Η γάτα μου... ο σατανάς!

αχλαμπουχλα

Νεοφερμένο μέλος

Η αχλαμπουχλα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Εδω και ενα χρονο εχω ενα γατουλινι που το λενε mercedez....Αλλα μαλλον αυτη δεν το εχει καταλαβει ακομα!!Πως θα την κανω να ερχεται οταν την φωναζω???Και επιπλεον...Ειναι παααρα πολυ επιθετικη!Τις περισσοτερες φορες που παω να την χαΪδεψω με γεμιζει γρατζουνιες και δαγκωνιες...καμια λυση??ΑΑΑ και κατι αλλο!τους πρωτους 3 μηνες που την ειχα απο την αρχη πηγαινε στην αμμο της στη βεραντα....αλλα μολις εβαλα την αμμο μεσα..απλα πηγαινε καθοταν πανω και εφευγε...Ξερω πως εχουν ξανασυζητηθει αυτα...αλλα δεν ειδα φως με αυτα που διαβασα...καμια βοηθεια?????:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατ αρχήν να σου ζήσει η Mercedez και καλως όρισες.
Σπάνια θα βρεις γάτα που θα την φωνάξεις και έλθει κοντά σου. Συνήθως αυτό γίνεται όταν πεινάει και της βάζεις φαγητό.
Τώρα για το παιχνίδι είναι επιθετική ( εγώ την ονομάζω άγαρμπη) στα παιχνίδια της. Το ίδιο πρόβλημα είχα με τον προηγούμενο γάτο μου που οι νυχιές του στα χέρια μου έγιναν το σήμα κατατεθέν μου. Υπάρχουν μερικοί τρόποι που ίσως πιάσουν δηλ αν πονέσεις να φωνάξεις δυνατά "μη" και να σταματήσεις το παιχνίδι, ή να φυσήξεις δυνατά στο πρόσωπό της . Δεν είναι σίγουρο πως θα πετύχουν. Συνήθως τέτοιο άγαρμπο παιχνίδι κάνουν τα γατάκια που δεν μεγάλωσαν με την μαμά τους ή τα αδελφάκια τους που όταν μικρά παίζανε μαθαίνανε μέχρι ποιο σημείο θα δαγκάνουν ή να βγάζουν νύχια.
Για το θέμα της λεκάνης ίσως κάποιος που είχε το δικό σου πρόβλημα και το έλυσε να σου απαντήσει.
Η Χιονάτη, που έχω τώρα, την λεκάνη την μέρα την έχω στον μπαλκόνι. Το βράδυ την βάζω μέσα και την χρησιμοποιεί κανονικά. Πολλές φορές μπαίνει μέσα και αρχίζει να μυρίζει δεξιά αριστερά κι ύστερα σκάβει με τα ποδαράκια της για μερικά λεπτά και φεύγει δίχως να κάνει τίποτα άλλο. Υποψιάζομαι για την δική μου, ότι κάτι μυρίζει στη λεκάνη της και προσπαθεί με το χώμα να σκεπάσει τις μυρωδιές. Μήπως το ίδιο να γίνεται και με την Mercedez ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα ζώα μαθαίνουν το όνομα τους συνδυάζοντας το με κάτι θετικό απ΄ όταν είναι σε νεαρή ηλικία.
Μου κάνει εντύπωση που δεν ακούει στο όνομα της, ενώ είναι ενός έτους, μάλλον κάτι δεν έχει γίνει σωστά.
Με κατάλληλη εκπαίδευση και λίγη υπομονή πάντως ακόμα και τώρα θα το μάθει.
Το όνομα που διάλεξες ενω είναι πανέμορφο για μας τους ανθρώπους, δεν σημαίνει το ίδιο και για μια γάτα καθώς κι οποιοδήποτε άλλο θηλαστικό, καθώς κάνει συριγμούς, mercedez γράφεις, δηλαδή c , z που για τα αρχέγονα ένστικτα των θηλαστικών λειτουργούν απωθητικά όπως και τα x, ch, s κλπ.
Καλό θα ήταν αν ήθελες κι αν μπορούσες να πάρεις ενα φτηνό βιβλίο με τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς της γάτας.
Θα σε βοηθήσει πολύ για μια καλύτερη σχέση με το ζωάκι σου.

