευε με διάφορες φωνές κι επίσης όταν προσπαθεί να κυνηγήσει περιστέρια βγάζει έναν ξεκαρδιστικό ήχο (δεν ξέρω αν είναι το μεκ μεκ) προσπαθώντας να μιμηθεί τη φωνή του περιστεριού:lol:. Είναι γελοίο!!:lol::lol:
Κατά τ' άλλα εμένα δεν μου μιλάει ποτέ αλλά αν έρθει επισκέπτης ή βρούμε κάποιον στο δρόμο που ξέρει το όνομα της και την προσφωνήσει απαντάει με νιαουρητό και ο "θαυμαστής" μας ενθουσιάζεται.. Είναι αυτή μια μαλαγάνα..:P

To γατί μου δεν νιαουρίζει!

Καλησπέρα σε όλους τους γατόφιλους!
Εδώ κι έναν μήνα έχω υιοθετήσει ένα μαύρο διαολάκι που μου έχει πάρει τα μυαλά. Χρόνια γατομάνα, δεν μπορούσα τώρα που πήγα στο δικό μου σπίτι να μην έχω συντροφιά. Γι αυτό και υιοθέτησα ένα θηλυκό 3 μηνών απο μία κοπέλα που φροντίζει και μαζεύει ζώα κι έκανα κι εγώ το καλό μου!
Η μικρή είναι ακμαιότατη. Τρώει πολύ, κάνει την ανάγκη της πολύ, παίζει πολύ αλλά δεν νιαουρίζει. Έναν μήνα τώρα δεν την έχω ακούσει καθόλου. Απλά ανοιγοκλείνει το στόμα της και νιαουρίζει στο mute!!!
Απο την ζωή μου και τα χέρια μου έχουν περάσει τουλάχιστον 5 γάτες, κάτι ξέρω κι εγώ, αλλά αυτό δεν το έχω ξανασυναντήσει... Πιθανότατα να μην είναι κάτι σοβαρό, αλλά όσο να' ναι περιμένω σαν νέα μάνα να δω πότε θα μιλήσει το παιδί!!!!
Επίσης έχω και το πρόβλημα με το μπαλκόνι, γιατί μένω στον 3ο (και πρώτη φορά που μένω σε πολυκατοικία, πάντα σε μονοκατοικία έμενα) και αναγκαστηκά έχω την μικρή Ταρζάν στο σπίτι. Δύο φορές την είδα στα κάγκελά, έχασα 20 χρόνια απο την ζωή μου και αποφάσισα να την περιορίσω... Γι αυτό, any tips?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: To γατί μου δεν νιαουρίζει!

Καλησπερα.Αυτο που μπορω να σου πω,οσον αφορα το νιαουρισμα ειναι οτι ουτε η δικια μου η θηλυκια νιαουριζε μικρη.Γενικως δεν πολυνιαουριζει.
Οσον αφορα το μπαλκονι,ναι..εδω θελει πολυ μεγαλη προσοχη,διοτι συνεχεια βλεπουμε να πεφτουν γατακια.Αν θες να βγαινει εξω και να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο,βασικα μονο την περιφραξη βλεπω σαν λυση.Δες εδω,για να παρεις μια ιδεα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα, να σου ζήσει το γατουλίνι σου... περίφραξη στο μπαλκόνι οπωσδήποτε (ο παθών μαθών) !!!!
Γάτα που δεν νιουρίζει... :hmm:
εγώ πάντως θα πήγαινα μια βόλτα κτηνίατρο...

Μπορεί να νιαουρίζει αλλά να μην το ακούς εσύ. Υπάρχει ένα είδος νιαουρίσματος που ανοίγουν το στόμα και φαίνεται να νιαουρίζουν, αλλά δεν ακούμε τίποτα επειδή ο ήχος είναι σε άλλη συχνότητα.

Έχω πλέγμα ήδη στο μπαλκόνι. Στην αρχή μια χαρά τα πηγαίναμε, αλλά μετά την βρήκα δύο φορές σκαρφαλωμένη στο πλέγμα στο κάγκελο οπότε κόψαμε τις βόλτες στο μπαλκόνι, εκτός κι αν είμαι κι εγώ εκεί και επιβλέπω... Είναι τώρα στην φάση που σκαρφαλώνει παντού δεν την μαζεύεις! Δεν θέλω να περιφράξω και μέχρι το ταβάνι, θα με πιάσει εμένα κλειστοφοβία! Τώρα έχει τα μυαλά πάνω απο το κεφάλι της, νομίζω με μικρά βηματάκια και σιγά σιγά θ' αρχίσει να μαθαίνει και ίσως τα καταφέρουμε να μείνουμε ήσυχες και να μην σκαρφαλώνουμε παντού!!!
Όσο αφορά το νιαούρισμα, στο πρώτο της εμβόλιο ακούσαμε ένα μικρό νιάου, αλλά απο τότε τίποτα... Όταν πει πάντως την πρώτη της λεξούλα (που θα μου ακουστεί σαν ΜΑΜΑ) θα σας ενημερώσωωωωω!!!

Βρε λες να νιαουρίζει σε άλλη συχνότητα;;; Πολύ μ' αρέσει αυτή η εκδοχή, μου κάνει λίγο απόκοσμη!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Βρε λες να νιαουρίζει σε άλλη συχνότητα;;; Πολύ μ' αρέσει αυτή η εκδοχή, μου κάνει λίγο απόκοσμη!!!!

Ναι παίζει και αυτό και μάλιστα είσαι πολύ τυχερή αν το κάνει γιατί ειναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο! Υποδηλώνει ευγνωμοσύνη και αγάπη και σε ευχαριστεί για όσα έχεις κάνει.
Δες εδώ

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ελπίζω να πήρες την απάντησή σου, εγώ προσωπικά δεν το ήξερα αυτό.
Είχα δει τον δικό που να ανοιγοκλίνει το στόμα του σαν να νιαουρίζει όταν ήταν μικρός, αλλά φαντάστηκα πως απλά άλλαξε γνώμη.
Αν πάντως θέλεις να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου, ο Ζαχαρίας δεν ήταν καθόλου μα καθόλου ομιλιτικός μέχρι τους 6-8 μήνες.
Δεν ακουγες την φωνή του παρα μόνο όταν κάτι τον ενοχλούσε πολύ.
Σιγά σιγά πήρε αέρα και τώρα μιλάει όταν θέλει κάτι και σου απαντάει όταν του μιλάς...

Αχ, παιδιά σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!
Ό,τι και να' ναι ελπίζω να πάνε όλα καλά!!!

Τυχερή είσαι που δεν νιαουρίζει!
Αν θέλεις ομιλητικότατο γατί σε σημείο να σπάνε τα νεύρα σου, πες μου να σου στείλω πακετάκι τον Πάρη μου, αχαχαχαχαχα!
Να σου ζήσει το ζουζούνι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back