Η γάτα μου σε νέα γειτονιά με νέες φίλες....

crida1980

Νεοφερμένο μέλος

Η crida1980 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Καλησπέρα!
Πριν 3 βδομαδες μετακόμισα κ εχω ακομα τη γατουλα μου μεσα στο σπιτι για να συνηθισει το σπιτι πριν βγει εξω.
Η Ιδιοκτητρια του σπιτιου ομως εχει καμια 10ρια γατες που ταϊζει κ ειναι μεσα στην αυλη. Οι περισσοτερες εμβολιασμένες κ στειρωμενες...Το θεμα ειναι αν δουν το κοριτσακι μου μηπως της ορμιξουν??τι να κανω για να γινουν φίλες?Φοβαμαι μη τη χτυπησουν κ ειναι σε σημειο που δε θα τη βλεπω...

Ευχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι πρέπει να γίνει σταδιακά η γνωριμία τους ώστε να συνηθίσει η δική σου την παρουσία τους και κυρίως κι εκείνες την δική σου.
Επειδή είναι και μια ενώ εκείνες πολλές, ίσως την δουν ως "εισβολέα" κι εκείνη να αναπτύξει μια φοβική - αμυντική συμπεριφορά απέναντι τους.
Εφόσον είναι εμβολιασμένες μπορεί να γίνει μια γνωριμία σταδιακά με τις μυρωδιές.
Δηλαδή, κάποιο από τα παχνίδια της μπορείς να το δώσεις σε εκείνες και το αντίστροφο.
Μπορεί να τις κοιτάζει για λίγες μέρες πίσω από το παράθυρο ώστε να έχουν οπτική επαφή κι όταν την αφήσεις στην αυλή, καλό είναι να το κάνεις για λίγα λεπτά στις αρχές κι ενώ είσαι παρούσα.
Αυτό όμως που σκέφτομαι είναι αν θα είναι γενικότερα ασφαλής στην αυλή.
Η αυλή είναι περιφραγμένη κατάλληλα ώστε να μην φύγει ή να μην βγει στον δρόμο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ με όλα όσα έγραψε ο Γιώργος για τη σταδιακή γνωριμία τους. Αυτό που ανησυχεί κι εμένα είναι ότι οι γάτες είναι απρόβλεπτες. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να πηδήξει και να σου βγει στο δρόμο..αν δεν υπάρχει περίφραξη!

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ;
Πόσο ασφαλής είναι η επαφή της γάτας μας με ξένες γάτες; Υπάρχουν αρρώστιες που μεταδίδονται πολύ εύκολα και τις οποίες μπορεί να έχει μία οποιαδήποτε γάτα... Δεν πρέπει να ξέρουμε πρώτα σε τι κατάσταση είναι τα άλλα γατιά;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοηθειά σας. Η γάτα μου εχει μαθει απο μωρό να είναι εξω. Ξερει απο δρόμους κ αυτοκίνητα αν κ εκει που μενω τώρα, όπως κ πριν, δεν είμαι σε πολυσύχναστο δρόμο. Η γατα μου όμως είναι γατί του έξω κ δε θελω να τη περιορίσω μέσα οσο κι αν εγω αισθάνομαι πιο ασφαλής.
Ειναι πολυ κοινωνική κ παντα έκανε παρεα με αλλες γάτες....Με τις καινουργιες δε ξέρω...μήπως να την έβγαζα στην αρχη με λουράκι για να την ελέγχω??????

Μα μια γάτα δε μπορεί να γνωρίζει από αυτοκίνητα και δρόμους...
Δεν είναι στην φύση της να διακρίνει τον κίνδυνο που διατρέχει κι η απόδειξη είναι όλες εκείνες οι γάτες οι οποίες γίνονται θύματα ατυχήματος όταν βγουν στον δρόμο...
Επί του θέματος λοιπόν, το λουράκι ίσως βοηθήσει γενικότερα...

Aγαπούλα μου..καμία γάτα δεν "ξέρει" από δρόμους και αυτοκίνητα! Τους δρόμους και τα αυτοκίνητα τα φτιάξαμε εμείς, οι άνθρωποι για να μας εξυπηρετούν.. οι γάτες ξέρουν από δέντρα, από χλόη και από ποντίκια ;) Ξέρεις πόσες φορές μια γάτα πετάγεται σφίνα μες τους τροχούς ενός αυτοκινήτου πριν προλάβει να σταματήσει ο οδηγός και γίνεται το μοιραίο; Φυσικά και η γάτα δεν σκέφτεται σαν άνθρωπος.. δεν θα κοιτάξει δεξιά και αριστερά πριν διασταυρώσει ένα δρόμο αλλά θα τρέξει επειδή είδε ένα γάτο απέναντι και θέλει να τον διώξει από την περιοχή της!
Αν θέλεις το γατάκι σου να χαίρεται το έξω χωρίς να κινδυνεύει τότε βγάζε την έξω με σαμαράκι/λουράκι ή περίφραξε την αυλή σου. Περισσότερα σχετικά μπορείς να βρεις εδώ:

Περίφραφη κήπου..γίνεται;
Τρόποι περίφραξης βεράντας ή αυλής

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back