Ismini
Διάσημο μέλος
Δεν λειτουργει προληπτικά, όπως το stonghold κ.α.
When do I use Profender?
Profender is extremely effective at killing worms that are present in the intestine at the time of treatment. However, it does not act like a vaccine to protect against future infection. Thatʼs why regular treatment is essential to maintain your catʼs health. Cats can be reinfected from the environment and contact with other pets.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Εδω τα μέλη έχουν προτείνει κι άλλους κτηνίατρους. Εαν είναι μύκητες μην το καθυστερείς καθόλου...Δεν το ήξερα οτι πιάνει τα σκουλήκια της καρδιάς. Εγώ πάντως αισθάνομαι σαν να έχω σκουλήκια στην δική μου καρδιά έτσι που την βλέπω την Κειρούλα μου. Μάλλον δεν θα τον αποφύγουμε τον γιατρό γιατί την βλέπω και πολύ άκεφη. Άρα μπορεί να έχει ανεβάσει πυρετό.
Σκέφτομαι να την πάω στον Αιρουρο για μια δεύτερη γνώμη αλλά είναι πολύ μακριά και φοβάμαι μην ταλαιπωρηθεί πολύ η κακομοίρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marestros
Δραστήριο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
Αχ, να σου πω δεν θυμάμαι αν πρόκειται για τις ίδιες αμπούλες αλλά είμαι σίγουρη ότι τώρα πια υπάρχουν αμπούλες σαν αυτές για τους ψύλλους που δίνονται για τα εσωτερικά παράσιτα, όνομα δεν θυμάμαι. Χαπάκια της δίνω 3-4 διαφορετικά κάθε 4-5 μήνες περίπου, 1 δλδ τη φορά αλλά όχι το ίδιο που πήρε και την προηγούμενη για να είναι πιο αποτελεσματική η θεραπεία. Νομίζω ότι πάνω κάτω τα ίδια συστατικά και την ίδια δράση έχουν αλλά υποθέτω είναι κάτι σαν τις δικές μας αντιβιώσεις που αν χρειαστεί να πάρεις 2 φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα σου δίνουν την ίδια φαρμακευτική ουσία αλλά από άλλη εταιρία για να μην συνηθίζει ο οργανισμός (κάπως έτσι το έχω καταλάβει τελοσπάντωνΒρηκα κάποιες πηροφορίες για το profender εδω
Δεν λειτουργει προληπτικά, όπως το stonghold κ.α.
When do I use Profender?
Profender is extremely effective at killing worms that are present in the intestine at the time of treatment. However, it does not act like a vaccine to protect against future infection. Thatʼs why regular treatment is essential to maintain your catʼs health. Cats can be reinfected from the environment and contact with other pets.
). Από αυτά που θυμάμαι της δίνω drontal, cestal, milbemax και ακόμη ένα που τώρα δεν θυμάμαι
. Επίσης αυτό που έγραψες για το profender νομίζω ότι στον ένα ή τον άλλο βαθμό ισχύει για όλα τα σκευάσματα αποπαρασίτωσης. Υποθέτω ότι το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να το δώσεις σε ζώα που δεν καταπίνουν χάπια

marigo173
Δραστήριο μέλος
Να σου πω την αλήθεια και γω για σκουλήκια της καρδιάς πρώτη φορά ακούωπεραστικουλια!!!! τι ειναι τα σκουληκια της καρδια και τι προκαλουν? απο ποια ηλικια και μετα πρεπει να παίρνουμε φαρμακο γι'αυτα???

Νόμιζα ότι απλά κάποια από τα σκουλήκια του εντέρου μπορεί να τρυπήσουν το έντερο και να φτάσουν μέχρι την καρδιά.Μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά ότι τα μικρά γατάκια πρέπει να πάρουν μια αρχική θεραπεία για εσωτερικά παράσιτα (συνήθως με πάστα banmith) στις 2, 4, 6 και 8 εβδομάδες και μετά νομίζω κάθε 3 μήνες μέχρι να ενηλικιωθούν αλλά με άλλο σκεύασμα (αυτό δεν το ξέρω). Αν δεν έχεις δώσει ακόμη κάτι στο γατάκι σου ρώτα το κτηνίατρο σου και θα σου πει τι να του δώσεις και σε τι δόσεις

