Η γάτα μου παρουσίασε αλλεργία!

Αλλεργική στους ψύλλους!

Πριν από λίγες μέρες μετέφερα τη γάτα μου εσπευσμένα στον κτηνίατρό της με συμπτώματα έντονου κνησμού. Δηλαδή έτρεχε μέσα στο σπίτι σαν τρελή και ανα διαστήματα έπεφτε κάτω και δάγκωνε επίμονα τη σάρκα της. Βέβαια όλο αυτό δεν έγινε ξαφνικά. Καιρό τώρα παρατηρούσα ότι ξύνεται έντονα και ότι φροντίζει το τρίχωμά της σε υπερβολικό βαθμό. Επίσης άφηνε και πολύ περισσότερες τρίχες από το κανονικό. Δεν έδωσα την απαιτούμενη σημασία. Σκεφτόμουν, άνοιξη είναι η φύση οργιάζει πολλά τα παράσιτα, ίσως πήρε κάποιο τέτοιο,αλλά αφου αποπαρασιτώνεται κάθε μήνα με την αμπουλίτσα της δεν έχει πρόβλημα. Ο γιατρός την έψαξε εξονυχιστικά και στη ράχη λίγο πάνω από την ουρά εντόπισε κάτι καφέ κηλίδες σαν πιτυρίδα. Μάλιστα με το που την ακούμπησε εκεί η Άντζυ πετάχτηκε κυριολεκτικά στο ταβάνι ουρλιάζοντας. Μου είπε λοιπόν ότι πήρε κάποιον ψύλλο από τον κήπο ο οποίος της προκάλεσε αλλεργία, της έκανε δύο αντιαλλεργικές ενέσεις της έβαλε και δεύτερη αμπούλα γιατί όπως είπε τα παράσιτα τώρα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και συχνά η αμπούλα δεν πιάνει και μου είπε πως σε λίγες μέρες θα νιώσει καλύτερα. Όταν τον ρώτησα για τα καφέ σημαδάκια μου είπε πως είναι περιττώματα ψύλλου! Σε οποιον όμως το έχω πει (σχετικό με γάτες) γελάει. Δεν είναι περιττώματα φυσικά αλλά αυγά μου λένε και κάνε κάτι γιατί η γατούλα σου σε λίγο θα είναι γεμάτη ψύλλους! Τι να κάνω; Πως θα την βοηθήσω;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλεργική στους ψύλλους!

Πιθανότατα η γατούλα υποφέρει απο κάποιο είδος αλλεργίας. Ισως θα την βοηθούσε αν αυτό είναι εφικτό να μείνει για λίγο μέσα στο σπίτι αν πραγματικά κόλλησε απο κάποιον ψύλλο στην αυλή ώστε να αποφευχθεί κάτι παρόμοιο ή επιδείνωση της κατάστασης της. Μπορεί να χρειαστεί και κάποια περαιτέρω φαρμακευτική αγωγή οπότε καλό θα ήταν να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη (απο κτηνίατρο εννοώ). Εύχομαι να νιώσει σύντομα καλύτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα μαύρα είναι αυγά ψύλλων, ενώ στην πραγματικότητα είναι περιττώματα. Τα αυγά είναι άσπρα, και δεν φαίνονται εύκολα.;) Όπως και να έχει, εαν κάποιος δεί μαύρα, είναι σημάδι ψύλλων.:/:

Αφού της έβαλε αμπούλα θα είναι ΟΚ. Αν θέλεις κάτι παραπάνω μπορείς να την ψεκάσεις και με το ειδικό σπράυ ή και να της βάλεις λουράκι για παράσιτα. Πρόσεχε όμως γιατί πολλές γάτες δεν αντέχουν παραπάνω απο 1 σκεύασμα ταυτόχρονα.:redface:

Απάντηση: Αλλεργική στους ψύλλους!

