Η γάτα μου συναχώθηκε!

remaster74

Νεοφερμένο μέλος

Ο remaster74 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Διάβασα σε κάποια θέματα μελών ότι οι γάτες τους συναχώθηκαν και κάποια γατάκια συναχωμένα τελικά απεβίωσαν. Νομ'ιζω ότι έχω την λύση αφού το έχω ήδη κάνει πρακτική εδώ και 1 χρόνο και κανένα από τα γατάκια μου δεν πεθαίνει πια από την γρίππη της γάτας. Θα ζητήσετε από το φαρμακείο της περιοχής σας ένα α΄πλό ανθρώπινο αντιβιωτικό. Το βιμπραμισίν. Το αραιώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Για τις μεγάλες γάτες αντιστοιχεί 5cc φάρμακου μέσα σε 1/2 λίτρο γάλα. Για τα γατάκια, σε 1 μικρό κουπάκι γάλα περίπου 150 γραμμάρια αντιστοιχεί 1cc. Ποτέ μην το δίνετε μέσω σύριγγας. Τα σκοτώνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαζή (ίσως) ερώτηση... στα ζώα χορηγούνται τα ίδια φάρμακα-αντιβιωτικά με τους ανθρώπους?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και η σαρδελα ειχε συναχωθει καποια στιγμη, και μαλιστα ειχε βουλωσει η μυτη της και αναπνεε απο το στομα. Ο γιατρος με ειχε ρωτησει αν θελω να της δινω το vibramicin σαν χαπι η σιροπι, με την συριγγα. Γιατι να την "σκοτωνει"?
Κατερινα, μερικα φαρμακα οπως το vibramicin και καποια κολλυρια ειναι τα ιδια με τα δικα μας.
Αλλα υπαρχουν και αλλα που δεν ειναι.

Παρακαλώ πολύ να μην δίνετε ιατρικές συμβουλές, οι οποίες είναι τις περισσότερες φορές λανθασμένες έως επικίνδυνες. Παραπλανείτε αυτούς που διαβάζουν το forum.

σε αυτο θα συμφωνισω με τον ιωαννη καλυτερα να συμβουλευτειτε τον γιατρο σας παντα

ειμαι κι εγω κατα του να κανουμε μονοι μας το γιατρο.καλυτερα ειναι να συμβουλευομαστε καποιον ειδικο.

Συμφωνώ, καλύτερα να συμβουλευόμαστε πρώτα τον γιατρό του πριν τους δώσουμε οποιοδήποτε φάρμακο. Πάντως μετά τη στείρωση του δικου μου η κτηνίατρος μου είχε πει να του δώσω αντιβίωση για ανθρώπους (amoxil νομίζω). Οπότε κάποια φάρμακα για ανθρώπους κάνουν για ζώα αλλά ίσως όχι όλα.

Παρακαλώ πολύ να μην δίνετε ιατρικές συμβουλές, οι οποίες είναι τις περισσότερες φορές λανθασμένες έως επικίνδυνες. Παραπλανείτε αυτούς που διαβάζουν το forum.
Συμφωνώ μεν , αλλά από την άλλη όταν κάποιος έχει του κόσμου τις γάτες στην αυλή του και διαπιστώσει ότι κάποια έχει νοσήσει,δεν θεωρώ κακό να δώσει λίγο vibramicin στις υπόλοιπες.Μια φίλη μου έτσι έχει σώσει αρκετά μικρά ,και μάλιστα μετά από συμβουλή του γιατρού της δλδ όταν ακούει βηχαλάκι να δίνει λίγο σιρόπι γαι 10 ημέρες.

δεν παίζουμε τους γιατρούς

Στην ηλικία που πιστεύω ότι είμαστε όλοι νομίζω ότι δεν είναι σωστό να παίζουμε τους γιατρούς. Αλλά όταν έχω μεγα΄λωσει (πλέον στα 32 μου χρόνια) πάνω από 59 γάτες στο σύνολό τους, επιτρέψατέ μου κύριε λέκτορα να έχω και κάποια μικράν και ασήμαντη εμπειρία. Το vibramicin είναι γνωστό ότι δεν προκαλεί παρενέργειες εύκολα αντίθετα από άλλα αντιβιωτικά π.χ. amoxil. Και η "ιατρική" συμβουλή που έδωσα προέρχεται από κτηνίατρο που παραδέχεται ότι τελικά η εμπειρία μου έσωσε πολλά γατάκια και γάτες από την λεγόμενη "γρίππη" τους. Εξ αρχής βέβαια στο άρθρο αναφέρω ότι η είναι καθαρά συμβουλή που πηγάζει από εμπειρία. Σας ευχαριστώ για την "προσπάθεια" νουθεσίας!:mad: :cool:

