Η γάτα: πλήρης οδηγός

ladycat

Διάσημο μέλος

Η frosso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Χίος (Χίος ). Έχει γράψει 3.628 μηνύματα.
Ένα απο τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει για γάτες τα τελευταία χρόνια. Πλήρες, περιεκτικό , σαφέστατο και πολύ όμορφο εσωτερικά ώστε να διαβάζεται ευχάριστα. Ωστόσο έχει κάποια αρνητικά. Το κυριότερο εξ αυτών οτι τα περισσότερα απο όσα γράφει είναι εντελώς ανεφάρμοστα στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε πρωτόγονο στάδιο όσον αφορά τη φροντίδα των κατοικιδίων. Ένα ακόμα είναι μια περίεργη εμμονή με τα κλουβιά σε κάποιες παραγράφους (θα καταλάβετε τι εννοώ όταν το διαβάσετε). Ένα θετικό του είναι οτι δεν είναι υπερβολικά φορτωμένο με φωτογραφίες λες και είναι λεύκωμα, αλλά έχει μόνο αυτές που χρειάζονται ώστε να το ομορφαίνουν χωρίς να σπαταλούν το χώρο για τα -ομολογουμένως αρκετά- κείμενα του.

Περιεχόμενα
· Τι γάτα θα επιλέξετε
· Η συμπεριφορά τις γάτας
· Η φροντίδα της γάτας
· Ιατρική φροντίδα
· Αναπαραγωγή
· Πρώτες βοήθειες και ασθένεια
· Όταν τα χρόνια περνούν...

Το βιβλίο αυτό αποτελεί µία πολυτελή και πλήρη έκδοση για τη φροντίδα της γάτας. Πρόκειται για έναν περιεκτικό και πρακτικό οδηγό για τη φροντίδα της γάτας σε κάθε στάδιο της ζωής της. Περιέχει όλα όσα
πρέπει να γνωρίζει κάποιος για την εκπαίδευση, την υγεία, τη διατροφή και την περιποίηση της.

Στις σελίδες του, ο αναγνώστης θα πληροφορηθεί λεπτοµερώς για τον τρόπο που πρέπει να επιλέξει µία γάτα, πώς να αποκωδικοποιεί τη συµπεριφορά της, πώς να τη φροντίζει. Ακόµη θα ενηµερωθεί για την ιατρική φροντίδα που πρέπει κάποιος να εξασφαλίζει στο κατοικίδιό του.
Αλλά θα µάθει και για την αναπαραγωγή, τις πρώτες βοήθειες που πιθανά να χρειαστεί να παράσχει και πώς να αντιµετωπίσει µία πιθανή απώλεια του αγαπηµένου του αιλουροειδούς

Πως θα το ζητήσω;

[table 0 3 1]ISBN | 960-274-855-9
Μέσο κόστος | ?20,00
Συγγραφέας | Καρολάιν Ντέιβις
Μετάφραση | ΕΥ∆ΟΞΙΑ ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΛΑ∆ΑΚΗ
Εκδόσεις | Ψυχογιός
Ημ/νία έκδοσης | Σεπτέµβριος 2005
Σελίδες | 192
Εξώφυλλο | Σκληρό (Hardback)
[/table]

Michelle & ladycat

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χτές παρέλαβα κι εγώ το βιβλίο! Οπότε να περιμένετε όταν το τελειώσω εμπλουτισμό της ανωτέρω κριτικής! :D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλά μιλάμε έχω πορωθεί με το βιβλίο!! Δεν το έχω τελειώσει ακόμα αλλά είναι απο τα καλύτερα που έχω διαβάσει!! :up:

Mε επηρεάσατε τόσο πολύ που πήγα και το αγόρασα. Kαι είναι καταπληκτικό!
Έχω κολλήσει τόσο πολύ που κοντεύω να το τελειώσω μέσα σε 3 μέρες.
Διαβάζεται πολύ εύκολα και είναι πολύ κατανοητό. Έχω βρει απαντήσεις σε διάφορα θέματα που είχα απορίες. Kαι έχει πολύ ωραίες εικόνες.
Eίναι πολύ καλό, το συστήνω ανεπιφύλακτα! :up:

Ναι ειναι πραγματι πολυ καλο το χω διαβασει ολο εκτος απο τισ τελευταιες σελιδες που μιλαει για τον αποχαιρετισμο...Προσπαθησα αλλα δεν μπορω...:(

Αρχική Δημοσίευση από martinos:
....το χω διαβασει ολο εκτος απο τισ τελευταιες σελιδες που μιλαει για τον αποχαιρετισμο...Προσπαθησα αλλα δεν μπορω...:(

Δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί. Aλλά τώρα που το λες, μάλλον κι εγώ θα δυσκολευτώ πολύ...:(