Κι εγώ σκέφτομαι να πάρω δεύτερη γνώμη, ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Αλλεργία στην άμμο του;

Ο γατούλης μου , περίπου 5 μηνών , εχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό πως υπάρχουν φορές που βαριανασαίνει κ έχει λίγες μυξούλες . Εκτός από αυτό είναι υγιέστατος , υπερδραστήριος και δε φαίνεται να τον ενοχλεί κάτι . Διαβάζοντας κάποια άρθρα για το άσθμα στις γατούλες βρήκα μία περίπτωση που έλεγε ότι ίσως φταίει η άμμός του αν είναι αρωματική - που όντως ήταν - και τον παρακολούθησα... όντως φτερνιζόταν όταν την μύριζε! Του άλλαξα άμμο , χωρίς άρωμα αυτή τη φορά..και περιμένω να δω τα αποτελέσματα.Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι αντίστοιχο;Υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι αλλο;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλεργία στην άμμο του;

Stella&Bowie, νομίζω πως θα πρέπει να τον δει ο κτηνίατρος του.
Πήγαινε τον, ανέφερε του τα συμπτώματα που παρατήρησες, τις σκέψεις σου όσον αφορά στην άμμο κλπ ώστε να είσαι σίγουρη τι ευθύνεται.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αλλεργία στην άμμο του;

Σε ευχαριστώ Γιώργο... ναι,έτσι θα γίνει γιατί παρόλο που αλλάξαμε άμμο πάλι φτερνίζεται!!!Να 'σαι καλα!!

Απάντηση: SOS !!! Τι μπορεί να είναι αυτό που έχει το γατάκι μου ;;!!

Καλησπερα στην ομορφη παρεα σας,
Ειμαι καινουργια στη σελιδα,μολις πριν απο λιγο εκανα εγγραφη..
Θα ηθελα κι εγω τη γνωμη οσων αντιμετωπιζουν προβληματα υγειας με το γατακι τους..
Εχω ενα γατο σιαμ 1 ετους και κατι..πριν κανα μηνα περιπου ειχε μια μαχη το πιο πιθανι με αλλο γατο εδω της γειτονιας και ειχε ερθει στο σπιτι με μια πληγη στο αυτι με αιμοραγια και με την καταλληλη περιθαλψη του κτηνιατρου μας το ξεπερασαμε σε μικρο χρονικο διαστημα..
Πριν μερικες μερες ειχα δει στη ραχη του παλι μια πληγη και αφεραιση τριχων σε εκεινο το σημειο..παλι ειπαμε οτι ηταν καποια πληγη απο μαχη...
Ομως σηεμρα το πρωι διαπιστωσα οτι εχει και σε αλλα διαφορα σημεια κατω στην κοιλια του...αυτο δε μπορει να ειναι τυχαιο...προφανως καποια αρρωστια μας χτυπησε τη πορτα...
Σε αναζητηση μεσα στο διαδικτυο βρηκα καποιες απο τις παθησεις που πρκαλουντε στις γατες..
Οι πιο πιθανες για τα συμπτωματα που εχει εμενα η δικη μυο γατα ειναι η ψωριαση και το αλκαζαρ...ειδικα το αλκαζαρ μου εκανε τρομερη εντυπωση γιατι συνηθιζεται στα σκυλια,στις γατες δεν ειχα ιδεα οτι μπορει να αναφερθει τετοια παθηση...
Μπορει καποιος αν γνωριζει να μου πει κατι σχετικα με αυτα που προειπα;
Ανυσηχω παρα πολυ και σημερα θα τον παω στον κτηνιατρο με την ελπιδα να ειναι κατι που γιατρευεται...γιατι αν ειναι κατι μη αναστρεψημο δεν ξερω κι εγω τι θα κανω...
Εχω δεθει παρα πολυ μαζι του και τρεμω ολοκληρη στην ιδεα του ακουσματος του κτηνιατρου..
υχαριστω πολυ...

Απάντηση: SOS !!! Τι μπορεί να είναι αυτό που έχει το γατάκι μου ;;!!