καλη μου ρεμαστερ μπαινουν κ μικρα παιδια μεσα στην σελιδα για φαντασου ενα απο αυτα να κανει το λαθος κ να αρχισει να ποτιζει τα γατακια του κ τις γατες του με σιροπια? τι θα γινει

Mπορει η εμπειρια σου να εκανε καλο Αλλα εδω γενικευετε το θεμα και δεν ειναι σωστο να μπαινουν ιατρικες συμβουλες απο καποιον μη γιατρο ειδικα οταν προκειτε για φαρμακευτικη αγωγη Στους ανθρωπους παντως το vibramycin δεν δινεται ποτε με προιοντα που εχουν γαλα ακομα και τυρι γιατι προκαλει προβλημα και το γραφει και μεσα στο χαρτακι που συνοδευει το φαρμακο Οποτε τα μικρα γραμματα πολλες φορες εχουν σημασια και τα γνωριζουν οι ειδικοι και οχι εμεις

Βοηθεια

Αν θέλετε όλοι, μπείτε στον κόπο και ξαναδιαβάστε το άρθρο με προσοχή αυτή τη φορά. Θα δείτε όλοι ότι οι ποσότητες που περιγράφω είναι μηδαμινές και αυτό ίσως μπορεί να το επιβεβαιώσει ο λέκτορας, και επίσης τονίζω ότι πρέπει να διαλυθεί σε συγκεκριμένη ποσότητα γάλατος και όχι να δωθεί ως έχει γιατί σκοτώνει. Ένα λοιπόν μικρό παιδί δεν νομίζω να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα με τέτοιες οδηγίες που του έχουν δωθεί. Αν πάλι πιστεύετε ότι μπορώ να προκαλέσω κακό παρά καλό με την δημοσίευση αυτού του άρθρου, παρακαλώ αποσύρετέ το και δεν θα εκφράσω καμία δυσαρέσκεια. Ας μας πεις όμως ο λέκτορας αν όντως έχω δίκιο ή άδικο. Και πάλι ευχαριστώ!

αγαπητή giota

να σε ενημερώσω ότι το φάρμακο το έχω μπροστά μου και το χαρτί των οδηγιών επίσης. Δεν διάβασα πουθενά αυτή την οδηγία με το γάλα που λες. Αν θες εξήγησέ μου που την βρήκες εσύ.

Για Remaster74
"Bαρβιτουρικά, φαινυτοΐνη, καρβαμαζεπίνη μειώνουν τη δραστικότητά τους. Aντιόξινα περιέχοντα αργίλιο, μαγνήσιο, ασβέστιo, τα άλατα σιδήρου, η σιμετιδίνη, και τροφές (ιδιαιτέρως γαλακτομικά προϊόντα), αναστέλλουν την απορρόφησή τους". (Γενική οδηγία για τετρακυκλίνες). Στην ακραία μετάφρασή του είτε το δίνεις είτε όχι το ίδιο είναι.
Περισσότερες πληροφορίες στο:https://www.eof.gr/Syntagologio/Chapter5.htm#5111.

Αλλά όταν έχω μεγα΄λωσει (πλέον στα 32 μου χρόνια) πάνω από 59 γάτες στο σύνολό τους, επιτρέψατέ μου κύριε λέκτορα να έχω και κάποια μικράν και ασήμαντη εμπειρία.

Σας επιτρέπω σαφώς να έχετε όσες εμπειρίες θέλετε, αλλά, δυστυχώς, παραμένουν μικρές και ασήμαντες. Και βέβαια οι εμπειρίες σας δεν σας κάνουν επιστήμονα.

Θα δείτε όλοι ότι οι ποσότητες που περιγράφω είναι μηδαμινές και αυτό ίσως μπορεί να το επιβεβαιώσει ο λέκτορας, και επίσης τονίζω ότι πρέπει να διαλυθεί σε συγκεκριμένη ποσότητα γάλατος και όχι να δωθεί ως έχει γιατί σκοτώνει.

Αν οι ποσότητες που γράφετε είναι μηδαμινές, τότε πώς δρουν αποτελεσματικά; Αλλά ας δούμε καλύτερα τις δόσεις: Η δόση της δοξυκυκλίνης (η δραστική ουσία του Vibramycin) στη γάτα είναι 10 mg/kg την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί σε 5 ml του διαλύματος σε μία γάτα 5 kg την ημέρα. Η δόση αυτή πρέπει να δίνεται με σύριγγα, για καλύτερο υπολογισμό της ποσότητας. Πού το βρήκατε ότι αν το δόσεις με σύριγγα θα σκοτώσεις τη γάτα; Επίσης, πώς μπορεί μία γάτα να πιει μισό λίτρο γάλα για να πάρει τη δόση της;

Οι πληροφορίες που δίνετε δεν είναι επιστημονικές και προκαλούν σύγχυση. Επιπλέον, προτείνετε την ευρεία χρήση αντιβιοτικών, κάτι που συμβάλλει στην ανάπτυξη μικροβιοαντοχής.

Αγαπητέ/ή remaster74 αν όλοι δίναμε συμβουλές για θέματα που δεν γνωρίζουμε... Αλλά, ευτυχώς, οι περισσότεροι αναγνώστες του forum βλέπω ότι έχουν ορθή κρίση.

Η Νερινα απαντησε στο ερωτημα σου και γω θα συμφωνησω .Κοιτα δεν ειναι κακο να πης μια εμπειρια που ειχες αλλα το καθε τι ειναι ξεχωριστο και ειδικα με τα φαρμακα πρεπει να μαστε επιφυλακτικοι παντα. Καποιοι περα απο εμπειρια εχουν και γνωση και τα δυο μαζι μπορουν να βοηθησουν απο μονο του το καθενα λιγο δυσκολο

Για Isavvas: Γιατί οι τετρακυκλίνες είναι η προτιμώμενη επιλογή απο τους κτηνίατρους (απο ότι διαβάζω εδώ), αφού αντεδείκνυνται σε εγγύους και παιδιά κάτω των 8 χρονών;

Για Isavvas: Γιατί οι τετρακυκλίνες είναι η προτιμώμενη επιλογή απο τους κτηνίατρους (απο ότι διαβάζω εδώ), αφού αντεδείκνυνται σε εγγύους και παιδιά κάτω των 8 χρονών;

Δεν είναι προτιμώμενη επιλογή γενικώς, αλλά για συγκεκριμένες ασθένειες είναι τα καλύτερα αντιβιοτικά.

Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμός σας. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι έγκυες και τα παιδιά με τους σκύλους και τις γάτες. Άλλη η ιατρική του ανθρώπου, άλλη του σκύλου και άλλη της γάτας.

Ιωαννη ενταξει μην γινομαστε σκληροι με τα μελη του φορουμ για καλο το ειπε το κοριτσι μπορει ο δικος της κτηνιατρος να της ειπε να κανει αυτο το πραμα επιστημονας δεν ειναι κ εκεινος? Κ απο οσο ξερω το συγκεκριμενο φαρμακο αν θυμαμαι καλα στην φαρμακολογια το χρησημοποιουμε για τξς λοιμωξης του ανωτερου αναπνευστικου της γατας η κανω λαθος

Για Isavvas: Δεν ξέρω πως λειτουργεί ο κάθε οργανισμός, απλά θυμήθηκα ότι όταν ήταν πάρω αντιβίωση στη διάρκεια της 1ης εγκυμοσύνης μου η μόνη "ασφαλής" θεώρηθηκε η ammoxil και διαβάζοντας μια φαρμακολογία μου το επιβεβαίωσε τότε. Εάν τα φάρμακα έχουν διαφορετικές ενδείξεις και αντενδείξεις στα ζώα απο ότι στους ανθρώπους δεν το ξέρω. Έκανα τον απλουστευτικό συνειρμό "ευπαθείς" ανθρώπινες ομάδες και ζώα το ίδιο, για αυτό και ρώτησα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back