Το εχω παραγγειλει απο το βιβλιοπωλειο και ανυπομονω να ερθει!!! :| Μολις το παρω στα χερια μου... δεν θα ξεκολλησω:D

Nα είσαι σίγουρη γι'αυτό lactoula! Eνώ φαίνεται μεγάλο βιβλίο, τελικά διαβάζεται πολύ εύκολα!
Eγώ τώρα που κοντεύω στο τέλος, δεν θέλω να τελειώσει. Kι ενώ στην αρχή διάβαζα πολλά κεφάλαια μαζί, τώρα διαβάζω πιο αργά για να κρατήσει πιο πολύ.....χιχιχι, σα μικρό παιδάκι κάνω....

Σήμερα ο καλός μου μου πήρε δώρο το βιβλίο αυτο αλλά και το τέλειο βιβλίο της γάτας! Τα καλύτερα δώρα!Δε χορταίνω να τα διαβάζω..Τα βαλα μπροστά στον γατούλη και τα έγλυψε..
Επίσης το ένα το πήρε ο μπαμπάς μου να το διαβάσει και συνέχεια λέει 'πωπω κάτι γάαατεεεςςς!!
Πήρα κι ένα ματάκι(λολ) και του το κρέμασα στο λαιμό!!

Συμφωνω απολυτα !Καποια πραγματα που αναφερει το βιβλιο ειναι εντελως αγνωστα εδω στην Ελλαδα:down: .Δικαιολογημενα ομως γιατι η συγγραφεας ειναι ξενη.Επισης με ενοχλησε η φωτο με την γατουλα που της εχουν βαλει λουρακι.Τι να σας πω θεωρω τις γατες ανεξαρτητα ζωα και νομιζω οτι υποφερουν με το λουρακι στο λαιμο τους.:( :( Παρολα αυτα το βιβλιο ειναι πραγματκα αξιολογο και με βοηθησε να μαθω πολλα για τα γατουλια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδια αγορασα και εγω αυτο το βιβλιο και πραγματικα ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.πιστευω πρεπει να το παρουν ολοι οι γατογονεις και ιδιαιτερα οι νεοι!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγω τα πηρα περισυ.Πραγματικα πολυ καλο και διαβαζεται πολυ ευχαριστα.:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επειδή έχω καταλήξει να κάνω συλλογή πια με γατο-βιβλία,δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό το βιβλίο από τη συλλογή μου και χαίρομαι πολύ που υπάρχει αυτή η κριτική ώστε να το γνωρίσουν οι "γατί και νέοι γονείς" και όχι μόνο!
Έχει όντως κεφάλαια για κάθε στιγμή της ζωής του τριχομπαλίτσα μας ακόμα και τη ζωή μας μετά από αυτή τη ζωή (αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση!Μάλιστα έτυχε να διαβάσω αυτό το κεφάλαιο όταν περίμενα τη σειρά μου στην τράπεζα-ήμουνα από ψώνια στο pet shop- και έβαλα τα κλάματα μπροστά στον κόσμο.Όσοι δεν το 'χετε διαβάσει έως εκεί...ίσως να μη χρειάζεται...αφήστε το!).
Έχει αναλυτικούς πίνακες και λίστες με τα + και τα - για τις όποιες επιλογές σε αγορές σας και όχι μόνο!
Είναι εξαιρετικό!

Σήμερα το πήρα απο το καρφούρ μόνο 6,99 ,(ενώ σε γνωστό βιβλιοπωλείο το είχαν 22 ευρώ, και σε προσφορά μόνο για το σκύλο).Είναι όλα τα παραπάνω που γράφετε, το διάβαζα στο λεωφορείο μέχρι να έρθω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το έχω διαβάσει αυτό το βιβλίο και έχω να πω πως είναι καλό.
Είναι αλήθεια ότι το παρακάνει στο θέμα ''κλουβί'' βέβαια:(...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να μου πεις ένα παράδειγμα,γιατί δεν το έχω διαβάσει και επειδή ακούω συνέχεια το θέμα κλουβί είμαι περίεργη;

Δεν συμφωνώ..είναι ίσως το πιο κατατοπιστικό βιβλίο...τι εννοείς με το κλουβί????????:hmm:Αναλύει τα πάντα..δεν επικεντρώνεται κάπου κατά τη γνώμη μου..ειδικά για κάποιον άπειρο ειναι απίστευτα χρήσιμο βιβλίο..:):up:

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ

τρομερο βιβλιο και ιδικα προς το τελος που μιλαει για τον αποχερετησμο σου σφειγκη την ψυχη χρειζετε πολυ δηναμη για διαβασης το σηγκεκρημενο κεφαλαιο του αποχερετησμου

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back