Mη βασίζεσαι σε αυτά που βρίσκεις στο διαδίκτυο..Ένα απλό παράδειγμα;Μπες μια μέρα και γράψε τα συμπτώματα της νέας γρίπης που κυκλοφορεί:εμετός,διάρροια,συνάχι,ζαλάδες,πονοκέφαλος,πυρετός. Θα σου βγάλει χίλιες δύο παθήσεις που μπορεί να έχεις και θα πανικοβληθείς!Οπότε άσε το διαδίκτυο.
Μπορεί να έχει και μύκητες ο γατούλης σου..Δε ξέρω παραπάνω να σου πω,αυτά θα στα πει ο κτηνίατρος..
Αλλά εγώ ανησυχώ που βγαίνει έξω και ειδικά που μπλέκεται σε μάχες. Τα αδέσποτα ζώα κουβαλάνε πολλές αρρώστιες,άσε που είναι και πιο επιθετικά από τα οικόσιτα,άσε που αν ο γάτος σου δεν είναι στειρωμένος θα αφήσει πολλές θηλυκές έγκυος και θα γεμίσει και άλλο ο τόπος με αδέσποτα (είναι κρίμα,πραγματικά..).
Οπότε κατ'αρχην ψυχραιμία.Μη σκέφτεσαι τα χειρότερα και προσπάθησε να μην ανησυχείς τόσο γιατί τα ζωάκια καταλαβαίνουν τι αισθανόμαστε και ανησυχούν κι αυτά..:)
Και κατά δεύτερον θα σε συμβούλευα να μην τον αφήνεις να βγαίνει έξω σε χώρο μη περιφραγμένο όπου έχουν πρόσβαση τα αδέσποτα ζώα.Για το καλό και των δύο σας!:)

Εχεις δικαιο σε οσα λες...
Ομως οταν εχεις γατο και μη στιρομενο ειναι δυσκολο να τον κρατησεις στο σπιτι με το ζορι...
Οσες φορες επιχειρησα να κλειδωσω τη πορτα και να μη βγει..γιατι εχει κι ενα χαρισμα ο γατος μου να πηδαει στο χερουλι της πορτας να ανοιγει και να βγαινει μονος του εξω...δεν καταφερα τιποτε με ετρωγε η φωνη του...
Μακαρι παντως να μην εχει κατι σοβαρο...

Εχεις δικαιο σε οσα λες...
Ομως οταν εχεις γατο και μη στιρομενο ειναι δυσκολο να τον κρατησεις στο σπιτι με το ζορι...
Οσες φορες επιχειρησα να κλειδωσω τη πορτα και να μη βγει..γιατι εχει κι ενα χαρισμα ο γατος μου να πηδαει στο χερουλι της πορτας να ανοιγει και να βγαινει μονος του εξω...δεν καταφερα τιποτε με ετρωγε η φωνη του...
Μακαρι παντως να μην εχει κατι σοβαρο...
Τι είπε τελικά ο κτηνίατρος;
Ε τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον στειρώσεις.:)
Και να αρχίσεις να κλειδώνεις την πόρτα :whistle::whistle::whistle::whistle:!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Μύκητες

Ο κτηνιατρος μας ειπε οτι ειναι αλεργικο που του δημιουργηθηκε μετα απο ψυλλο,παρολο να τονισω οτι του βαζω αμπουλα για ψυλλους καθε φορα,τωρα πω συνεβει δεν ξερω...και στη συνεχεια του το δημιουργησε σε ψωριαση...
Μου εδωσε ενα φαρμακο το οποιο το βαλαμε πανω στη ραχη του και θα δουμε σε μια εβδομαδα απο τωρα αν αρχισει να υποχωρει ολο αυτο...
Ο καημενος ξυνεται συνεχεια,δεν βγαινει πλεον εξω..προφανως γιατι δεν εχει την αντοχη και το κουραγιο...ειναι ολη μερα ξαπλωμενος και με ενα παραπονο στα ματακια του που διακρινω συνεχως...
Μακαρι σε μια εβδομαδα να αρχισουμε να ηρεμουμε απο αυτο...
Τωρα που επιασαν και οι ζεστες να τον κρατησεις μεσα?Θα με φαει ζωντανη με τη φωνη του χα χα χα χα
Οσο για τη στειρωση,ειμαι πολυ κατα σε αυτο,θεωρω οτι βασανιζεται ενα γατακι οταν στειρωνεται..αλλαζει εντελως η ψυχολογια του..
Ξερω οτι ειναι μια λυση αλλα το φοβαμαι πολυ και δεν το τολμαω..