Τελευταία επεξεργασία:
Ναι!η Mercedez μου κανει ακριβως το ιδιο με την αμμο της...την μυριζει, σκαβει λιγο,μετα φευγει, και μερικες φορες την χρησιμοποιει σαν κρεβατι!

ΥΣ.:ευχαριστω για τισ συμβουλες σας ,θα προσπαθησω να τις κανω και βλεπουμε τι γινετε....:D

Καταρχήν καλοσώρισες στο My Cat :)
Να σου ζήσει η κουκλίτσα σου, Mercedez!
Να μην σε ανησυχεί που δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα σου, οι γάτες ανταποκρίνονται μόνο όταν το θέλουν εκείνες. Αλλά όπως γράφτηκε και πιο πάνω, αν το συνδυάσει με κάτι θετικό (συνήθως φαί) τότε θα έρχεται.
Όσο για το παιγνίδι. ΜΗΝ την ενθαρρύνεις να παίζει με τα χέρια σου. Αυτό είναι λάθος. Αγόρασε παιγνιδάκια δεμένα σε καλάμι και άσε την να εκτονωθεί. Μικρούλα είναι, εξάλλου.
Αμμολεκάνη...που την έχεις τώρα ακριβώς; Τι άμμο χρησιμοποιείς; Δώσε μας λίγες παραπάνω λεπτομέρειες, είναι σημαντικό.

Την αμμο της την εχω διπλα απο το παραθυρο...χρησιμοποιοω συνηθως friskies....οταν πηγα στον κτηνιατρο μου ειπε να βρω που κανει τα κακακια της να τα παρω και να τα βαλω στην αμμο της....το εκανα και αυτο αλλα τζιφος..

Η εταιρια friskies δεν φημιζεται για την ποιοτητα της ισα-ισα το αντιθετο!!Εγω στα δικα μου γατακια τους εχω δωσει ονομα με βαση το χρωμα τους (Σταχτουλης,Πορτοκαλινος...).Για να τους μαθω το ονομα τους,καθε φορα που τους εβαζα φαγητο χαιδευα το ενα γατακι κι ελεγα ''Πορτοκαλινο μου εσυ"...και αντιστροφα!!!!Δοκιμασε το κι εσυ!!!Ελπιζω να πανει ολα καλα και να αμς συστησεις την γατουλινα σου σαν αγγελουδι!!!!!

Καλημέρα
Μάλλον ισως θα έπρεπε να δοκιμάσεις με άλλης εταιρείας άμμο.

Εχω και μια ακομα ερωτηση τωρα....κατα τις 12 το βραδυ ηρθε μια φιλη μου στο σπιτι με αγκαλια..ενα ψιψινι!Απο οτι καταλαβα ηταν μιας θειας της η κατι τετοιο που ηθελε να το δωσει γιατι ειχε πολλα..εχει κανει μονο τ πρωτο εμβολιο και στο βιβλιαριο ειχε γραμμενη μια ημερομηνια για την επομενη επισκεψη:15 οκτωμβριου!... η γατα τωρα ειναι περιπου 7 μηνων...και εχει ηδη ζευγαρωσει... η ερωτηση: μπορω να της κανω τοοσο αργοπορημενα εμβολια?και αφου εχει ζευγαρωσει μπορω να κανω στειρωση??

Καλημέρα σου
Τα εμβόλια είναι ετήσια. Αν πράγματι έκανε το πρώτο τον περασμένο Οκτώμβριο τότε έτσι είναι και ναι μπορείς να κάνεις τη στείρωση όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο τώρα που είναι μικρούλη. Συννενοήσου και με τον κτηνίατρο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back