Η γάτα που γίνεται αρνάκι!

Antigoni87

Νεοφερμένο μέλος

Η Αντιγόνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ηγουμενίτσα (Θεσπρωτία). Έχει γράψει 92 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα να σας διηγηθώ την αλλαγή στη συμπεριφορά μιας πολύυυυ περίεργης γάτας, μετά τη στείρωση και την έξοδο στον κήπο. Η Πετρούλα, που στειρώθηκε πριν κανένα μήνα με τις συμβουλές και τη στήριξή σας, ήρθε από το δρόμο στο σπίτι μας πριν 1,5 χρόνο περίπου, όταν ήταν τόσο δα γατάκι (40 ημερών!). Οι συνθήκες τότε, και για πάνω από 6μηνο, ήταν πολύ δύσκολες για εμάς από πολλές απόψεις, κι έτσι το γατάκι πέρασε αυτόν τον πρώτο καιρό της ζωής του σχετικά μόνο του.
Ήταν στο σπίτι σε ένα δωμάτιο μονη της συχνά, ακόμη και για 1-2 μέρες συνεχόμενα (με άφθονα τροφή-νερό-παιχνίδια βέβαια) αλλά χωρίς συχνή ανθρώπινη παρουσία. Η άλλη λύση ήταν να βγει πάλι στο δρόμο, πράγμα αδιανόητο! Οπότε απλώς χρειάστηκε να κάνει υπομονή σχετικά μοναχούλα της. Συνήθισε φυσικά, κι έτσι πάντοτε ήταν μάλλον απόμακρη, μοναχική και φοβητσιάρα (όχι με εμάς αλλά με οποιονδήποτε θόρυβο, μάλλον επειδή δεν συνήθισε να ακούει τους καθημερινούς θορύβους ενός σπιτιού).
Δεν πολυήθελε χάδια, τα ανεχόταν για κανένα λεπτό και μετά δάγκωνε άσχημα! Έπαιζε πολύ άγαρμπα και επιθετικά, ακόμη έχω δαγκωματιές στα χέρια μου :P. Λίγες φορές, μηνών όταν ήταν, βγήκε στον κήπο, αλλά ήταν φανερά φοβική, ακόμη και με τα λουλούδια που τα φυσούσε ο αέρας ή με τον παραμικρό θόρυβο, κι έτρεχε μετά από λίγο στην ησυχία του σπιτιού.
Δεν είχε ξαναδεί γάτα στη ζωή της, οπότε (πριν κλείσει τον 1ο χρόνο) μια μέρα που ήταν μες στο σπίτι και πέρασε μια γάτα έξω από τη μπαλκονόπορτα στον κήπο, η Πετρούλα όρμησε στο τζάμι να την αρπάξει, κι όπως στα κόμιξ γλίστρησαν τα νύχια της στο γυαλί κι έπεσε στο πάτωμα! Ουρλιάζοντας με μανία, φυσικά. Οπότε φοβήθηκα να τη βγάλω έξω γιατί πήγαινε για γερό καυγά.
Κι έπειτα ήρθε ο οίστρος, που φυσικά της στέρησε την έξοδο κάνα τρίμηνο, μέχρι που στειρώθηκε!
Κι εκεί αρχίζει η αλλαγή σιγα σιγά, που κι εγώ δυσκολεύομαι να την πιστεψω. :clapup:
Η Πετρούλα, μόλις έκλεισε εντελώς η ουλή, πριν καμιά βδομάδα, βγήκε έξω. Τις πρώτες 2-3 μέρες μόνο για λίγες ώρες, με επιτήρηση, για να δούμε πώς αντιδρά. Φοβικά αλλά όχι όπως όταν ήταν μικρούλα, κ συνέχιζε να είναι επιθετική και με εμάς (δαγκωνιές βαθιές για παιχνίδι) αλλά και με τις καημένες τις γάτες που πέρασαν από τον κήπο! Πολύ επιθετική, πραγματικά. Πάλι μετά από κάτι ωρες έμπαινε σπίτι, και δεν επέμενα να μείνει κι άλλο έξω. Έπρεπε να διαλέξει μόνη της.
Ένα βράδυ μπήκε σπίτι, δεν της καλάρεσε πια το δωμάτιο, και γρατούνισε την μπαλκονόπορτα για να ξαναβγεί :clapup:. Τότε τη συνόδευσε έξω το φαγητό και το νερό της. Την παρακολουθούσαμε μέσα από το σπίτι να αράζει σαν τις κανονικές γάτες και δεν το πιστεύαμε! Το σκηνικό όμως που με έκανε να τρίβω τα μάτια μου ήταν ότι ένα νεαρό αρσενικό, κάτω από έτους, ήρθε προχτές το βράδυ για να φάει... και το πετυχα να τρώει από το πιάτο της κι εκείνη δίπλα να το κοιταει!! Αυτή, που έβλεπε γάτα και φρίκαρε κυριολεκτικά, που δαιμονιζόταν!!!
Και τα τελευταία τρία βράδια έρχεται ο ίδιος νεαρός και τρώει ή της κάνει παρέα, και παρατηρώ ότι είναι το μόνο από τα 5-6 γατιά της γειτονιάς που όχι μόνο δεν το διώχνει σαν τρελή και ουρλιάζοντας, αλλά το ταϊζει κιόλας :eek:! (Παρεμπιπτόντως, πρέπει να τις έφαγε κι αυτή γιατί προσφάτως ήρθε με μια γρατζουνιά στη μύτη-αλλά φαντάζομαι είναι στα πλαίσια των ορίων των άλλων γατιών. Βλέπει και τις συμπεριφορές τους, που δεν είχε ιδέα ως τώρα...Κάποιος την έβαλε στη θέση της την καημενούλα!:whistle:Προκαλούσε καυγάδες ομηρικούς, είναι η αλήθεια).

Χτες βράδυ για ΠΡΩΤΗ φορά η Πετρούλα μας άφησε να τη χαϊδέψουμε πάνω από δεκάλεπτο χωρίς να δαγκώσει ΚΑΘΟΛΟΥ! Και γουργούριζε ασταμάτητα, ήχος άγνωστος για εμάς... Κανονικό γατίσιο γουργουρητό ευχαρίστησης!!
Τότε κατάλαβα ότι κρύβει μέσα της μια αληθινή γάτα, μια γατούλα που μπορεί στην αρχή να στερήθηκε την κοινωνικοποίηση, αλλά απέδειξε ότι δεν είναι αργά για να κάνει φίλους, να χαρεί τον κήπο, να μας αντιμετωπίσει πιο φιλικά και με εμπιστοσύνη. Τις λίγες μερες που είναι έξω, κάθε φορά που γυρνάμε από τη δουλειά, ανοίγουμε αμέσως τη μπαλκονόπορτα, την ακούει κι έρχεται νιαουρίζοντας και τρίβεται στα πόδια μας... Καλά, δαγκώνει πού και πού αλλά πολύ πιο απαλά!
Με αυτή τη μικρή ιστορία, ήθελα να πούμε ένα μπράβο στην Πετρούλα, που με πολλή προσπάθεια από την πλευρά της, άρχισε να χαίρεται τη γατοζωή...! Πέρασε διάφορες φάσεις, αλλά πια δεν τινάζεται ολόκληρη όταν ακούει ένα θόρυβο, και προτιμά τα χάδια από τις νυχιές :). Ό,τι γατάκι κι αν έχετε, ό,τι χαρακτήρα κι αν έχει, όποια παραξενιά ή συμπεριφορά, κοιτάξτε το περιβάλλον του... Μπορεί αυτό να τα διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό! Η αλλαγή περιβάλλοντος για την Πετρούλα, νομίζω θα αρχίσει σιγά σιγά να ξεδιπλώνει τον πραγματικό γατίσιο εαυτό που κρύβει μέσα της :clapup::clapup::clapup:.

(Πώς ανεβάζω φωτό;;!!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολυ ευχαριστη η αλλαγη της Πετρουλας.
Δεν ανησυχεις ομως που την αφηνεις στον κηπο μηπως σου φυγει;
Υπαρχει περιπτωση να μπλεξει σε καβγαδες με αλλους γατους ή και σκυλους,
να χτυπηθει απο αυτοκινητο ή να χαθει.
Καλυτερα να βγαινει εξω μονο με επιτηρηση.
Ετσι θα εισαι σιγουρη οτι δε θα συμβει τιποτα δυσαρεστο και θα μπορεις να χαιρεσαι και να ανταποδιδεις
την αγαπη στην Πετρουλα.
Περιμενουμε φωτο.
Σου στελνω οδηγιες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολυ γλυκια η ιστορια σας,και πραγματικα χαιρομαι αφανταστα που κοινωνοικοποιηθηκε η γατουλα σας.:D
Βεβαια,θα συμφωνησω με τον Βασιλη,οτι αν δεν ειναι πολυ καλα περιφραγμενος ο κηπος,υπαρχουν καποιοι κινδυνοι για τη γατουλα σας.:/:
Και εγω θα συνιστουσα να βγαινει εξω μονο με επιτηρηση.
Τεσπα..αναμενουμε τις φωτο!:D

Καλημέρα! :) Ευχαριστώ για τις οδηγίες ανεβάσματος φωτό!
Ο κήπος είναι στην πίσω πλευρά του σπιτιού, όχι μπροστά στο δρόμο. Βέβαια γάτα είναι, πηδάει στο φράχτη, πάει και στο διπλανό σπίτι, μπορεί να βρεθεί σε δρόμο είναι η αλήθεια, αν το προσπαθήσει λίγο. Όμως στο σπίτι υπάρχουν 2 παπαγάλοι και 3 χάμστερ... Μέχρι τώρα που ζούσε μέσα η Πετρούλα, την είχαμε κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, ή όταν την αφήναμε στο σπίτι, κλείναμε τα άλλα ζωάκια. Εμείς αντέχαμε έως ένα βαθμό τα δαγκώματα και τις γρατζουνιές :) αλλά τα άλλα πλασματάκια δε θα την πάλευαν!
Η επιθετικότητά της, μέχρι και τη στιγμή που βγήκε έξω, ήταν απερίγραπτη! Μια φορά έχει υπάρξει αρκετά επικίνδυνη, όταν ανέβηκε στο κεφαλι του φίλου μου και του έχωσε τα νύχια της, και τα 4 πόδια, κοντά στα μάτια μάλιστα, πράγμα σοκαριστικό. Δυστυχώς, δεν ξέρει πώς να φερθεί έστω και λίγο ανεκτά για να μπορούμε να συμβιώνουμε μέσα στο σπίτι... Δε φταίει εκείνη βέβαια, αλλά η μόνη λύση για να ηρεμήσει ήταν να δοκιμάσουμε τη στείρωση και τον κήπο. Πέρα όμως από την επιθετικότητα, το γατάκι έκλαιγε σχεδόν ασταμάτητα όταν ήταν κλεισμένο στο δωμάτιο. Δεν της άρεσε, και πιθανόν γι αυτό μας είχε στη "μπούκα". Και έτσι θα εξηγείται και η καλύτερη συμπεριφορά απέναντί μας μόλις αφέθηκε "ελεύθερη".
Με αυτά τα δεδομένα, τι λέτε; Το να είναι έξω με επιτήρηση, θα είναι μόνο για 1-2 ώρες τη μέρα, λόγω ωραρίων δουλειάς. Πάλι θα είναι έγκλειστη λοιπόν. Ξέχασα να πω ότι πρέπει να είναι σε ένα δωμάτιο κι όχι σε όλο το σπίτι, γιατί έκανε τσίσα της πάνω στο κρεβάτι, ενώ ήμουν κι εγώ επάνω! Ενώ ξέρει μια χαρά να πηγαίνει στην άμμο της. Όποια γνώμη ευπρόσδεκτη, γιατί κι εμένα με απασχολεί μήπως πάθει κάτι... Αλλά πριν ήταν δυστυχισμένη, αν κρίνω από την τεράστια στροφή της.
Ευχαριστώ πολΎ!!!

Μερικές γατούλες, δεν είναι για μέσα στο σπίτι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν το θέλουν οι ίδιες και δεν μπορείς να τους επιβάλλεις. Το ίδιο ισχύει και με την δική μου, την οποία βέβαια την βρήκαμε ήδη ενήλικη. Η Πετρούλα αν δεν κάνω λάθος βρέθηκε μωράκι, σωστά?
Έτσι όπως τα περιγράφεις η καλύτερη λύση για εμένα είναι η περίφραξη. Θα σου κοστίσει πιθανώς, αλλά και το κεφάλι σου θα έχεις ήσυχο και το γατάκι σου θα είναι πανευτυχές.:)

Ναι, μωράκι τη βρήκε ο φίλος μου. Αλλά δεν μεγάλωσε μαζί με κάποιον ουσιαστικά, μόνη της έμενε όπως προείπα, πολύ συχνά...
Ήταν όμως η μόνη λύση, γιατί δε βρέθηκε κάποιος να την υιοθετήσει και δε θα την επιστρέφαμε ποτέ στο δρόμο! Οπότε ο μοναχικός χρόνος που πέρασε δεν της επέτρεψε να μάθει να φέρεται σα σπιτόγατα :(
Τι είδους περίφραξη εννοείς; Ήδη ο κήπος μας πίσω, ενώνεται με 2-3 άλλα σπίτια, με ένα τοίχο περίπου 1,80 μ. ύψος αλλά η γάτα μια χαρά ανεβαίνει πάνω. Μπορεί να βρεθεί στις γειτονικές αυτές αυλές (που κι αυτές δεν κοιτάνε σε δρόμο κ είναι ασφαλείς) αλλά σε ένα μόνο σημείο της περίφραξης μπορεί να πηδήξει και να βρεθεί στο διπλανό οικόπεδο, που βγαίνει πια σε δρόμο χαμηλής κυκλοφορίας.
Τι περίφραξη θα είναι αυτή, που δε θα μπορεί να σκαρφαλώσει και να βρεθεί στην απέναντι πλευρά της μεσοτοιχίας που ήδη υπαρχει;
Όταν θα ανεβάσω φωτό της γάτας, μπορώ να ανεβάσω και μια του κήπου! Αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να περιφραχτεί έτσι, ώστε να μη μπορεί να βγει η Πετρούλα ή να μπει άλλη γάτα...

Πάντως αν τη φαντάζεστε σαν κανονική γάτα, χαδιάρα και τέτοια, απέχει πολύ! Η αλλαγή της είναι μόλις λίγων ημερών, οπότε δε μπορώ κι εγώ ακόμη να κρίνω πώς θα πάει. Ξέρω μόνο ότι στο σπίτι ήταν σχεδόν επικίνδυνη από πλευράς συμπεριφοράς, και έκλαιγε πολύ συχνά...
Οποια συμβουλή για περίφραξη, ευπρόσδεκτη!

dscf7228.jpg

2012_055_opt.jpg

2012_055_opt_846742.jpg

2012_052_opt.jpg

Πώς σας φαίνεται;; :) :P

Κατά λάθος ανέβασα την πρώτη φωτό πολύυυ μεγάλη, και την απο κάτω διπλή! Δεν κατάφερα να τα διορθώσω, αν μπορεί κάποιος μοντ ας βοηθήσει!!
Πάντως πήρατε μια ιδέα από τη γάτα που φοράει κοστούμι :)

Μας φαινεται ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!!!!!!:D Και μοιαζει και με την πουπιτσα μου..:rolleyes:
Και ναι..οντως ειναι σαν να φοραει κουστουμακι η γλυκια μου..:hehe:

Να σου πω και εγώ δεν ξέρω αρκετά από περιφράξεις. Για ρίξε μια ματιά εδώ . Και αν δεν κάνω λάθος η Ριάνα έχει φτιάξει περίφραξη στην αυλή της. Ίσως μπορεί να σε βοηθήσει.
Η Πετρούλα φαίνεται πάντως και από τις φωτογραφίες γάτα με αγριες διαθέσεις. Να την χαίρεσαι!!

Πολύ χρήσιμο λινκ! Μάλιστα φαντάζομαι ότι περίφραξη τύπου συρματόπλεγμα (σαν το κουνελόσυρμα πχ) δε θα είναι ιδανική για σκαρφάλωμα, γιατί λογικά είναι πολύ ασταθές για τη γάτα και δε θα της αρέσει. Και ειδικά αν καμπυλώνει προς τα μέσα, ώστε να μην την αφήνει να ανέβει στην κορυφή! Πολύ καλή ιδέα, θα δω τι μπορούμε να κάνουμε (γιατί ο κήπος είναι κοινόχρηστος, κι αυτό μπορεί να είναι το μόνο εμπόδιο...).

Η Πετρούλα βρήκε και δεύτερο φίλο-προστατευόμενο! Μια...αντίθετη Πετρούλα, σαν το αρνητικό της, ανάποδα ασπρόμαυρη! :) Την αφήνει κι αυτή να φάει από το πιάτο της.
Μόνο που σιγά σιγά πολυμαζεύονται γάτες και δεν ξέρω μήπως αρχίσουν να ενοχλούνται οι επάνω όροφοι του σπιτιού. Αν συμβεί, θα ταϊζεται απλώς η Πετρούλα μες στο σπίτι και όχι έξω, γιατί το πιάτο της γίνεται τρελός πολος έλξης γατιδίων.

Τέλος, χαίρομαι που σας άρεσε! Έχει λευκά ποδαράκια σα να φοράει μποτάκια :), αυτό μ αρέσει πολύ πάνω της! Όσο για τις άγριες διαθέσεις, διάλεξα να φανταστείτε επίτηδες τις πιο κουλ φωτό, γιατί συνήθως είναι σε εγρήγορση, ή με φουντωμένη ουρά, ή δαγκώνει κάποιο χέρι ή με τα τέσσερα πόδια στον αέρα αν ακούσει "μπαμ" :P :devil:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back