Εγώ θα σε συμβούλευα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από έναν άλλο κτηνίατρο..
Να δούμε και πως θα είναι σε μια εβδομάδα..
Πάντως για το θέμα της στείρωσης,χωρίς να θέλω να σε πείσω ή να σου κάνω διάλεξη (εξάλλου έχεις δίκιο ως ένα σημείο και εγώ δεν είμαι και ειδικός),θέλω να αναφέρω πέντε πραγματάκια μήπως δε τα έχεις σκεφτεί,για να το δεις από όλες τις πλευρές το θέμα..
Συμφωνω ότι η στείρωση σε ιδανικές συνθήκες δε θα έπρεπε να γίνεται.Αν,αν,αν όμως..Γιατί όταν ένας γάτος ειδικά βγαίνει έξω και δεν είναι στειρωμένος αφήνει πολλά στο πέρασμά του..Κατά συνέπεια αυτός που δεν τον στειρώνει γίνεται "υπέυθυνος" για όλα τα υπόλοιπα γατάκια που θα γεννηθούν και θα διατρέξουν όλους αυτούς τους κινδύνους που διατρέχουν όλα τα υπόλοιπα αδέσποτα ζώα..Από τη στιγμή που δεν προτίθεται κάποιος να δώσει σπίτι στα μικρά γατάκια του γάτου/της γάτας του,πως να αφήσει να γεννηθούν στην τύχη τους;Εξάλλου είναι ζώα,έχουν ορμές,δεν ελέγχουν τον εαυτό τους να πουν "α με αυτή τη γάτα δε θα πάω,φαίνεται πολύ αδύναμη και μικρή",μπορούν να πάνε με 5 πχ διαφορετικές γάτες,απλά για να ικανοποιήσουν τις ορμές τους και κατά συνέπεια να βάλω μέσο όρο 3 γατάκια να γεννήσει η κάθε γάτα (σε ιδανικές συνθήκες,αν δεν πάθει κάτι ή αν γεννηθούν κανονικά κλπ κλπ) άρα 3*5=15 καινούργια αδέσποτα..
Και ναι,η στείρωση δεν παύει να είναι επέμβαση,τέλος. Μπορεί το ζωάκι να βασανιστεί για μερικές μερούλες όμως μετά θα είναι λιγότερο άγριο και θα διατρέχει λιγότερο κίνδυνο γιατί δε θα επιζητά τους καβγάδες με άλλες γάτες (και κατά συνέπεια τα γνωστά,μπλα μπλα),δε θα θέλει να είναι συνέχεια έξω,μερικές φορές προστατεύονται και από κάποια νοσήματα (δε ξέρω ακριβώς ποια είναι για τα αρσενικά,για τα θηλυκά ξέρω μόνο),ο χαρακτήρας δεν αλλάζει,κι εμείς όταν κάνουμε μια επέμβαση δυσκολευόμαστε αλλά είναι για καλό..Αρκεί να βρεις έναν καλό γιατρό ;)
Αυτά απλά σαν τροφή για σκέψη :) γιατί θα ήθελα να τα'χε πει κάποιος αυτά και στους δικούς μου (εγώ ήμουν μικρή) πριν 10 χρόνια και να μην είχε γεμίσει η γειτονιά με τα αδέσποτα του Μίκι..:/:
Να μας ενημερώνεις για το πως τα πηγαίνετε..

Διαβασα πολυ προσεχτικα ολα οσα ειπες και συμφωνω απολυτα σε ολα !!
Ναι σιγουρα δεν θα ηθελα να συμβαινουν ολα αυτα..ναι σιγουρα ενας γατος δεν μπορει να ελεγξει τις ορμες του και αφηνει τα "αποτυπωματα" του σε οποια γειτονια κι αν γυρησει σε οποια γατα και αν βρεθει μπροστα του..'
Ισως να ειμαι λιγο παραπανο ευαισθητη σε οσων αφορα τη στειρωση σε ενα ζωο και την ψυχολογια που του αφηνει μετα..δεν παυει ομως να ειναι μια λυση για να αποφυγευουμε ολα τα υπολοιπα...
Τωρα σε οτι αφορα με τη υγεια του Φοιβου (το ονομα του γατουλη μου):) ευχομαι και ελπιζω να τον δω συντομα να ζωντανευει κα να μας γεμιζει ατελειωτες ωρες παιχνιδιου και χαδιων...γιατι ειμαστε χαδιαρηδες πως να το κανουμε:D
Και ειναι τοσο καλος και πιστεψτε με παει σε ολους ανεξαρτητος αν τον γνωριζει με πολυ καλες προθεσεις...Αν και αυτο δεν ειναι καλο καποιες φορες γιατι εκει εξω στο δρομο κυκλοφορουν πολλοι επιτιδιοι που μονο αγνες και καλες προθεσεις δεν εχουν σε οτι αφορα τα ζωα..δυστυχως...
Φυσικα και θα σας ενημερωνω για την πορεια της υγειας και καντε το σταυρο σας να πανε και ολα καλα...:)

Μακάρι,στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!:)
Μπορείς να ανοίξεις στον Φοίβο ένα δικό του θέμα στην κατηγορία "οι γάτες μου"!

Μακάρι,στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!:)
Μπορείς να ανοίξεις στον Φοίβο ένα δικό του θέμα στην κατηγορία "οι γάτες μου"!

Σε ευχαριστώ πολύ!!!:)
Και για τη συμβουλή..είδη άνοιξα εκεί θεματάκι..να είσαι καλά...

Έχω μία απορία... Γίνεται να κάνουμε τεστ για αλλεργίες στις γάτες??
Η δική μου κάνει μπαλώματα και έχει φαγούρα.. Μύκητας δεν είναι ψώρα δεν είναι FELV FIV δεν είναι Και πέρα από το ψυχολογικό που μου λέει η κτηνίατρος σκέφτηκα την αλλεργία. Στα σημεία που έχασε τρίχωμα έβγαλε καινούριο απλώς σε ένα σημείο έχει αρχίσει πάλι να επεκτείνεται και έχει φαγούρα... Η γατούλα είναι 10 μηνών στειρωμένη και ζει αποκλειστικά στο σπίτι.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγχω για αλλεργία???

Καρδούλα μου..ΝΑΙ γίνεται.Δες εδω..:)

Έχω μία απορία... Γίνεται να κάνουμε τεστ για αλλεργίες στις γάτες??
Η δική μου κάνει μπαλώματα και έχει φαγούρα.. Μύκητας δεν είναι ψώρα δεν είναι FELV FIV δεν είναι Και πέρα από το ψυχολογικό που μου λέει η κτηνίατρος σκέφτηκα την αλλεργία. Στα σημεία που έχασε τρίχωμα έβγαλε καινούριο απλώς σε ένα σημείο έχει αρχίσει πάλι να επεκτείνεται και έχει φαγούρα... Η γατούλα είναι 10 μηνών στειρωμένη και ζει αποκλειστικά στο σπίτι.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγχω για αλλεργία???

ναι, εξεταση αιματος, τεστ δερματος, υποαλλεργικη τροφη ή καποιο ειδος κρεατος που δεν ετρωγε παλαιοτερα (αυτα μονο για την περιπτωση που εχει αλλεργια στην τροφη της). Με την εξεταση αιματος δεν μπορεις να δεις και πολλα παντως. Το πιο αξιοπιστο (αλλα που δεν πιανει καλα τις τροφικες αλλεργιες) ειναι το τεστ δερματος, αλλα κοστιζει πολυ. Που εχει φαγουρα και μπαλωματα η γατουλα σου; Συνηθως η τροφικη αλλεργια περιοριζεται στον λαιμο και το κεφαλι. Εχετε αλλαξει κατι στο περιβαλλον της; Τροφη; Αμμο; Αποσμητικα χωρου; Αλλα χημικα;

Είναι πίσω από τον λαιμό τα μπαλώματα και πηγαίνουν προς το αυτί... Και από τις δύο μεριές... Δεν άλλαξε κάτι.. Πριν ένα μήνα την πήγα Χανιά που έχουμε πάει πολλές φορές και περνάει πολύ καλά εκεί.. Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι αλλά πραγματικά την ίδια τροφή και τις ίδιες κονσέρβες της δίνω από όταν ήρθε σπίτι.. (στην αρχή μόνο της έδινα τροφή σούπερ μάρκετ) Το είχε πάθει ξανά σε μικρότερη έκταση παλιά και μου είχαν πει ότι είναι αλλεργία στο κολάρο για τους ψύλλους το οποίο δεν φοράει εδώ και 4 μήνες. Μου λένε ότι είναι δερματίτιδα επειδή πέρασα μία άσχημη πολύ φάση και την επηρέασα αλλά δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας:):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back