Η γάτα μου πίνει πάρα πολύ νερό... Τι έχει;

Ν@τ@λια

Νεοφερμένο μέλος

Η Ν@τ@λια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
η Η γατα μου πεινει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ νερο τωρα τελευταια ...παει και πεινει νερο απο την λεκανη (οταν εγω η 3εχασιαρα 3εχναω το καπακι ανοιχτο)απο την βρυση αλλα απο το μπολακι της πεινει παντα λιγοτερο ενω καθε μερα το πλενω και αλλαζω το νερακι της.τι να κανω?τι προβλημα μπορει να εχει και τι συμπτωματα θα εχει αυτο το προβλημα? :cry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως της άλλαξες τροφή; Αν έτρωγε κάτι άλλο και τώρα τρώει ξηρή τροφή είναι αναμενόμενο να πίνει περισσότερο νερό.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οχι,βσκ την ιδια τροφη της δινω παντα Royal Canin .υπαρχει περιπτωση αυτο να φταιει??????:/:

αν και δεν νομιζω να φταιει η τροφη

.

Μήπως της δίνεις κανένα συμπλήρωμα διατροφής που προκαλεί δίψα; η μήπως άλλαξες θέση στο μπολ του για το νερό κ για αυτό πίνει από αλλού; το ξέρω γιατί κ τα δύο τα εχω πάθει

Ποσών ετών είναι η γατούλα σου; Παρατηρείς επίσης και ασυνήθιστα πολλά ούρα στην τουαλέτα της; Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά αν ισχύει κάτι τέτοιο μπορεί να είναι σύμπτωμα νεφρικής ανεπάρκειας, βέβαια γιατρός δεν είμαι αλλά αν υπάρχουν τα συμπτώματα αυτά και η γατούλα είναι μεγάλης ηλικίας θα σε συμβούλευα να την πας μια βόλτα στο γιατρό σου

οχι,ειναι 9 μηνων τι μπορει να εχει?το μπολακι εχει παντα την ιδια θεση,και το μονο που της δινω ειναι νερο και φαγητο.τι μπορει να εχει?

Εγω θα προτεινα να ρωτησης τον κτηνιατρο σου γιατι ετσι μονο υποθεσεις κανουμε και θα εισαι πιο ησυχη ξεροντας την γνωμη του .

Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, ζήτησε από τον κτηνίατρο να ελέγξει τα νεφρά της. Ο γάτος μας, που είχε σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά του, έπινε παρα πολύ νερό εξαιτίας αυτού. Εχεις παρατηρήσει μήπως εάν μυρίζουν και τα τσίσα της κάπως πιο έντονα??

ναι ,μυριζουν καπω εντονα ,αλλα ειναι σιγουρο οτι μπορει να εχει προβλημα στα νεφρα?
;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμενα επινε περισσοτερο νερο απο οτι συνηθως,του εκανε μια απλη εξεταση αιματος και βρηκαμε οτι εχει νεφρικη ανεπαρκεια,τωρα τρωει μονο ειδικη τροφη για να καθυστερησει οσο γινεται η κατασταση:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι ,μυριζουν καπω εντονα ,αλλα ειναι σιγουρο οτι μπορει να εχει προβλημα στα νεφρα?
;)

Όχι βέβαια. Πρέπει να γίνουν βιοχημικές εξετάσεις αίματος για να δούμε αν ένα ζώο έχει νεφρική ανεπάρκεια. Ωραία θα ήταν να μπορούμε να το καταλάβουμε με τη μύτη αλλά......δυστυχώς......

Η πολυουρία-πολυδιψία πάντως, είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της νεφρικής ανεπάρκειας αλλά εμφανίζεται και σε πολλές άλλες παθολογικές καταστάσεις, γι' αυτό θα σου σύστηνα να πας τη γάτα σε ένα κτηνίατρο να την εξετάσει κλινικά και να κάνει όλες τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις για τη διάγνωση του προβλήματος.

Πόσες φορές είναι το φυσιολογικό να πηγαίνουν οι γάτες για τσίσα τους; Έχω δυο γάτες, με ένα χρόνο διαφορά στην ηλικία, και η μικρή πίνει περισσότερο νερό και κάνει περισσότερες φορές τσίσα της από την άλλη. Αλλά πόσο πολύ είναι το 'πολύ'; Ή, αντίστοιχα, πόσο 'λίγο' είναι το 'λίγο';

Edit: δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή στην ποσότητα νερού-ούρων, απλά συγκρίνω ανάμεσα στις δυο γάτες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Η γάτα μου πίνει πάρα πολύ νερό ...Τι έχει;

Λογικό είναι, η ποσότητα των ούρων να είναι ανάλογη με αυτήν της πρόσληψης νερού. Όσο περισσότερο πίνει, τόσο περισσότερη ποσότητα θα ουρεί. Πρόσφατα διάβασα οτι μια ενήλικη γάτα, φυσιολογικά πίνει περίπου ένα ποτήρι νερό την ημέρα.
Για τη σχέση ποσότητας και συχνότητας και τη σύγκριση μεταξύ δυο ενήλικων γατιών, μπορείς να πληροφορηθείς από το γιατρό του φόρουμ εδώ :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back