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

Κείρα
Δραστήριο μέλος
Χθές ήταν όλη μέρα πολύ μουτρώζα και έκανε και εμετό, μάλλον γιατί έγλυφε την κρέμα για τους μύκητες και την κατάπιε όλη. Εϊπα να περιμένω άλλη μια μέρα να μην την ταλαιπωρήσω με γιατρούς και την έπλυνα στο σβέρκο με αυτό το αντισηπτικό σαπούνι που μου είπε η Ασπασία και η Νότα.
Σημερα είναι μεσα στην καλή χαρά και μου κάνει και πάλι τουμπες. Σκεφτηκα να την παώ στον γιατρό μόνο αν δω να μεγαλώνει η τρυπούλα.
Οι γάτες έχουν γενικά πολύ καλό ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά μικροπροβληματάκια γιατρευονται από μόνα τους με υπομονή.
Αρα περιμενουμε και βλεπουμε
RedCat
Διάσημο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος

speedy12100
Νεοφερμένο μέλος
ψωρόγατο
Εκκολαπτόμενο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
https://www.mycat.gr/forum/forumdisplay.php?f=4
χριστινα
Διάσημο μέλος

marestros
Δραστήριο μέλος
Να σου πω την αλήθεια και γω για σκουλήκια της καρδιάς πρώτη φορά ακούωΝόμιζα ότι απλά κάποια από τα σκουλήκια του εντέρου μπορεί να τρυπήσουν το έντερο και να φτάσουν μέχρι την καρδιά.
Μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά ότι τα μικρά γατάκια πρέπει να πάρουν μια αρχική θεραπεία για εσωτερικά παράσιτα (συνήθως με πάστα banmith) στις 2, 4, 6 και 8 εβδομάδες και μετά νομίζω κάθε 3 μήνες μέχρι να ενηλικιωθούν αλλά με άλλο σκεύασμα (αυτό δεν το ξέρω). Αν δεν έχεις δώσει ακόμη κάτι στο γατάκι σου ρώτα το κτηνίατρο σου και θα σου πει τι να του δώσεις και σε τι δόσεις![]()
της εχω κανει της ζουζουνας αποπαρασιτωση για τα ενδοπαρασιτα

Iokasti1
Νεοφερμένο μέλος
Στις 11 Αυγουστου πηγα τα μωρακια μου στον κτηνιατρο για την προγραμματισμενη αποπαρασιτωση και για να δει γιατι το αριστερο ματακι της Μολλυς δακρυζε. Τους εκανε αποπαρασιτωση με Droncit και μου ειπε οτι η Μολλυ εχει ηπιας μορφης επιπεφυκιτιδα της εκανε μια αντιφλεγμονωδη ενεση και ειπε οτι θα της περασει.
Δυο μερες μετα ο Ορφεας ξαφνικα το βραδυ δυσκολευοταν να αναπνευσει και του ειχε πρηστει ο λαιμος. Τα πηγα ξανα την επομενη στον κτηνιατρο και ειπε οτι αντεδρασαν στην αποπαρασιτωση επειδη ειχαν μαλλον καποιο παρασιτο στα πνευμονια και αυτο προκαλουσε και το δακρυσμα της Μολλυς. Μου εδωσε καποια χαπακια για συμπληρωμα της αποπαρασιτωσης για να καθαρισουν τελειως ( τα οποια ομως δεν καταφερα να τους τα δωσω , δεν εφαγαν καν την κονσερβα οταν τους τα ετριψα μεσα).
Αφου ειδα οτι η Μολλυ συνεχιζε να δακρυζει ξαναπηγα στον κτηνιατρο στις 16/8 και μου εδωσε μια αντιβιωση ( ibaflin gel ) και ειπε οτι σιγουρα τωρα θα περνουσε. Ε λοιπον δεν περασε ουτε μ αυτην και ξαναπηγα στις 22/8. Ειπε οτι ο Ορφεας ειχε αναρρωσει πληρως , τα ματια του και τα πνευμονια του ηταν πεντακαθαρα, και στην Μολλυ που ακομα δακρυζε εδωσε συμπληρωματικη θεραπεια convenid kai depomedral ing.Ειπε οτι μεσα σε 8 ωρες θα σταματησει να δακρυζει.
Αποτελεσμα : Η Μολλυ ακομα και σημερα δακρυζει και αρχισε χθες το βραδυ και ο Ορφεας και τα ματακια του απο μεσα ειναι ροζ.
ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ !!! Τι να κανω ??
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Iokasti1
Νεοφερμένο μέλος
Να ζητησω απ τον δικο μου να τους κανει εξεταση αιματος η ειναι τζαμπα ταλαιπωρια για τα γατια?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool